- Η Γη όπως λέμε Γαία. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Στην ελληνική μυθολογία υπήρχαν οι Ναϊάδες - νύμφες του νερού - που ζούσαν σε πηγές και ποτάμια κι οι θεοί ποταμοί.
Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα υπάρχουν κάποιοι μύθοι για αυτούς τους θεούς.
Στην πρώτη περίπτωση ο Βελλεροφόντης χρησιμοποίησε την δύναμη του ποταμού Ξάνθου και στην δεύτερη όταν ο θεός - ποταμός Σκάμανδρος βοηθούσε τους Τρώες κατά τον Τρωϊκό πόλεμο, έως ότου κατακάηκε από τον Ήφαιστο.
Υπήρχαν επίσης και διάφορα μυθικά τέρατα που εξέφραζαν χαοτικές δυνάμεις όπως η Σκύλλα κι η Χάρυβδη, οι 3 Γοργόνες.
Το νερό επίσης ήταν σημαντικό και σε άλλες μυθολογίες.
Στην αιγυπτιακή λυθολογία η Ίσιδα ανακάλυψε το φέρετρο με το πτώμα του Όσιρι στις όχθες ενός ποταμού.
Η μάχη του Σηθ και του Ώρου έγινε μέσα σε ποτάμι.
Οι Κέλτες είχαν μια ιδιαίτερη λατρεία για το νερό.
Υπάρχει επίσης πως το ευμετάβλητο στοιχείο του νερού εκφράζει το συναισθηματικό πεδίο και την δύναμη που μπορεί να ασκήσει σε κάποιον που γοητεύεται από αυτό.
Ο μύθος του Ύλα είναι χαρακτηριστικός νομίζω. ![]()
Σχετικά με τα ερωτήματα σου, δεν ξέρω αν μπορώ να δώσω επαρκείς απαντήσεις σε όλα. ![]()
Τα ενεργειακά κέντρα μπορεί να έχουν την απλή μορφή μιας τοποθεσίας, δεν είναι απαραίτητο να έχουν κάποια ιδιαίτερη μορφή.
Κάποια κέντρα που ήταν γνωστά και στην αρχαιότητα έχω ήδη αναφέρει σε προηγούμενα μηνύματα μου και νομίζω ότι κι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μια ιδιαίτερη σχέση με αυτά τα μέρη (Ολυμπία, Δελφοί, Δωδώνη, Δήλος).
Εσύ τι πιστεύεις για τα ερωτήματα που έθεσες?
Θα ήθελα να σου θέσω δύο ερωτήματα:
quote:
Στα σημεία που εντοπίζεται αντίδραση ο άνθρωπος αποκτά ξεχωριστές ικανότητες.
Πως αποκτά τις ξεχωριστές αυτές ικανότητες και σε τι ακριβώς συνίστανται αυτές?
quote:
6.Αν βρεθεί σε ένα τέτοιο τόπο πως μπορεί να λάβει τη δύναμη της Γαίας?
Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις λίγο καλύτερα τι εννοείς με τον χαρακτηρισμό "δύναμη της Γαίας"?

In anticipation of my resurrection...
Όμως εδώ που έχει φτάσει η συζήτηση θα το πράξω.
Διότι έχει την αξία του και θα δώσει ακριβείς διευκρινήσεις στα θέματα που έχουν τεθεί.
Με την περίπτωση της Γαίας ξεκινήσαμε κάποιοι φίλοι να ασχολούμαστε τη δεκαετία του 1990.
Ήταν η εποχή που έκαναν την εμφάνισή τους και έβγαιναν στην επιφάνεια διάφορα οικολογικά κινήματα.
Αφορμή για την ενασχόλησή μας με το θέμα ήταν ένα μάθημα για την κοινωνιολογία των πολιτισμών.
Οι άνθρωποι στην προϊστορική περίοδο είχαν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τις δυνάμεις της Γαίας και είχαν επηρεάσει τον πολιτισμό τους, επειδή παρατηρούσαν προσεκτικά τη φύση και για το λόγο αυτό τους αποκάλυπτε τα μυστικά της.
Όταν μιλάμε για δυνάμεις της Γαίας μιλάμε για ενόραση, μαγικές δυνάμεις, πνευματική διαύγεια θεραπευτικές ιδιότητες και κυρίως για επιτάχυνση της πνευματικής εξέλιξης.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι πρώτες κοινωνίες ήταν μητριαρχικές και ότι τα πρώτα αγαλματίδια απεικόνιζαν τη θεά Γαία.
Με την παρατήρηση λοιπόν οι αρχαίοι εντόπιζαν τα πεδία εκείνα τα οποία θεωρούσαν ότι έκρυβαν αυτές τις δυνάμεις και με καθοδηγητές τους ιερείς που ήταν μυημένοι χωροθετούσαν τους πρώτους ναούς, οι οποίοι αποτέλεσαν και τα πρώτα πνευματικά κέντρα.
Αυτές τις δυνάμεις θελήσαμε τότε να ανακαλύψουμε.
Για μήνες ψάχναμε σε όλη την Ελλάδα με οδηγούς τα αρχαία κείμενα και τις δοξασίες, όπως τις αποκάλυψε η αρχαιολογία.
Ύστερα από μακρά αναζήτηση και με την πεποίθηση ότι κάτι πραγματικό υπήρχε σε αυτή την ιστορία ήρθε η πρώτη ανακάλυψη.
Σε ένα τόπο με ιδιαίτερη αρχαιολογική σημασία, δεν είναι ανάγκη να πω ποιος ήταν, ο ένας ευαισθητοποιήθηκε. Έτσι χαρακτηρίζαμε όποιον ερχόταν σε επαφή με αυτές τις δυνάμεις.
Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε διότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο και ταυτόχρονα βεβαιωνόμασταν ότι οι αρχαίοι είχαν δίκιο.
Με μια διαδικασία που ακολούθησε, ξαφνικά εξέπεμψε ένα κύμα ζεστού αέρα ενώ ο ίδιος είχε φωτιστεί ολόκληρος.
Μετά από ημέρες εντόπισα ένα πεδίο σε ελληνικό νησί.
Εκεί είχα μία εμπειρία ενόρασης. Ήταν εκπληκτικό όταν είδα τον κόσμο, μία πόλη συγκεκριμένα, που έκρυβε το πεδίο.
Όταν ολοκληρώθηκε αυτό, είχε αλλάξει το μοτίβο του νησιού καθώς για αρκετή ώρα το έβλεπα με πολύ πιο έντονα και καθαρά χρώματα, ενώ υπήρχε η αίσθηση της πνευματικής αναζωογόνησης.
Δεν ακολουθήσαμε το παράδειγμα της Πυθίας για όσους βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα.
Αυτό επαναλήφθηκε για μία ακόμα φορά και αυτό ήταν, αφού δεν κατάφερα να ενεργοποιήσω το πεδίο για λόγους που δε γνωρίζω.
Είχα χρόνια να μιλήσω για αυτή την αλήθεια. Η ανακάλυψη ήταν συγκλονιστική.
Μπορεί να ακούγεται περίεργο ή και μύθευμα, όμως συνέβησαν.
Για αυτό μετά από χρόνια ψάχνω απαντήσεις.
Αυτό που γράφεις εδώ για παράδειγμα:
quote:
Εκεί είχα μία εμπειρία ενόρασης. Ήταν εκπληκτικό όταν είδα τον κόσμο, μία πόλη συγκεκριμένα, που έκρυβε το πεδίο.
Όταν ολοκληρώθηκε αυτό, είχε αλλάξει το μοτίβο του νησιού καθώς για αρκετή ώρα το έβλεπα με πολύ πιο έντονα και καθαρά χρώματα, ενώ υπήρχε η αίσθηση της πνευματικής αναζωογόνησης.
μου θυμίζει τη λεγόμενη αστρική όραση.
Ειδικά όσον αφορά την ευαισθητοποίηση κάποιου ανθρώπου σε κάποιο ενεργειακό τόπο, είχα ακούσει από έναν φίλο μου πριν κάποιον καιρό ότι υπάρχει ένας αιγυπτιακός ναός που ήταν αφιερωμένος σε μια θεά των Αιγυπτίων και στον οποίον σημειώνονταν αρκετές λιποθυμίες γυναικών που τον επισκέπτονταν.
Αν δεν κάνω λάθος, η θεά αυτή ήταν η Μπαστ (Μπαστέτ).
Γενικότερα όμως, νομίζω πως είναι πιθανόν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι επισκέπτονται έναν τέτοιο τόπο να νιώθει μια πνευματική αναζωογόνηση ή μια εσωτερική ευφορία, σωστά; ![]()

Τουρίστες που επισκέφθηκαν ένα από τα πιο γνωστά ενεργειακά πεδία παρουσίασαν μία ξέφρενη συμπεριφορά που προσέβαλαν ακόμα και τη δημόσια αιδώ.
Δεν ξέρω τι ήταν αγαπητέ μου φίλε η ενόραση πάντως η εμπειρία αυτή σε σημαδεύει.
Ήταν τόσο έντονο που μπορώ να σου περιγράψω λεπτομέρειες από τις δύο φορές που το είδα διότι ήταν το ίδιο μέρος με κάποιες μικρές διαφορές.
Αυτό είναι το ένα κομμάτι και το άλλο το εντυπωσιακό ήταν μετά τη διαδικασία, τη διαύγεια που είχα.
Θεωρώ ότι το νησί αυτό έχει τις δικές του πύλες και να φανταστείς ότι δεν είναι από τα συνήθη ύποπτα κέντρα που είναι γνωστά και καταγεγραμμένα.
Παρόμοιες εμπειρίες είχαν και οι φίλοι μου με διαφορετικές εκφράσεις.
Κοινό στοιχείο ήταν η διαύγεια μετά τη διαδικασία.
Θεωρώ ότι έχει να κάνει με τη Γαία και τις δυνάμεις της διότι το τυπικό που ακολουθήσαμε είχε σχέση με κείμενα των αρχαίων πολιτισμών σχετικά με τις δοξασίες γύρω από τη συγκεκριμένη θεότητα.
Ελπίζω βρεθεί η ευκαιρία να σου πω αναλυτικά κάποια στιγμή ακριβώς τι συνέβαινε τότε.
quote:
Περιστατικά με αλλόκοτες συμπεριφορές συνέβησαν πριν από λίγα χρόνια στην Κνωσσό.
Τουρίστες που επισκέφθηκαν ένα από τα πιο γνωστά ενεργειακά πεδία παρουσίασαν μία ξέφρενη συμπεριφορά που προσέβαλαν ακόμα και τη δημόσια αιδώ.
Αυτό δεν έτυχε να το ακούσω ποτέ.
Το άκουσες από κάποιον φίλο/γνωστό σου ή είχε ειπωθεί ως είδηση σε κάποιο δελτίο;
Αν και δεν έχω βιώσει κάποια ανάλογη εμπειρία όπως αυτή που μου περιγράφεις, καταλαβαίνω ότι όντως θα σε σημαδεύει δεδομένου ότι μπορείς να αντιλαμβάνεσαι κάποια γεγονότα τα οποία σου είναι πρωτόγνωρα αλλά κι ως εμπειρία μπορεί να σε κάνει να αναθεωρήσεις πολλές πεποιθήσεις που είχες ως τότε...
Θα ήταν χαρά μου πάντως αν αποφάσιζες να αναφέρεις περισσότερα στοιχεία - όπως μου είπες. ![]()

Θα πρέπει να ψάξω να τα βρω μέσα στο άναρχο αρχείο μου.
Θυμάμαι ότι δεν είχε γίνει μόνο μία φορά.
Για το δεύτερο θέμα σε επόμενο σημείωμα μου θα γίνω πιο αναλυτικός.
Να ξέρεις πάντως ότι είχε αποτελέσει θέμα εργασίας σε Πανεπιστημίο της χώρας από φοιτητές η οποία δεν παραδόθηκε ποτέ διότι δεν το επέτρεψαν.
Δε μιλώ για συνομωσιολογίες αλλά για ανοησίες από ορισμένους.
Γνώρισα κάποτε κάποιους φοιτητές που έπεσαν στο "άηθες αμάρτημα" να συμπεριλάβουν σε εργασία τους θεωρίες τύπου Ρούπερτ Σέλντρεϊκ, αν θυμάμαι καλά το όνομά του.
Σου εύχομαι καλή συνέχεια!
Απ' ό,τι καταλαβαίνω, μάλλον δεν πολυσυμπαθείς τον Rupert Sheldrake, σωστά; ![]()
Φίλε Hugh Capet, μήπως βρήκες κάποια αποκόμματα στο αρχείο σου που είπες την προηγούμενη φορά;

Αν λέμε για την ίδια περίπτωση. Περιμένω την απάντηση του Hugh Capet. Ήταν πάντως μία καλά τεκμηριωμένη έρευνα που αποδείκνυε ότι οι μαγικές (με την ανθρωπολογική ερμηνεία) δυνάμεις της Γης επηρέασαν δραματικά τον ανθρώπινο πολιτισμό. Λογοκρίθηκε βάναυσα επειδή παρέθετε αμφιλεγόμενες θεωρίες οι οποίες όμως αποδείκτηκαν εν συνεχεία εφαρμόσιμες.
Από τα γραφόμενά του υποψιάζομαι ότι ο Hugh Capet πρέπει να ήταν ένας από τους δράστες που υπέπεσαν στο αμάρτημα αυτό.
Να του θυμίσω και την περίπτωση των πράσινων παιδιών. Θα καταλάβει.