- ΨΥΧΕΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Με τρωει τελευταια αυτη η σκεψη.
Βλεπω τους ανθρωπους γυρω και καταλαβαινω οτι παρα οτι εχουμε οικογενεια στην ουσια ειμαστε μονοι στο ταξιδι της ζωης και κατι ξεχωρο ο καθε ανθρωπος (η ψυχη).
Εξαλου και το ονομα που εχουμε και η συναισθηση για το ειναι μας δεν ειναι το πραγματικο μας "ειναι"
Εγω πχ δεν ειμαι ο κωστας (αυτο ειναι ενα ονομα που μου δωσανε τυχαια)
Το ονομα που εχουμε ειναι κατι τυχαιο που το διαλεξαν οι γονεις μας και η αισθηση για τον εαυτο μας το ειναι μας,διαμορφωθηκε απο τις γνωμες των αλλων στην παιδικη ηληκια και τις εμπειριες μας.
Αρα το πραγματικο μας ειναι πρεπει να ειναι καθαρη ενεργεια χωρις το εγω?
Ελπιζω να γινομαι κατανοητος αν οχι συγχωρεστε με..
Διαβαζοντας και αρκετα βιβλια με επιθανατιες εμπειριες οπου λενε σε αυτον που εχει παει στην αλλη μερια "Δεν ειναι η ωρα σου ακομα-Δεν τελειωσε η αποστολη σου" αναρωτιεμαι αν οντως ισχυει οτι η ζωη στην γη ειναι ενα ταξιδι.
Με αυτο ενοω οτι ολοι βαζουμε ενα λιθαρακι στην χαρα του αλλου η και στην δυστυχια του.
Ακομα και οι κακοι κατα την γνωμη μου εχουν το ρολο τους.
Πρωσοπικα χωρις αυτους και τις πραξεις τους δεν θα καταλαβαινα την αξια του καλου και της αγαπης.
Για αυτο πιστευω οτι ολοι μας εδω στην γη παιζουμε τον ρολο που εχουμε ενσαρκωθει για να παιξουμε και οτι το πραγματικο μας ειναι ειναι κατι που δεν εχει ονομα και τιποτα αρνητικο.
Θα με ενδιεφερε πολυ να ακουσω γνωμες και αντιληψεις.![]()
H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...
Πως άραγε είναι το ΕΙΝΑΙ μας, χωρίς το τοποχρονικό του ντύσιμο;
Συχνά συμβαίνει, να κοιμάσαι πολύ-πολύ βαθιά, τόσο βαθιά που ένα χτύπημα στο τηλέφωνο ή απλά στο βιολογικό σου ρολόι σε ξυπνάει, σε κατάσταση τέτοια, που δεν ξέρεις για κάποια δευτερόλεπτα:
-ποιος είσαι
-που είσαι
-τι ώρα (νύχτα ή μέρα και ποια εποχή) είσαι
δεν έχεις καν συναίσθηση του σώματός σου, δεν αντιλαμβάνεσαι ούτε χέρια, ούτε πόδια, ο χώρος γύρω σου πέρνει σταδιακά το χρώμα της αναγνώρισης.
το μόνο που ξέρεις είναι ότι: ΕΙΣΑΙ!
αυτή...που τα κατάφερε!
κάνε κλικ!
Εγω Πιστευω οτι χωρις το τοποχρονικο μας ντυσιμο το "'εγω" θα ειμαστε απλη συνειδηση σε μορφη ενεργειας απο αυτα που εχω διαβασει.
Επισης οσο αγνωστοι ειμαστε εδω και αποξενωμενοι,σαν ψυχες χωρις το εγω (απο εκει που προηρθαμε) πρεπει να νιωθουμε ΕΝΑ και ενωμενοι με αγαπη που ακτνοβολει.
Edited by - Κωστας on 19/12/2003 11:49:39
quote:
Θα διαφωνήσω καλή μου... Ξέρεις ότι υπάρχεις! Το τί είσαι,θέλει πολλή δουλειά για να το βρείς.
Μια καλή αρχή είναι να ψάξεις να βρεις τί είναι ψεύτικο στην ταυτότητα που έχουν φτιάξει οι άλλοι για σένα! Αλλά... ποιός αισθάνεται δυνατός αρκετά για να το κάνει? Ποιός δεν αισθάνεται υποτυπώδη ασφάλεια μέσα σ'αυτή την πλαστή εικόνα?
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
quote:
Το τί είσαι,θέλει πολλή δουλειά για να το βρείς.
quote:
Δεν μίλησα για το τι είσαι,
αλλά για το ότι ΕΙΣΑΙ. (δηλαδή ότι υπάρχεις)
Σκέτο, χωρίς χαρακτηρισμούς. Αρα, συμφωνείς μαζί μου. ![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
κάνε κλικ!
Μάλλον έχουμε μια μικρήηηηη διαφωνία όσον αφορά τις λέξεις:
άλλο είμαι άλλο υπάρχω.
Και για μένα είναι πιο σημαντικό το υπάρχω!
Άρα ...διαφωνούμε!
οποτε θα συμφωνησω με τις διεργασιες και επεξεργασιες ,του αποτελεσματος των οσων εχετε γραψει.
το αποτελεσμα ειναι πως ακομη δεν υπαρχει αποτελεσμα οσων αφορα την δικη μου υπαρξη.
ισως γιατι το φως που συνοδεψε την γεννηση μου,χαθηκε ταυτοχρονα.
ισως γιατι το κυμα της υπαρξης μου δεν "ξεβραστηκε" σε καμια "παραλια".
ισως γιατι η παραλια μπαζωθηκε με "πετρες" και "χωματα"..
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
quote:
ισως γιατι το κυμα της υπαρξης μου δεν "ξεβραστηκε" σε καμια "παραλια".
Καλύτερα έτσι! Άστο να ταξιδεύει ελεύθερο το κύμα...ξέρεις ότι το κύμα διαλύεται όταν φτάσει στην ακτή?
Πάντα ποιητικός ο manos μας...
ειχα κατι ενθετα(τωρα πια τα εχω χασει) που ελεγαν πως στοχος της ανθρωπινης ψυχης ειναι η ολοκληρωση οπως ολοι σας ξερετε. Οταν πεθανουμε θα εχουμε την δυνατοτητα να ξαναγυρισομε αμα το θελουμε.
Τωρα ο ρολος μας στην γη δεν μου φενεται πως ειναι κατι το συγκεκρημενο, ολα εχουν τοποθετηθει ετσι ωστε να υπαρχει αρμονια. Κατα καιρους εχω σκεφτει πως ολα ειναι "προγραμματισμενα", δηλαδη πως ετσι και κανω κατι που δεν ειναι γραμμενο...δηλαδη που δεν θα επρεπε να το κανω, θα δημιουργιθει ενα χαος..για να σας δωσω να καταλαβετε ενω επρεπε να μιλαω με μια φιλη μου, θα γινοταν το λαθος να πηγενα μια βολτα. Τοτε η φιλη μου θα μιλουσε σε εμενα(που εγω δεν θα ειμουν εκει)..και ετσι σιγα σιγα θα διαδοθει αυτο το χαος παντου. Ελπιζω να εγινα κατανοητος και εγω
Μόνο όποιος δυστυχεί
σε μια χώρα που ευτυχεί
έχει ελπίδες να σωθεί
quote:
Καλησπερα σε ολους τους φιλους και τις φιλες.Με τρωει τελευταια αυτη η σκεψη.
Βλεπω τους ανθρωπους γυρω και καταλαβαινω οτι παρα οτι εχουμε οικογενεια στην ουσια ειμαστε μονοι στο ταξιδι της ζωης και κατι ξεχωρο ο καθε ανθρωπος (η ψυχη).
Εξαλου και το ονομα που εχουμε και η συναισθηση για το ειναι μας δεν ειναι το πραγματικο μας "ειναι"
Εγω πχ δεν ειμαι ο κωστας (αυτο ειναι ενα ονομα που μου δωσανε τυχαια)
Το ονομα που εχουμε ειναι κατι τυχαιο που το διαλεξαν οι γονεις μας και η αισθηση για τον εαυτο μας το ειναι μας,διαμορφωθηκε απο τις γνωμες των αλλων στην παιδικη ηληκια και τις εμπειριες μας.
Αρα το πραγματικο μας ειναι πρεπει να ειναι καθαρη ενεργεια χωρις το εγω?
Ελπιζω να γινομαι κατανοητος αν οχι συγχωρεστε με..Διαβαζοντας και αρκετα βιβλια με επιθανατιες εμπειριες οπου λενε σε αυτον που εχει παει στην αλλη μερια "Δεν ειναι η ωρα σου ακομα-Δεν τελειωσε η αποστολη σου" αναρωτιεμαι αν οντως ισχυει οτι η ζωη στην γη ειναι ενα ταξιδι.
Με αυτο ενοω οτι ολοι βαζουμε ενα λιθαρακι στην χαρα του αλλου η και στην δυστυχια του.
Ακομα και οι κακοι κατα την γνωμη μου εχουν το ρολο τους.
Πρωσοπικα χωρις αυτους και τις πραξεις τους δεν θα καταλαβαινα την αξια του καλου και της αγαπης.Για αυτο πιστευω οτι ολοι μας εδω στην γη παιζουμε τον ρολο που εχουμε ενσαρκωθει για να παιξουμε και οτι το πραγματικο μας ειναι ειναι κατι που δεν εχει ονομα και τιποτα αρνητικο.
Θα με ενδιεφερε πολυ να ακουσω γνωμες και αντιληψεις.
Καλημέρα φίλε Κώστα...
Όντως, έτσι είναι φίλε μου. Είμαστε ένα σύνολο απο γνώμες, χαρακτηρισμούς, ιδέες, γνώσεις, εικόνες για τον εαυτό μας, εικόνες για άλλους, εικόνες απο άλλους προς τον εαυτό μας...
Αν αντιληφθούμε όμως πως...όλα είναι ενέργεια, τότε θα είμαστε περισσότερο ελεύθεροι απο όλα αυτά που μας κρατούν δέσμιους στην υπέργεια ζωή μας.
Όπως η ψυχή κατείλθε, εισχωρώντας στο σώμα, κατά τη σύλληψη του εμβρύου και έχασε πολλές απο τις αρχικές της ιδιότητες όταν βρισκόταν στην αγκαλιά του Μεγάλου Πνεύματος, έτσι και όλα αυτά τα βάρη του ανθρώπινου Νού, κατακρατούν, αργοπορούν την ολότητα άνθρωπο (Νούς-Σώμα-Πνεύμα) προς την τελείωση.
Όλα είναι ενέργεια...είναι ασύλληπτα "βαρειά" και επικρατούσα αυτή η αλήθεια...
Ακόμα και το ανθρώπινο σώμα, είναι συμπηκνωμένη ενέργεια (πολύ κατώτερης βέβαια σύστασης, απο τη σύσταση της ψυχής(ουσίας)).
Το σώμα ως (συμπηκνωμένη) ενέργεια, χρειάζεται καύσιμο (τροφή), ώστε να το μετατρέψει για άλλη μια φορά σε ενέργεια...Εδώ έρχεται γάντι το "είμαστε ό,τι τρώμε"...
Είναι μαγευτικό όλο αυτό το ταξίδι και η αλληλόδραση ενεργειών...είναι μαγευτικό να το παρακολουθώ να μεταλλάσσεται, να αλλάζει σύσταση και να μετουσιώνεται σε άλλου είδους ενέργεια...
Ξέφυγα λίγο απο το θέμα αλλά με μαγεύει όλη αυτή η αναζήτηση των ποιοτήτων ενέργειας στο διηνεκές και άπαν του σύμπαντος...
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
semia tenia me titlo h wra twn oplwn afth h typissa (agapimeni mou ithopios ma moy diafefgei to onoma)rota ton apagogea tis stin erotisi tou pio einai to onoma tou paidiou tis:
pws onomazei enas koufos opou pote tou den exei akousei mia lexi to paidi tou
to trapezi
tin mitera tou
ton ilio
(den aneferei tosa pola alla telos pantwn)
afta...
I AM THREE O'CLOCK........HOW MUCH ARE YOU?
quote:Όπως η ψυχή κατείλθε, εισχωρώντας στο σώμα, κατά τη σύλληψη του εμβρύου και έχασε πολλές απο τις αρχικές της ιδιότητες όταν βρισκόταν στην αγκαλιά του Μεγάλου Πνεύματος, έτσι και όλα αυτά τα βάρη του ανθρώπινου Νού, κατακρατούν, αργοπορούν την ολότητα άνθρωπο (Νούς-Σώμα-Πνεύμα) προς την τελείωση.
Όλα είναι ενέργεια...είναι ασύλληπτα "βαρειά" και επικρατούσα αυτή η αλήθεια...
Ακόμα και το ανθρώπινο σώμα, είναι συμπηκνωμένη ενέργεια (πολύ κατώτερης βέβαια σύστασης, απο τη σύσταση της ψυχής(ουσίας)).
Το σώμα ως (συμπηκνωμένη) ενέργεια, χρειάζεται καύσιμο (τροφή), ώστε να το μετατρέψει για άλλη μια φορά σε ενέργεια...Εδώ έρχεται γάντι το "είμαστε ό,τι τρώμε"...
Είναι μαγευτικό όλο αυτό το ταξίδι και η αλληλόδραση ενεργειών...είναι μαγευτικό να το παρακολουθώ να μεταλλάσσεται, να αλλάζει σύσταση και να μετουσιώνεται σε άλλου είδους ενέργεια...
Ξέφυγα λίγο απο το θέμα αλλά με μαγεύει όλη αυτή η αναζήτηση των ποιοτήτων ενέργειας στο διηνεκές και άπαν του σύμπαντος...
Καλησπερα φιλε μου Γρηγορη και χρονια πολλα σε σενα και σε ολους με αγαπη.
Αυτα που λες μου ακουγονται πολυ λογικα και κατανοητα. Αν μου τα ελεγε καποιος πριν 5 χρονια (25 χρονων θα ημουν περιπου) θα ελεγα τι λεει ο τρελος! (ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ) ![]()
Τωρα πια ομως μετα απο διαβασμα βιβλιων και την προσωπικη μου πνευματικη αναζητηση επειδη δεν μου εφτανε απλα να ζω (διψαω για απαντησεις και γνωση) τα καταλαβαινω αρκετα.
Βασικα δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου αλλα νιωθω σαν να τα γνωριζω. Ενοω σαν να ξυπνανε οι αναμνησεις πχ οτι ειμαστε εδω για εμπειρια και σε αποστολη.
Ισως να ειναι και η ιδεα μου αλλα ετσι νιωθω.
Αληθεια αυτη η θεωρια πως σου ακουγεται? Οτι δηλαδη ενσαρκωθηκαμε για εμπειριες μεσα απο τις αντιθεσεις στην γη, που ετσι κι αλιως στον πνευματικο κοσμο δεν θα μπορουσαμε να βιωσουμε.
Εξαλου εδω (στην γη) δεν ξερουμε ουτε ακριβως ποιοι ειμαστε,τι ειμαστε,απο που ηρθαμε...
Αυτο μου θυμιζει κατι αλληθεια σου λεω ![]()
Edited by - Κωστας on 23/12/2003 22:33:36