- VIDEO CLUB..."ESOTERICA" - - Κινηματογράφος -
του Michael Moore (Ακύρηχτος Πόλεμος)
Μια πρόγευση(τρέιλερ):
http://www.fahrenheit911.com/trailer/

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Epishs : The core (o pyrhnas) : Mia tainia epishs gia to telos toy kosmoy, ayth th fora aitia einai mia "blabh" sto eswteriko ths ghs. Wraia efe kai kalo senario, alla, den mporw na thn katata3w sthn idia kathgoria kai me to "epomenh mera".
Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...
Αυτό όμως που δεν ξέρετε είναι ότι ο τζακσον είναι ο άρχοντας των B-movies (splatter) … έχοντας γυρίσει δύο από τα ποιο cult ταινίες
Το πρώτο (που είναι και η πρώτη του ταινία) είναι το Bad Taste..
.. υπόθεση – εξωγήινοι από άλλο γαλαξία … κατεβαίνουν στην Ν.Ζηλανδία (σε ένα χωριό) με σχέδιο να μετατρέψουν τον πλανήτη μας σε μια φάρμα …όπου θα πουλάνε το (ανθρώπινο κρέας ) σαν χαμπουκερ .. σε μια διαγαλαξιακή αλυσίδα fast food … ![]()
..και η μόνη (και τελευταία) ελπίδα μας .. είναι The boys .. βασικά είναι οι κολλητοί του σκηνοθέτη ..όπου με μία μόνο κάμερα και ελάχιστο budget .. γύρισαν μια απίστευτα χάλια ταινία ..που θεωρείται από της ποιο cult ταινίες όλων των εποχών…
απίστευτες σκηνές … με αίμα (και κρέας παντού) … και μπόλικο πιστολίδι όπου οι εξωγήινοι πέφτουν σαν τις μύγες (ενώ ο πρωταγωνιστής που τον έχουν πυροβολήσει καμμιά 30αρια φορές φαίνεται αρκετά ζωντανός στην επόμενη σκηνή) ..
πράγματα (και ένα προβατάκι)
τινάζονται στο αέρα (με η και χωρίς λόγο) …
.. και γενικώς διάφορα χαροπά ![]()
..
Η άλλη ταινία που πητερ τζάκσον … είναι το meet the feebles .. η σε (πολλή) ελεύθερη μετάφραση - Muppets στην πρέζα…
Η υπόθεση της ταινίας μιλάει για ένα καλλιτεχνικό group όπως το Muppet show όπου οι συντελεστές έχουν τα μικρά σκοτεινά μυστικά τους… και ατέλειες…
Στα παρασκήνια του βλέπουμε τους πρωταγωνιστές .. να παίρνουν (ο βάτραχος που ήταν στο Βιετνάμ) και να πουλάνε ναρκωτικά (το αφεντικό που προσπαθεί να τα φέρει πέρα) … να γυρίζουν σκληρές τσόντες (ο ποντικός που είναι ο ποιο διερθαμένος) .. να είναι μανιοκαταθλητικοί (ο ελέφαντας) και σεξομανείς..(ο λαγός) η απλά να εθισμένοι στο να μυρίζουν εσώρουχα (ο μυρμιγκοφάγος)…![]()
Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει δείτε αυτή την ταινία …εάν έχετε καλές αναμνήσεις από το Muppet show (η είστε ανήλικος) … τζακσον ξεφεύγει εντελώς (he can go below..
) .. και δίνει μια νέα διάσταση στην έννοια B movie… καταλαβαίνετε τον τρόμο μου όταν έμαθα ότι θα γυρίσει το Lord of rings…![]()
Στο τέλος της ταινίας όλα βαίνουν καλώς όταν η ιποπποταμιτσα που είναι και η σταρ του show .. παίρνει ένα πολυβόλο και τους καθαρίζει όλους – μαζί με το κοινό…![]()
Γιώργος![]()
The dummies way to success
Χαίρμαι που έστω ένας άλλος εδώ μέσα έχει δει και έχει ευχαριστηθεί το "Bad Taste" (βλ. Κωμωδίες: Ξενόγλωσσες)
Φυσικά, bad taste, in general, είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ της κομωδίας, και δεν το λέω μόνο εγώ...
Το Meet the Feebles πρώτη φορά το ακούω, καλό φαίνεται (το βρήκες στο Blockbuster?). Για εμένα η καλύτερη κομωδία τέτοιου είδους ήταν το Up in Smoke, των Cheech & Chong.
===================
Και μια που η είσοδός σου στο θέμα για κάποιο λόγο μου θύμησε την μαγεία, θα προτείνω το Dona Flor y sus Dos Maridos, (απο το βιβλίο του Jorge Amado) που νομίζω οτι πλέον υπάρχει σε DVD, με Αγγλικους υπότιτλους.
kynikos - ο Δισειδαιμωνολόγος της Περιφερείας σας...
Όσο για το meet the feebles είναι σχετικά δύσκολη ταινία να την βρεις …εγώ την κατέβασα από το Internet … και δεν έχει να κάνει τόσο με ναρκωτικά όσο με την αταβιστική προσέγγιση που κάνει μέσα από της μαριονέτες με τις μορφές ζώων …
Τώρα που είπες για κωμωδίες όπως Up in Smoke, των Cheech & Chong.
Πάντα γελάω με το Fear and loathing in Las Vegas ( λόγο ταύτισης και ίσως γιατί πάντα βλέπω όλα τα bad trips σαν τον κατεργάρη – trickster ) και τις αντίστοιχες εσωτερικές ψυχικές εμπειρίες που ξεπηδούν από την μισή ζωώδης μισή θεϊκή υπόσταση – ο τζονυ ντεπ σαν σαύρα μέσα στον βάλτο ενός δωματίου ξενοδοχείου -
…. και τις αποσυνδέσείς της συνηδειτότας που τελικά ίσως να μην και τόσο τυχαίες .. αλλά είναι μια συμπληρωματική η μια αντισταθμιστική σχέση με την προσωπικότητα του εγώ.. όπως λέει και ο Γιούνγκ..
Γιώργος.![]()
Ο αρκουδούλης …
quote:
Έχω συναντήσει ελάχιστα άτομα που τους άρεσε το Bad Taste…
True... χρειάζεταιο ένας ειδικός ψηλός βαθμός μύησης...
quote:
γιατί πάντα βλέπω όλα τα bad trips σαν τον κατεργάρη – trickster
Μακάρι να τον βλέπαμε όλοι... αλλά μια απο τις ιδιώτητές του είναι να κρύβεται καλά.
Ίσως να ξέρεις, οι Νέγροι της Δ.Αφρικής λένε,
- Δεν φταίει ένα πράγμα, δεν φταίνε δυό πράγματα, φταίει ο Anansi!
======
Και τώρα, με λίγο πιο σπβαρό τόνο, έχετε δεί μια ταινία που λέγεται "Cider House Rules" - Michael Caine, Tobey McGuire, Charlize Theron, - δεν ξέρω πως ονομάστηκε στα Ελληνικά, ίσως κάποιος ξέρει να μου πει;
Καλογυρισμένη ταινία με θέματα τον "σκοπό ζωής" και την "υπηρεσία προς τον συνάνθρωπό" για αυτούς που αρέσκονται στο είδος.
Τους πιο σοβαρούς, δηλαδή...
Κ
"Όνειρα γλυκά Πρίγκηπες (και Πριγκηποπούλες) της Ρωμιοσύνης, Βασιλείς της Νεας Ελλάδας"
"ΤΟ ΠΑΡΤΥ" ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΙΜΗΤΟ ΠΗΤΕΡ ΣΕΛΕΡΣ.

Jack Lemmon, Al Pacino, Ed Harris, Kevin Spacey, Alec Baldwin, Alan Arkin
Χρειάζεται να πω κι άλλα;!...
Τρομερές ερμηνείες απο κορυφαίους ηθοποιούς

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Edited by - 1900 on 22/06/2004 21:53:48

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ!
ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΗΜΕΝΑ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΜΑΕΣΤΡΙΑ
ΑΠ' ΤΙΣ ΠΙΟ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Εχει βάλει το χερακι του κι ο Ταραντινο αν και η σκηνοθεσία είναι του Zhang Yimou
ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ
ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ......
ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ SEPULTURA ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ.