ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παράξενες Ιστορίες No1... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Παράξενες Ιστορίες No1... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

endorama61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
sansationfΜέλος
08/01/2004, 09:19:02
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑΦΤΗΚΑΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΤΑΦΗ.

respect

scullyΜέλος
09/01/2004, 10:56:57
quote:
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑΦΤΗΚΑΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΤΑΦΗ.

respect

Εχω ακουσει πολλα και για οσα παιδακια πεθαινουν αβαπτιστα! Επειδη ακριβως δεν βαπτιστηκαν, οι ψυχες τους ανοικους στο σατανα και κυκλοφορουν νυχτα τρομοκρατωντας τους διαβατες!

Στην Αφρικη θα παω με τους Massai

naryaΜέλος
09/01/2004, 11:14:59
Κατά μία άλλη εκδοχή τα αβάπτιστα βρέφη που πεθαίνουν γίνονται καλικάντζαροι.

Πάντως δεν πιστεύω ότι το θέμα του βαπτίσματος είναι τόσο σημαντικό γιατί με αυτήν την λογική οι μη χριστιανοί θα έπρεπε να γίνονται όλοι στοιχειά και φαντάσματα. Νομίζω ότι έχει πολλή μεγάλη σημασία η ταφή σε ιερό χώρο (νεκροταφείο) και το διάβασμα νεκρώσιμων ευχών από ιερέα ανάλογα με την θρησκεία του καθενός.

sansationfΜέλος
09/01/2004, 14:36:44
quote:
γιατί με αυτήν την λογική οι μη χριστιανοί θα έπρεπε να γίνονται όλοι στοιχειά και φαντάσματα

ΣΩΣΤΟ.........

respect

oneiric1Μέλος
09/01/2004, 15:06:01
Νομίζω οτι όσο ανοιχτόμυαλη και αν θέλω να είμαι υπάρχουν φορές που το μυαλό μου αντιδρά έντονα σ’ αυτά που διαβάζω.

Είναι δυνατόν ψυχούλες, αθώων, μωρών παιδιών, επειδή δεν έχουν βαφτιστεί να πιστέψουμε ότι ανήκουν στον Σατάνα?!!!!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

sansationfΜέλος
09/01/2004, 15:11:18
ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΟΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ. ΒΑΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΠΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ.

respect

scullyΜέλος
10/01/2004, 11:30:25
quote:
Πάντως δεν πιστεύω ότι το θέμα του βαπτίσματος είναι τόσο σημαντικό γιατί με αυτήν την λογική οι μη χριστιανοί θα έπρεπε να γίνονται όλοι στοιχειά και φαντάσματα. Νομίζω ότι έχει πολλή μεγάλη σημασία η ταφή σε ιερό χώρο (νεκροταφείο) και το διάβασμα νεκρώσιμων ευχών από ιερέα ανάλογα με την θρησκεία του καθενός.

Εχεις απολυτο δικιο!
Κι εγω αυτο σκεφτηκα οταν το ακουσα!
Αλλωστε οπως σωστα συμπληρωνεται παρακατω, τα μωρα ειναι αναμαρτητα!

Εγω απλα ανεφερα κατι που ακουγα απο μικρο παιδι!
Αληθεια εσεις δεν το εχετε ακουσει ποτε?

Στην Αφρικη θα παω με τους Massai

11/01/2004, 09:40:21
To θέμα δεν είναι τι έχουμε ακούσει...
Το θέμα είναι τι λέει η εκκλησία γι'αυτό...
Εχει κανείς ακούσει τίποτα από παππά?

"Τάδε έφη Avallon"
naryaΜέλος
11/01/2004, 11:16:22
Από παπά δεν έχω ακούσει κάτι.

Θυμάμαι όμως ότι η θεολόγος στο λύκειο μας είχε πει ότι όταν ένα μωράκι είναι ετοιμοθάνατο και φωνάξεις παπά διαβάζει κάποια ακολουθία ισότιμη με το βάπτισμα. Φαντάζομαι ότι το ίδιο συμβαίνει κι όταν το μωράκι έχει πεθάνει πριν βαπτιστεί, κατά την ταφή.

Άλλωστε όπως είδαμε από τις πολλές ιστορίες σε αυτό το topic, έχουμε εμφανίσεις νεκρών που διεκδικούν την σωστή ταφή τους. Αυτοί οι νεκροί ήταν σίγουρα βαπτισμένοι, αλλά αυτό δεν φτάνει για να ησυχάσουν. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι το βάπτισμα σε βρεφική ηλικία το έχουμε μόνο οι ορθόδοξοι. Οι καθολικοί π.χ. το κάνουν σε μεγαλύτερη ηλικία.

sansationfΜέλος
12/01/2004, 14:23:11
ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥΝ Η ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η NARYA ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙΣ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟ ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΒΑΠΤΙΣΗ.

respect

Deghar AdharkΜέλος
08/06/2005, 13:08:48
γεια σας.

ανοιγω αυτο το τοπικ με αφορμη ενα απο τα μεγαλυτερα θριλερ ολων των εποχων.βλεπω συχνα γυρω μου να ξεφτιλιζεται αυτη η ταινια και αυτο δεν μου αρεσει καθολου.οι περισσοτεροι κρινουν μια ταινια του 60 με δεδομενα του 2005.

κατα την γνωμη μου προκειτε οχι μονο για μια τρομακτικη ταινια αλλα και πολυ καλα σκηνοθετημενη που εγινε σταθμος στις ταινιες του ειδους.

θα ηθελα την γνωμη σας για αυτην τη ταινια.ολοι σιγουρα την εχουμε δει.εσεις πως την κρινετε?

οπου υπαρχει πολυ φως,υπαρχουν και πολλες σκιες

Oxygen_girlΜέλος
08/06/2005, 13:21:07
Kατά τη γνώμη μου, ήταν ένα πολύ καλό θρίλερ!
Πιο πολύ, όμως, τρόμαξα με το "The ring"...

-----------------------
"I have no master. I am CHAOS!"

08/06/2005, 18:02:24
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΩΡΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΠΑΞΙΑ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΘΡΙΛΕΡ.
ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.
Deghar AdharkΜέλος
09/06/2005, 14:23:22
συμφνωνω οτι ηταν πολυ καλη.

αναρωτιεμαι γιατι καθε ταινια εξευτελιζεται με αυτον τον τροπο απο καποιος ανεγκεφαλους.
τωρα οσο για το the ring ,ηταν πολυ καλο και εμενα μου αρεσε.

αυτο που δεν μου αρεσει ειναι οτι ακουω ενα σωρο μυθους σχετικα με την πρωταγωνιστρια linda blair,λενε πηγε σε τρελοκομειο οταν ειδε την ταινια και κατι τετοια.η κοπελα εκανε πολλες ταινες μετα.
εχετε ακουστα αυτον το μυθο για το τρελοκομειο?

οπου υπαρχει πολυ φως,υπαρχουν και πολλες σκιες

Oxygen_girlΜέλος
09/06/2005, 21:36:53
Μπα...δεν έχω ακούσει γι'αυτό!
Απλή φήμη θα ήταν...
:)

-----------------------

Deghar AdharkΜέλος
10/06/2005, 10:09:48
φημη ηταν σιγουρα,αν σκεφτουμε δηλαδη οτι η συγκεκριμενη πρωταγωνιστρια εκανε και αλλες ταινες μετεπιτα.
γενικα ποια ειναι η γνωμη σου για τις ταινες θριλερ.τι προτιμας?

Oxygen_girlΜέλος
10/06/2005, 12:30:37
Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στα έργα...

Παρ'όλ'αυτά μου αρέσουν πάααααααααααααρα πολύ τα θρίλερ και τα τρόμου!
Για παράδειγμα, ένα από τα αγαπημένα μου έργα είναι το "Jeepers Creepers". Έχει δυο μέρη, αλλά το πρώτο είναι υπερβολικά τρομακτικό...Φρικιαστικό θα έλεγα! Αν σου αρέσει αυτό το είδος έργων να το δεις οπωσδήποτε!

Βέβαια δε θα έλεγα όχι στο "Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς", στο "Ημερολόγιο μιας πριγκίπισσας" και στο "Titanic".

Καθώς καταλαβαίνεις βλέπω απ'όλα!!!!!!!!!!!

U???

Τι σου αρέσει να βλέπεις?

-----------------------

10/06/2005, 12:36:50
κοιτα αν οντως ειχε κανει η λιντα τρελοκομειο πολυ θα ηθελα να ημουν ψυχιατρος!!!

αλλα το ρινγκ ειναι παλι ταινει του 200* αρα και παλι δεν μπορουμε να το συγκρινουμε.
μου αρεσε που ο dimy ηταν ελληναρας παντως!!!

το κακο ειναι οτι λογο της επιτυχιας της τοτε ταινιας καποιοι εξυπνοι κανανε ενα προχειρο και ηλιθιο prequel [exorcist - the beggining] που μονο επαξιο του τιτλου δεν ηταν! αηδιασα!

δεν ξερω γιατι αλλα λιγοι καταφερνουν να πιασουν το συναισθημα των θριλερ εκεινης της εποχης...

παντως μου αρεσε το ξαφνιαστικο τρομαγμα που ειχε!
"δεν ειναι το μπαμ που σε τρομαζει, αλλα η προσμονη του μπαμ"!
να δεις ποιος το ειχε πει αυτο;;;

και φυσικη ηταν και τα tubular bells του mike odfield!
[απο τα λιγα soundtrack που επιζουν ακομα!!! μεχρι και στα κινητα!]

Deghar AdharkΜέλος
11/06/2005, 19:41:26
quote:
Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στα έργα...

Παρ'όλ'αυτά μου αρέσουν πάααααααααααααρα πολύ τα θρίλερ και τα τρόμου!
Για παράδειγμα, ένα από τα αγαπημένα μου έργα είναι το "Jeepers Creepers". Έχει δυο μέρη, αλλά το πρώτο είναι υπερβολικά τρομακτικό...Φρικιαστικό θα έλεγα! Αν σου αρέσει αυτό το είδος έργων να το δεις οπωσδήποτε!

Βέβαια δε θα έλεγα όχι στο "Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς", στο "Ημερολόγιο μιας πριγκίπισσας" και στο "Titanic".

Καθώς καταλαβαίνεις βλέπω απ'όλα!!!!!!!!!!!

U???

το jeepers creepers δεν το εχω δει αν και το εχω πολυ ακουστα.
βασικα μου αρεσουν ολων των ειδων οι ταινιες εκτος απο τα ρομαντικα του στυλ τιτανικου.αν και τι συγκεκριμενο ηταν σχετικα καλο.
δεν μου αρεσουν να πολυ στερεοτυπα love story.

απο θριλερ τα βλεπω ολα αν και μπορω να ξεχωρισω τα καλα{seven,η σιωπη των αμνων,εξορκιστης} απο αυτα που ειναι για την πλακα.

συγκεκριμενα το blair wich project το ειδα σε ενα βραδυ μαζι με την συνεχεια του.τρομαξα λιγακι αλλα μου αρεσε.

αν θες να δεις ενα απο τα μεγελυτερα splater ολων των εποχων δες το braindead.ειναι κορυφη!!!

θα δω το jeepers creepers και θα σου πω

12/06/2005, 00:00:04
δεν νομιζω οτι το braindead ηταν θριλερ, αλλα κωμωδια! τουλαχιστον στο βιντεοκλαμπ, σε αυτο τον τομεα το βρηκε η υπαλληλος οταν της ειπα οτι δεν το εβρισκα στα θριλερ!! [θυμησου τη φαση με τη μαμα ζομπι!]
blair witch 1,2 κορ'φη!!!
jeepers 1 κορ'φη
jeepers 2 too much, δε με ενθουσιασε

επισεις καλο θριλερ ειναι κατα τη γνωμη μου το χαρισμα [the gift]
παιζει και το υπερμ**νο η katie holmes [ενας λογος για να παω τωρα να δω το batman begins]