ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελληνοτουρκική Φιλία .Ουτοπία ; Λάθος; Αλήθεια ; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ελληνοτουρκική Φιλία .Ουτοπία ; Λάθος; Αλήθεια ; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

steelspring31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
LoucasΜέλος
17/08/2003, 10:39:34
ΦΙΛΕ ΕΝΑΣ.

ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ.
ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΛΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΦΙΛΕ ΕΝΑΣ,ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ.

ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΟΚΑ Β.ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΕΟΚΑ Β ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΛΕΣ:
ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΟΚΑ Β ΕΔΙΩΧΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ! ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΔΗΛΑΔΗ;

ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΦΙΛΕ ΕΝΑΣ ΕΔΙΩΞΕ ΚΑΙ ΣΚΩΤΩΣΕ Η ΕΟΚΑ Β ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ????
ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ ΑΠΑΝΤΑ ΜΟΥ.

Η ΕΟΚΑ Β ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΙΩΧΝΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ.
Η ΕΟΚΑ Β ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΟΚΑ Β ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ.ΑΥΤΕΣ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΕΙΧΕ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΑΚΟΜΑ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ 1963.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΠΡΙΟΙ.

ΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ:
ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΩΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ! ΠΙΑ ΕΝΩΣΗ ΖΗΤΑΤΕ ΤΟΤΕ; ΓΙΑ ΠΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΖΗΤΑΤΕ;

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΗΧΝΕΙ ΤΗΝ ΒΑΘΙΑ ΣΟΥ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.
ΕΜΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΜΑΣ ΝΗΣΙ.ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ.ΟΧΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΥΤΟΚΑΘΕΞΙΣ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.ΕΑΝ ΠΟΤΕ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ.ΕΑΝ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΟΜΩΣ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΥΠΡΙΟ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΕΝΝΟΟΝΤΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ .ΟΜΩΣ ΗΔΗ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

LoucasΜέλος
17/08/2003, 10:43:39
ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΝΑΣ ΕΑΝ ΘΕΣ ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΗΤΑΜΕ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΠΑΝΜέλος
17/08/2003, 16:00:14
ΦΙΛΕ ΕΝΑΣ ΛΕΩ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ.
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΖΕΙ ΤΗΝ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΕΙ,
ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.
ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΛΩΘΩ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ
ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ.ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ
ΠΩΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ
ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ
ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ,ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ,ΤΗΝ ΙΜΒΡΟ,ΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ...
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΕΜΕΙΣ.ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΝΑ ΛΕΝΕ.ΔΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΛΙ,ΠΟΥ ΣΑΝ ΛΑΟΣ
ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΟΥΤΕ 7 ΑΙΩΝΩΝ,ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ
ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΣΤΟΥΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΕΣΣΟΥ,ΤΗΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΟΥ;ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ;
ΟΤΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΡΩΜΑΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΣΕ
ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΣΗΚΩΘΕΙ Η ΤΡΙΧΑ ΚΑΓΚΕΛΟ!
ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΤΟΝ ΚΑΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΟ
ΕΓΩΙΣΜΟ.ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΗΣΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ,ΠΟΥ ΑΝΑ ΠΑΣΑ
ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ.ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΙΝΑ ΜΑΣ
ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΦΑΞΕΙ ΛΑΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ,ΤΗΝ
ΑΡΜΕΝΙΑ,ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.
ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ.

steelspringΜέλος
17/08/2003, 16:20:15
Θά ήθελα να επισημάνω ότι το θέμα της Κύπρου απασχολεί όλους τους Έλληνες , τόσο τους Κυπρίους όσο και τους "καλαμαράδες",αλλά και τους ομογενείς όλου του κόσμου.
Μήν κάνουμε το λάθος να επικεντρώνουμε το πρόβλημα μόνο στην Κύπρο εξαιτίας πρόσφατων γεγονότων . Το θέμα αφορά όλους τους Έλληνες.
Λογικά θα μπορούσαμε να σκεφτούμε : Τί μας χωρίζει απο τους γείτονες;
Η απάντηση είναι : Τα πάντα
Τι μας ενώνει;
Απολύτως τίποτα.(μη μου πείτε το ιμάμ μπαιλντί)
Στα μάτια του μέσου Τούρκου ο Έλληνας είναι ένας αιμοσταγής φονιάς.
Η Ελληνίδα είναι πόρνη και τα παιδιά μπασταρδάκια.
Το ερώτημα είναι:Βάσει της επικρατούσας κουλτούρας στην γείτονα ,είναι δυνατόν να μιλάμε γιά Φιλία;
Μήπως πρέπει να περιμένουμε να αλλάξει αυτή η κουλτούρα και μετα να το ξανασκεφτούμε;
Το να βαφτίζουμε τον γείτονα "φίλο" τον αλλάζουμε;
Το να αισθανόμαστε εμείς φιλικά προς αυτόν είναι κάτι που τον κάνει καλύτερο;
Όταν ο υπουργός τους έρχεται στην ακρόπολη και σβύνει το τσιγάρο του πάνω στον βράχο της ακρόπολης το θεωρούμε φιλική χειρονομία , ή κίνηση σεβασμού;
Οι καθημερινές παραβιάσεις είναι χειρονομίες προσέγγισης;
Δυστυχώς η φιλία είναι κάτι που προυποθέτει την συμβολή δύο μελών
"IT TAKES 2 FOR A TANGO"

thothΙδρυτικό Μέλος
17/08/2003, 20:05:15
Γεια σας.

Απαντώντας στην ερώτηση του μέλους "kapodistria".

Το Esoterica μέσα στα πλαίσια των γενικών συζητήσεων επιτρέπει ένα μικρό ποσοστό topics που δεν έχει άμεση σχέση με την θεματολογία του, μόνο για μέλη που ήδη έχουν συμμετοχή στα κεντρικά forums του. Είναι δηλαδή ένα είδος "υπηρεσίας" στα ήδη ενεργά μέλη του forum που κατανοοούν ότι το Esoterica έχει κύρια κατεύθυνση στην εσωτερική αναζήτηση, στην θρησκεία, στον μύθο, στην ψυχή, στο παράξενο κ.λπ.

Αν υπάρχουν μέλη που τείνουν τελικά να γράφουν μόνο σε τέτοια topics τότε η τακτική μας αλλάζει και γίνεται πιο αυστηρή γιατί και το ύφος και η φιλοσοφία του forum αλλάζει και τα μέλη που γράφονται το κάνουν τελικά για άλλους λόγους από αυτούς που θέλουμε.

Εμείς οι Διαχειριστές εποπτεύουμε ώστε να διατηρείται μια ισορροπία κι ένα μέτρο. Αν το μέτρο παραβιαστεί τότε επεμβαίνουμε.

Πάντως το topic μεταφέρεται στο forum "Απόψεις - Προτάσεις". Η συλλογιστική του steelspring δεν με πείθει ότι κάποιο νέο μέλος θα πρέπει να αναζητά τέτοια θέματα στο "Παράξενο".

Η δική μου προσωπική θέση είναι να παλέψουμε για τα εθνικά μας θέματα, να αγωνιστούμε για την εθνική μας κυριαρχία, να πολεμήσουμε μέχρις θανάτου για να υπερασπίσουμε την γη μας και τις οικογένειές μας, αλλά να μην ξεχάσουμε ποτέ την ανθρωπιά μας.

Το θέμα της υπερβατικής ανθρώπινης "ψυχής" πέρα από φυλές και χρώματα και το θέμα της πνευματικής αδελφότητας όλων των ανθρώπων, νομίζω ότι θα "πέσει λίγο βαρύ" σε αυτήν την συζήτηση για αυτό δεν θα το θέσω.

Εφώ δεν παύω να υποψιάζομαο μήπως η πηγή του κάθε αληθινούεχθρού είναι τελικά "Εσωτερικά" μας και όχι "Εξωτερικά"

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

steelspringΜέλος
18/08/2003, 16:38:17
Αγαπητέ φίλε thoth
Αν και η απάντησή σου απευθύνεται στο μέλος Kapodistria νομίζω ότι πρέπει να πω και γω δυό λόγια σαν υπεύθυνος του ανοίγματος αυτού του θέματος.
Αναγνωρίζω το γεγονός ότι η ταξινόμηση και η κατηγοριοποίηση των θεμάτων δέν είναι δυνατόν να γίνεται απο απλά μέλη και μάλιστα "νέα".
Καταλαβαίνω την προσπάθεια να κρατηθεί σε ψηλά επίπεδα η "οικονομία" του φόρουμ και παράλληλα να διασφαλιστεί η ελεύθερη και ανεμπόδιστη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών.
Οφείλω όμως να πω ότι με την αρχική μου τοποθέτηση δεν είχα καμμία διάθεση δημιουργίας θεματολογικής σύγχυσης, παρά μόνο μια διάθεση διασκέδασης της βαρύτητας του θέματος.Αρχική μου τοποθέτηση ήταν σ`αυτό το τοπικ να αναπτύξει ο καθένας πώς αντιλαμβάνεται τον όρο "Ελληνοτουρκική Φιλία", σε ποιούς απευθύνεται, ποιούς εξυπηρετεί και αν είναι εφικτό και με ποιές προυποθέσεις μπορεί να ισχύει και σε τι θεμέλια μπορεί να οικοδομηθεί κάτι τέτοιο.

Οι ενδεχόμενες πολιτικές διαστάσεις ενός τέτοιου θέματος δεν νομίζω ότι πρέπει να πτοούν τους συνομιλητές.Στην ικανότητα άλλωστε των μελών έγκειται τα θέματα να μήν καταλήγουν σε πολιτική αντιπαράθεση.
Για τον λόγο ότι δέν πιστεύω πως έγινε κάτι που βλάπτει την κατηγοριοποίηση των τόπικ ,ούτε κάτι που αποτρέπει τον γόνιμο διάλογο,και λαμβάνοντας υπόψιν την συμμετοχή αρκετών μελών παρά την "νεότητα" του θέματος, θα αιτηθώ απο τους διαχειριστές την επαναφορά του τόπικ στο "ΠΑΡΑΞΕΝΟ" και θα σεβαστώ την απόφασή τους όποια κι`άν ειναι αυτή.

Με ειλικρινή εκτίμηση.

thothΙδρυτικό Μέλος
18/08/2003, 17:25:04
Steelspring.

Διαβλέπω ότι κατανοείς τους φόβους μου και χαίρομαι για αυτό.

Επιμένω όμως ότι οι κατηγορίες δημιουργήθηκαν με μία σκοπιμότητα συγκεκριμένη.

Φαντάσου να μπει ένας επισκέπτης στο forum ΠΑΡΑΞΕΝΟ με περιγραφή: Ανεξήγητα Φαινόμενα - Θεωρίες συνομωσιών - U.F.O. - Επιστημονική Φαντασία - Προφητείες ...

και εκεί να δεί το topic Ελληνοτουρκική φιλία. Εσύ τι νομίζεις ότι θα σκεφτεί; Θα το δει ως χιουμοριστικό;

Δεν νομίζω ότι ο μέσος επισκέπτης θέλει να διαβάσει για την ελληνοτουρκική φιλία όταν επιλέγει να αφιερώσει τον χρόνο του στην κατηγορία ΠΑΡΑΞΕΝΟ.

Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η ύπαρξη του topic είναι αταίριαστη στην όλη φιλοσοφία ύπαρξης του Esoterica αλλά... αυτά ήδη τα εξήγησα σε προηγούμενο topic. Ας μην γίνω βαρετός.

Η διαφορά μας, τελικά είναι ότι εγώ (ως διαχειριστής) σκέπτομαι την συνοχή, συνέπεια και λειτουργικότητα του forum ειδικά όσον αφορά τoυς νέους μας επισκέπτες, ενώ εσύ έχεις φυσιιλογικά και λογικά μόνο το δικό σου (σεβαστό και ευφυές κατά τα άλλα) σκεπτικό.

Δεν έχω προσωπικά μαζί σου και δεν θέλω να επιβάλλω την προσωπική μου άποψη. Προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε το σκεπτικό σου αν και θα το έβλεπα λίγο υπερβολικό αλλά λειτουργώ ως διαχειριστής κι εκεί πρέπει να ακολουθήσω κανόνες. Αυτοί οι κανόνες είναι πάνω από τα προσωπικά μου γούστα μου και πάνω από τα προσωπικά σου γούστα.

Βέβαια αυτός που κρίνει τελικά είναι ο ADMIN οπότε εφόσον επιμένεις στην προσωπική σου άποψη, στείλε του email στο forums@esoterica.gr

Θα δεχτώ την θέση του όποια και να είναι.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

steelspringΜέλος
18/08/2003, 19:04:04
Αγαπητε Thoth
Αναγνωρίζω απολύτως τις ανησυχίες σου , και πρέπει να πω ότι εκτιμώ την προσωπικότητα σου όσο μου επιτρέπεται να την γνωρίζω απο τις απαντησεις σου μέσα σ`αυτόν τον δικτυακό τόπο.
Δέν θέλω να πελαγοδρομήσω σε ζητήματα που δέν αφορούν άμεσα τους υπόλοιπους συνομιλητές.
Το επιχείρημα:
quote:
Δεν νομίζω ότι ο μέσος επισκέπτης θέλει να διαβάσει για την ελληνοτουρκική φιλία όταν επιλέγει να αφιερώσει τον χρόνο του στην κατηγορία ΠΑΡΑΞΕΝΟ.

είναι πολύ δυνατό.

Αν προσθέσω όμως τη φράση " εκτός κι`αν ο επισκέπτης διαβάσει την αρχική εισήγηση " αλλάζει τελείως το νόημά του.

Θα προτιμούσα ο ADMIN να απαντήσει μέσα σ`αυτόν τον διάλογο για να μήν θεωρηθεί απο τους συνομιλούντες ούτε καν σαν υποψία η ύπαρξη "ιδιωτικής" συνεννόησης απο κάποιο μέλος.
Κάτι τέτοιο θα το εκτιμούσαν όλοι φαντάζομαι θεωρώντας το σαν φυσική συνέπεια του διαλόγου που ως τώρα διαδραματίστηκε.

πολύ φιλικά steelspring

thothΙδρυτικό Μέλος
18/08/2003, 19:14:10
ΟK Steelspring.

Θα στείλω την διεύθυνση του topic στον ADMIN για να απαντήσει.

Ευχαριστώ για την κατανόησή σου πάντως.

Διαφωνούμε ευγενικά και πολιτισμένα και αυτό είναι λίγο σπάνιο σε αυτό το forum τώρα τελευταία

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

steelspringΜέλος
18/08/2003, 19:53:34
Ανταποδίδω τις ευχές και περιμένω.

EnasΜέλος
19/08/2003, 02:51:15
ΔΗΛΑΔΗ ΛΟΥΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, ΑΛΛΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΡΚΟΙ; ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ; ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΣ.

http://www.trncwashdc.org/h000.html
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΙΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ - ΟΧΙ ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΒΡΙΘΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ - ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΛΟΥΚΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ, ΖΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΚΦΡΑΖΕΣΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΥΨΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ, ΑΣ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.

I am no human now
because I choose to know..