ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγαπημένοι Συγγραφείς/Ποιητές - Περιοδικά - Βιβλία

- Αγαπημένοι Συγγραφείς/Ποιητές - Περιοδικά - Βιβλία

Narkissa55522 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
20/05/2011, 13:03:21
Εδώ μπορούμε να συζητάμε για αγαπημένους μας λογοτέχνες, ποιητές και συγγραφείς απ όλο τον κόσμο, να παραθέτουμε αφιερώματα προς τιμή τους, να ανταλλάσουμε απόψεις για τη δράση, τη συμπεριφορά και το έργο τους και, σε γενικές γραμμές, να ασχολούμαστε με ο,τιδήποτε μας ενδιαφέρει σχετικό με αυτούς.

Καλή Αρχή!

LevanaΜέλος
20/05/2011, 14:25:02
Ναρκίσσα καλημέρα!
Πάρα πολύ ωραίο θέμα... Στο κάτω- κάτω από κάτι που διαβάσαμε αρχίσαμε (σχεδόν) όλοι να ψάχνουμε τα μυστήρια του κόσμου μας...
Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ ένας γαλλοαλγερινός συγγραφέας με το όνομα Gilbert Sinoue. Γράφει κυρίως ιστορικά μυθιστορήματα αλλά έχει γράψει και ένα ή δύο μεταφυσικού περιεχομένου που τα θεωρώ από τα καλύτερα του είδους! Στηρίζεται πάντα σε έρευνα των ιστορικών πηγών και η πρόζα του είναι απαράμιλλη! Ενδεικτικά, αναφέρω μερικούς τίτλους:
Το ζαφείρι του Θεού (που ασχολείται με το βιβλίο του Ενώχ μέσα από τη σκοπιά ενός δομινικανού μοναχού, ενός Εβραίου κι ενός Άραβα)
Οι σιωπές του Θεού (που ασχολείται με μια σειρά φόνων που γίνονται στον Παράδεισο και η πρωταγωνίστρια αναρωτιέται μήπως τους διέπραξε ο ίδιος ο Θεός) και
Αβικέννας ή Ο δρόμος του Ισπαχάν (που ασχολείται με τη ζωή του Πέρση ιατροφιλόσοφου Αβικέννα)
Εύχομαι να σε έβαλα σε περιέργεια!

20/05/2011, 14:58:03
O αγαπημένος μου συγγραφέας είναι ο Ιούλιος Βέρν.Το πρώτο βιβλίο που διάβασα ποτέ,ήταν "το ταξίδι στο κέντρο της γής". Η πλάκα είνα οτι σε αυτό το βιβλίο αφήνει ξεκάθαρα υπονοούμενα για την θεωρία της κούφιας γής.

Edited by - alex22 on 20/05/2011 14:58:38

20/05/2011, 17:36:21
Αγαπητή Narkissa555, μήπως θα ήταν προτιμότερο να μεταφερθεί το θέμα στην Κατηγορία Περιοδικά - Βιβλία;

In anticipation of my resurrection...

20/05/2011, 20:13:39
quote:

Αγαπητή Narkissa555, μήπως θα ήταν προτιμότερο να μεταφερθεί το θέμα στην Κατηγορία Περιοδικά - Βιβλία;

Αν σου πω ότι δεν την είχα πάρει καν χαμπάρι αυτή την κατηγορία...

Ναι, βέβαια, μη ρωτάς καν.

chessΜέλος
21/05/2011, 17:49:36
Levana εμενα παντως σιγουρα με εβαλες σε περιεργεια... Εγω πεθαινω για Edgar Allan Poe..Aμερικανός ποιητης,ορφανος απο την ηλικια των 2 ετων, χαρακτηριστικα επηρεασμένος απο τον αμερικανικο ρομαντισμο, αποτελεσε την βαση για την σημερινη αστυνομικη λογοτεχνια και τις ιστοριες τρομου...Χαρακτηριστικα εργα του:Το κορακι,Ουλαλουμ,Η πτωση του οικου των Ασερ κλπ....

Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ

LevanaΜέλος
21/05/2011, 18:04:12
Πόε και Λάβκραφτ θεωρούνται κλασσικοί πλέον φίλε Chess γι' αυτό και δεν τους ανέφερα! πάντως η αλήθεια είναι ότι κιεγώ πεθαίνω για Πόε (ένα διήγημα που το διάβαζα ξανά και ξανά ήταν το Βαρέλι του Αμοντιλλάδο... με είχε επηρεάσει απίστευτα, μάλλον επειδή κι εγώ και ο πατέρας μου πίναμε πάρα πολύ αυτή τη μάρκα κρασιού!)

chessΜέλος
21/05/2011, 18:10:58
Εμενα απο ποε κλασικο αγαπημενο μου ειναι το κορακι,αλλα λατρεψα και το annabelle lee....

Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ

LevanaΜέλος
21/05/2011, 18:25:28
Και ο Μαύρος Γάτος ήταν πολύ ωραίο.... Άκρως κλειστοφοβικό...

22/05/2011, 12:47:42
Θα αναφέρω κι εγώ τον Πόε, νομίζω ότι δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από τα γραπτά του αλλά θα μπορούσα ενδεικτικά να αναφέρω το Κοράκι, Annabelle Lee, Ο μαύρος γάτος, Lenore.
Ένας άλλος ποιητής είναι ο Μποντλαίρ (Άνθη του Κακού) ενώ ένας συγγραφέας που μου άρεσε αρκετά είναι ο Έκο με το Όνομα του Ρόδου.

Τέλος, να αναφέρω το Μπέρτραντ Ράσσελ ο οποίος έχει γράψει 7 βιβλία για την ιστορία και την εξέλιξη της φιλοσοφίας, ξεκινώντας από τους Προσωκρατικούς Φιλοσόφους έως σήμερα.

Φίλη Narkissa555, πάμε για τη μεταφορά λοιπόν!

Το θέμα μεταφέρεται στην Κατηγορία Περιοδικά - Βιβλία από την Κατηγορία "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού" όπου ανοίχθηκε αρχικά.

21/06/2011, 21:42:39
Εγω!
Κατι πρεπει να γινει με αυτο το flood control,

TinaGRΜέλος
07/07/2011, 14:19:08
Συστηνω ανεπιφυλακτα Βαις Μπραιαν''Πολλες ζωες πολλοι δασκαλοι'',''Ιδια ψυχη,πολλα σωματα''

Ροσμαρι Αλτεα''Ο Αετος και το Ροδο''

Καρλος Καστανεντα''Η τεχνη των ονειρων''

Σερμα''Ο Μοναχος που πουλησε τη Φεραρι του''

chessΜέλος
08/07/2011, 15:06:10
Εγω παλι ανακαλυψα την Συλβια Πλαθ αλλα δεν εχω βρει κατι δικο της ακομα...

Bad always looks better than the god one....

06/08/2011, 11:31:47
quote:

Εμενα απο ποε κλασικο αγαπημενο μου ειναι το κορακι,αλλα λατρεψα και το annabelle lee....

Εμένα ο Poe είναι ο πολυαγαπημένος μου ξένος ποιητής και λατρεύω το DreamLand. (ανάμεσα σε πολλά άλλα ποιήματά του)

06/08/2011, 13:51:56
quote:
Εμένα ο Poe είναι ο πολυαγαπημένος μου ξένος ποιητής

Από τους πολύ αγαπημένους ο Poe!

Άναμπελ Λι, το κοράκι, το στοιχειωμένο παλάτι, όνειρο μέσα στο όνειρο, ο μαύρος γάτος...

TasosledΝέο Μέλος
06/08/2011, 14:01:18
Παιδιόθεν αγαπημένος είναι ο Ντοστογιέφκσι( σχεδόν όλα του τα βιβλία).
Απο κει και πέρα μου αρέσουν και αρχαίοι συγγραφείς, αλλά και ο Καζαντζάκης. Τον τελευταίο καιρό μου έχουν προτείνει εντόνως να διαβάσω την τριλογία του Θέμελη (αναζήτηση, ανατροπή,αναλαμπή). Πόε δεν έχω διαβάσει, έχω δει όμως πολλά κλασικά έργα που στηρίζονται στα βιβλία του.

06/08/2011, 14:50:24
quote:

Παιδιόθεν αγαπημένος είναι ο Ντοστογιέφκσι( σχεδόν όλα του τα βιβλία).
Απο κει και πέρα μου αρέσουν και αρχαίοι συγγραφείς, αλλά και ο Καζαντζάκης.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ο Καζαντζάκης είναι από τους πιο αγαπημένους μου συγγραφείς και τον θαυμάζω ιδιαίτερα ως άνθρωπο. Έχω σχεδόν όλα τα βιβλία του, αλλά περιέργως κάθε φορά που κάθομαι να διαβάσω κάτι συμβαίνει και δεν καταφέρνω να τα τελειώσω. Και ο Ντοστογιέφσκι επίσης από τους πιο αγαπημένους μου. Πολλοί θεωρούν ότι είναι αρκετά "βαρύς" και κουραστικός, αλλά εμένα μου αρέσει ο τρόπος γραφής του. Γενικότερα, προτιμώ ίσως περισσότερο τους "κλασικούς".

TasosledΝέο Μέλος
07/08/2011, 16:03:02
Και γω τό ίδιο Ναρκισα. Γενικά το κλασικό έχει μία ασύγκριτη αίγλη σε πολλά πράγματα , όπως η μουσική και οι ταινίες ακόμη. Σαν το παλιό καλό κρασί ένα πράγμα..

starstruckΜέλος
12/08/2011, 19:45:30
Με Μπουκόφσκι και με γενιά των μπιτ γενικώς έχει ασχοληθεί κανείς;

16/08/2011, 12:42:10
Με Longfellow χει ασχοληθεί κάποιος