ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- φοβάμαι (Φόβος τα βράδια) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- φοβάμαι (Φόβος τα βράδια) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

jonniebegood5 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
04/07/2005, 12:37:35

.

η επιστημη λεει οτι τα ονειρα ηταν η αφαλιστικη δικλειδα των πρωτων νυκτοβιων θηλαστικων την εποχη των δεινοσαυρων.

ο υπνος εχει δυο σταδια: τον βαθυ υπνο χωρις ονειρα και το σταδιο REM - γρηγορες κινησεις ματιων - κατα το οποιο βλεπουμε τα ονειρα.

στον βαθυ υπνο το θηλαστικο ηταν ευαλωτο στους θηρευτες, και προφανως το σταδιο REM επαιζε τον ρολο της της "ετοιμοτητας" του οργανισμου να ξυπνησει και να αντιδρασει.

οπως καταλαβαινετε η αιτια της υπαρξης ονειρων ηταν στρεσογονος!

αν βλεπεις σε ονειρο οτι σε κυνηγαει ο κομψογναθος, εισαι σχεδον σε πληρη ετοιμοτητα να αντιδρασεις αν οντως σε ξυπνησει η καυτη του ανασα στην τρυπα της φωλιας σου.

με βαση αυτα τα τα στοιχεια γινεται κατανοητο οτι ο μηχανισμος των ονειρων εχει σχεση με το στρες, ειδικα οι εφιαλτες!

εφιαλτες βλεπουμε τις περιοδους με εντονο αγχος.

καλο θα ηταν λοιπον να βρεθει η αιτια του αγχους.

ο πρωινος εφιαλτης ειναι το ξυπνητηρι του αγχους μας.

δεν ειναι τυχαιο οτι μια απο τις χωρις φαρμακα θεραπειες του στρες ειναι η αποφυγη του υπνου για 2-3 εισοσιτετραωρα.

απο την αλλα εγω θα προτεινω μια λυση που πολλους θα τους κανει να γελασουν, αλλα αξιζει να την δοκιμασετε οσοι βλεπετε εφιαλτες: βαλτε μια ονειροπαγιδα πανω απο το κρεβατι σας.

οχι καμια εξεζητημενη, μια απλη απο τα πανηγυρια.

δοκιμες που εγιναν με ατομα που δεν γνωριζαν την χρηση της (για να αποφευχθει το φαινομενο πλασεμπο) εδειξαν εκπληκτικη αποτελεσματικοτητα!

ναστε καλα

.

.

.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

ZephyrΜέλος
04/07/2005, 12:48:31
Φίλη fovamai
Ίσως να πρόκειται για κάποιες έμμονες ιδέες η φοβίες που σε διακατέχουν.Κοινώς, παιχνίδια του μυαλού.Αν σταματούσες να ασχολήσαι με αυτό και γενικώς προσπαθούσες να ξεπεράσεις το άγχος "τι εφιάλτη θα δω σήμερα;;;", ίσως σταδιακά οι εφιάλτες σου να ελαττώνονταν. Ας μην το πάμε με την μια στο μεταφυσικό γιατί εκεί τα πράγματα μπερδεύονται πολύ αφού ο καθένας λέει ότι να ναι, δεν υπάρχει κάτι αποδεκτό απ'όλους.Μερικές φορές η λύση ενός προβλήματος είναι πιο εύκολη απ'όσο νομίζουμε.
Φιλικά
eirwΝέο Μέλος
04/07/2005, 16:12:26
καλησπερα σε ολουσ ..φοβαμαι το προβλημα αυπνια το ειχα και εγο πριν απο μεκρικους μηνες εκτσα 2 βραδυα ξυπνιος και το επομενο βραδυ κοιμη8ηκα σα πουλακι ελιπιζω να σε βοηθαο.....το γεγονος οτι αναφερες οτι βλεπεις τελετες που δεν περνεις μεροσ εσυ αλα καποιοι γνοστοι ισος εινεαι ενα στοιχειο που 8α πρεπει να ερευνησεισ μονη σου ......
Deepest_EmotionΝέο Μέλος
05/07/2005, 04:17:11
Καλημέρα. Φίλε jonniebegood πολύ ενδιαφέρον αυτά που είπες κ μερικά τα γνωρίζω. Έχω όμως κι εγώ μια λύση η οποία κατα τη γνώμη μου είναι αποτελεσματική κατα το 80 τα εκατο μπορώ να πω και δοκιμασμένη. Την οποία μου την έχει πεί η μητέρα μου,που της το είπε η γιαγιά μου κ πάει λέγοντας. Τοποθετώντας μια ψάθινη σκούπα κάτω απο το κρεβάτι. Μη ρωτήσεις γιατι..Δεν το γνωρίζω.

Φιλικά

If in the dark, you lose your friends, hold my hand and have no fear...Cause I will be there...

ανήσυχη7Μέλος
05/07/2005, 09:57:38
Καλά, που χάθηκε η fovamai?

Φίλη, νομίζω ότι πρέπει να συγκεράσουμε κάποιες απόψεις εδώ. Η φίλη θα μπορούσε πρώτον να επισκεφθεί κάποιον ψυχολόγο (χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό), γιατί ίσως μπορεί να υποφέρει από κάποιο άγχος που και η ίδια να μην μπορεί να το συνειδητοποιήσει πλήρως. Δεύτερον, έχω τη γνώμη, ότι θα μπορούσε να κάνει κάποιο "καθαρισμό" - εξαγνισμό (όπως θέλετε πέστε το) στο χώρο με κάποιον ιερέα (αφού από ότι μας είπε έχει καλή σχέση με την εκκλησία). Επίσης, θα ήθελα να τη ρωτήσω, αν το σπίτι που βιώνει όλα αυτά έχει "βεβαρημένο ιστορικό" (δηλαδή, αν έχουν συμβεί κάποια περίεργα γεγονότα ή φαινόμενα ή οτιδήποτε άλλο πριν το κατοικήσει η φίλη μας).

Επίσης, θα ήθελα να της πω (που είναι καλέ?), και να συμφωνήσω με όσους το προανέφεραν, όταν συμβαίνουν αυτά να μην δείχνει το φόβο της αλλά με τον τρόπο της (είτε να μιλήσει, είτε γενικώς να δείξει θάρρος, είτε ακόμη να πει μια προσευχή).

Alea jacta est...
Ο κύβος ερρίφθη...