ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Μια31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/01/2004, 22:43:06
«Τι είναι εκείνο το οποίον υπάρχει πάντοτε, αλλά δεν γεννάται ποτέ, και τι είναι εκείνο το οποίον πάντοτε γεννάται αλλά ποτέ δεν υπάρχει;»
ΠΛΑΤΩΝΑΣ

«Τι να απαντήσουμε σε εκείνους που ρωτούν τι έκανε ο Θεός πριν από την δημιουργία».
Ο Άγιος Αυγουστίνος

Ζητάς να μάθεις το μυστικό του κόσμου ΜΙΑ...Υπάρχει άραγε απάντηση..? Θα επαναλάβω κάποιες σχετικές σκέψεις μου απο παλαιότερη συζήτηση.
Τόσο η εσωτερική φιλοσοφία όσο και η σύγχρονη φυσική, υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη και ολόκληρος ο δημιουργημένος Κόσμος είναι αποτέλεσμα μιας σειράς διαδοχικών αλλαγών που οφείλονται στην Κίνηση και τις μεταλλαγές της. Τι είναι όμως η αλλαγή; Είναι η «μετάλλαξη» μίας κατάστασης σε μία άλλη. Τι είναι Εξέλιξη; Σύμφωνα με την Μπλαβάτσκυ Εξέλιξη είναι

«Η πράξη του ξεδιπλώματος, η διαδικασία της αύξησης, ανάπτυξης, όπως η ανάπτυξη ενός άνθους από το μπουμπούκι ή ενός ζώου από το αυγό.... Τόσο ο σπόρος όσο και το μόριο πρέπει να έχουν λανθάνουσες μέσα τους τις δυνατότητες για την αναπαραγωγή και τη βαθμιαία ανάπτυξη, το ξεδίπλωμα των χιλιάδων μορφών ή φάσεων εξέλιξης, μέσα από τις οποίες το άνθος ή το ζώο πρέπει να περάσουν πριν αναπτυχθούν πλήρως. Επομένως, το μελλοντικό πλάνο... πρέπει να υπάρχει εκεί…»

Και το ερώτημα που τίθεται είναι, - εκεί- που εκεί; αφού το μετά παραπέμπει στο πριν ; Στο «τυχαίο» ; πρώτο γεγονός που γέννησε τις ικανές εκείνες συνθήκες προς δημιουργία ; Η παρατήρηση όμως του υπέροχου κόσμου μας μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πιο πιθανό είναι ότι οι αλλαγές που συμβαίνουν δεν είναι τυχαίες αλλά φαίνεται πως εκφράζουν ένα τμήμα μίας Κοσμικής Ιδέας, με τον ίδιο τρόπο που ο καλλιτέχνης τοποθέτησε τις σταγόνες της μπογιάς στο χαρτί... Ίσως όμως τελικά να είναι και θέμα ορισμού, άλλοι ότι δεν κατανοούν το ονομάζουν θεό και άλλοι τυχαίο γεγονός ; Το σίγουρο όμως είναι ότι ο «νόμος» υπάρχει και ισχύει… Σε κάθε περίπτωση είναι ίσως καλύτερα και πιο ρομαντικά να πιστεύουμε ότι είμαστε αποτέλεσμα μίας εξέλιξης και ενός σκοπού παρά τυχαίες υπάρξεις στον χωροχρόνο…

Παραθέτω επίσης κάποιες πολύ καλές επιστημονικές ιστοσελίδες (στα Ελληνικά) που μπορείς να συμβουλευτείς σε σχέση με το big bang.

http://www.physics.ntua.gr/~eesfye/POP/articles/bigbang.html

http://www.physics4u.gr/news/2003/scnews844.html

επίσης μία θεολογική προσσεγιση του χρόνου

http://www.psyche.gr/chronos.htm

Όσονα αναφορά τον Εμπεδοκλή κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις αρχετυπο το βιβλίο ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΦΟΦΙΑΣ αν θυμάμαι καλά τον τίτλο.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΕΔΟΚΛΗ στον κόσμο επενεργεί η κίνηση των 4 ριζωμάτων (αηρ-γη-πυρ-υδωρ) και 2 δυνάμεις η φιλοτης και το νείκος. Ο δυισμός των αιωνίων και αενάως επενεργούντων κοσμικών δυνάμεων (φ-ν )αποτελεί την βασική αρχή της φιλοσοφιας του Εμπεδοκλή. Η δημιουργία του Ενός απο τα πολλα και κατόπιν των πολλών απο το Ενα εξηγήται απο την εναλλασόμενη δράση της αγάπης και της φιλονικίας (νείκος)

"Διπλή ιστορία θα σου πω κάποτε απο τα πολλά βγήκε το ΕΝΑ και μία άλλη φορά απο το ΕΝΑ τα πολλά.."

«Άφρονες και αγνοούντες είναι και με την σκέψη τους μακριά δεν φτάνουν, αυτοί που υποθέτουν πως εκείνο που δεν υπήρχε μπορεί να υπάρξει, ή πως εντελώς να πεθάνει κάτι μπορεί , και παντελώς να εξαφανιστεί.
Αδύνατον αρχή να γίνει από την Μη ύπαρξη. Αδύνατον επίσης η ύπαρξη στο τίποτε να σβήσει, διότι εκεί όπου μία ύπαρξη οδηγείτε, εκεί θα συνεχίσει να είναι.
Ποτέ κανένα μην πιστέψετε που καθοδηγούμενος εις τα θέματα αυτά υπήρξε, ότι τα πνεύματα των ανθρώπων ζουν μόνο όσο η αποκαλούμενη ζωή κρατά.
Ότι μονάχα τότε ζούνε, όσοι απολαμβάνουν τις χαρές και τις λύπες τους, ή ότι προτού να γεννηθούν και αφού πεθάνουν, αυτοί είναι ένα τίποτα…».

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

ΜιαΜέλος
12/01/2004, 23:31:56
Αγαπητε ΠΛΩΤΙΝΕ σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Κατάλαβες το ερώτημα μου και δεν ζηταω την ΑΠΑΝΤΗΣΗ αλλά χρειάζομαι ανταλλαγή ενέργειας των σκέψεων.
Μπορώ να ΔΩ της λέξεις και αυτό που έγραψες"το μελλοντικό πλάνο....πρέπει να υπάρχει εκεί" έχω την διαίσθηση ότι όταν το ΕΚΕΙ θα έχει ωριμάσει θα μπορώ και να το πλησιάσω. Γιαί ξέρω που είναι το ΕΚΕΙ>. Χρειάζεται μόνα να το ΔΩ.
Όντως, οι "αλλαγές" που βιώνουμε δεν είναι τυχαίες αλλα υπάρχουν ήδη στον ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ< δεν μένει παρα να δουμε το μονοπάτι που περικλείει τις "αλλαγές" και οδηγεί στον ΣΚΟΠΟ.

ΜιαΜέλος
12/01/2004, 23:57:52
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΗΤΑΣ είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, όχι όπως νομίζουμε ότι την γνωρίζουμε αλλά όπως είναι να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ μέσα απο την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

zagreasΜέλος
13/01/2004, 00:49:00
ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΕΝΟ ,ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ<<Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ
ΔΕΙ ΤΟ ΘΕΟ>>.ΟΙ ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ ΤΟ ΛΕΝΕ <<ΛΙΛΑ>>(ΘΕΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ). ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΒΑΘΕΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ
ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗ ΦΥΣΗ.ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΙΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ: <ΑΡΑΣΕ ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΠΕΤΩ ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΟ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ
ΤΟ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΗ.ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΜΟΥ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΝΟΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ,ΝΑ ΛΕΩ ''ΤΩΡΑ'' ΤΩΡΑ ΔΑ'',ΚΑΙ ΟΧΙ ''ΑΝΕΚΑΘΕΝ''ΚΑΙ''ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ''.
ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΕΤΥΧΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΑΝ.ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΠΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ Η
ΜΕΣΗ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΟΤΙ ΨΑΡΕΥΜΕ, ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ,
ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ,ΜΙΑ ...ΖΩΗ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΑΝ.

..ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ, Η ΚΑΜΠΥΛΗ ΕΝΟΣ ΩΡΑΙΟΥ ΛΕΜΟΥ,ΕΝΟΣ ΑΥΤΙΟΥ...
...ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΤΟ ΣΚΕΛΕΤΟ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΝΑ ΒΑΔΙΖΕΙ.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΩ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ''ΑΧ'' Η ''ΩΧ''
ΚΑΙ ''ΑΙ'' ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΩ ''ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΜΗΝ''.

..ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠ΄ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΝΤΩΝΕΙΣ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΣΟΥ ΞΥΠΟΛΥΤΟΣ,ΝΑ,
ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ...>>

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

999

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
13/01/2004, 01:56:27
Αγαπητές φίλες και φίλοι γεια σας.

Αγαπητή ΜΙΑ , σκέφθηκες ποτέ ότι ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΝ που προϋπήρξε (χωρίς να γνωρίζουμε ΑΚΟΜΗ πως)ή που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ , μπορεί να δημιούργησε κι αυτό με τη σειρά του κάποια .... παιχνίδια;
Μπορεί να κατανόησε ότι ήταν μόνο του και ήθελε με κάτι ν'ασχοληθεί.
Ξέρω πως ίσως αρκετοί φίλοι να το θεωρήσουν πολύ προχωρημένο αυτό που λέω αλλά απλώς μια σκέψη κάνω κι εγώ.
Φαντάσου έναν ζωγράφο που φτιάχνει ένα πίνακα και αφού τον τελειώσει και τον ξανακοιτάξει τότε ...ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ κάτι ή ΑΦΑΙΡΕΙ!!
Μόνο που στα μάτια τα δικά μας αυτό το κάτι μπορεί να είναι ένα ολόκληρο σύμπαν ή Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ!!!

ΑΝΑΛΥΩΝ

+

ΜιαΜέλος
13/01/2004, 02:09:00
Αγαπητέ Zangrea

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Σύμφωνω με το Καμπαλιστικο κείμενο
ότι " ο Θεός επιθυμεί να δεί το θεό."
Θα το διατυπώσω κάπως διαφορετικά.

Υπήρχε η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΗΤΑ.
Στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΗΤΑ υπήρχε η Δυαδικοτητα.
Μέσα στην Δυαδικότητα δεν Γνώριζε
η Δημιουργία την Καταστροφή,
δεν Γνώριζε το ένα στοιχείο το άλλο.

Για την Αναγνώριση Χρειάστηκε η Καταστροφή
η Καταστροφή απο την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΗΤΑ
για την Αναγκαιότητα της Καταστροφής
ώστε να άνα-γνωριστει
η Δημιουργία με την Καταστροφή
και η Ένωση τους με την
ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ.

Μέσα στην Αναγνώριση κρύβεται και ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΗΤΑΣ.

ΜιαΜέλος
13/01/2004, 02:18:02
Αγαπητέ Αναλύων

ΔΕΝ συμφωνώ με την σκέψη σου γιατί στην Ενέργεια δεν υπάρχουν παιχνίδια.
Ακόμα και παιχνίδι να ήτανε, υπάρχει πάντα ΣΚΟΠΟΣ.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην Ενέργεια.
Σε κάθε Αλλαγή, υπάρχει και ΣΚΟΠΟΣ.

13/01/2004, 05:32:52
Αγαπητή Μια,
Δεν είχα σκοπό να απαντήσω γιατί όπως είπε και ο Πλωτίνος, αναζητάς το μυστικό της ζωής.
Όμως, είδα αυτό:
quote:
Κατάλαβες το ερώτημα μου και δεν ζηταω την ΑΠΑΝΤΗΣΗ αλλά χρειάζομαι ανταλλαγή ενέργειας των σκέψεων.

και σαν άτομο που λειτουργώ βάση των δονήσεων της καρδιάς και όχι βάση των ανασκαλεμάτων μέσα στο κεφάλι μου...θέλησα να προσφέρω αυτό που στροβιλίζεται μέσα μου-απόρροια όλων αυτών που ειπώθηκαν μέχρι τώρα.
...
Αρχικά...μη σκέφτεσαι...έπειτα...άκου τις λέξεις βαθειά μέσα σου και στροβιλίσου μαζί τους μέχρι να φτάσεις στις πηγές του χρόνου...
Ίσως νοιώσεις μια μουσικότητα δίχως εξηγήσεις να περιβάλει όλη αυτή τη δημιουργία που επρόκειται να λάβει χώρα (όχι στην επόμενη στιγμή μα σε εκατομμύρια χρόνια-όπως μου είπες όμως αλλού, δεν είσαι ο χρόνος)...
Προσπάθησε λοιπόν να γίνεις μάρτυρας αυτού του απίστευτου (για τις αισθήσεις μας) φαινομένου, της έλευσης ή γέννεσης και ύπαρξης ζωής...
Αφουγκράσου μέσα απο τους χτύπους της καρδιάς σου, τους χτύπους της κοσμικής νομοτέλειας όπως ποτέ άλλοτε δεν εκφράστηκε, όπως ποτέ άλλοτε δε μπορεί να εκφραστεί...
...Και εγέννετω ΦΩΣ...λοιπόν...
...έπειτα...άσε όλη αυτή την πλημμυρίδα δημιουργίας στο άπαν της πλάσεως να τυλίξει κάθε κύτταρο του διυστικού σου-μου-μας Νου...
Αν χτυπά στους τοίχους του μυαλού σου...είσαι σε καλό δρόμο...
Κλέιστο και άνοιξε την καρδιά...και εγέννετω ΦΩΣ και...ο σκοπός που ζητάς...ΕΙΝΑΙ να απλωθεί το ΦΩΣ, ακριβώς έτσι όπως ξεχύθηκε αρχικά...ο σκοπός ΕΙΝΑΙ να ΕΙΣΑΙ ΦΩΣ όπως αυτό σε δημιούργησε...ο σκοπός ΕΙΝΑΙ να ΕΙΣΑΙ όπως και αυτό ΕΙΝΑΙ...

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!

ΜιαΜέλος
13/01/2004, 06:43:05
Ευχαριστώ για την απάντησή σου reptilesalonica
Μου άγγιξε πραγματικά στο βάθος της ψυχής μου, στο μέρος που ψάχνω την απάντηση.

Το να φτάσουμε στην Ενεργεια του ΕΙΝΑΙ, που είναι η ενέργεια του πέμπτου στοιχείου, είναι ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Δεν είναι όμως ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΗΤΑΣ.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΗΤΑΣ χρειάζεται να αναγνωριστεί μέσω του ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Μέσα απο τις "λέξεις" σου προσωπικά για να ΔΩ και να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ την ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΙΩΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.

Μέσα στο ΕΙΝΑΙ θα ΒΙΩΝΩ την ΑΠΑΝΤΗΣΗ,
ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΗΤΑΣ
γιατί
ΤΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
αλλά
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΗΤΑΣ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

13/01/2004, 07:58:21
As i told you elswhere in time (between here and then)...see you tomorrow...

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!

Edited by - reptilesalonica on 13/01/2004 07:58:46

13/01/2004, 21:31:01
quote:
Όσον αναφορά τον Εμπεδοκλή κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις αρχετυπο το βιβλίο ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΦΟΦΙΑΣ αν θυμάμαι καλά τον τίτλο.

Δεν θυμόμουν καλά ο σωστός τίτλος είναι ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ο ΕΜΠΕΔΟΚΛΉΣ & Η ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΠΑΡΆΔΟΣΗ ΤΟΥ P.KINGSLEY εκδόσεις αρχετυπο

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»