- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Επανέρχομαι στο θέμα με τα "πρόσωπα" και είχα πεί οτι
quote:
... βλέπω περισσότερες από μία μορφές.
Στο κέντρο, αυτή που επικεντρώνεσαι, σαν παιδικό πρόσωπο.
Αλλά αμέσως δεξιά του βλέπω έναν μαύρο γάτο και αριστερά έναν άνδρα με καπέλο και μούσια.
Παραθέτω και την εικόνα με τα σημάδια, για να δείτε τι και που τα βλέπω

Παραθέτω εδώ και την προτότυπη είκόνα του Τζώννη του Καλού
καλέ Τζώννη, στείλε μου σε παρακαλώ και ολόκληρη την εικόνα με το ημαίηλι.
Edited by - Vril on 21/03/2005 15:38:54
Ωραίααααααααααα,
... και τώρα να μπούμε στην πρίζα να πούμε τί είναι, ε;
Αν πριζωθεί κάποιος,(sorry εγώ δεν...) ας κάνει ένα κόπο πρώτα λέγοντας τί δενείναι.
Αααα,και μην αρχίσετε να μου λέτε ότι πάσχω από άρνηση, έτσι;
Χειρωνα μου, εμενα δεν με πολυενδιαφερει το τι ειναι...
τοσο καθαρα παρουσιαστηκαν μορφες μονο σε αυτη την φωτογραφια.
την μονη αναμεσα σε εκατονταδες απο το ιδιο σημειο!
την παραθετω ολοκληρη (αν και την εχω ελαφρωσει για το δικτυο), αλλα και μια ακομη λεπτομερεια που εγω βλεπω: τον τζοκερ.
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/alterego_x/33496/401614
και ο τζοκερ...
ενδιαφερον παρουσιαζουν τα κοκκινα ματια του που διατηρουνται και στην μεγεθυνση.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------έχει και συνδρομή κακιοτατε?
--------------------------------------------------------------------------------
Οχι δα !Ουτε ζητάμε από συμμετέχοντες να αυτο-εξευτελιστούν
Θα είναι και η κατερινουλα?![]()
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Π ό τ ε εεεεεεεεει ;;;;;;;;; ...........
Μ a i i iiiiilllllllll !!!!! ...........
Με αφορμή κάτι που έγραψε ο Νταβέλης στο άλλο τοπικ ¨ότι φαινόμενα συνέβαιναν και συμβαίνουν στην Πεντέλη (και όχι μόνο εκεί θα προσθέσω εγώ αλλά σε όλη την Ελλάδα) αναφερόμενος σε δυο περιστατικά του 1885 που είχα γράψει κάποτε σε άλλο φόρουμ και σε κάποιο άρθρο για μια παρέα ορειβατών θα σας περιγράψω μια πολύ πρόσφατη εμπειρία μου.
Η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα πολύ πριν τελικά αποφασίσω να σας μεταφέρω αυτό που μου συνέβη χτες στην Πεντέλη (22/3/05) .
Οι λόγοι
1) με τα λόγια είναι δύσκολο να μεταφέρεις τα συναισθήματα που νιώθεις όταν αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις.
2) Το πιο πιθανό οι άλλοι που θα σε ακούσουν η θα διαβάσουν αυτό που λες η γράφεις να πιστέψουν ότι το κάνεις για λόγους εντυπωσιασμού η ότι είσαι …βαρεμένος , για το πρώτο ειλικρινά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου για το δεύτερο τι να πω από ότι μου λένε δεν πρέπει να έχω κάψει ¨φλάντζες¨ ακόμα…εκτός αν δεν μου το λένε από ευγένεια και συνηθίζω να προσπαθώ να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου απέναντι σε μένα τον ίδιο πριν πω ότι κάτι είναι όντως παράξενο η ανεξήγητο.
Ο Γιάννης (JBG) γνωρίζει από μια συνάντηση που είχαμε για άλλα 2 περιστατικά που μας συνέβησαν στον ίδιο χώρο τον Σεπτέμβριο του 2004 (λέω ¨μας¨ γιατί ευτυχώς υπήρχε και δεύτερο άτομο σε ότι διαδραματίστηκε στο σπήλαιο) αλλά για αυτά δεν θα μιλήσω τώρα ίσως μια άλλη φορά.
Το χρονικό έχει ως εξής …
Εχτές λοιπόν αφού τελείωσα με κάποιες υποχρεώσεις που είχα αποφάσισα να ανέβω μέχρι το σπήλαιο των Άμωμων για να φωτογραφήσω ορισμένα σημεία που ήθελα.
Να σημειώσω για την ιστορία ότι η ημερομηνία 22/3 είναι σημαντική για εμένα καθότι πριν από μερικές δεκαετίες είδα το πρώτο φως αυτού του κόσμου… και είναι και μια μέρα μετά την εαρινή ισημερία αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο ( που νομίζω ότι παίζει).
Η ώρα όταν έφτασα ήταν περίπου 11 το πρωί ήμουν με την μηχανή την οποία αφήνω σε ένα μέρος που συνηθίζω απέναντι από το σπήλαιο δίπλα στο λιθόστρωτο αριστερά όπως κατεβαίνουμε.
Στην μηχανή μου έχω μια μπαγκαζερια στην οποία είχα κάποια πράγματα που θα χρειαζόμουν κάποιο φακό την φωτογραφική μηχανή μου ένα μικρό αδιάβροχο τυλιγμένο και ένα ζευγάρι ορειβατικά παπούτσια μια και συνηθίζω να τα κουβαλάω μέσα εκεί και να τα αλλάζω αφού φτάσω στον προορισμό μου.
Όπως εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας την μπαγκαζερια την γνωρίζω σαν το χέρι μου άλλωστε δεν είναι τεράστιων διαστάσεων , αυτό σημαίνει ότι ξέρω τι έχω βάλει μέσα και δεν υπάρχουν μη ορατά σημεία …καλά μέχρι εδώ .
Αλλάζω λοιπόν παπούτσια τα βάζω μέσα στην μπαγκαζερια βάζω μέσα και το κράνος και την ΚΛΕΙΔΩΝΩ…
Φεύγω πηγαίνω προς το σπήλαιο στο οποίο δεν κάθισα πολύ δεν είχα πάει για αυτό εξάλλου.
Είδα ότι δεν υπήρχε κάποιος άλλος επισκέπτης ως εκείνη την στιγμή.
Μετά από μια περιήγηση 3 ωρών περίπου επιστρέφω πίσω και κάνω πάλι μια επίσκεψη σύντομη στην σπηλιά όπου συνάντησα 3 άτομα αλλά δεν συνομιλήσαμε.
Κατευθύνθηκα στην μηχανή και ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΑ την μπαγκαζερια για να βγάλω τα πράγματα μου και να πάρω τα παπούτσια μου για να τα αλλάξω.
Εκεί με περίμενε η ..πρώτη έκπληξη σηκώνοντας το κράνος ανακαλύπτω από κάτω ένα …κουκουνάρι!!
Στην αρχή αιφνιδιάστηκα και μετά μέχρι που σκέφτηκα ότι μπορεί κάποιος να κατάφερε να ανοίξει την μπαγκαζερια και να το έβαλε μέσα και τώρα από κάπου να με βλέπει και να κάνει χάζι με το έκπληκτο ύφος μου.
Τελικά κρατώντας το στο χέρι μου βρήκα μια πιο λογική εξήγηση και υπέθεσα ότι ίσως το μετέφερα εγώ την ώρα που έβαζα τα παπούτσια μέσα στην μπαγκαζερια.
Έτσι λοιπόν απλά το πέταξα λίγο παραπέρα ΑΔΕΙΑΣΑ όλη την μπαγκαζερια από ότι πράγματα είχα μέσα την έλεγξα μήπως υπάρχει κάτι άλλο είδα ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο πέραν αυτών που ήδη γνώριζα ΚΛΕΙΝΩ χωρίς να κλειδώσω την μπαγκαζερια και πηγαίνω 3 μέτρα από την μηχανή για να αλλάξω τα παπούτσια.
Εγώ εκεί μόνος μου κοντά δεν πλησίασε κανείς η μπαγκαζερια κλειστή και τι λέτε ότι συνέβη;
Μην γελάτε ούτε να βιαστείτε να με πείτε ψεύτη αυτά που σας λέω μπορεί να ακούγονται απίθανα (αφού και τώρα που τα γράφω προσπαθώ να τα εξηγήσω με ορθολογιστικό τρόπο αλλά δεν μπορώ) πάω λοιπόν και ανοίγω την μπαγκαζερια και η δεύτερη έκπληξη ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.
Ένα κλαδάκι μήκους 15 εκατοστών με ένα κουκουνάρι πάλι επάνω του ήταν μέσα στην μπαγκαζερια που μόλις πριν 2 λεπτά είχα ελέγξει ότι δεν είχε μέσα τίποτα.
Σας μιλώ με κάθε ειλικρίνεια δεν ξέρω τι συνέβη ούτε γιατί συνέβη πάντως έγινε και σας μεταφέρω με κάθε λεπτομέρεια ότι έγινε χωρίς να προσθέσω ούτε να αφαιρέσω κάτι από τα γεγονότα που συνέβησαν.
Από εκείνη την στιγμή σκέφτομαι συνέχεια το περιστατικό αυτό και δεν καταλαβαίνω τι έγινε …ίσως κάτι να ήθελε να παίξει με το μυαλό μου δεν ξέρω ίσως η πραγματικότητα να έχει τα κέφια της μερικές φορές και να θέλει να βάζει σε δοκιμασία κάποιον που βρίσκεται απροετοίμαστος για κάτι τέτοιο.
Εκείνη την στιγμή έκανα ένα λάθος πιστεύω τώρα που το σκέφτομαι δεν ξέρω γιατί αλλά πέταξα και το κλαδάκι με το κουκουνάρι στο σημείο που ήμουν και γυρνώντας στο σπίτι η γυναίκα μου μόλις της διηγήθηκα το τι συνέβη το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν αν κράτησα αυτό το κλαδάκι όταν της είπα ότι το άφησα εκεί μου είπε ότι ίσως θα έπρεπε να το πάρω… μπορεί να ήταν κάτι σαν Δώρο για εσένα λόγω της ημέρας…μου είπε.
Δεν το σκέφτηκα έτσι και ίσως να ήταν λάθος που έδωσα το Δώρο αυτό πίσω αλλά εκείνη την στιγμή δεν ήμουν στην κατάλληλη φάση ώστε να το σκεφτώ,
μπορώ να πω ότι η ψυχρή λογική εκείνης της χρονικής στιγμής μου έδωσε εντολή να μην σκέφτομαι τέτοια ¨τρελά¨ πράγματα όποτε δεν είχε νόημα να το πάρω μαζί μου.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι ματαίωσα δυο φορές την αποστολή αυτού του μηνύματος σκεφτόμενος μήπως είναι καλύτερα να μην το διηγηθώ
τελικά παίρνοντας την ευθύνη των λεγόμενων μου το κάνω και μπορώ να πω ότι για μένα τουλάχιστον και για ακόμα μια φορά και μετά τα όσα μου συνέβησαν, αποδεικνύετε ότι στη ζωή μας και Παράξενο υπάρχει και Ανεξήγητο.
Ο κόσμος μας παλιά, τώρα και στο μέλλον, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή βρίθει από τέτοια περιστατικά σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του κόσμου το ότι σε κάποιους δεν έχουν συμβεί ακόμη δεν αποδεικνύει την μη ύπαρξη τους ..υπάρχουν πολλοί που έχουν βιώσει και συνεχίσουν να τα βιώνουν ….και δεν λένε όλοι ψέματα.
Ξέρω πολλούς ¨ορθολογιστές ¨ που έχουν βιώσει κάτι πολύ Παράξενο αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν (πιο πολύ από εγωισμό) η να το διηγούνται και πάντα θα βρουν μια λογική και βολική εξήγηση.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ (ΟΙ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΕΣ ) ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.
Αυτή ήταν η εμπειρία μου την αφήνω στην κρίση σας εγώ δεν έχω να πω τίποτα πέραν του ότι μίλησα με κάθε ειλικρίνεια χωρίς να θέλω να παραπλανήσω κανέναν και για κανέναν λόγο.
Θανασης
¨ΠΑΝΕΙΟΣ¨
Καλές εξερευνήσεις!
ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ
quote:1 με τα λόγια είναι δύσκολο να μεταφέρεις τα συναισθήματα που νιώθεις όταν αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις.
2) Το πιο πιθανό οι άλλοι που θα σε ακούσουν η θα διαβάσουν αυτό που λες η γράφεις να πιστέψουν ότι το κάνεις για λόγους εντυπωσιασμού η ότι είσαι …βαρεμένος , για το πρώτο ειλικρινά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου για το δεύτερο τι να πω από ότι μου λένε δεν πρέπει να έχω κάψει ¨φλάντζες¨ ακόμα…εκτός αν δεν μου το λένε από ευγένεια και συνηθίζω να προσπαθώ να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου απέναντι σε μένα τον ίδιο πριν πω ότι κάτι είναι όντως παράξενο η ανεξήγητο.
Ο Γιάννης (JBG) γνωρίζει από μια συνάντηση που είχαμε για άλλα 2 περιστατικά που μας συνέβησαν στον ίδιο χώρο τον Σεπτέμβριο του 2004 (λέω ¨μας¨ γιατί ευτυχώς υπήρχε και δεύτερο άτομο σε ότι διαδραματίστηκε στο σπήλαιο) αλλά για αυτά δεν θα μιλήσω τώρα ίσως μια άλλη φορά.
σε ευχαριστω που μοιραστηκες την εμπειρια σου μαζι μας φιλε!
ουτε βαρεμενος εισαι ουτε αποζητας να εντυπωσιασεις!
αυτο το υπογραφω, αφου σε γνωρισα απο κοντα.
οπως κατανοω και την δυσκολια να το εκφρασεις...
quote:Από εκείνη την στιγμή σκέφτομαι συνέχεια το περιστατικό αυτό και δεν καταλαβαίνω τι έγινε …ίσως κάτι να ήθελε να παίξει με το μυαλό μου δεν ξέρω ίσως η πραγματικότητα να έχει τα κέφια της μερικές φορές και να θέλει να βάζει σε δοκιμασία κάποιον που βρίσκεται απροετοίμαστος για κάτι τέτοιο.
το εχω πει πολλες φορες πως αυτο το "κατι" εχει χιουμορ!
quote:Εκείνη την στιγμή έκανα ένα λάθος πιστεύω τώρα που το σκέφτομαι δεν ξέρω γιατί αλλά πέταξα και το κλαδάκι με το κουκουνάρι στο σημείο που ήμουν και γυρνώντας στο σπίτι η γυναίκα μου μόλις της διηγήθηκα το τι συνέβη το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν αν κράτησα αυτό το κλαδάκι όταν της είπα ότι το άφησα εκεί μου είπε ότι ίσως θα έπρεπε να το πάρω… μπορεί να ήταν κάτι σαν Δώρο για εσένα λόγω της ημέρας…μου είπε.
μην σε στενοχωρει και τοσο.
το δωρο ειναι η εμπειρια!
ψαξε τι μηνυμα περιειχε για σενα!!!
εγω ως ανιμιστης διακρινω καποιο μηνυμα, αλλα εσυ πρεπει να το αποκωδικοποιησεις!
quote:Δεν το σκέφτηκα έτσι και ίσως να ήταν λάθος που έδωσα το Δώρο αυτό πίσω αλλά εκείνη την στιγμή δεν ήμουν στην κατάλληλη φάση ώστε να το σκεφτώ,
μπορώ να πω ότι η ψυχρή λογική εκείνης της χρονικής στιγμής μου έδωσε εντολή να μην σκέφτομαι τέτοια ¨τρελά¨ πράγματα όποτε δεν είχε νόημα να το πάρω μαζί μου.
τιποτα δεν εδωσες πισω φιλε!
ψαξτο, αλλα χωρις την βοηθεια της λογικης - ειναι κακος συμβουλος σε τετοιες περιπτωσεις.
νασαι καλα!
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Έκτακτη γενική συνέλευση και τακτικό Δ.Σ για τη Σούπερ Λίγκ
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η Σούπερ Λίγκ, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των εταίρων του Συνεταιρισμού της διοργανώτριας αρχής, την Πέμπτη (4/12), ενώ την ίδια μέρα θα λάβει χώρα και το τακτικό διοικητικό συμβούλιο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Έκτακτη Γενική Συνέλευση
Η Superleague ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 4/12/2008 στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Εταίρων του Συνεταιρισμού της Superleague Ελλάδα στα γραφεία του Συνεταιρισμού, με θέμα:
'Την Τροποποίηση του Καταστατικού σε υλοποίηση της επικείμενης Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων (Αρθρα 5,7,9,12,13,15,18,20,28) και την προσθήκη νέου Αρθρου 32β'.
Η τροποποίηση του Αρθρου 13 και η προσθήκη νέου Αρθρου (32β') έχει προταθεί από την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.
Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο
Η Superleague ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 4/12/2008 και ώρα 16:00 θα συνεδριάσει το Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία του Συνεταιρισμού.
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως εξής:
1. Έγκριση Αγωνιστικού Προγράμματος Β' Γύρου.
2. Οικονομικές ενισχύσεις προς ΠΑΕ – Μέλη του Συνεταιρισμού.
3. Κάλυψη θέσεων Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής.
4. Εισήγηση Επιτροπής για επιβολή ή μη κυρώσεων στην ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για παραβίαση των παρ. (3), (4), (7) του Αρθρου 7 του Καταστατικού.
5. Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων.
6. Διάφορα».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

Ο Ντούσαν ψάχνει το σύστημα που ταιριάζει στην ΑΕΚ
Τις τελευταίες ημέρες είναι γνωστό ότι στην ΑΕΚ δουλεύουν ενταντικά για να βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση που την έφεραν τα αρνητικά αποτελέσματα, κυρίως μακριά από το ΟΑΚΑ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ασχολείται κυρίως με τον τομέα της τακτικής, δίνοντας όμως βάρος και στη φυσική κατάσταση.
Οσον αφορά την τακτική πάντως, ο Σέρβος προπονητής δεν φαίνεται να έχει καταλήξει στην ακριβή διάταξη που θα παρατάξει την ομάδα στα επόμενα ματς, αρχής γενομένης από το Κυριακάτικο ματς με το Λεβαδειακό, στη Βοιωτία.
Ο Ντούσκο φαίνεται να έχει στο μυαλό του τις επιλογές του κλασικού 4-4-2 που προτιμούσε τόσο σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά και του 4-3-2-1 που έχει εφαρμόσει τόσο στον Αρη, όσο και κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας στην ΑΕΚ, στα μέσα της δεκαετίας του '90.
Για να συμβεί αυτό, όμως, η ομάδα θα χρειαστεί να παίξει από τα άκρα και μέχρι τώρα, αυτή φαίνεται να είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της.
Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη στρέψει τα μάτια τους στη μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου, όσο κι αν αυτό επίσημα διαψεύδεται, από τα ηγετικά στελέχη της ΠΑΕ.
Ο Μπάγεβιτς πάντως είναι διατεθειμένος να στηρίξει και τις δύο επιλογές σχημάτων, καθώς (όπως δηλώνει) πιστεύει και στηρίζει ιδιαίτερα το υπάρχον υλικό.
Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι κλείνει και τις πόρτες σε πιθανές ενισχυτικές προσθήκες, που θα του δώσουν και επιπλέον λύσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι περισσότερες των θέσεων στην 11άδα φαίνεται ότι έχουν καλυφτεί, καθώς οι Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Μπασινάς, Καφές, Σκόκο και Μπλάνκο μοιάζουν αμετακίνητοι.
Από κει και πέρα, το αριστερό άκρο της άμυνας διεκδικούν οι Χουανφράν-Λαγός, με τον έλληνα άσο να κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής που ο Χουανφράν αδυνατεί να αποδόσει τα δέοντα.
Το δεξί άκρο της άμυνας διεκδικούν οι Πλιάτσικας-Κουτρομάνος, με τον Ενσαλίβα να έχει μπει «σφήνα» στη διεκδίκηση, συγκεντρώνοντας μάλιστα αρκετές πιθανότητες.
Όπως και να' χει, η επιστροφή του Γεωργέα λογικά θα σημάνει και την κατάληψη της θέσης στην 11άδα καθώς ο καλαματιανός μπακ είναι εκ των πραγμάτων ότι πιο αξιόπιστο διαθέτει η «Ένωση» στη συγκεκριμένη θέση.
Πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να δοθεί ακόμα μία ευκαιρία στον Ράμος. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος βρίσκεται στη χώρα του για προσωπικούς λόγους, αλλά τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται στην Αθήνα.
Μάλιστα θα έπρεπε να έχει ήδη επιστρέψει από τη χώρα του καφέ.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη ίσως αποτελέσει μία ακόμα «εσωτερική μεταγραφή», καθώς ο Ράμος που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις ως τώρα προσδοκίες των ανθρώπων της ΑΕΚ, δεν αποκλείεται να αποτελέσει ακόμα μία λύση στα «θαυματουργά» χέρια του Μπάγεβιτς.
Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που ο Σέρβος «ανέστησε» ποδοσφαιρστές ουσιαστικά «ξεγραμμένους» από τις ομάδες τους. Στις θέσεις του κέντρου, Μπασινάς, Καφές και Πελετιέρι διεκδικούν τις δύο θέσεις του άξονα (χωρίς να αποκλείεται η επανεμφάνιση του Ενσαλίβα εκεί), με τον Σκόκο να έχει σίγουρη τη θέση του πίσω από τη «γραμμή κρούσης».
Εκεί σίγουρος είναι ο Μπλάνκο, έχοντας στα άκρα τους Εντίνιο δεξιά και Μαντούκα αριστερά. Στην περίπτωση που η ΑΕΚ αγωνιστεί με δύο φορ, τότε πιθανότατα ο Σκόκο θα περάσει δεξιά στο κέντρο, με τον Μαντούκα να πηγαίνει αριστερά.
Αν επαληθευτεί το εν λόγω σενάριο, ο Μπλάνκο θα έχει παρτενέρ στην επίθεση είτε τον Τζιμπούρ, είτε τον Εντίνιο, με τον Παυλή να περιμένει στη «γωνία», τη δική του ευκαιρία.
Από Δευτέρα ο Γεωργέας
Οριστικά, χωρίς τον Νίκο Γεωργέα θα παραταχτεί η ΑΕΚ στη Λειβαδειά. Ο έμπειρος αμυντικός δεν μπόρεσε να βρεθεί στην κατάσταση ετοιμότητας που επιθυμούσε το ιατρικό και τεχνικό επιτελείο της ομάδας.
Αυτό αναμένεται να είναι το τελευταίο ματς που χάνει ο παίκτης, καθώς από Δευτέρα επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και τίθεται στη διάθεση του Μπάγεβιτς για το επόμενο ματς της ομάδας, με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ.
Ο Γεωργέας υποβλήθηκε την Πέμπτη σε νέο υπερηχογραφικό έλεγχο, από τον γιατρό της ομάδας Γιάννη Λεβάκο. «Ο υπέρηχος ήταν άνευ ευρημάτων γεγονός που επιβεβαιώνει την καλή εξέλιξη στην πορεία της αποκατάστασης του.
»Ο ποδοσφαιριστής θα αυξήσει ρυθμό στο πρόγραμμα επανένταξης και από Δευτέρα αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του προπονητή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε για τον ποδοσφαιριστή.
Στο μεταξύ, εκτός αποστολής για το παιχνίδιμε τον Λεβαδειακό έμειναν και οι Παυλής, Μάχο. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξί δικέφαλο και ακολούθησε πιο συντηρητικό πρόγραμμα την ώρα που ο νεαρός Παυλής θα αγωνιστεί με την ομάδα των Νέων (όπως άλλωστε και οι Μοσχονάς, Μπερνς, Γκέντσογλου), απέναντι στην αντίστοιχη του Λεβαδειακού.
Τη θέση του Μάχο στην αποστολή, πήρε ο Γιάννης Αραμπατζής. Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Μπάγεβιτς για το Κυριακάτικο (16:45) παιχνίδι είναι οι εξής:
Σάχα, Αραμπατζής, Αλεξόπουλος, Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς, Κουτρομάνος, Πλιάτσικας, Χουανφράν, Λαγός, Ενσαλίβα, Καφές, Ζορμπάς, Χετεμάι, Μαντούκα, Εντίνιο, Μπασινάς, Πελετιέρι, Τζιμπούρ, Μπλάνκο, Σκόκο.
Η ομάδα θα προπονηθεί για τελευταία φορά πριν το ματς, το Σάββατο στις 14:00 και στη συνέχεια θα αναχωρήσει οδικώς για την Αράχωβα όπου και θα διανυκτερεύσει, πριν το κρίσιμο παιχνίδι της Λειβαδειάς.
Κόρομαν: «Γνωρίζω το ενδιαφέρον της ΑΕΚ»
Ο Ογκνιεν Κόρομαν επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sportday» ότι γνωρίζει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την απόκτησή του, ενώ παράλληλα εξέφρασε και την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον Ερυθρό Αστέρα.
«Είναι νωρίς για να μιλάμε για μεταγραφές, αλλά θα πρέπει να παραδεχτώ πως το σκέφτομαι. Εχω διάφορες προτάσεις. Γνωρίζω για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, αλλά δεν θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι σκοπό έχει ο Ερυθρός Αστέρας, μπορώ να μιλήσω για τις δικές μου επιθυμίες.
»Θα ήθελα να φύγω, αλλά δεν θα είναι τραγωδία αν μείνω. Είμαι παιδί του Ερυθρού Αστέρα, μεγάλωσα στο 'Μαρακανά' και πάντα έδινα το καλύτερό μου για τη φανέλα. Είναι τιμή για κάθε παίκτη να αγωνίζεται σ' αυτή την ομάδα. Πιστεύω πάντως πως η ομάδα θα έπρεπε να σεβαστεί την επιθυμία μου σε περίπτωση που προκύψει μία ικανοποιητική πρόταση».
Ο διεθνής Σέρβος, πάντως, τόνισε ότι έχει και άλλες προτάσεις, από τη Ρωσία οι οποίες, όμως, δεν φαίνεται να τον «συγκινούν» ιδιαίτερα.
«Υπάρχει ανοιχτή πόρτα στη Ρωσία. Εκεί μπορώ να πάω όποτε θέλω. Μάλιστα, η Κρίλια Σοβέτοφ μού προσφέρει και ρόλο σκάουτερ, αλλά δεν θέλω να κάνω δύο δουλειές ταυτόχρονα. Εχω μερικά χρόνια μπάλας στα πόδια μου».

Για «διπλό» του Πανιωνίου στο Καραϊσκάκη έκανε λόγο ο Τάκης Λεμονής
Τη νίκη, στο Καραϊσκάκη, απέναντι στον Ολυμπιακό, έθεσε ως στόχο του Πανιώνιου ο προπονητής της ομάδας, Τάκης Λεμονής, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.
Επιφυλάχτηκε για την συμμετοχή του Ρεκόμπα στην αναμέτρηση αυτή, ενώ αποκάλυψε ότι θα πραγματοποιήσει αλλαγές στο αρχικό σχήμα των «κυανέρυθρων».
«Κάθε παιχνίδι έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Εμείς δεν θα αλλάξουμε πολλά πράγματα. Θα πάμε στο Καραϊσκάκη και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι.
»Είναι σημαντικό άλλωστε, να έχουμε στόχο στο παιχνίδι. Ο τρόπος που θα επιλέξουμε να αγωνιστούμε θα εξαρτηθεί και από την τακτική του Ολυμπιακού», είπε αρχικά ο πρώην «ερυθρόλευκος» προπονητής και πρόσθεσε.
«Πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε έτοιμοι στον αγωνιστικό χώρο και όσοι ποδοσφαιριστές αγωνιστούν θα ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα.
»Το Καραϊσκάκη είναι καθαρά αγωνιστικό γήπεδο και ευνοεί τις ομάδες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Και ο Πανιώνιος είναι σίγουρα μία από αυτές».
Αναφερόμενος στην αγωνιστική ετοιμότητα του Αλβάρο Ρεκόμπα, τόνισε: «Δεν είναι 100% έτοιμος και αυτό που θέλω εγώ είναι να είναι απολύτως καλά ώστε να παίξει, γιατί τον χρειαζόμαστε για όλη τη χρονιά.
»Θα το συζητήσουμε μαζί και θα αποφασίσουμε αναλόγως. Ο ίδιος πάντως θέλει πολύ να αγωνιστεί».
Τέλος, ο βοιωτός τεχνικός προανήγγειλε αλλαγές, ακόμα και στον τρόπο παιχνιδιού και δήλωσε σχετικά:
«Θα υπάρξουν αλλαγές. Ίσως και στον τρόπο που θα παίξουμε. Στόχος μας είναι να κάνουμε περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο.
»Το μεγαλύτερο μέλημα είναι να ισορροπήσουμε το επιθετικό και αμυντικό παιχνίδι και να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του Ολυμπιακού».

Νίκη για βαθμολογική... αναρρίχηση ψάχνει ο Αρης κόντρα στον Πανσερραϊκό
Το σύνθημα της νίκης απέναντι στον Πανσερραϊκό έδωσε, με δηλώσεις του την Παρασκευή ο προπονητής του Αρη, Κίκε Ερνάντεθ.
Υπογράμμισε πως η ομάδα του έχει μεγάλη ανάγκη την κατάκτηση των τριών βαθμών για να ανέβει στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο που πρέπει να αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές του, ώστε να κατακτήσουν τη νίκη.
«Είναι ένας αγώνας που για πολλούς λόγους πρέπει να κερδίσουμε. Καταρχήν για να αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες που υπάρχουν για την ομάδα, κατά δεύτερον για να ανέβουμε στον βαθμολογικό πίνακα και να φανεί και εμπράκτως η βελτίωση μας, αλλά και για να γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί στην έδρα μας», είπε αρχικά ο Ισπανός προπονητής και πρόσθεσε.
«Για να πλησιάσουμε τους στόχους μας θα πρέπει να κερδίζουμε πάντα τους τρεις βαθμούς της νίκης. Οσα ειπώθηκαν προηγουμένως δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση ότι περιμένουμε ένα εύκολο παιχνίδι.
»Ο Πανσερραϊκός είναι μία ομάδα που τους οκτώ από τους εννιά βαθμούς που έχει συγκεντρώσει, τους κέρδισε εκτός έδρας.
»Οι επιδόσεις του στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πάρα πολύ καλές και έχουν επιτευχθεί μέσα από μια καλά οργανωμένη άμυνα και από πολύ καλές αντεπιθέσεις».
Αναφερόμενος στην τακτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι «κιτρινόμαυροι», ώστε να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο, υπογράμμισε:
«Επιμένω ότι πρέπει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε μόνο τη νίκη και μόνο γι' αυτήν θα αγωνιστούμε.
»Ο τρόπος για να το πετύχουμε είναι συγκεκριμένος. Πρέπει να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, μεγάλη ένταση στον αγώνα, σωστή λειτουργία σαν ομάδα και φυσικά το σημαντικότερο, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».
Στα καθαρά αγωνιστικά θέματα, η προετοιμασία του Αρη για την αναμέτρηση με την ομάδα των Σερρών συνεχίστηκε με την προπόνηση της Παρασκευής.
Στο πρόγραμμα δεν συμμετείχε ο Ρομπέρζ που έκανε θεραπεία, ο Ρονάλντο Γκιάρο για προληπτικούς λόγους και ο Σιστόν, ο οποίος ενώ ξεκίνησε αποχώρησε με κάκωση ποδοκνημικής.
Εκτός προπονήσεων βρίσκεται εδώ και καιρό ο Φελίπε, ενώ ο Κέλεμεν έκανε ατομικό πρόγραμμα. Οι «κιτρινόμαυροι» θα προπονηθούν εκ νέου το Σάββατο στις 11 το πρωί και αμέσως μετά θα καταρτιστεί η αποστολή για τον αγώνα της Κυριακής.

Χωρίς Κοβάσεβιτς ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανιώνιο
Χωρίς τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πανιώνιο, καθώς ο Σέρβος επιθετικός νιώθει ενοχλήσεις στην δεξιά γαστροκνήμια.
Την Παρασκευή υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα, το οποίο ήταν αρνητικό, και θα ακολουθήσει για τις επόμενες 5-7 μέρες πρόγραμμα θεραπείας.
Από εκεί και πέρα, όσοι αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα (27/11 5-1), την Παρασκευή έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.
Ο Λεονάρντο πήρε μέρος κανονικά στο πρόγραμμα, ενώ ο Τοροσίδης, ο οποίος αναμένεται το Σάββατο να γυμναστεί με την ομάδα, ακολούθησε έντονο ατομικό πρόγραμμα.
Ο Στολτίδης έκανε επίσης ατομικό στο γήπεδο, ο Κοβάσεβιτς θεραπεία, ενώ ο Σίσιτς συνέχισε με τρέξιμο.
Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» για την αναμέτρηση της Κυριακή με τους «κυανέρυθρους» θα ολοκληρωθεί με την απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου (19:00), όταν θα ανακοινωθεί και η αποστολή για τον αγώνα.

Μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσει η αναμέτρηση ΑΕΚ - Πανθρακικός για τη Σούπερ Λιγκ
Την αλλαγή της ώρας διεξαγωγής της αναμέτρησης ΑΕΚ - Πανθρακικός, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ, γνωστοποίησε η Σούπερ Λίγκ, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Ο αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένο να αρχίσει στις 19:00, ωστόσο έπειτα από αίτημα της Αστυνομίας, το οποίο έγινε δεκτό από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, τελικά θα ξεκινήσει μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 20:00.

Ο Πανσερραϊκός προχώρησε σε λύση του συμβολαίου του Πετρόφ
Παρελθόν από την ομάδα του Πανσερραϊκού αποτελεί ο Ρόμπερτ Πετρόφ, καθώς η σερραϊκή ομάδα προχώρησε στη λύση του συμβολαίου του.
«Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός προχώρησε στη λύση του συμβολαίου και εύχεται καλή πορεία στον Σκοπιανό ποδοσφαιριστή» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ.
Στο μεταξύ, με προβλήματα συνεχίστηκε την Πέμπτη η προετοιμασία των «νεοφώτιστων» για την Κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Αρη, καθώς οι Κολέν, Γεωργιάδης και Τάντις συνέχισαν να προπονούνται ατομικά, εξαιτίας ενοχλήσεων σε κοιλιακούς, προσαγωγό και γόνατο αντίστοιχα.
Το πρόγραμμα της προπόνησης αφιερώθηκε αρχικά σε ασκήσεις τακτικής, ενώ ολοκληρώθηκε με οικογενειακό δίτερμα. Από εκεί και πέρα, μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τα 500 εισιτήρια που εξασφάλισε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ για το παιχνίδι με τον Αρη, ενώ αναμένεται να της παραχωρηθούν ακόμα 200 την ημέρα του αγώνα.

Παρά την ήττα του (1-0) από τη Μέταλιστ, ο Ολυμπιακός κρατά την πρόκριση στα χέρια του εφόσον δεν ηττηθεί στο "Καραϊσκάκη" από τη Χέρτα (έχασε 1-0 από τη Γαλατάσαραϊ) στον αγώνα της 18ης Δεκεμβρίου. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έπιασαν την απόδοση των αμέσως προηγούμενων αγώνων τους και δέχθηκαν το γκολ στο 88' από τον Εντμαρ.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν επεφύλασσε κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα, με τον Ντιόγο να αποτελεί την "αιχμή του δόρατος" των "ερυθρολεύκων" και τον Φερνάντο Μπελούτσι να τον υποστηρίζει λίγο πιο πίσω.
Οι γηπεδούχοι άφησαν χώρο στον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά, τον οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε με κάτι ουσιαστικό η ελληνική ομάδα. Αντιθέτως, στις αντεπιθέσεις κυρίως από την αριστερή πλευρά η Μέταλιστ ήταν άκρως επικίνδυνη και η ασυνεννοησία των αμυνομένων του Ολυμπιακού επέφερε ορισμένες ευκαιρίες για τους Ουκρανούς.
Με το πέρασμα των λεπτών το ματς έχασε το ρυθμό του, αλλά αυτό δεν ευνόησε σε κάτι τους πρωταθλητές Ελλάδας. Η προσπάθεια ανάπτυξης από τα άκρα δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ οι κάθετες μπαλιές που χρησιμοποίησαν αρκετά οι παίκτες του Βαλβέρδε έβγαζαν κάθε φορά τον αποδέκτη σε θέση οφσάιντ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο χωρίς να κάνουν σουτ!
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ πιο δυνατά και ο Ντιόγο έχασε μοναδική ευκαιρία στα πρώτα λεπτά για να ανοίξει το σκορ. Η πίεση, όμως, κράτησε λίγο και γρήγορα η Μέταλιστ ισορρόπησε την κατάσταση, με σκληρό παιχνίδι και μαρκάροντας ασφυκτικά τους παίκτες των "ερυθρολεύκων" που κινούνταν στα πλάγια.
Η πρώτη κίνηση του Βαλβέρδε ήρθε αργά, στο 72’, με τον Κώστα Μήτρογλου να παίρνει θέση δίπλα στον Ντιόγο και τον Λουτσιάνο Γκαλέτι να αντικαθίσταται. Η κατοχή της μπάλας, όμως, ανήκε στους παίκτες του Μίρον Μάρκεβιτς και η απουσία ενός μέσου ουσιαστικά "μπλόκαρε" τις επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού. O Βασίλης Τοροσίδης τραυματίστηκε στο 80' (διάστρεμμα) κι έτσι η δεύτερη αλλαγή του Ισπανού τεχνικού ήταν αναγκαστική (Τάσος Πάντος).
Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός φάνηκε πως ήθελε την ισοπαλία και δούλευε γι' αυτήν. Η επιλογή του, όμως, να καθίσει πίσω αποδείχθηκε μοιραία. Οι γηπεδούχοι πατούσαν στην περιοχή του Αντώνη Νικοπολίδη ολοένα και με περισσότερους παίκτες και ο Εντμαρ στο 88' έκανε τη ζημιά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.
Κλειδί
Η οπισθοχώρηση των "ερυθρολεύκων" στα τελευταία λεπτά αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Το πρόβλημα συνεννόησης των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε διαφανεί από την αρχή και με την έντονη παρουσία αντιπάλων στην περιοχή του Νικοπολίδη όξυνε το πρόβλημα, με συνέπεια στη φάση του γκολ ο Εντμαρ να είναι αμαρκάριστος, ενώ μπροστά στην εστία υπήρχαν δύο αμυντικοί του Ολυμπιακού.
MVP
Ο Πάπα Γκεγέ ανήκει στην κατηγορία των "διαμαντιών" που χάνονται στις ανατολικές χώρες, όπως πχ. ο Γιάγια Τουρέ. Εν προκειμένω, ο Σενεγαλέζος αμυντικός βρισκόταν παντού και έκοβε τα πάντα, κερδίζοντας μία θέση στα μπλοκάκια των σκάουτερ.
Αδύναμος κρίκος
Η αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού αντιμετώπισε προβλήματα σε αρκετές περιπτώσεις, με συνέπεια να κόβει ή να διώχνει τη μπάλα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Εάν οι επιθετικοί της Μέταλιστ είχαν μεγαλύτερη εμπειρία, τότε ο Ολυμπιακός θα διέτρεχε πολύ μεγαλύτερους κινδύνους με αυτήν την εμφάνιση. Στα αρνητικά και η απουσία του Παρασκευά Αντζα από το τελευταίο ματς με τη Χέρτα, αφού συμπλήρωσε κάρτες.
--------------------------------------------------------------------------------
Οι συνθέσεις
Μέταλιστ: Γκοριάινοφ, Γκάντσαρτσικ (94' Μπάμπιτς), Βαλιάγεφ, Μπόρντιγιαν, Ομπράντοβιτς, Μαϊντάνα, Γκεγέ, Εντμαρ, Σλιούσαρ, Φόμιν (82' Τρίσοβιτς), Ζάκσον (89' Κονιουσένκο)
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης (80' Πάντος), Παπαδόπουλος, Αντζας, Ντομί, Ντουντού, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι (72' Μήτρογλου), Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι, Ντιόγο
ΠΗΓΗ http://www.contra.gr/Soccer/Europe/UEFACup/Metalist_Olympiacos/222776.html

Εχτες ήταν κάποια Μεταλιστ στο παρελθόν ηταν η Χερενφειν ,Μολντε,Μακαμπι Χαιφα
Πρόσφατα η ανόρθωση εγινε η πρώτη κυπριακή που πέρασε στους ομίλους παλι επι του ολυμπιακού κτλ.
Παραδοσιακά ο ολυμπιακός είναι αδύναμος εκτος έδρας στην Ευρώπη δυσκολεύεται πολύ
Και φέτος σε 4 ματς έχει 3 ήττες και η μια νίκη που έκανε ήταν αυτή με την μικτη μπυραρίας στον προηγούμενο γύρο
που συμμετείχαν λογο fair play .
Τελικά ήταν τυχερός ο ολυμπιακός καθώς έχασε η Χερτα στην έδρα της από την Γαλατασαραι και έτσι παίρνει και με χ στο τελευταίο ματς στο Καραϊσκάκη
πιστεύω θα προκριθεί τελικά καθώς στο Καραϊσκάκη είναι δυνατός ενώ και η Χερτα
δεν είναι κανένα θηρίο θα είναι αυτοκτονία αμα χάσει εντος έδρας από αυτή την ομάδα.