- Αντρας σημαίνει ένοχος! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Θα αποχωρήσω από την κουβέντα γιατί απλά η αντιπαράθεσή μου με το maraki8 έχει καταντήσει μάλλον γραφική πλέον και σίγουρα δεν οδηγεί και πουθενά. Από την στιγμή που αποχώρησε και το άτομο για το οποίο μπήκα ουσιαστικά στην συζήτηση, δεν έχει πλέον και νόημα η παρουσία μου.
Στην τελική εγώ έχω βρει αυτό που ανταποκρίνεται στις δικές μου ανάγκες, οπότε ούτε να πείσω κανέναν χρειάζεται και σίγουρα κανένας δεν μπορεί να μου αλλάξει γνώμη.
Ελπίζω σε μια καλή συνέχεια, να μην πεσετε να φάτε την Gretel που όσο και αν τσούζει κάποιους λέει τα πράγματα με το όνομά τους και μακάρι οι μπάκουροι εδώ μέσα να βρείτε κάποια απάντηση στα ερώτήματά σας, μέσα από έναν υγιή διάλογο.
Ευχαριστώ όλους σας που με διαβάσατε, ακόμα και εσάς που βιαστήκατε να κακοχαρακτηρίσετε...
Καλή μου maraki8 από κει ακριβώς ξεκινάει το λάθος:
quote:
Καλή μου gretel,θες να μου πείς ότι όλα αυτά που ανέφερες,γίνονται ΜΟΝΟ στην Ελλάδα;;;;;δουλευόμαστε παιδιά;;χαζοβιόλες,βλαμμένα,κατίνες και όλα όσα ανέφερες,υπάρχουν παντού,παντού,παντού!!!Σε όλο τον κόσμο!Μόνο στην Ελλάδα διαβάζουν τα κορίτσια κοσμοπολιταν;ειναι αμερικάνικο περιοδικό,αν δεν απατώμαι..
Δεν είπα ότι γίνονται ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Εχω ταξιδέψει σε αρκετές χώρες και βλέπεις άντρες και γυναίκες να διαβάζουν ακόμα και μέσα στο μετρό.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει πάει νεαρή βρεττανίδα, ή γαλλίδα στο λούβρο, στο βρεττανικό μουσείο, στην πινακοθήκη.
Δεν υπάρχει περίπτωση παιδί πάνω από 10 να μη γνωρίζει όχι μόνο τον Ελ Γκρέκο αλλά και τον Ματίς, Σεζάν, Ντύρερ, Μπωτλαίρ ακόμα και τον Καβάφη.
Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω αν είναι λόγω της Εκπαίδευσής τους αλλά είναι πολύ πιο καλλιεργημένοι από μας.
Στο dc++ έτυχε να μιλήσω με νεαρό Ρουμάνο 16 χρονών που ήξερε για την Ελληνική ιστορία περισσότερα από μένα.
Μπορεί λοιπόν να διαβάζει ΚΑΙ κοσμοπόλιταν αλλά δεν διαβάζει μόνο αυτό.
Όταν με θλίψη διαπίστωσα ότι παιδιά γυμνασίου νόμιζαν ότι ο Πικάσσο ζωγράφισε τη τζοκοντα, έφριξα. Και όταν τους είπα ότι θα έπρεπε να μάθουμε μερικά στοιχειώδη της Ιστορίας της Τέχνης πετάγεται μία τσούπρα και μου λέει:
"Τί μας νοιάζει κυρία, αυτοί πεθάνανε, να μας πείτε αν ο Κουρκούλης τα έχει με την Κελεκίδου είναι πιο επίκαιρο".
Μετα από αυτό μόνο χαρακίρι θα μπορούσα να κάνω.
Ας αφήσουμε τις άλλες και να δούμε την καμπούρα μας.
quote:
Μεμονωμένα περιστατικά και ίσως ξεπερασμένα,να τα πω;πλέον το μότο των Ελληνίδων μητέρων,είναι "κάτσε και ξεστραβώσου για να σπουδάσεις και να μην έχεις ανάγκη κανένα μα...κα"...
quote:
Στα αστικά κέντρα ίσως καλή μου. Εγώ εδώ στην επαρχία από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου έχω δει απίστευτα.
Μέχρι και παιδιά με διάφορα ταλέντα και καλές μαθήτριες να μην διαννοούνται ότι θα σπουδάσουν. "Kοίτα να παντρευτείς!!!" Το΄χω ακούσει με τ΄αυτιά μου!!
quote:
Μήπως μιλάς για την δεκαετία του 70-80;
2006 Κεραμωτή, Θάσος, Ασπροβάλτα, Χανιώτη Χαλκιδικής!!!!
Στα Γυμνάσια που κάνω μάθημα έχω περίπου 600 παιδιά. Δεν είναι όλα ελληνάκια, υπάρχουν ρωσάκια, ρουμανάκια, αλβανάκια, μουσουλμανάκια.
ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Θα αποχωρήσω από την κουβέντα γιατί απλά η αντιπαράθεσή μου με το maraki8 έχει καταντήσει μάλλον γραφική πλέον και σίγουρα δεν οδηγεί και πουθενά.
Σε αυτό θα συμφωνήσω.
quote:
Εχω ταξιδέψει σε αρκετές χώρες και βλέπεις άντρες και γυναίκες να διαβάζουν ακόμα και μέσα στο μετρό.
Κι εδώ γίνεται αυτό.Πλέον μπαίνω στο μετρό και βλέπω κόσμο να διαβάζει-στη συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες.Άκρως ενθαρρυντικό και ευχάριστο.Εγώ προτιμάω να διαβάζω "ακίνητη",η μελέτη σε μετρό και λεωφορεία μου προκαλεί ζαλάδες
quote:
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει πάει νεαρή βρεττανίδα, ή γαλλίδα στο λούβρο, στο βρεττανικό μουσείο, στην πινακοθήκη.
Κι εδώ πηγαίνουν.Όχι μεμονωμένα συνήθως(σε αυτό θα συμφωνήσουμε)αλλά με τα σχολεία τους.Και τα τελευταία χρόνια μέχρι και σινεμά πηγαίνουν τα σχολεία(το έζησα μέσω της ανιψιάς μου).Όταν πήγαινα εγώ σχολείο,δεν είχαμε αφήσει μουσείο για μουσείο(ασχετα αν είχα ήδη επισκεφτεί προσωπικά τα μουσεια),πηγαίναμε συχνά στην πινακοθήκη και συχνότερα ακόμα θέατρο.
Για να μην πολυλογώ,μήπως σε όλα αυτά που αναφέραμε παίζει ρόλο το "επαρχιακή πόλη" και "μεγάλο αστικό κέντρο";
quote:
Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω αν είναι λόγω της Εκπαίδευσής τους αλλά είναι πολύ πιο καλλιεργημένοι από μας.
Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι λόγω της εκπαίδευσής τους.Η Ελλάδα τώρα κάνει πιο μεγάλα βήματα στο θέμα αυτό.Έχει εντάξει πρακτικά πλεόν την μουσική και τα καλλιτεχνικά στα σχολεία,τον αθλητισμό και τις διπλάσιες εκπαιδευτικές εκδρομές...
quote:
"Τί μας νοιάζει κυρία, αυτοί πεθάνανε, να μας πείτε αν ο Κουρκούλης τα έχει με την Κελεκίδου είναι πιο επίκαιρο".
Μετα από αυτό μόνο χαρακίρι θα μπορούσα να κάνω.
Ήταν φρικαλέο όντως.Απορώ πως δεν έκανες χαρακίρι..Απίστευτο!
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:
Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι λόγω της εκπαίδευσής τους.Η Ελλάδα τώρα κάνει πιο μεγάλα βήματα στο θέμα αυτό.Έχει εντάξει πρακτικά πλεόν την μουσική και τα καλλιτεχνικά στα σχολεία,τον αθλητισμό και τις διπλάσιες εκπαιδευτικές εκδρομές...
Mα συμφωνούμε απόλυτα.
Απλά θεωρητικά είναι όλα μια χαρά.
Στα μουσεία χαζεύουν επειδή δεν αντιλαμβάνονται την αξία των όσων βλέπουν.
Τα καλλιτεχνικά -αυτό διδάσκω άλλωστε- και η μουσική είναι παραγκωνισμένα μονόωρα μαθήματα που μη όντας εργαστηριακά, χωρίς δικές τους αίθουσες, είναι σαν ανατομία επί χάρτου.
Αίθουσες προβολών?
Πολλά θέλω έτσι? Εδώ οι τουαλέττες είναι για κλάμματα.
Όσο για τις εκπαιδευτικές εκδρομές δεν ξέρω τί γίνεται εκεί, αλλά εδώ ψηφίζουν το προεδρείο που θα τους πάει εκδρομή στην αθήνα για να πάνε στο Ρομέο.!!!
Τέλος πάντων έχουμε φύγει πολύ από το θέμα μας.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Όσο για τις εκδρομές,τις πενθήμερες και 3ήμερες κανονίζουν τα προεδρεία.Στις εκπαιδευτικές δεν μας έπεφτε λόγος,όπως δεν πέφτει και τώρα...
Έχεις δίκιο όμως καλή μου gretel,ξεφύγαμε από το θέμα.
Βρήκα ελληνίδα που:
έκανε το πρώτο βήμα
δεν είναι σκυλού
δεν θέλει να την κερνάω
δεν με πιέζει (πρήζει τα @@ μετά συγχωρήσεως)
δεν την νοιάζει που δεν έχω αμάξι
δεν την νοιάζει που δεν το παίζω μάγκας
το πρώτο πράγμα που ρώτησε δεν ήταν τί δουλειά κάνω
δεν είναι μικροαστή, ρατσίστρια, γλωσσού, γκρινιάρα, τεμπέλα (και γώ είμαι, αλλά οι γυναίκες το θεωρούν προνόμιό τους)
Και σκέφτομαι, "too good to be true", μάλλον πλάκα μου κάνει ο Θεός (ή η τύπισσα)...
Ξέρω, ξέρω, είμαι μισογύνης, φαλλοκράτης και δεν μπορώ να τσουβαλιάζω τις γυναίκες βάσει των 5-10 γυναικών που έχω ασχοληθεί...
Και να φανταστείτε ότι δηλώνω αντισεξιστής..
Μάλλον ανήκω στην ίδια κατηγορία με τους Οαννησέα και Κέρι Κινγκ.. (ρε μάγκες, όσο διαφωνούμε στα πολιτικά, άλλο τόσο αντίθετα συμφωνούμε στα των ελληνίδων...)
Edited by - kardasian on 11/05/2009 06:38:57
Edited by - kardasian on 11/05/2009 06:49:17
Edited by - kardasian on 11/05/2009 06:50:21
quote:
Και σκέφτομαι, "too good to be true", μάλλον πλάκα μου κάνει ο Θεός (ή η τύπισσα)...
φτού σου να μην το ματιάξεις....
quote:
ρε μάγκες, όσο διαφωνούμε στα πολιτικά, άλλο τόσο αντίθετα συμφωνούμε στα των ελληνίδων...
Άρα μάλλον εμείς είμαστε οι προβληματικοί ![]()
![]()
![]()
Δεν ξέρω αν έχεις αλλάξει απόψεις από τότε φίλτατε Kerry King αλλά συμφωνούσα και συμφωνώ ακόμα με όσα είχες αναφέρει, μόνο που θα το γενικεύσω λίγο περισσότερο λέγοντας πως οποιοσδήποτε άνθρωπος (άντρας - γυναίκα) που ψάχνετε λίγο παραπάνω σε αυτή την χώρα, είναι μειονότητα και καταδικασμένος να ψάχνει ψύλλους στα άχυρα.
Είναι θέμα κουλτούρας και παιδείας όπως είπε και η gretel.
quote:
Ξέρω, ξέρω, είμαι μισογύνης, φαλλοκράτης και δεν μπορώ να τσουβαλιάζω τις γυναίκες βάσει των 5-10 γυναικών που έχω ασχοληθεί...
Φίλε kardasian δεν είναι θέμα τσουβαλιάσματος αλλά καθημερινότητα, ισχύει και στα δύο φύλα. Ακόμα και στη φιλία υπάρχει δυσκολία εάν παρεκκλίνει κανείς στον τρόπο που σκέφτεται και σε αυτά που αποζητάει στη ζωή του.
quote:
Εύχομαι τα καλύτερα...
Φιλικά...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
quote:
Δεν ξέρω αν έχεις αλλάξει απόψεις από τότε φίλτατε Kerry King
Κοίτα, μετά από 7 χρόνια σχέσης από τα οποία τα 5 μέσα στον γάμο, μπορώ να σου πω με απόλυτη σιγουριά ΟΧΙ δεν έχω αλλάξει την παραμικρή άποψη από αυτά που υποστήριζα ![]()
quote:
οποιοσδήποτε άνθρωπος (άντρας - γυναίκα) που ψάχνετε λίγο παραπάνω σε αυτή την χώρα, είναι μειονότητα και καταδικασμένος να ψάχνει ψύλλους στα άχυρα.
Είναι θέμα κουλτούρας και παιδείας όπως είπε και η gretel.
Σου βγάζω το καπέλο, είπες με δύο προτάσεις αυτά που εγώ προσπαθούσα να εξηγήσω με τόσα ποστ....
Edited by - KERRY KING on 12/05/2009 09:41:19
MAYRA13
quote:
Μήπως έχετε ξεχάσει ότι σας γαλούχησε μια μάνα και το γεγονός ότι είστε σκεπτόμενα όντα (αν και όποιος είναι δεν το υπερηφανεύεται) οφείλεται και σ΄αυτην;
Οπότε, αγαπητή MAYRA, εφόσον ο άνδρας είναι ένοχος αλλά γαλουχήθηκε από μια γυναίκα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι υπεύθυνη για την ενοχή του είναι μια γυναίκα.
Σωστά; ![]()
Εν πάσει περιπτώσει, προσωπικά δεν αναγνωρίζω κάποια ενοχή σε ένα από τα δύο φύλα.
Όπως έχει ήδη γραφτεί, είναι θέμα παιδείας.
Και πέραν τούτου, αν εμείς οι ίδιοι δεν τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας και δεν έχουμε ανακαλύψει καν ποιός είναι αυτός, όλοι οι άλλοι θα μας φαίνονται ένοχοι, στραβοί, άδικοι κλπ.
Όταν λοιπόν μάθουμε ποιοί είμαστε, τι ζητάμε και τι μπορούμε να δώσουμε τότε θα σταματήσουμε να "κακοπέφτουμε".
Εξάλλου, στις σχέσεις μας - οποιασδήποτε μορφής - οφείλουμε να δεχόμαστε τον άλλον όπως είναι κι όχι να τον αλλάζουμε σύμφωνα με τις δικές μας επιθυμίες... ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
KERRY KING: Κοίτα, μετά από 7 χρόνια σχέσης από τα οποία τα 5 μέσα στον γάμο, μπορώ να σου πω με απόλυτη σιγουριά ΟΧΙ δεν έχω αλλάξει την παραμικρή άποψη από αυτά που υποστήριζα
Είναι αξιοθαύμαστο να βλέπεις ανθρώπους μέσα σε γάμο και μάλιστα μετά από κάποιο διάστημα να μιλάνε με Τόσο Σθένος για αυτό που δημιούργησαν και για την επιλογή του συντρόφου τους..
Εύγε, σε Χαίρομαι...![]()
![]()
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Προτιμώ να κρίνω τους άλλους σαν άτομα όχι με βάση το φύλο τους.
Αν ο άνδρας ήταν το τέλειο όν όπως κάποιοι κύριοι παραπάνω φαινομενικά υποστηρίζουν, τότε ο Θεός δε θα έφτιαχνε τον Αδάμ και την Εύα αλλα τον Αδάμ και τον Βαγγέλη.
Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες κυρίες μου. Αν ήμαστε εμείς το τέλειο όν θα είχαμε την Εύα και την Λίτσα. ![]()
Γενικά κανείς δεν είναι τέλειος και όταν κάποιος προσπαθεί να κάνει τον άλλο (ανδρα ή γυναίκα) να φαίνεται μονίμως ένοχος εκτός απο κομπλεξικός είναι και ανόητος (για να το θέσω ευγενικά.)

Φώς και πάλι φώς η ψυχή που μάχεται
quote:
Αν ο άνδρας ήταν το τέλειο όν όπως κάποιοι κύριοι παραπάνω φαινομενικά υποστηρίζουν
Δεν νομίζω πως προκύτει από πουθενά αυτό το συμπέρασμα....
Διάβασε το θέμα από την αρχή του, έχει αρκετό γούστο...

Φώς και πάλι φώς η ψυχή που μάχεται
Δεν νομίζω πως το αντικείμενο της αντιπαράθεσης ήτανε η τελειότητα κάποιου φύλου. Θα ήτανε μεγάλη ανοησία να προσπαθούσε κάποιος να αποδείξει κάτι τέτοιο...
Το αίσθημα ενοχής δημιουργείται όταν νιώθουμε ότι κάτι κάνουμε λάθος (όχι όταν μας λένε ότι το κάνουμε λάθος).
MAYRA13
Το αίσθημα ενοχής δημιουργείται όταν νιώθουμε ότι κάτι κάνουμε λάθος (όχι όταν μας λένε ότι το κάνουμε λάθος).
MAYRA13