ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΛΛΑΔΑ...ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- ΕΛΛΑΔΑ...ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

kswtikoula30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
TwilightfairyΜέλος
31/05/2005, 13:38:54
quote:
Δεν ξερω αν το εχουμε καταλαβει, αλλα η Αμερικα κραταει την παγκοσμια οικονομια στα χερια της, βαση αυτου ελεγχει οπως ελεγχουν και οι μετοχοι στις Α.Ε. διαφορα θεματα κουλτουρας και ιδολογιων.

Φοβαμαι πως αυτο δεν ειναι αληθεια ...
Συμφωνα με πανεπιστημιακο εγχειριδιο Διεθνων Σχεσεων η καθαρη επενδυτικη θεση των ΗΠΑ απο 106,268 δισ.εκατ. δολ .το 1980 , φτάνει το 1989 σε -663,747δισ.εκατ . δολ . Η αρνητικη τιμη σημαινει οτι οι επενδυσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικο ειναι ελαχιστες(λιγοτερες απο τις μισες αναλογικα) σε σχεση με τις επενδυσεις ξένων χωρων στις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ , αν θεωρουνται σημερα υπερδυναμη το οφειλουν καθαρα στην επενδυση σπουδαιου μερους του προυπολογισμου τους στις στρατιωτικες δυναμεις . Και εμεις απλα επιτρεπουμε στον εαυτο μας να απορροφα στοιχεια της ευτελους κουλτουρας τους μεσω ταινιων , μουσικης , μοδας κτλ

Ad astra per Aspera

HermesΜέλος
31/05/2005, 17:10:39
quote:
Φοβαμαι πως αυτο δεν ειναι αληθεια ...
Συμφωνα με πανεπιστημιακο εγχειριδιο Διεθνων Σχεσεων η καθαρη επενδυτικη θεση των ΗΠΑ απο 106,268 δισ.εκατ. δολ .το 1980 , φτάνει το 1989 σε -663,747δισ.εκατ . δολ . Η αρνητικη τιμη σημαινει οτι οι επενδυσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικο ειναι ελαχιστες(λιγοτερες απο τις μισες αναλογικα) σε σχεση με τις επενδυσεις ξένων χωρων στις ΗΠΑ.

Εχεις δικιο, αλλα...οποτε εχεις χρονο δες αυτη τη πηγη και κοιταξε το σημειο αυτο.Και μη ξεχνας αγαπητη, πως μεγαλο μερος της Αμερικης ανοικει στην Κινα και στο Ισραηλ(αν οχι στα χαρτια τοτε ιδεολογικα και ισως.Αν ποτε ο συνασπισμος της Αμερικης αποφασισει να διαλυσει την E.E. και την οικονομια της Ευρωπης θα ειναι με το να σταματησει καθε εμπορικη ακι δπλωματικη σχεση με ορισμενες χωρες της Ευρωπης...κατακυριωτερο λογο με τη διαλυση του Γαλλο-Γερμανικου αξονα...η Αγγλια-Πορτογαλια-Ισπανια-Ιταλια ειναι σχεδον σιγουρο πως θα ακολουθησουντην Αμερικανικη υπεροχη.
Εγω απο οτι εχω καταλαβει η Αμερικη δεν "χαριζεται" στους αμερικανους...και πως η Αμερικη ειναι οικονομικα δυνατη οσο χρειαζεται να ειναι.
Ειναι το καταλληλοτερο εξουσιαστικο οπλο , αλλα και εξιλαστηριο
θυμα του Ισραηλ και αλλων κρυφων υπερδυναμεων(φυσικων οχι υπερφυσικων).

The profit rate in the post-war US economy
(Reproduced from Fred Moseley, “Marxian Crisis Theory and the Post-war US Economy” in Anti-Capitalism, a Marxist Introduction, Alfredo Saad-Filho, ed., p. 212)

@ http://www.wsws.org/articles/2003/jul2003/nb-j10_prn.shtml
@ http://www.cals.ncsu.edu/fft/foodrich.htm

"Η φύση αγαπάει να κρύβεται."
TyphwnasΜέλος
01/06/2005, 00:21:05
quote:
Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα σου?

Καλό θα ήταν για αλλαγή να αρχίσεις να γράφεις τις απαόψεις σου αντί να κάνεις μονίμως στείρα κριτική στις απόψεις των άλλων.

Το υπεράνω το στυλάκι σου και η ειρωνία τι θέλει να καταδείξει?

Το υπεράνω στυλάκι μου, οφείλεται στο οτι ειμαι ΥΠΕΡΟΧΟΣ, αλλα οχι μασόνος, γιατι δεν εχω playstation σπίτι μου.
(Δεν εχω κατι μαζι σου, απλα εκφέρω άποψη.)

quote:
Αν έχεις κάτι να σχολιάσεις πάνω στα όσα έγραψα κάντο
αλλά σταμάτα να σχολιάζεις άτομα που δεν γνωρίζεις,
ενώ ταυτόχρονα φοβάσαι να εκφέρεις άποψη ή απλά δεν έχεις

Δεν αξιζει ο κόπος να σπαταλώ εγκεφαλικά κύτταρα για ένα "θέμα δίχως θέμα"

HOME SWEET HOME
01/06/2005, 15:53:32
Typhwnas
quote:
Δεν αξιζει ο κόπος να σπαταλώ εγκεφαλικά κύτταρα για ένα "θέμα δίχως θέμα"

ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ "ΣΠΑΤΑΛΗ" ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ...ΤΟΤΕ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ;

ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ...ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ...ΑΥΤΟ...ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.

ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ...ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΙΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ.

ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΤΕ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΙΑΞΕ ΠΟΤΕ.

ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ...ΕΝΩ ΕΧΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ...ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ...ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ...ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ...ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΩΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ...ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΟΕΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ.

ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ -ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑ 1000 ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ- ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ
Twilightfairy

quote:
μηπως θα επρεπε να ειχαμε εφοδιαστει με καλυτερη παιδεια και να ειχε ενισχυθει η εξασκηση της κριτικης μας ικανοτητας ωστε να μπορουμε να ζουμε κατα βουληση .

Hermes

quote:
Αν εμεις ημαστε λαοι οπου το μονο που κανουμε ειναι να "καταβροχθιζουμε" την Αμερικανικη παραγωγη, και να την αντιγραφουμε με δικα μας στοιχεια, χωρις να παραγουμε κατι δικο μας, τοτε ημαστε αξιοι της τυχης μας και δεν θα εχουμε κανενα δικαιωμα να αντισταθουμε και να μην υπακουσουμε την χωρα που "πουλαει και αγοραζει" τη ζωη μας.

Hermes ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΗΣΗ";

..

TyphwnasΜέλος
01/06/2005, 16:05:59
quote:
ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ "ΣΠΑΤΑΛΗ" ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ...ΤΟΤΕ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ;

Όπως προανέφερα αποκλείεται να εχω παραπάνω εγκεφαλικά κυτταρα απο εσένα, διότι δεν είμαι υπεροχος μασόνος...

quote:
ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΤΕ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΙΑΞΕ ΠΟΤΕ.

Επιδή είσαι υπέροχος φραμασώνος δεν ξέρεις τι κατάλαβα και τι όχι, καθως και τι με νοίαζει και τι οχι αντίστοιχα

quote:
ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ...ΕΝΩ ΕΧΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ...ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ...ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ...ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

Το να λές τον ευατό σου ΥΠΕΡΟΧΟ δεω είναι αντίδραση η συζήτηση...

HOME SWEET HOME
HermesΜέλος
01/06/2005, 16:44:25
quote:

Hermes ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΗΣΗ";

Μα αυτο δεν λεω και εγω φιλε μου?
Δεν φταιει ο απατεωνας που εγω ειμαι αφελης και τον πιστευω, και του δινω το δικαιωμα να με εκμεταλευτει...πρωτα φταιω εγω μετα αυτος.Γιατι η λυση σε τετοιου ειδους προβληματα ερχεται πρωτα απο το εσωτερικο και μετα απο το εξωτερικο.Κανω λαθος?

"Η φύση αγαπάει να κρύβεται."
kswtikoulaΜέλος
01/06/2005, 19:27:50
Πριν από οχτώ χρόνια στα Τ.Ε.Ι. σε ένα μάθημα έπρεπε να στείλουμε ένα δικό μας θέμα σε κάποιό φόρουμ του εξωτερικού και να το αποθηκευσουμε σε δισκέτα.

Είχα γράψει ένα άρθρο εναντίον του αμερικάνικου ονείρου
και τόνιζα πως ο Έλληνας δεν χρειάζεται τέτοια πλαστικά όνειρα,
έχει τα δικά του κλπ κλπ.

Όταν μετά από ένα μήνα εξεταζόμασταν,
αν δεν το είχα αποθηκεύσει σε δισκέτα θα είχα κοπεί και στο μάθημα,
γιατί το άρθρο είχε διαγραφεί και ο λογαριασμός μου φυσικά απενεργοποιηθεί.

Μας φοβούνται ακόμη τα αμερικανάκια.

Νομίζω ο Κίσσινγκερ είχε πει κάποτε ότι τους Έλληνες πρέπει να τους χτυπήσουμε στη γλώσσα και την ιστορία,
γιατί παραμένουν ανυπότακτοι.

Μάλλον έχουν αρχίσει να τα καταφέρνουν τα τελευταία χρόνια,
ας ελπίσουμε ότι είμαστε στη φάση που ξαποσταίνουμε ,
αλλιώς δεν πρόκειται να ξανατραβήζουμε προς τη "δόξα".

Φιλικά Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

01/06/2005, 20:48:37
Hermes
quote:
Γιατι η λυση σε τετοιου ειδους προβληματα ερχεται πρωτα απο το εσωτερικο και μετα απο το εξωτερικο.Κανω λαθος?

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ.

kswtikoula

quote:
Είχα γράψει ένα άρθρο εναντίον του αμερικάνικου ονείρου
και τόνιζα πως ο Έλληνας δεν χρειάζεται τέτοια πλαστικά όνειρα,
έχει τα δικά του κλπ κλπ.

ΝΑΙ...ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ;

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ...ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΥΣΑΥΡΟΣ...ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ...ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ...ΣΩΣΤΑ;

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ...ΕΝΩ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤHN ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ...ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ;
ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΑΜΠΑΚΗ...ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ;

..

kswtikoulaΜέλος
01/06/2005, 21:26:14
Είναι πιο εύκολα αγαπητέ,
γι αυτό και ο κόσμος τα προτιμά.
Που τώρα να ψάχνεις το νόημα της ζωής,
να καυτηριάζεις τα κακώς κείμενα,
να αναρωτιέσαι.
Λιγοστός ο χρόνος πρέπει να πληρώσουμε και τη δόση για τα έπιπλα,
δε βαριέσαι...
Έχει ένα ανερικάνικο σήριαλ σήμερα κάτσε καλά, δικαστικό μυστηρίου ξέρεις.
Από αυτά που σου δείχνουν πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί η καταστρατήγηση των προσωπικών ελευθεριών για να πιάσουμε τους κακούς.
Ή να δούμε τους χαζούς που πιθηκίζουν?
Έτσι γίνεται...
Φιλικά Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

02/06/2005, 01:02:28
kswtikoula ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ SERIAL ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ;...ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ.

..