ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Μάγοι και μύστες

Μάγοι και μύστες

Van Helsing8 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2006-08-01 22:00
Ο μάγος έχει μεγάλη διαφορά απο τον μύστη.Πρώτα απο όλα ο μύστης δεν χρησιμοποιεί ποτέ μαγικά φίλτρα αντθετα ο μάγος χρησιμοποιεί φίλτρα και τελετές.Ο μάγος είναι πιο πολύ διαδεδωμένος σε όλον τον κόσμο.Επίσης ο μάγος ήταν μαθητή πάντα σε μύστη!Ο μύστης σχεδόν ποτέ δεν είναι μαθητευόμενος κανενώς γιατί είναι χαρισματικός πάνω στην μαγεία.Τα πρώτα συμπτώματα βγαίνουν στην επιφάνεια απο πολύ μικρή ηλικία.Οι μύστες μπορούν να βλέπουν πράγματα που είναι απο φασματικό υλικό ή εκτώπλασμα.Αυτό που θα πώ τώρα πολλοί δεν θα το πιστέψουν μα εγώ θα το αναφέρω.Οι μύστες πάντα έχουν πρόγονο δράκο.Τώρα πρέπει να ξεχωρίσω τις δυνάμεις που κατέχουν.Οι μύστες όπως και οι δρυίδες χρησιμοποιούν την δύναμη του καιρού κα ι της φύσης για να πλάσουν τις γητείες τους.Τώρα οι μάγοι δεν εκδειλώνουν ακριβώς δυνάμεις αλλά ενδιαφέροντα.Δηλαδή όλοι εσείς θεωρείστε (πιστεύω) μάγοι γιατί αγαπάτε το παράξενο.Οι δυνάμεις των μάγων είναι οι τελετές και τα φίλτρα όχι όμως για να επικαλέσουν κάποια δύναμη άλλα για να τις δημιουργήσουν.Ό,τι και να πούμε πάντως και οι δύο...φυλές έχουν κάποιες αποκρυφιστικές δυνάμεις.
2006-08-02 11:10
Φιλε μου καλο θα ηταν να προσπαθησεις ξανα να μας πεις τι εννοεις διοτι δεν εχω ακομη καταλαβει το λογο που ανοιξες αυτο το τοπικ. Οταν δε, διαβασα και για τον προγονο δρακο...ξεφυγα εντελως

Ας φροντισουμε σε καθε νημα που ανοιγουμε στην μεγαλη κατηγορια των συζητησεων, να θετουμε ως θεμα κατι συγκεκριμενο και να δινουμε ξεκαθαρες πληροφοριες τοσο για αυτα που ξερουμε οσο και για αυτα που αναζητουμε.
2006-08-04 05:25
Συγγνώμη για την αφέλιά μου.Όταν είπα γιατον πρόγονο δράκο εννοούσα οτι το χάρισμα των μύστων στην μαγεία προερχόταν απο τον δράκο που είναι ένα αρχαίο πλάσμα με πανίσχυρες μαγικές δυνάμεις αλλα τώρα μην ανοίγουμε άλλο θέμα.
2006-08-04 12:17
Επίσης το post σου Van Helsing θυμίζει περιγραφή της διαφοράς ανάμεσα στα classes Wizard & Sorcerer στο Dungeons and Dragons (μάλιστα στην περιγραφή του sorcerer αναφέρεται και η πιθανή καταγωγή του απο δράκο).

Μια από αυτές τις περίεργες συμπτώσεις I guess...ή έχω καεί τελείως στις 4:24 τα χαράματα και το μυαλό μου λειτουργεί με παράξενα patterns.
2006-08-04 14:48
Όντως έχεις δίκιο.Αλλά να ξέρεις ότι το d&d και γενικά rpg κρύβουν πολλές μεγάλες αλήθειες και όποιος δεν με πιστεύει...
2006-08-10 01:51
Δεν νομίζω ότι κρύβουν αλήθειες, αλλά εμπνέονται από τη θεματολογία της αναζήτησης του αγνώστου/παράξενου/όπως-θες-πες-το. Έτσι κινούν το ενδιαφέρον τόσο αυτών που ασχολούνται με αυτήν την αναζήτηση, όσο και αυτών που δεν ασχολούνται αλλά γοητεύονται από την φαντασμαγορία της όλης εικόνας. Οι πρώτοι παίζοντας νοιώθουν ότι κινούνται σε "γνώριμα" εδάφη, οι δεύτεροι απολαμβάνουν μια έντεχνη μυθοπλασία.
2006-08-12 00:02
Κανενας μαγος δεν μπορει να με πειραξει. Πιστευω στον θεο και δεν φοβαμαι κανεναν. Ισα ισα αυτοι πρεπει να με φοβουνται...
Η δύσκολη ερώτηση που πρέπει να κάνεις είναι αν ο Θεός πιστεύει σε εσένα...(αλλά αυτό είναι μάλλον άσχετο με το post και βλέπω τον beetlejuice να εξορίζει την απάντηση μου στο πυρ το εξώτερο χεχε )