ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΤΕ ΚΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΟΥ ΡΕ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΑΝΤΕ ΚΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΟΥ ΡΕ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

lamogio31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
lamogioΜέλος
01/11/2005, 16:19:24

το κυρίως πιάτο προσεχώς...

ΑΝΤΕ ΚΙ ΕΣΩΤΕΡΗΣΟΥ ΒΛΗΜΑ (*)

(*)μη δω μύγες, η προτροπή απευθύνεται σε μένα (προς το παρόν).

spiritΜέλος
01/11/2005, 16:40:04
Μηπως θα μπορουσες να γινεις λιγο πιο σαφης,για το τι ακριβως εχεις να μας πεις σχετικα με τον εσωτερισμο και την ακρως σοκαριστικη εικονα που εβαλες;

Ευχαριστω.

01/11/2005, 16:46:57
Eτσι, έτσι....!

πως το λέγαμε? the truth is OUTthere

ντίαρ λαμόγιε!

και για τις μύγες baygon!

G.

bitch and bites

01/11/2005, 16:51:13
Εχεις δίκιο.
Ντρεπομαι.

01/11/2005, 17:08:37
Παρακαλώ επιτρέψτε μου να επωφεληθώ της ευκαιρίας και να σας προτείνω κάτι.
Στα χέρια μου κρατώ ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με πραγματάκια διάφορα που πουλά η unicef .
Έχει πολύ όμορφα και χρηστικά πράγματα για εσάς ή για δωράκια τώρα στις γιορτές από κεριά , κάρτες Χριστουγέννων, κούπες, παιχνίδια για παιδιά μέχρι και μπλούζες σε πολύ καλές τιμές τα λεφτά σας θα πιάσουν τόπο αν θέλέτε ρίξτε μια ματιά.

Σας παρακαλώ μην το πάρετε σαν διαφήμιση στην unicef, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου το παιδί στην Φώτο είναι όλον μας ο σκοπός πιστεύω ..
http://www.unicef.gr/

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ URL ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ
amalia

lamogioΜέλος
01/11/2005, 19:12:48
Εχω εδώ και κανα-δυό χρόνια έναν «πούστη» φίλο που μου τη σπάει συνέχεια. Ειδικά από τότε που έμαθε οτι μπαίνω δω μέσα κι "εσωτερίζομαι" (δικιά του έκφραση), μου τη λέει με κάθε ευκαιρία.
Καλά, άμα δεν ήταν «κολλητός» που λένε θα τον είχα στείλει από καιρό, δεν ξέρω γιατί τον ανέχομαι ρε παιδιά.
Μιλάμε το άτομο έχει κάψει φλάτζες. Δε μ’ αφήνει σε χλωρό κλαρί. Ο,τι κάνω είναι ανούσιο, ο,τι λέω είναι μαλακία δίχως νόημα. Και το κακό είναι οτι σχεδόν πάντα έχει δίκιο και ξέρετε πόσο σπαστικό είναι αυτό (να ‘χει δίκιο ο άλλος).

Τις προάλλες πού λέτε οτι με πήγε ρε παιδιά;

"Πάμε ρε καμμιά βόλτα παραλία να δούμε το παφλάζον κύμα και να πούμε καμμιά μαλακοσοφία"; πρότεινα ο κακομοίρης ανύποπτος.

«Θα σε πάω εγώ σ’ ενα μέρος να «εσωτεριστείς» για τα καλά» μου λέει.

Και με πήγε στον Αγιο Σάββα. Ναι ρε σεις αν έχετε το θεό σας (σόρι οι άθρησκοι).

"Τί ήρθαμε να κάνουμε εδώ ρε μάστορα"; του λέω.
"Τίποτε. Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι αυτούς εδώ. Αυτοί για μάς όμως..."

Καθήσαμε για κάνα τέταρτο στο διάδρομο στα παγκάκια χωρίς να λέμε τίποτε, απλά κοιτάγαμε.
Μου πήρε λίγη ώρα να το καταλάβω το τελευταίο που είπε αλλά τελικά είχε δίκιο. Εκείνοι εκεί μέσα έκαναν πολλά για πάρτι μου εκείνη τη μέρα, μόνο και μόνο με την παρουσία τους.
Βγήκα άλλος άνθρωπος από κει μέσα. Μπορώ να πω οτι ψιλοεσωτερίστηκα.
Να φανταστείτε, μου πήρε κάμποσο καιρό να έρθω στα ίσα μου (όχι και πολύ δλδ, σε καμμιά βδομαδούλα ήμουνα πάλι εγώ).

Σήμερα το παρατράβηξε. Μου έστειλε αυτή τη φωτογραφία στο μέιλ και μετά βρεθήκαμε και είχαμε καβγά τρικούβερτο και για το μακαρίτη που την τράβηξε (γνωστό και χιλιοσυζητημένο θέμα) και για το ίδιο το θέμα, η κουβέντα πήρε διαστάσεις, εγώ ανάποδες κι εκείνος το μπούλο για κάνα μήνα (έφαγε τρεις αγωνιστικές), αποχαιρετώντας με με τη φράση που έδωσε και την ιδέα για τον τίτλο, για την ακρίβεια:

«Καλά, πάνε γράψε τώρα τη μαλακιούλα σου, καμάρωσε μετά για λίγο για το κοσμοϊστορικό σου θρέντι που θα συγκλονίσει συθθέμελα σύμπαντα τον εσωτερικό κόσμο και μετά τράβα σπίτι γιατί έχει και τσαμπιοσλίγκι απόψε (διότι ουκ επ’ αρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος)...Αντε κι εσωτερήσου ρε μαλάκα".

Ρε παιδιά, δε γίνεται. Πρέπει την επόμενη φορά να τον ταπώσω, δε μπορεί να μου τη βγαίνει συνέχεια.
Βάλτε ένα χεράκι.

Deghar AdharkΜέλος
01/11/2005, 19:41:17
περιεργο το θεμα σου....οπως και το αλλο που ανοιξες πριν απο λιγο καιρο Η ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΩΝΕ
τωρα μας λες οτι πηγες στον Αγιο Σαββα και μετα κατι συενεβει...δεν μας λες τι.
βγηκες εξω "εσωτερισμενος" και δεν ξερουμε απο τι ?

santaclaws is coming....to town!

lamogioΜέλος
01/11/2005, 19:47:46
Γειά σου μικρέ.
be patient πλιζ
01/11/2005, 20:42:05

quote:

δεν θυμαμαι ποιος τοπε, σορυ...

το κυρίως πιάτο προσεχώς...

ΑΝΤΕ ΚΙ ΕΣΩΤΕΡΗΣΟΥ ΒΛΗΜΑ (*)

(*)μη δω μύγες, η προτροπή απευθύνεται σε μένα (προς το παρόν).

καθε αφυπνιση για καλο!

σε ευχαριστω για την υπενθυμιση!!!

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

01/11/2005, 21:53:32
Εχεις κάτι συγκεκριμένο να μας προτείνεις φίλε lamogio και μας το φέρνεις γύρω-γύρω;
wendigoΜέλος
02/11/2005, 03:37:11
Χμμ.
Φαντάζομαι πως όταν κάποιος δε βλέπει τσαμπιοσλίγκι και δε μπαίνει στο esoterica τα παιδάκια της Αφρικής χορταίνουν ως δια μαγείας.
Μήπως, πάλι, η συμμετοχή εδώ σημαίνει αυτόματα έλλειψη εμπειριών; Ίσως κι από τον Άγιο Σάββα ακόμα;
Ή μήπως είναι τόσο εύκολο να βασιστεί κανείς στο προβλέψιμο (και τόσο βολικά επιφανειακό) ενοχικό σύνδρομο κάθε δυτικού καλοζωισμένου πολίτη;

Δεν ξέρω [Υπάρχουν πολλών ειδών ξύλινες γλώσσες]
Αν ήταν δικός μου φίλος, πάντως, θα τον εσωτέριζα μια χαρά.

No Method, No Guru, No Teacher

Deghar AdharkΜέλος
03/11/2005, 13:14:03
quote:
Γειά σου μικρέ.
be patient πλιζ

χα χα,το μαθεμε ολοι τωρα ε ?
βασικα,θα επρεπε να με λες junior που θα μπορουσε να παει και στο ονομα μου.

ουτε χθες ηρθα
ουτε αυριο θα φυγω

03/11/2005, 14:37:12
Κάποιος που τον βάζει ο διάολος να σκεφτεί, θα μπορούσε να ισχυριστεί, ότι αυτός που μας υπενθυμίζει τον πόνο στην άλλη άκρη του πλανήτη, θέλει να βοηθήσει αλλά δεν μπορεί...
Δυστυχώς είναι μακρυά!

Δεν μας υπενθυμίζει όμως το ίδιο που γίνεται ΚΑΙ στην διπλανή του πόρτα!
Γιατί;
Μήπως διότι εκεί μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν θέλει;

Μήπως;

Επιμύθιον: Με το μαλακό παιδιά!

Edited by - Αίολος on 03/11/2005 14:44:47

03/11/2005, 16:47:32
Γιατί δεν τον ρωτάς ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Είναι γνωστό ότι κάθε βελτίωση της κοινωνίας αρχίζει με τη βελτίωση του ατόμου. Ο θάνατος είναι μια πραγματικότητα και η αρρώστια επίσης.

Τί γίνεται όμως με ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ? Ποιός προσπαθεί να τους βγάλει από τον λήθαργο και το ατέρμονο κυνήγι της ύλης (χρημάτων, καταναλωτικών αγαθών, σεξ κ.λ.π)χωρίς εκγύμναση του ταλαίπωρου κεφαλιού μας που παραμένει διαρκώς ακατοίκητο? Δε με τρομάζουν οι καρκινοπαθείς οι ηλίθιοι με τρομάζουν. Οι ηλίθιοι και διεφθαρμένοι που έχουν εισβάλει παντού και κυβερνούν τον κόσμο. Εναν κόσμο όπου ο ατάλαντος, ο ρηχός, ο χαζοχαρούμενος, ο "επικοινωνιακός κοτσομπόλης" είναι must. Ενώ ο εν δυνάμει εσωτεριστής, ο καλλιτέχνης, είναι παράξενος, βλαμμένος, στην κοσμάρα του, αεροβατεί κ.λ.π. και σπρώχνεται στο περιθώριο τον ειρωνεύονται και τον γελοιοποιούν και καταλήγει σαν τον σοφό γελωτοποιό της βασιλικής αυλής, τον τρελλό του χωριού.

Γιατί κάποιους συμφέρει να κοιμόμαστε και να τρώμε με ευκολία αυτά που μας σερβίρουν.

Ο φίλος σου μου θυμίζει αυτούς που άμα σε δουν στο market να παίρνεις γατοτροφή σου τη λένε, "εσύ ταϊζεις γάτες ενώ τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε". Αλλά το αρνί το Πάσχα θα το χλαπακιάσει με βουλιμία.

Να του προτείνεις λοιπόν τώρα που έρχονται και Χριστούγεννα να πατε να περάσετε την παραμονή σε ένα γηροκομείο όπου υπάρχουν άνθρωποι ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ.

Παρατηρώντας τη δυστυχία την αρρώστια τον πόνο και το θάνατο δεν αρκεί αν δεν κάνουμε κάτι γι'αυτό.

Πού ξέρεις κάπως έτσι ξεκίνησε και ο Βούδας και Φωτίστηκε.

ΛΑΜΟΓΙΟ
ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ
ΓΚΡΕΤΕΛ

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
03/11/2005, 16:51:30
Περίεργο πάντως που αυτούς τους δύσμοιρους ανθρώπους δεν τους βοηθάει ο Πανάγαθος Θεός. Δεν μπορεί, κάποιο conflict θα υπάρχει με κανέναν driver.

Εχέμβροτος: Περίφημος αυλωδός εξ Αρκαδίας, ζήσας μεταξύ - Ζ’ και - ΣΤ’ αιώνων

03/11/2005, 18:24:51
Η επιγραφή δύσκολη
ο ξεναγός δεν τους
τη δείχνει

be patient Deghar, be patient....

αυτό ακριβώς ήταν και το νόημα του "εσωτερίζεσθαι" κατά την παραμονή στην αυλή της εκκλησίας

κατά τ'άλλα.... το εσωτερίζεσθαι βιώνεται περίπου ως εξής:

"Δεν είμαστε όλοι ίδιοι"
και η παρέα που χαζεύει
τ'άνθη, χαλάει

Galadriel

bitch and bites

03/11/2005, 18:50:15
*ο Αγ.Σάββας δεν είναι εκκλησία//εκτός κ αν κατάλαβα λάθος
κ πήγε όντως σε εκκλησία...
03/11/2005, 18:57:33
δεν είναι?

για ξανασκέψου το.... το τι ονομάζουμε εκκλησία
και το τι είναι μπορεί να διαφέρουν ριζικά...

Ολα τα δύσκολα
λέγονται κάτω
απ' την κουνουπιέρα

Galadriel

bitch and bites

4rthThiefΝέο Μέλος
03/11/2005, 19:21:07
quote:
και για τις μύγες baygon!

Όπου υπάρχουν άνθρωποι
εκεί θα βρεις
μύγες & Βούδες

Deva Parinito

Edited by - 4rthThief on 03/11/2005 19:24:16

04/11/2005, 13:37:28
quote:
και σπρώχνεται στο περιθώριο τον ειρωνεύονται και τον γελοιοποιούν και καταλήγει σαν τον σοφό γελωτοποιό της βασιλικής αυλής, τον τρελλό του χωριού.
Κάποιος απ' τους παλιούς είχε πει ότι "στον αμαθή, ο γνώστης φαντάζει ανόητος..."
Σοφός ε;
quote:
το τι ονομάζουμε εκκλησία
και το τι είναι μπορεί να διαφέρουν ριζικά...
Που να το πεις και ποιός να σ' ακούση καλή μου.
quote:
Ολα τα δύσκολα
λέγονται κάτω
απ' την κουνουπιέρα
Εδώ θα διαφωνήσω ελαφρώς...
Ολα τα δύσκολα ΓΙΝΟΝΤΑΙ κάτω από την κουνουπιέρα γλυκιά μου!
Αυτά που λέγονται δύσκολα, λέγονται μπροστά σε όλους! Γι' αυτό είναι δύσκολα...
quote:
Όπου υπάρχουν άνθρωποι
εκεί θα βρεις
μύγες & Βούδες

Οι μύγες πάνε και στα σκα.., φίλτατε Deva!
Και τέτοια κάνουν ακόμα και οι Βούδες...