ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/H Πυθέας στην Κύπρο: Αποστολή στο ναό του Απόλλωνος στη Λεμεσό (Ain Soph Aur)

H Πυθέας στην Κύπρο: Αποστολή στο ναό του Απόλλωνος στη Λεμεσό (Ain Soph Aur)

beetlejuice5 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Σημερα ελαβα ενα πολυ ενδιαφερον π.μ απο το μελος της κοινοτητας του μεταφυσικου Ain Soph Aur που κατοικει στη Λεμεσο της Κυπρου. Με ενημερωσε πως αυριο θα πραγματοποιησει μια πολυ ενδιαφερουσα αποστολη . Πολυ λιγα ειναι αληθεια αυτα που γνωριζουμε για την ιστορια του "νησιου της Αφροδιτης" και ευχομαι οι ανταποκρισεις αυτες να συνεχιστουν και απο αλλους φιλους και φιλες που κατοικουν εκει.

Ο Ain Soph Aur θα επισκεφτει τη νεκροπολη της Αμαθουντας στη Λεμεσο οπου και βρισκεται το ιερο της Αφροδιτης κατω απο χριστιανικη βασιλικη του 7ου αιωνα (...). Στο χωρο υπαρχει επισης (μεσα σε τουνελ) ιερο του κερασφορου θεου Βησα.
Ο φιλος μας θα επισκεφτει επισης και το ναο του Απολλωνος Υλατη στο αρχαιο θεατρο του Κουριου και θα φωτογραφισει τα ενδιαφεροντα ψηφιδωτα που υπαρχουν εκει.

Αναμενουμε με τεραστιο ενδιαφερον το φωτογραφικο υλικο του φιλου μας απο την Κυπρο!
2006-09-06 01:39
Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα νέο μέλος, κάνει άνοιγμα σε μία νέα (για την Πυθέας) χώρα και μάλιστα με μία τόσο ενδιαφέρουσα αποστολή. Θα περιμένουμε με πολύ σεβασμό για την υπέροχη Κύπρο, φίλε Ain Soph Aur να διαβάσουμε το άρθρο σου και να θαυμάσουμε τις φωτογραφίες σου.
Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον

μια απλή διόρθωση/διευκρίνιση στο αρχικό ποστ του beetlejuice (προφανώς έκανα κάποιο λάθος λόγω πίεσης του χρόνου) :

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από beetlejuice
Στο χωρο υπαρχει επισης (μεσα σε τουνελ) ιερο του κερασφορου θεου Βησα.

όπως ανέφερα και στο π.μ, ο κερασφόρος θεός και ο θεός Βησά δεν είναι το ίδιο πρόσωπο.Ο αιγυπτιακός θεός Βησά απεικονίζεται σε αρκετούς τάφους της γεωμετρικής περιόδου, ενώ ο κερασφόρος θεός κάνει την εμφάνιση του την αρχαϊκή περίοδο. Ο υπόγειος λατρευτικός χώρος δεν δείχνει να συνδέεται με κάποιον απο τους δύο.

Εν πάσει περιπτώσει, δεν θέλω να μακρυγορώ, θα προσπαθήσω στην παρουσίαση να τα κάνω ποιο ξεκάθαρα.
Χαίρομαι που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία απο την Πυθέας. Και πάλι ευχαριστώ.
2006-09-13 21:56
Και εγώ με τη σειρά μου να δώσω κάθε ευχή στο νέο μέλος της Πυθέας και την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αυτή αποστολή του. Η αλήθεια είναι ότι από την Κύπρο δεν γνωρίζω και πολλά, τα λίγα που ανέφερε όμως μου κίνησαν αρκετά το ενδιαφέρον.

Καλή αρχή λοιπόν Ain Soph Aur και ελπίζω σύντομα να φιγουράρει στην πρώτη σελίδα της Ομάδας Πυθέας η πρώτη ανταπόκριση από την Κύπρο.

Φιλικά,
Η αποστολη του φιλου μας Ain Soph Aur βρισκεται απο σημερα στο www.explorers.gr:

"Περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το αρχαίο θέατρο του Κουρίου, προς την κατεύθυνση της Πάφου, βρίσκεται ο Ναός του Απόλλωνα Υλάτη, του τότε «θεού των δασών», που είναι γνωστός στις ιστορικές πηγές που αναφέρονται στην Κύπρο σαν ένα απο τα τρία σημαντικότερα Ιερά της νήσου. Η λατρεία του Απόλλωνα στην περιοχή αρχίζει τον 8ο π.Χ αιώνα και συνεχίζεται μέχρι τον 4ο μ.Χ.
Για να τονισθεί ή σημαντικότητα του ιερού για την Κύπρο, ο Στράβων αναφέρει ένα ακρωτήρι μετά το Κούριον στα δυτικά , από το οποίο έριχναν αυτούς οι οποίοι άγγιζαν τον ιερό βωμό του Απόλλωνα. Πλήθος επιγραφικών μαρτυριών που αποκαλύφθηκαν στον ίδιο τον χώρο και την πόλη επιβεβαίωσαν τις ιστορικές πηγές."

Διαβάστε την πρώτη αποστολή μέλους της Ομάδας Πυθέας στην Κύπρο!

-----------> http://www.explorers.gr/show.php?action=m&id=26