ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

UFO...?

lionor29 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Παράθεση:
η αποσταση πρεπει να ειναι τουλαχιστον 2-3 χιλιομετρα

Είναι τρομερά δύσκολο να κάνεις σωστή εκτίμηση ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ σε φωτογραφίες για άγνωστα μικροσκοπικά θολά αντικείμενα.
Μπορεί να είναι κάτι μεγάλο σε μεγάλη απόσταση, ή μπορεί κάλλιστα να είναι κάτι πολύ μικρό σε μικρή απόσταση.
Δεν υπάρχει αίσθηση του χώρου σε 2Δ προβολές.
Αν ήταν στερεοσκοπική η φωτο τότε θα το συζητούσαμε..

Παράθεση:
Δηλ εσεις απολειεται το γεγονος να ειναι ελικοπτερο ή αεροπλανο, σωστα;....

Ας υποθέσουμε ότι ήταν ελικόπτερο ή αεροπλάνο, θα το ήξερες και δεν μας ρώταγες τώρα καθώς θα το είχες αντιληφθεί τότε που τράβηξες τη φωτο..και θα σου είχε τραβήξει την προσοχή.
Σε πουλιά και άλλα μικρά ιπτάμενα όπως έντομα που πηγαινοέρχονται γρήγορα μπροστά από το φακό όταν είμαστε στην εξοχή δεν δίνουμε συνήθως καμία σημασία. (Εκτος αν παρουσιαστούν σαν ΟΥΦΟ στις φωτος μας οπότε μας τραβάνε την προσοχή κατόπιν εορτής!)
Πάντως εγώ διέκρινα φτερά..
2008-05-08 13:22
Ρε παιδιά πως γίνεται αν είναι έντομο η πουλί να το έχει βγάλει και στις τρεις φωτογραφίες που έχουν διαφορετικές λήψεις ?δηλαδή οπου φωτογράφιζε τον ακολουθούσε και το έντομο και ποζάριζε?
lionor Μπας και είχε καμια γιορτή εκείνες τις ημέρες και είχαν βάλει κανένα διαφημιστικό αερόστατο η κάτι τέτοιο η μήπως είναι κανένας χαρταετός ?.
Παράθεση:
Ρε παιδιά πως γίνεται αν είναι έντομο η πουλί να το έχει βγάλει και στις τρεις φωτογραφίες που έχουν διαφορετικές λήψεις ?δηλαδή οπου φωτογράφιζε τον ακολουθούσε και το έντομο και ποζάριζε?

Δεν νομίζω να ήταν το ίδιο έντομο ή το ίδιο πουλί.. μη τρελαθούμε! Έχουν 3 ώρες διαφορά οι φωτογραφίες.. Στην 3η φώτο είναι πουλί σπουργίτι φαίνεται από το σχήμα/χρώματα με 99% βεβαιότητα. Στην πρώτη φωτο δεν φαίνεται κάτι (νεκρά φύση). Στην δεύτερη φωτο είπαμε είναι θολό αλλά διακρίνονται φτερά οργανισμού με σχήμα V (πουλί-έντομο ?)..
Αν ψάξω το αρχείο μου μπορώ να ανεβάσω αρκετές φωτογραφίες που έχουν παρόμοια ζωντανά..που τραβήχτηκαν καταλάθος.. (ήδη ανέβασα μια πιο πάνω)
Η εξοχή βρίθει από πουλιά και έντομα.. ακόμα και οι πόλεις αλλά όχι τόσο πολύ όσο η ανοιχτή φύση ή τα χωριά..
Θα προσπαθήσω να τράβηξω κάποια στιγμή ένα σπουργίτι εν πτήση .. και τότε θα φανούν πολλά πράγματα. Με χρόνο έκθεσης 1/500 του δευτερολέπτου μπορείς να το ποιάσεις καθαρότατά ιδίως δίχως ζουμ και αν χρησιμοποιείς και τρίποδα.
2008-05-08 21:19
Στατιστικά το θεωρείς πιθανό sceptic από τις πόσες φωτογραφίες τράβηξε απ αυτό
Το μέρος να έχουν 3 σε διαφορετικές λήψεις έντομα μέσα?.δηλαδή εσύ από προσωπική
Πείρα που έχεις σου έχει συμβεί να βρεις έντομα σε 3 διαφορετικές απ τον ίδιο τόπο σε διαφορετικές Λήψεις και αρκετή ώρα διάφορα μεταξύ τους ?
2008-05-09 12:16
Παράθεση:
Το μέρος να έχουν 3 σε διαφορετικές λήψεις έντομα μέσα?.

οpenmind νομίζω το εξήγησα.
Στην 1η φωτο δεν φαίνεται κάτι..
Στην 2η φωτο φαίνεται κάτι που μοιάζει να έχει φτερά σε σχήμα V (δες και την ποιο πάνω φωτο από το αρχείο μου)
Στην 3η φωτο φαίνεται ένα σπουργίτι ή παρόμοιο είδος πτηνού, διακρίνεται ράμφος, το σώμα και η ουρά και έχει κοινά με αυτό το πτηνό χρώματα..

Δεν φαίνονται σε 3 λήψεις 3 διαφορετικά έντομα μέσα. Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο.

Και ναι στο αρχείο μου έχω αρκετά τέτοια "αντικείμενα".. τι σημαίνει αυτό δηλαδή... αν τραβάς τη φύση βγαίνουν συχνά τέτοια ζωντανά στις φωτος καταλάθος..
2008-05-09 12:21
Στο αρχείο σου μπορεί να έχεις πολλά αλλα εγώ ρώτησα αν στις 15-20 φωτογραφίες που τράβηξε ο lionor δεν ξέρω πόσες ήταν καλό θα ήταν να μας πει για να το δούμε και στατιστικά ποσο πιθανό είναι να βρεθούν σε 3 από αυτές έντομα από διαφορετικές
Λήψεις και ώρες .
Αν ήταν μια φωτογραφία δεν θα το συζητάγαμε μπορεί να ήταν έντομο , πουλι ,σκουπιδακι ,κτλ αλλα είναι τρεις .

Δεν γράφω τις ενστάσεις για να το παίξω πονηρός απλα καλο είναι να εξετάσουμε
Όλες τις περιπτώσεις για είμαστε πιο σίγουροι στα συμπεράσματα μας .
2008-05-09 12:59
Παράθεση:
αλλα είναι τρεις

Στην πρώτη δεν φαίνεται τίποτα..
2 είναι.

Επίσης αν θες επίτηδες να βγάλεις πουλιά μπορείς να βγάζεις όσες φωτος θες που να φαίνονται μικροσκοπικά πουλιά στο βάθος..
2008-05-09 14:45
Επίτηδες αλλάζει το θέμα δεν πιστεύω ότι ο lionor ήθελε να τις τραβήξει
Επίτηδες έτσι όπως λέει τυχαία βγήκαν.
Stin 2i photo moiazei san kapoio megalo iptameno antikimeno! Pouli den einai me tpt giati einai poli megalitero apo to megethos enos pouliou (ektos an einai pouli tou Tsernompil! :P) Stin triti ontws moiazei sas spourgiti alla psaxnontas se diafora biblia, net ktl exw ksanadei paromoia astroskafoi, an kai den eimai sigouri pws einai astroskafos i pouli! Kai ontws exei fws guro guro! Tespa! Mipws eixas dei tpt periergo ston ourano? H mipws eixes prosexei kati pou na petaei ekei triguro? Help us!