Πως θα επρεπε να ξεκινησω?
Καλησπερα σας!
Ειμαι νεο μελος του forum σας και χαιρομαι για αυτο :P!Αυτο ειναι το πρωτο μου topic!
Θα ηθελα τωρα το καλοκαιρι να διαβασω κανα βιβλιο που να εχει σχεση με μαγεια και οπως καταλαβαινετε δεν ειμαι εμπειρος σε αυτα...γνωριζω πολλα πραγματα αλλα δεν πιστευω πως αυτα αρκουνε....θελω καταρχην να δω τη ειδος μαγειας ταιριαζει σε εμενα αλλα και να μαθω και για τα αλλα ειδη οποτε σκεφτικα για αρχη να αγορασω αυτο το βιβλιο : (7 βιβλία μαγείας Φυλακτά σολομωνικής, ρούνοι, μαγικά τετράγωνα, τα κλειδιά του Ενώχ, βιβλίο των σκιών, κρυσταλλοσκοπία, νεκρονομικόν)
Αλλα ειμαι 100% σιγουρος πως υπαρχουν ατομα εδω που ασχολουνται με αυτα και θα μπορουσαν να καθοδηγισουν και εμενα...πχ.π.χ απο περιεργεια γτ μου αρεσε το πως ακουγετε το ονομα να ψαξω για καποιο βιβλιο που να εχει σχεση με νεκρονομικον αλλα δεν βρηκα κατι + πως το θεορω λαθος να παω κατευθειαν εκει χωρις να εχω γνωσεις...Αν εχετε να μου προτεινετε ΚΑΛΑ βιβλια θα ημουν πολυ ευγνομων!Απλα σκεφτηκα πως το βιβλιο που βρηκα αναλυει το καθε ειδος ομως δεν νομιζω να σε βοηθαει και να προσπαθησεις κατι πανω σε αυτο το ειδος που σου κινησε το ενδιαφερον...Σας ευχαριστω!
(Οπως καταλαβαινετε θελω να ασχοληθω με μαγεια
δν τα θελω μονο και μονο για εκπαιδευτικους σκοπους...)
Ειμαι νεο μελος του forum σας και χαιρομαι για αυτο :P!Αυτο ειναι το πρωτο μου topic!
Θα ηθελα τωρα το καλοκαιρι να διαβασω κανα βιβλιο που να εχει σχεση με μαγεια και οπως καταλαβαινετε δεν ειμαι εμπειρος σε αυτα...γνωριζω πολλα πραγματα αλλα δεν πιστευω πως αυτα αρκουνε....θελω καταρχην να δω τη ειδος μαγειας ταιριαζει σε εμενα αλλα και να μαθω και για τα αλλα ειδη οποτε σκεφτικα για αρχη να αγορασω αυτο το βιβλιο : (7 βιβλία μαγείας Φυλακτά σολομωνικής, ρούνοι, μαγικά τετράγωνα, τα κλειδιά του Ενώχ, βιβλίο των σκιών, κρυσταλλοσκοπία, νεκρονομικόν)
Αλλα ειμαι 100% σιγουρος πως υπαρχουν ατομα εδω που ασχολουνται με αυτα και θα μπορουσαν να καθοδηγισουν και εμενα...πχ.π.χ απο περιεργεια γτ μου αρεσε το πως ακουγετε το ονομα να ψαξω για καποιο βιβλιο που να εχει σχεση με νεκρονομικον αλλα δεν βρηκα κατι + πως το θεορω λαθος να παω κατευθειαν εκει χωρις να εχω γνωσεις...Αν εχετε να μου προτεινετε ΚΑΛΑ βιβλια θα ημουν πολυ ευγνομων!Απλα σκεφτηκα πως το βιβλιο που βρηκα αναλυει το καθε ειδος ομως δεν νομιζω να σε βοηθαει και να προσπαθησεις κατι πανω σε αυτο το ειδος που σου κινησε το ενδιαφερον...Σας ευχαριστω!
(Οπως καταλαβαινετε θελω να ασχοληθω με μαγεια
δν τα θελω μονο και μονο για εκπαιδευτικους σκοπους...)
Καλημερα αδερφε και καλος ηρθες.....
Δεν ξερω να σε καθοδηγησω σε βιβλια που ανεφερες αλλα θα ηθελα να σου προτεινω δυο που εμενα με εκαναν ουσιαστικοτερο ανθρωπο.
Το πρωτο ειναι ''Ο δρομος του ειρινικου πολεμιστη''
Το δευτερο ειναι ''Να ζεις,να αγαπας και να μαθαινεις'' του Λεο Μπουσκαλια.
Ελπιζω να σε βοηθησουν και ελπιζω να σου τα προτεινα πριν τα διαβασεις
Δεν ξερω να σε καθοδηγησω σε βιβλια που ανεφερες αλλα θα ηθελα να σου προτεινω δυο που εμενα με εκαναν ουσιαστικοτερο ανθρωπο.
Το πρωτο ειναι ''Ο δρομος του ειρινικου πολεμιστη''
Το δευτερο ειναι ''Να ζεις,να αγαπας και να μαθαινεις'' του Λεο Μπουσκαλια.
Ελπιζω να σε βοηθησουν και ελπιζω να σου τα προτεινα πριν τα διαβασεις
Σε ευχαριστω για τα βιβλια που μου προτεινες και ισως να τα διαβασω γιατι απο την περιληψη τους φενονται ενδιαφεροντα ομως εγω θελω να ασχοληθω με μαγεια οποτε χρειαζομαι και βιβλια με θεμα αυτην
...Και παλι ευχαριστω πλ!
Το thread μεταφέρεται σε λίγα λεπτά στην κατηγορία "Περιοδικά Βιβλιογραφία". Εκ του συντονισμού!
...Και παλι ευχαριστω πλ!Το thread μεταφέρεται σε λίγα λεπτά στην κατηγορία "Περιοδικά Βιβλιογραφία". Εκ του συντονισμού!
Δυστυχώς, η ελληνική βιβλιογραφία είναι αρκετά φτωχή, υπάρχουν όμως ορισμένα «διαμάντια»! Αν και θα σε πρότεινα να διαβάσεις αγγλόφωνη βιβλιογραφία (που είναι απίστευτα πλούσια), μπορείς να ανατρέξεις στο Αναζητώντας την κλείδα του Σωλομόντα του Ιωάννη Μαραθάκη (μια εμπεριστατωμένη μελέτη για την ιστορία και το περιεχόμενο των μαγικών βιβλίων), και στο Πλήρες Βιβλίο της Μαγείας του Raymond Buckland (που όπως μαρτυρά και ο τίτλος του περιέχει τα πάντα όσον αφορά την Wicca). Όσον αφορά το Νεκρονομικόν, υπάρχουν 3 τίτλοι στην χώρα μας: αυτό του Σίμωνα, του Tyson και το δικό μου. Το πρώτο έχει την μορφή γριμορίου. Το δεύτερο είναι ένας συνδυασμός λογοτεχνίας και γριμορίου, ενώ τέλος το τρίτο είναι μια μελέτη για πού καταδεικνύει την αληθινή ιστορία του βιβλίου και το πώς έχει χρησιμοποιηθεί από τα διάφορα πραγματικά τάγματα και τις αδελφότητες του πλανήτη.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφοροι ακόμη τίτλοι που θα άξιζε να μελετήσεις, αλλά δεν ξέρω ποιας κατεύθυνσης πρακτική/θεωρία σε ενδιαφέρει!
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφοροι ακόμη τίτλοι που θα άξιζε να μελετήσεις, αλλά δεν ξέρω ποιας κατεύθυνσης πρακτική/θεωρία σε ενδιαφέρει!
Μετα απο μια συντομη ερευνα βρηκα βιβλια οπως αυτα:
Τίτλος πρωτοτύπου: The book of spells(γραμμενο στα αγγλικα)
Πρακτική λευκή μαγεία και συμβολική - Μαγικές δυνάμεις των ψαλμών(ειναι Mini)
Αυτο που αναφερα και στο topic....
Ομως εγω χρειαζομαι βιβλιο που να με προετοιμασει...δλδ να μου εξηγησει τα ειδη της μαγειας,την διαφορα μεταξυ τους,την διαφορα πρακτικης και θεωρητικης μαγεια και τα λοιπα...και μετα πραγματα που μπορω να κανω βρισκω και μονος μου αλλα πριν απο αυτο πιστευω πως χρειαζεται καποια προετοιμασια ωστε να μην παω στα τυφλα και να εχω παρει τα μετρα μου για το καθε πραγμα που κανω!Π.χ.θελω να καταλαβω την διαφορα λευκης και μαυρης μαγειας ποια ειναι η πρακτικη μαγεια που χρισημοποιειται για καλο και ποια για κακο και το ιδιο για την θεωρητικη.......................
Τίτλος πρωτοτύπου: The book of spells(γραμμενο στα αγγλικα)
Πρακτική λευκή μαγεία και συμβολική - Μαγικές δυνάμεις των ψαλμών(ειναι Mini)
Αυτο που αναφερα και στο topic....
Ομως εγω χρειαζομαι βιβλιο που να με προετοιμασει...δλδ να μου εξηγησει τα ειδη της μαγειας,την διαφορα μεταξυ τους,την διαφορα πρακτικης και θεωρητικης μαγεια και τα λοιπα...και μετα πραγματα που μπορω να κανω βρισκω και μονος μου αλλα πριν απο αυτο πιστευω πως χρειαζεται καποια προετοιμασια ωστε να μην παω στα τυφλα και να εχω παρει τα μετρα μου για το καθε πραγμα που κανω!Π.χ.θελω να καταλαβω την διαφορα λευκης και μαυρης μαγειας ποια ειναι η πρακτικη μαγεια που χρισημοποιειται για καλο και ποια για κακο και το ιδιο για την θεωρητικη.......................
The Book of Spells, είναι παραπλανητικός ο τίτλος, είναι μια παλιά μελέτη του Waite, πολύ καλή μεν, αλλά γραμμένη με το ύφος και το στυλ της εποχής του (1911). Υπάρχει επίσης το Μαγεία: Η Απόκρυφη Παράδοση του Κόσμου (εκδ. Αρχέτυπο) το οποίο παρουσιάζει λίγο πολύ όλα τα συστήματα μαγείας από την θεωρητική τους πλευρά. Πέρα από αυτά, υπάρχουν διάφορα, άλλα περισσότερο εξειδικευμένα, άλλα περισσότερο… υποκειμενικά (π.χ. Τα Μυστικά των Μάγων του Καραφουλίδη)!
Όσον αφορά για τους διαχωρισμούς που ψάχνεις, δεν είναι εντελώς ευδιάκριτοι, έχουν να κάνουν όμως με την προσωπική θέληση και τους στόχους του ατόμου. Δλδ, αν στρέψεις την μαγεία σου σε αρνητικούς σκοπούς, ασκείς μαύρη. Αν όμως είναι θεραπευτικοί/εξελικτικοί οι στόχοι σου, είναι λευκή μαγεία.
Αυτός είναι ένας απλός διαχωρισμός, ατελής μα παίρνεις μια γεύση… τώρα, το ποιο σύστημα μπορείς να ακολουθήσεις για να κάνεις το ένα ή το άλλο… πάλι δεν είναι τόσο απλό όπως το ρωτάς. Μπορείς για παράδειγμα να χρησιμοποιήσεις την goetia για να επικαλεστείς μια δαιμονική ύπαρξη και από αυτήν να ζητήσεις γνώση, προστασία, χρήματα. Ωφέλημα αγαθά αλλά όχι βλαβερά! Είναι λοιπόν αυτό μαύρη μαγεία; Κάποιοι θα σου πουν ναι, γιατί μεσολαβεί ένας δαίμονας, άλλοι θα σου απαντήσουν όχι, γιατί κανένας δεν παθαίνει κακό!
Βλέπεις λοιπόν πως οι διαχωρισμοί που αναζητάς είναι κάπως προβληματικοί γι’ αυτό και σπάνια χρησιμοποιούνται από τους μάγους σήμερα.
Όσον αφορά για τους διαχωρισμούς που ψάχνεις, δεν είναι εντελώς ευδιάκριτοι, έχουν να κάνουν όμως με την προσωπική θέληση και τους στόχους του ατόμου. Δλδ, αν στρέψεις την μαγεία σου σε αρνητικούς σκοπούς, ασκείς μαύρη. Αν όμως είναι θεραπευτικοί/εξελικτικοί οι στόχοι σου, είναι λευκή μαγεία.
Αυτός είναι ένας απλός διαχωρισμός, ατελής μα παίρνεις μια γεύση… τώρα, το ποιο σύστημα μπορείς να ακολουθήσεις για να κάνεις το ένα ή το άλλο… πάλι δεν είναι τόσο απλό όπως το ρωτάς. Μπορείς για παράδειγμα να χρησιμοποιήσεις την goetia για να επικαλεστείς μια δαιμονική ύπαρξη και από αυτήν να ζητήσεις γνώση, προστασία, χρήματα. Ωφέλημα αγαθά αλλά όχι βλαβερά! Είναι λοιπόν αυτό μαύρη μαγεία; Κάποιοι θα σου πουν ναι, γιατί μεσολαβεί ένας δαίμονας, άλλοι θα σου απαντήσουν όχι, γιατί κανένας δεν παθαίνει κακό!
Βλέπεις λοιπόν πως οι διαχωρισμοί που αναζητάς είναι κάπως προβληματικοί γι’ αυτό και σπάνια χρησιμοποιούνται από τους μάγους σήμερα.
Βασικα πιστευω πως μπορω να ξεχωρισω τη ειναι καλο και τη ειναι κακο
το μονο που θελω αυτη την στιγμη ειναι καποιο ξεκινημα πριν κανω κατι στην πραξη και αν δεν κανω λαθος αυτο που χρειαζομαι τορα ειναι κατι θεωρητικο πριν κανω κατι στην πραξη (πρακτικο)...Οποτε χρειαζομαι βιβλια για αρχαριους που θελουν να ξερουν καποια πραγματα πριν δοκιμασουν οτιδηποτε και μετα ερχεται η αναζητηση για πρακτικα βιβλια....Κανω λαθος?
Τα βιβλια που προτηνεις ειναι καλα για αρχαριους η να ξεκινησω με αυτο που προτεινα εγω στην αρχη του topic?
Οσο για τα βιβλια που προτεινες μαλλον θα τα παρω και αυτα γιατι εχω ακουσει πως θατα παρα πολυ καλο να διαβασω παραψυχολογικα βιβλια!
το μονο που θελω αυτη την στιγμη ειναι καποιο ξεκινημα πριν κανω κατι στην πραξη και αν δεν κανω λαθος αυτο που χρειαζομαι τορα ειναι κατι θεωρητικο πριν κανω κατι στην πραξη (πρακτικο)...Οποτε χρειαζομαι βιβλια για αρχαριους που θελουν να ξερουν καποια πραγματα πριν δοκιμασουν οτιδηποτε και μετα ερχεται η αναζητηση για πρακτικα βιβλια....Κανω λαθος?Τα βιβλια που προτηνεις ειναι καλα για αρχαριους η να ξεκινησω με αυτο που προτεινα εγω στην αρχη του topic?
Οσο για τα βιβλια που προτεινες μαλλον θα τα παρω και αυτα γιατι εχω ακουσει πως θατα παρα πολυ καλο να διαβασω παραψυχολογικα βιβλια!
Κανένα από τα βιβλία που πρότεινα δεν έχουν να κάνουν άμεσα με την Παραψυχολογία!
Όσο για το αν ξέρεις να ξεχωρίζεις το καλό από το κακό, λυπάμαι, αλλά ακούγεται κάπως! Αν γνωρίζεις πραγματικά την φύση τους, θα έπρεπε ήδη να ξέρεις πως δεν υφίστανται παρά αποτελούν γνωστικά και κοινωνικά σχήματα παρά οντολογικές αλήθειες! Anyway… άμα θέλεις κάτι τόσο basic, μπορείς να πάρεις το βιβλίο του Buckland ή ακόμη και το Εγχειρίδιο Φυσικής Μαγείας της Ροδοπούλου! Αλλά σου λέω πάλι υπάρχουν διαφορετικές σχολές μαγείας, τα δυο παραπάνω βιβλία ας πούμε είναι Γουικανικά και φιλο-γουικανικά…
Όσο για το αν ξέρεις να ξεχωρίζεις το καλό από το κακό, λυπάμαι, αλλά ακούγεται κάπως! Αν γνωρίζεις πραγματικά την φύση τους, θα έπρεπε ήδη να ξέρεις πως δεν υφίστανται παρά αποτελούν γνωστικά και κοινωνικά σχήματα παρά οντολογικές αλήθειες! Anyway… άμα θέλεις κάτι τόσο basic, μπορείς να πάρεις το βιβλίο του Buckland ή ακόμη και το Εγχειρίδιο Φυσικής Μαγείας της Ροδοπούλου! Αλλά σου λέω πάλι υπάρχουν διαφορετικές σχολές μαγείας, τα δυο παραπάνω βιβλία ας πούμε είναι Γουικανικά και φιλο-γουικανικά…
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Θα μου επιτρέψετε να γίνω κάπως επικριτικός με τον φίλο Necromancer77..
Ζητάει ένα βιβλίο ΜΑΓΕΙΑΣ και μάλιστα αναφέρει το Νεκρονομικον..
Επιπόλαιο τολμώ να πώ...
Δεν ζητάς να μαθεις πως θα πρέπει να ξεκινήσει κανείς από ένα βασικό
ερώτημα, "τι είναι η Μαγεία;
"Είναι κάτι το διαβολικό;
Είναι απλά ένας τρόπος ή μια μέθοδος όπου μαθαίνει κανείς να χειρίζεται
κάποιες δυνάμεις που υπάρχουν γύρο μας για να υλοποιείς τα σχέδιά σου και
τους όποιους στόχους σου;
Τί είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις να ασχοληθείς με την Μαγεία ????
Γιατί δεν μαθαίνεις για αυτό το θέμα έστω εγκυκλοπαιδικά για μια αρχή..
Χειρούργος δεν γίνεσαι εαν δεν μάθεις πρώτα πως είναι το ανθρώπινο
σώμα.......
Ευχαριστώ.
Θα μου επιτρέψετε να γίνω κάπως επικριτικός με τον φίλο Necromancer77..
Ζητάει ένα βιβλίο ΜΑΓΕΙΑΣ και μάλιστα αναφέρει το Νεκρονομικον..
Επιπόλαιο τολμώ να πώ...
Δεν ζητάς να μαθεις πως θα πρέπει να ξεκινήσει κανείς από ένα βασικό
ερώτημα, "τι είναι η Μαγεία;
"Είναι κάτι το διαβολικό;
Είναι απλά ένας τρόπος ή μια μέθοδος όπου μαθαίνει κανείς να χειρίζεται
κάποιες δυνάμεις που υπάρχουν γύρο μας για να υλοποιείς τα σχέδιά σου και
τους όποιους στόχους σου;
Τί είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις να ασχοληθείς με την Μαγεία ????
Γιατί δεν μαθαίνεις για αυτό το θέμα έστω εγκυκλοπαιδικά για μια αρχή..
Χειρούργος δεν γίνεσαι εαν δεν μάθεις πρώτα πως είναι το ανθρώπινο
σώμα.......
Ευχαριστώ.
Βρε παιδια τα μισα διαβαζετε απο αυτα που γραφω???:P...φιλε μου αυτο ζηταω και εγω + την βοηθεια για το πως να ξεκινησεις!Οσο για το νεκρονομικον εδωσα ενα π.χ. πως και καλα δεν μπορεσα να βρω βιβλια δεν ειπα πως θελω ετσι στα ξαγνικα να αρχισω με αυτο!
Εχεις να προτηνεις καποιο βιβλιο?Αυτο που αναφερω εγω στην αρχη του topic σου φενεται καλο για αρχη?
Εχεις να προτηνεις καποιο βιβλιο?Αυτο που αναφερω εγω στην αρχη του topic σου φενεται καλο για αρχη?