- Αγαπημένοι Συγγραφείς/Ποιητές - Περιοδικά - Βιβλία
Καλή Αρχή!![]()
Πάρα πολύ ωραίο θέμα... Στο κάτω- κάτω από κάτι που διαβάσαμε αρχίσαμε (σχεδόν) όλοι να ψάχνουμε τα μυστήρια του κόσμου μας...
Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ ένας γαλλοαλγερινός συγγραφέας με το όνομα Gilbert Sinoue. Γράφει κυρίως ιστορικά μυθιστορήματα αλλά έχει γράψει και ένα ή δύο μεταφυσικού περιεχομένου που τα θεωρώ από τα καλύτερα του είδους! Στηρίζεται πάντα σε έρευνα των ιστορικών πηγών και η πρόζα του είναι απαράμιλλη! Ενδεικτικά, αναφέρω μερικούς τίτλους:
Το ζαφείρι του Θεού (που ασχολείται με το βιβλίο του Ενώχ μέσα από τη σκοπιά ενός δομινικανού μοναχού, ενός Εβραίου κι ενός Άραβα)
Οι σιωπές του Θεού (που ασχολείται με μια σειρά φόνων που γίνονται στον Παράδεισο και η πρωταγωνίστρια αναρωτιέται μήπως τους διέπραξε ο ίδιος ο Θεός) και
Αβικέννας ή Ο δρόμος του Ισπαχάν (που ασχολείται με τη ζωή του Πέρση ιατροφιλόσοφου Αβικέννα)
Εύχομαι να σε έβαλα σε περιέργεια!
Edited by - alex22 on 20/05/2011 14:58:38

In anticipation of my resurrection...
quote:
Αγαπητή Narkissa555, μήπως θα ήταν προτιμότερο να μεταφερθεί το θέμα στην Κατηγορία Περιοδικά - Βιβλία;
Αν σου πω ότι δεν την είχα πάρει καν χαμπάρι αυτή την κατηγορία...
Ναι, βέβαια, μη ρωτάς καν.![]()
Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ
Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ
Ένας άλλος ποιητής είναι ο Μποντλαίρ (Άνθη του Κακού) ενώ ένας συγγραφέας που μου άρεσε αρκετά είναι ο Έκο με το Όνομα του Ρόδου.
Τέλος, να αναφέρω το Μπέρτραντ Ράσσελ ο οποίος έχει γράψει 7 βιβλία για την ιστορία και την εξέλιξη της φιλοσοφίας, ξεκινώντας από τους Προσωκρατικούς Φιλοσόφους έως σήμερα.
Φίλη Narkissa555, πάμε για τη μεταφορά λοιπόν! ![]()
Το θέμα μεταφέρεται στην Κατηγορία Περιοδικά - Βιβλία από την Κατηγορία "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού" όπου ανοίχθηκε αρχικά.

Κατι πρεπει να γινει με αυτο το flood control,
Ροσμαρι Αλτεα''Ο Αετος και το Ροδο''
Καρλος Καστανεντα''Η τεχνη των ονειρων''
Σερμα''Ο Μοναχος που πουλησε τη Φεραρι του''
Bad always looks better than the god one....
quote:
Εμενα απο ποε κλασικο αγαπημενο μου ειναι το κορακι,αλλα λατρεψα και το annabelle lee....Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ
Εμένα ο Poe είναι ο πολυαγαπημένος μου ξένος ποιητής και λατρεύω το DreamLand. (ανάμεσα σε πολλά άλλα ποιήματά του)
quote:
Εμένα ο Poe είναι ο πολυαγαπημένος μου ξένος ποιητής
Από τους πολύ αγαπημένους ο Poe! ![]()
Άναμπελ Λι, το κοράκι, το στοιχειωμένο παλάτι, όνειρο μέσα στο όνειρο, ο μαύρος γάτος...

Απο κει και πέρα μου αρέσουν και αρχαίοι συγγραφείς, αλλά και ο Καζαντζάκης. Τον τελευταίο καιρό μου έχουν προτείνει εντόνως να διαβάσω την τριλογία του Θέμελη (αναζήτηση, ανατροπή,αναλαμπή). Πόε δεν έχω διαβάσει, έχω δει όμως πολλά κλασικά έργα που στηρίζονται στα βιβλία του.
quote:
Παιδιόθεν αγαπημένος είναι ο Ντοστογιέφκσι( σχεδόν όλα του τα βιβλία).
Απο κει και πέρα μου αρέσουν και αρχαίοι συγγραφείς, αλλά και ο Καζαντζάκης.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ο Καζαντζάκης είναι από τους πιο αγαπημένους μου συγγραφείς και τον θαυμάζω ιδιαίτερα ως άνθρωπο. Έχω σχεδόν όλα τα βιβλία του, αλλά περιέργως κάθε φορά που κάθομαι να διαβάσω κάτι συμβαίνει και δεν καταφέρνω να τα τελειώσω.