Παράξενοι και Μυστήριοι Άνθρωποι
Αρκετές φορές ακούμε για διάφορα περιστατικά που λαμβάνουν μέρος σε διάφορους τόπους σε όλο τον κόσμο.
Σίγουρα όμως υπάρχουν κ διάφοροι "παράξενοι" άνθρωποι, που ζούνε ανάμεσά μας.
Άνθρωποι ιδιαίτεροι, μοναδικοί, ξεχωριστοί, κ καινοτόμοι.
Άνθρωποι κλειστοί, χαμηλού επιπέδου μόρφωσης κ κοινωνικού προφίλ, χωρίς πολλά ενδιαφέροντα κ ασχολίες.
Άνθρωποι, επίσης, με ιδιαιτερότητες κ παραξενιές!
Άνθρωποι, τέλος, που έχουν αναπτυγμένες τις αισθήσεις τους σε σχέση με τον απλό-μέσο άνθρωπο κ πράττουν εντελώς διαφορετικά από τους άλλους.
Ένας άνθρωπος στην Κίνα διαβάζει ένα βιβλίο κ το αποστηθίζει με την μία όλο! Έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες επειδή είχε απαγγήλει απ'έξω περίπου 20,000 λέξεις ενός βιβλίου χωρίς ούτε ένα λάθος!
Ένας άλλος, στις Η.Π.Α, συλλέγει μικρά ζωάκια κ ζωύφια, ζωντανά αλλά και ...νεκρά! Δηλώνει παθιασμένος με το χόμπι του...
Ένας άλλος, πάλι, συνάνθρωπός μας, έχει γεμίσει όλο του το σώμα με τατουάζ που πλέον δύσκολα διακρίνεται ένα έστω μικρό φυσικό κομμάτι του σώματός του!
Κ πολλοί πολλοί άλλοι...
Άνοιξα αυτό το thread, αφενός να αναπτυθχεί επικοδομοιτικά κ με ουσία το θέμα κ από την άλλη στο τέλος να έχουμε μαζέψει στοιχεία κ πληροφορίες για "Παράξενους" κ "Μυστήριους" Ανθρώπους ανά τον κόσμο...
Σίγουρα όμως υπάρχουν κ διάφοροι "παράξενοι" άνθρωποι, που ζούνε ανάμεσά μας.
Άνθρωποι ιδιαίτεροι, μοναδικοί, ξεχωριστοί, κ καινοτόμοι.
Άνθρωποι κλειστοί, χαμηλού επιπέδου μόρφωσης κ κοινωνικού προφίλ, χωρίς πολλά ενδιαφέροντα κ ασχολίες.
Άνθρωποι, επίσης, με ιδιαιτερότητες κ παραξενιές!
Άνθρωποι, τέλος, που έχουν αναπτυγμένες τις αισθήσεις τους σε σχέση με τον απλό-μέσο άνθρωπο κ πράττουν εντελώς διαφορετικά από τους άλλους.
Ένας άνθρωπος στην Κίνα διαβάζει ένα βιβλίο κ το αποστηθίζει με την μία όλο! Έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες επειδή είχε απαγγήλει απ'έξω περίπου 20,000 λέξεις ενός βιβλίου χωρίς ούτε ένα λάθος!
Ένας άλλος, στις Η.Π.Α, συλλέγει μικρά ζωάκια κ ζωύφια, ζωντανά αλλά και ...νεκρά! Δηλώνει παθιασμένος με το χόμπι του...
Ένας άλλος, πάλι, συνάνθρωπός μας, έχει γεμίσει όλο του το σώμα με τατουάζ που πλέον δύσκολα διακρίνεται ένα έστω μικρό φυσικό κομμάτι του σώματός του!
Κ πολλοί πολλοί άλλοι...
Άνοιξα αυτό το thread, αφενός να αναπτυθχεί επικοδομοιτικά κ με ουσία το θέμα κ από την άλλη στο τέλος να έχουμε μαζέψει στοιχεία κ πληροφορίες για "Παράξενους" κ "Μυστήριους" Ανθρώπους ανά τον κόσμο...
Πολύ ενδιαφέρον Thread. Μπράβο
Κατευθείαν με ήρθαν στο μυαλό 2 "περιπτωσάρες" που είχα δει, που αλλού, στα απίστευτα του Ripley.
O CatMan του Ripley...

και ο Lizardman
Το σχετικό απόσπασμα (video) για τον Catman...
http://homepage.mac.com/dwp/iMovieTheater8.html
και περισσότερες πληροφορίες...
http://seattletimes.nwsource.com/ht...7_catman16.html
ΥΓ. Οι φωτογραφίες πιθανότατα να είναι αρκετά αποκρουστικές, οπότε η ομάδα διαχείρισης ας πράξει ανάλογα.
Κατευθείαν με ήρθαν στο μυαλό 2 "περιπτωσάρες" που είχα δει, που αλλού, στα απίστευτα του Ripley.
O CatMan του Ripley...

και ο Lizardman
Το σχετικό απόσπασμα (video) για τον Catman...
http://homepage.mac.com/dwp/iMovieTheater8.html
και περισσότερες πληροφορίες...
http://seattletimes.nwsource.com/ht...7_catman16.html
ΥΓ. Οι φωτογραφίες πιθανότατα να είναι αρκετά αποκρουστικές, οπότε η ομάδα διαχείρισης ας πράξει ανάλογα.
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φίλε xontro_mpizeli πράγματι είναι ένα πολυ ενδιαφέρον το θέμα σου...
Αλλά θέλω να κάνω κάποια ερωτήματα....
Είναι παράξενος κάποιος που κάνει τατοο σε όλο το σώμα του ή κάποιος που
έχει κάποιες δυνατότητες (όπως να αποστηθίζει ένα βιβλίο) ?????
Μάλλον στην παραπάνω ερώτηση ισως θα ήταν ποιο καλό να βάλω στο
"παράξενος" το "περίεργος" ....
Μην τυχόν οι πραγματικά παράξενοι άνθρωποι δεν θέλουν την
δημοσιότητα στο ευρύ κοινό ????
Θα αναφέρω μια προσωπικη εμπειρία....
Είχα ένα γνωστό-φίλο που κάναμε κάποια περίοδο πριν απο αρκετά χρόνια
παρέα...
Αυτο που ήταν ο συνδετικός μας κρίκος ήταν η αγάπη μας για καθε τι
παράξενο και περίεργο που υπάρχει γύρο μας...
Μπορούσε να "ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ" ή να "ΔΙΑΒΑΖΕΙ" καποια πράγματα στούς
άλλους..
Όπως να καταλαβαίνει έαν κάποιος του έλεγε ψέματα...
Εάν μια γυναίκα ήταν σε περίοδο η σε περίοδο αναπαραγωγης...
(Εαν νομίζουν οι συντονιστες πως δεν είναι σωστο αυτο που γράφω ας με
συγχωρισουν και να το διαγράψουν)
Καθως και διάφορα άλλα που λίγο με τρόμαξαν....
Ευχαριστώ.
Φίλε xontro_mpizeli πράγματι είναι ένα πολυ ενδιαφέρον το θέμα σου...
Αλλά θέλω να κάνω κάποια ερωτήματα....
Είναι παράξενος κάποιος που κάνει τατοο σε όλο το σώμα του ή κάποιος που
έχει κάποιες δυνατότητες (όπως να αποστηθίζει ένα βιβλίο) ?????
Μάλλον στην παραπάνω ερώτηση ισως θα ήταν ποιο καλό να βάλω στο
"παράξενος" το "περίεργος" ....
Μην τυχόν οι πραγματικά παράξενοι άνθρωποι δεν θέλουν την
δημοσιότητα στο ευρύ κοινό ????
Θα αναφέρω μια προσωπικη εμπειρία....
Είχα ένα γνωστό-φίλο που κάναμε κάποια περίοδο πριν απο αρκετά χρόνια
παρέα...
Αυτο που ήταν ο συνδετικός μας κρίκος ήταν η αγάπη μας για καθε τι
παράξενο και περίεργο που υπάρχει γύρο μας...
Μπορούσε να "ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ" ή να "ΔΙΑΒΑΖΕΙ" καποια πράγματα στούς
άλλους..
Όπως να καταλαβαίνει έαν κάποιος του έλεγε ψέματα...
Εάν μια γυναίκα ήταν σε περίοδο η σε περίοδο αναπαραγωγης...
(Εαν νομίζουν οι συντονιστες πως δεν είναι σωστο αυτο που γράφω ας με
συγχωρισουν και να το διαγράψουν)
Καθως και διάφορα άλλα που λίγο με τρόμαξαν....
Ευχαριστώ.
Καλημέρα σας.
Όσον αφορά στους ανθρώπους του Ripley νομίζω πως κάτι άλλο συμβαίνει. Για παράδειγμα, θυμάμαι ότι ένας από αυτούς είχε ξυρίσει όλο του το σώμα και το κάλυψε με tatoo στα χρώματα της τίγρης. Εκτός αυτού είχε επιλέξει να ζει σε έναν απομακρυσμένο τόπο στη φύση, για να νιώθει και στο στοιχείο του (ασύλληπτο μεν αλλά έτσι ισχυριζόταν).
Τέλος πάντων, θέλω να καταλήξω στο ότι ίσως δεν αποσκοπούν πάντα στη δημοσιότητα. Εξάλλου, υπάρχουν τόσοι τρόποι να αποκτήσει κανείς αναγνωρισιμότητα που δεν πιστεύω ότι κάποιος σώφρον άνθρωπος θα επέλεγε αυτή τη μέθοδο.
Το thread πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον και με λίγη έρευνα μπορούμε να έχουμε πολλές πληροφορίες για ιδιαίτερους ανθρώπους. Είμαστε τόσοι πολλοί άλλωστε
Όσον αφορά στους ανθρώπους του Ripley νομίζω πως κάτι άλλο συμβαίνει. Για παράδειγμα, θυμάμαι ότι ένας από αυτούς είχε ξυρίσει όλο του το σώμα και το κάλυψε με tatoo στα χρώματα της τίγρης. Εκτός αυτού είχε επιλέξει να ζει σε έναν απομακρυσμένο τόπο στη φύση, για να νιώθει και στο στοιχείο του (ασύλληπτο μεν αλλά έτσι ισχυριζόταν).
Τέλος πάντων, θέλω να καταλήξω στο ότι ίσως δεν αποσκοπούν πάντα στη δημοσιότητα. Εξάλλου, υπάρχουν τόσοι τρόποι να αποκτήσει κανείς αναγνωρισιμότητα που δεν πιστεύω ότι κάποιος σώφρον άνθρωπος θα επέλεγε αυτή τη μέθοδο.
Το thread πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον και με λίγη έρευνα μπορούμε να έχουμε πολλές πληροφορίες για ιδιαίτερους ανθρώπους. Είμαστε τόσοι πολλοί άλλωστε

Παράθεση:
|
Καλημέρα σας. Για παράδειγμα, θυμάμαι ότι ένας από αυτούς είχε ξυρίσει όλο του το σώμα και το κάλυψε με tatoo στα χρώματα της τίγρης. Εκτός αυτού είχε επιλέξει να ζει σε έναν απομακρυσμένο τόπο στη φύση, για να νιώθει και στο στοιχείο του (ασύλληπτο μεν αλλά έτσι ισχυριζόταν). |
Πιστεύω ότι αυτό που λες είναι ο κύριος Catman που αναφέρω στο 2ο post (υπάρχει και σχετικό βίντεο, εαν δεν βοηθάει η φωτογραφία).
Παράθεση:
| Τέλος πάντων, θέλω να καταλήξω στο ότι ίσως δεν αποσκοπούν πάντα στη δημοσιότητα. Εξάλλου, υπάρχουν τόσοι τρόποι να αποκτήσει κανείς αναγνωρισιμότητα που δεν πιστεύω ότι κάποιος σώφρον άνθρωπος θα επέλεγε αυτή τη μέθοδο. |
Συμφωνώ μαζί σου. Όχι όλοι. Δεν μπορώ να συλλάβω ότι ο εν λόγω κύριος CatMan γέμισε όλο του το σώμα, έκανε 10δες πλαστικές, έβαλε τεχνητά μουστάκια και πλέον πρέπει να έχει βάλει και ουρά, όπως είχε προαναγγείλει, μόνο και μόνο για την δημοσιότητα
Όπως προείπα, είναι "περιπτωσάρα"

Πιστεύω οτί υπάρχουν πολλοί τέτοιοι 'ιδιαίτεροι' άνθρωποι ανά τον κόσμο,
γνωστοί και άγνωστοι (οι τελευταίοι μπορεί να είναι και κάποιοι γνωστοί μας,
γείτονές μας, ακόμα και συγγενείς μας... χμμ.. ίσως και εμείς οι ίδιοι ακόμα
)
Νομίζω πως θα μπορούσαμε να κατηγοριοποιήσουμε αυτούς τους ανθρώπους
σε 2 βασικές κατηγορίες:
α) Με συγγεκριμένες συμπεριφορές/στάσεις ζωής (π.χ ο Catman που αναφέρατε
πιο πάνω)
β) Με συγγεκριμένες (άγνωστες; ) ικανότητες (π.χ κάποιος με τηλεπαθητική
ικανότητα)
Το θέμα είναι πως καλό είναι να διακρίνουμε αν αυτές οι 'ιδιαιτερότητες' είναι
όντως πραγματικές (και όχι π.χ τρικ ή απάτη) και αν το άτομο ζει όντως έτσι και
χωρίς απότερο στόχο (π.χ διασημότητα, χρήματα, κτλ. ....δηλ. και εγώ μπορώ
αύριο να βαφτώ όλος κόκκινος και να βγω στο δρόμο παριστάνοντας οτί είμαι
ντομάτα... -τώρα μου ήρθε μη γελάτε
- για να με βγάλει η τηλεόραση μόνο..
δεν σημαίνει ότι έχω κάποια ιδιαιτερότητα.. -πέρα από βλακεία ίσως
)
γνωστοί και άγνωστοι (οι τελευταίοι μπορεί να είναι και κάποιοι γνωστοί μας,
γείτονές μας, ακόμα και συγγενείς μας... χμμ.. ίσως και εμείς οι ίδιοι ακόμα
)Νομίζω πως θα μπορούσαμε να κατηγοριοποιήσουμε αυτούς τους ανθρώπους
σε 2 βασικές κατηγορίες:
α) Με συγγεκριμένες συμπεριφορές/στάσεις ζωής (π.χ ο Catman που αναφέρατε
πιο πάνω)
β) Με συγγεκριμένες (άγνωστες; ) ικανότητες (π.χ κάποιος με τηλεπαθητική
ικανότητα)
Το θέμα είναι πως καλό είναι να διακρίνουμε αν αυτές οι 'ιδιαιτερότητες' είναι
όντως πραγματικές (και όχι π.χ τρικ ή απάτη) και αν το άτομο ζει όντως έτσι και
χωρίς απότερο στόχο (π.χ διασημότητα, χρήματα, κτλ. ....δηλ. και εγώ μπορώ
αύριο να βαφτώ όλος κόκκινος και να βγω στο δρόμο παριστάνοντας οτί είμαι
ντομάτα... -τώρα μου ήρθε μη γελάτε
- για να με βγάλει η τηλεόραση μόνο.. δεν σημαίνει ότι έχω κάποια ιδιαιτερότητα.. -πέρα από βλακεία ίσως
)Νομιζω πως αξια αναφορας για το συγκεκριμενο thread ειναι και εκεινη η κουρδικη οικογενεια απο την Τουρκια που κινειται περπατωντας με τα τεσσερα! Επαναφερω το νεο για να συμπεριληφθει σε αυτη την παραξενη λιστα!

Μια κουρδική οικογένεια στην Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο ντοκιμαντέρ του BBC για την εξέλιξη της ανθρώπινης βάδισης, καθώς πέντε ενήλικα μέλη της, που πάσχουν από νοητική υστέρηση, μπορούν να βαδίζουν αποκλειστικά στα τέσσερα.
Τα πέντε αυτά άτομα φαίνεται ότι επέστρεψαν σε μια ενστικτώδη φόρμα συμπεριφοράς που είναι εγγεγραμμένη στα ανθρώπινα γονίδια, και η οποία εγκαταλείφθηκε κατά τη διάρκεια της εξέλιξη του είδους, δηλώνει στην εφημερίδα The Times ο εξελικτικός ψυχολόγος Νίκολας Χάμφρεϊ, που συνέβαλε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ.
Η ανακάλυψη των πέντε αδελφών «άνοιξε ένα εντυπωσιακό παράθυρο στο παρελθόν μας» και το πώς ο άνθρωπος εγκατέλειψε την τετράποδη ή ημι-όρθια βάδιση των προγόνων του, σχολίασε ο Χάμφρεϊ, καθηγητής στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSC). «Δεν πιστεύω ότι σχεδιάστηκαν από τα γονίδιά τους να είναι τετράποδοι, αλλά το μοναδικό γενετικό προφίλ τους τούς επέτρεψε να είναι» διευκρινίζει.
Και τα πέντε αδέλφια παρουσιάζουν μια γενετική βλάβη που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του εγκεφάλου και προκαλεί «παρεγκεφαλιδική αταξία». Τρία μετακινούνται αποκλειστικά στα τέσσερα, ενώ τα δύο άλλα είναι σε θέση να κάνουν μερικά βήματα όρθια, με χαλαρωμένα το κεφάλι και τα πόδια.
Όλα πάντως στηρίζονται στις παλάμες, κρατώντας τα δάκτυλα στον αέρα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα πρώτα ανθρωποειδή βάδιζαν με τον ίδιο τρόπο, ώστε να προστατεύουν τα δάκτυλά τους, χρήσιμα για πιο σημαντικές και ευαίσθητες δραστηριότητες, που ήταν αποφασιστικές για την εξέλιξη του ανθρώπου.
Η επιστημονική κοινότητα, πάντως, είναι διχασμένη στην εξήγηση του φαινομένου. Ορισμένοι πιστεύουν ότι σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι γονείς, που ανέχθηκαν τα ανάπηρα παιδιά τους να διατηρήσουν αυτή τη συμπεριφορά. Αλλοι βλέπουν στο φαινόμενο έναν εξαιρετικά σπάνιο γενετικό συνδυασμό.
Το ντοκιμαντέρ με τίτλo «Μια οικογένεια που περπατά στα τέσσερα» θα προβληθεί από το BBC2 στις 17 Μαρτίου.
Πηγη: in.gr

Μια κουρδική οικογένεια στην Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο ντοκιμαντέρ του BBC για την εξέλιξη της ανθρώπινης βάδισης, καθώς πέντε ενήλικα μέλη της, που πάσχουν από νοητική υστέρηση, μπορούν να βαδίζουν αποκλειστικά στα τέσσερα.
Τα πέντε αυτά άτομα φαίνεται ότι επέστρεψαν σε μια ενστικτώδη φόρμα συμπεριφοράς που είναι εγγεγραμμένη στα ανθρώπινα γονίδια, και η οποία εγκαταλείφθηκε κατά τη διάρκεια της εξέλιξη του είδους, δηλώνει στην εφημερίδα The Times ο εξελικτικός ψυχολόγος Νίκολας Χάμφρεϊ, που συνέβαλε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ.
Η ανακάλυψη των πέντε αδελφών «άνοιξε ένα εντυπωσιακό παράθυρο στο παρελθόν μας» και το πώς ο άνθρωπος εγκατέλειψε την τετράποδη ή ημι-όρθια βάδιση των προγόνων του, σχολίασε ο Χάμφρεϊ, καθηγητής στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSC). «Δεν πιστεύω ότι σχεδιάστηκαν από τα γονίδιά τους να είναι τετράποδοι, αλλά το μοναδικό γενετικό προφίλ τους τούς επέτρεψε να είναι» διευκρινίζει.
Και τα πέντε αδέλφια παρουσιάζουν μια γενετική βλάβη που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του εγκεφάλου και προκαλεί «παρεγκεφαλιδική αταξία». Τρία μετακινούνται αποκλειστικά στα τέσσερα, ενώ τα δύο άλλα είναι σε θέση να κάνουν μερικά βήματα όρθια, με χαλαρωμένα το κεφάλι και τα πόδια.
Όλα πάντως στηρίζονται στις παλάμες, κρατώντας τα δάκτυλα στον αέρα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα πρώτα ανθρωποειδή βάδιζαν με τον ίδιο τρόπο, ώστε να προστατεύουν τα δάκτυλά τους, χρήσιμα για πιο σημαντικές και ευαίσθητες δραστηριότητες, που ήταν αποφασιστικές για την εξέλιξη του ανθρώπου.
Η επιστημονική κοινότητα, πάντως, είναι διχασμένη στην εξήγηση του φαινομένου. Ορισμένοι πιστεύουν ότι σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι γονείς, που ανέχθηκαν τα ανάπηρα παιδιά τους να διατηρήσουν αυτή τη συμπεριφορά. Αλλοι βλέπουν στο φαινόμενο έναν εξαιρετικά σπάνιο γενετικό συνδυασμό.
Το ντοκιμαντέρ με τίτλo «Μια οικογένεια που περπατά στα τέσσερα» θα προβληθεί από το BBC2 στις 17 Μαρτίου.
Πηγη: in.gr
Το μυστικό αυτών των ανθρώπων που είναι ξεχωριστοί είναι στο DNA τους.
Υπάρχει και άλλη μια θεωρία που υποστηρίζει ότι
παίζει ρόλο το πόσο της % χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλο μας.
Υπάρχει και άλλη μια θεωρία που υποστηρίζει ότι
παίζει ρόλο το πόσο της % χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλο μας.