ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΑΚΡΗ (Αρχαιοελληνικά συγγράματα) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΑΚΡΗ (Αρχαιοελληνικά συγγράματα) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

CyLight2 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
CyLightΜέλος
28/09/2003, 03:54:01
ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΩ ΣΥΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΑΚΡΗ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ Η' ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΡΥΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΚΟΥΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΗ ΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΤΑ.

ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΕΧΩ ΣΧΕΔΟΝ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ (ΛΕΩ ΣΧΕΔΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΜΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ - ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΔΙΑ), ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ (ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 1% ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΓΕΛΟΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ Ε, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ.
ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ, ΚΑΤΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ Σ'ΑΥΤΗΝ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ, ΕΧΩ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ.

28/09/2003, 10:39:35
Αγαπητέ CyLight, όταν λες συγγράμματα τι εννοείς, τι έχεις διαβάσει?
Η αρχαία Ελληνική θεολογία δεν είναι μία. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ είναι παιδί της κοινωνίας που την γεννά. Αλλιώς περιγράφει του θεούς ο Ομηρος αλλίως ο Ησίοδος αλλιώς ο Πυθαγόρας, , ο Ηράκλειτος, ο Θαλής, ο Πλάτωνας ο Επίκουρος, ο Πρωταγόρας, οι Στωικοί κ.λ.π...

Προσωπική άποψη. Ασχολήσου με την φιλοσοφία, μην παρασύρεσαι από τα φαινόμενα των καιρών και ανθρώπων, που χωρίς φιλοσοφικό υπόβαθρο ακολουθούν μία θρησκεία, επειδή δεν τους καλύπτει αυτή του άμεσου περιββάλοντος τους. Η φιλοσοφία διευρύνει την σκέψη και λόγω της πολυμορφίας της θα σε οδηγήσει (μονον εάν έχεις πολύ υπομονή) εκεί που η καρδία σου μπορεί και επιθυμεί..

Κλείνοντας θα μεταφέρω τα λόγια του Κέλσου για την αρχαιο-Ελληνική κοσμοαντίληψη

"Ας μην νομίζουμε ότι ο κόσμος έχει διευθετηθεί προς χάρη του ανθρώπου. Ο κόσμος δημιουργήθηκε απο τον θεό κατά τροπον ωστε όλα τα μερη του να συμβάλουν στην ολοκλήρωση και την τελειότητα του. Τα πάντα έχουν υπολογιστεί ωστε να εξυπηρετούν οχι το ένα το άλλο, αλλά το ΟΛΟΝ..."

και λίγο πιό κάτω

"...Ουτε εξοργίζεται με τους ανθρώπους, όπως δεν οργίζεται με τους πιθήκους και τα ποντίκια. Ουτε απειλές εκτοξεύει εναντίον τους, γιατί το κάθε τι στον κόσμο κατέχει την θέση που του αναλογεί..."

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»