Oι άγνωστες ιδιότητες των φυτών
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Witch Shadow
Να σαι διορθωσω Ημιφως, λεγοντας σου οτι ειμαι αντρας και οχι γυναικα.
Το Feng Sui δεν μπορω να πω οτι ισχυει στην Ελλαδα. Ο λογος ειναι οτι το Feng Sui εχει γραφτει/δημιουργη8ει με βαση την γεωγραφικη τοποθεσια της Κινας και οχι της Ελλαδας πχ. Βεβαια εχει τυχει να βρω βιβλιο με το ελληνικο Feng Sui αλλα δεν του εδωσα σημασια. Τεσπα Η Αγγελικη, το "Φαγητο των Αγγελων" αλλιως, ειναι βοτανι με πολλες ιδιοτητες και χρησεις. Ειναι ευεργετικο για το κρυολογημα και τη γριπη, προκαλωντας ιδρωτα και ζεσταινει το σωμα. . |
Sorry φίλε μου για το λάθος που έκανα.Μάλλον παρασύρθηκα από το witch.Τελικά απ ότι κατάλαβα το Μπαμπού το θεωρείς καλό.Έτσι δεν είναι;
Το βιβλίο με το ελληνικό feng sui , το έχω δει και εγώ και αναφέρεται στη χωροθεσία των Αρχαίων Ελλήνων. Έχεις δίκιο ότι το άλλο έχει δημιουργηθεί με βάση την Κίνα, αν και όπως έχω διαβάσει , πολλές αρχές του τις έχουν πάρει από την αρχαία Ελλάδα.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Ημίφως
Sorry φίλε μου για το λάθος που έκανα.Μάλλον παρασύρθηκα από το witch.Τελικά απ ότι κατάλαβα το Μπαμπού το θεωρείς καλό.Έτσι δεν είναι;
Το βιβλίο με το ελληνικό feng sui , το έχω δει και εγώ και αναφέρεται στη χωροθεσία των Αρχαίων Ελλήνων. Έχεις δίκιο ότι το άλλο έχει δημιουργηθεί με βάση την Κίνα, αν και όπως έχω διαβάσει , πολλές αρχές του τις έχουν πάρει από την αρχαία Ελλάδα. |
Προσπαθω οσο μπορω να το αποφευγω. Υπαρχουν αλλα βοτανα πολυ πιο καλα στο θεμα Τυχη και Προστασια. Αλλα ναι το θεωρω καλο βοτανο. Εχει και αυτο τη χρησιμοτητα του. Οχι ομως και παντου.
Στην παρακάτω διεύθυνση θα βρείτε πολλά πάνω σε αυτό το θέμα :
http://www.artofwise.gr/html/catego...hshvotanwn.html
ελπίζω να βοήθησα!!!
http://www.artofwise.gr/html/catego...hshvotanwn.html
ελπίζω να βοήθησα!!!
Αν αντιμετωπισουμε,το Συμπαν ως ενα Ενοποιημενο Συστημα,Εμβιας και μη Υλης,η απαντηση νομιζω ειναι προφανης.
Ναι λοιπον.
Υπαρχει αλληλεξαρτηση των Εμβιων οντων.
Ειναι μαλιστα μια αποδειξη της Ζωσης Υλης.
Το μερος ειναι υποσυνολο του Ολου.
Το Ολον ειναι Κυριαρχο.
Οι νομοι που επενεργουν στις Διαδικασιες,Εξελιξης και Αναπαραγωγης του Συμπαντος,εχουν ετσι προσαρμοσθει,ωστε το μερος να Υπηρετει,το Ολον.
Ναι λοιπον.
Υπαρχει αλληλεξαρτηση των Εμβιων οντων.
Ειναι μαλιστα μια αποδειξη της Ζωσης Υλης.
Το μερος ειναι υποσυνολο του Ολου.
Το Ολον ειναι Κυριαρχο.
Οι νομοι που επενεργουν στις Διαδικασιες,Εξελιξης και Αναπαραγωγης του Συμπαντος,εχουν ετσι προσαρμοσθει,ωστε το μερος να Υπηρετει,το Ολον.
Για να γυρίσουμε στο αρχικό θέμα της συζήτησης, νομίζω πως η ικανότητα των φυτών να αντιδρούν στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και στην ανθρώπινη ακόμα σκέψη οφείλεται στην ενσυναίσθηση, στην οποία περιλαμβάνεται η τηλεπάθεια. Έτσι μπορώ να εξηγήσω την δυνατότητά τους να αντιλαμβάνονται και να αισθάνονται εξωτερικά συναισθήματα και σκέψεις και να αντιδρούν αναλόγως.
εχω να σας διηγηθω μια ιστορια.. καποτε επισκεφθηκα ενα χωριο της πελλοπονησου οπου υπηρχε ενας πλατανος διαμορφωμενος σε ναο..οταν μπηκα στην κουφαλα του δενδρου ειδα οτι υπηρχε και δευτερος θαλαμος..εσκυψα και προχωρησα στον δευτερο..ηταν στρωμενος με πλακακια και ειχε καποια καθισματα..ξαναπερασα στον μπροστινο θαλαμο και μου δημιουργηθηκε η επιθυμια να αγκαλιασω τον πλατανο.. ενιωσα εντονα συναισθηματα πονο αγωνια θλιψη και μου ηρθαν δακρυα στα ματια..ηρθαν εικονες του παρελθοντος απο τις στιγμες που διαμορφωναν το εσωτερικο του δενδρου με τσεκουρια και πριονια.. αισθανθηκα ολο τον πονο του και την αγωνια που ενιωσε..μετα αρχισα να ακουω μια φωνη μεσα στο μυαλο μου.. ηταν ΕΚΕΙΝΟ.. μου μιλουσε.. σαστισα.. επικοινωνουσα με ενα δενδρο??? δακρυζα.. μου ειπε οτι ημουν ο μονος που το επισκεφθηκα για εκεινο και οχι για τον ναο.. και ηταν η αληθεια.. και μου ειπε ακομη οτι ποναει.. το ρωτησα γιατι? και μου ειπε επειδη του εχουν καρφωσει καρφια εξω πανω στον κορμο του.. το αφησα.. ημουν αναυδος.. προσπαθουσα να καταλαβω αν ηταν πραγματικοτητα η κατι αλλο.. θυμηθηκα τα τελευταια ''λογια'' του και βγηκα εξω και ειδα κατι μεγαλα καρφια και αλυσιδες να ειναι πανω στο κορμι του.. και παλι τρεχουν δακρυα και ζητω συγνωμη.. ομως ειμαι συνδεδεμενος με αυτο το δενδρο κι αυτο ποτε δεν θα αλλαξει.. μην ρωτατε τι νιωθουν τα δενδρα.. ειναι σαν κι εμας.. σκεφτονται.. μιλανε.. πονανε..αγωνιουν.. αγαπηστε οτι σας περιβαλλει και σεβαστειτε το.. ειναι οι συγκατοικοι μας στο σπιτι μας που λεγετε ΓΗ.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Ευρυνοος
και μου δημιουργηθηκε η επιθυμια να αγκαλιασω τον πλατανο.. ενιωσα εντονα συναισθηματα πονο αγωνια θλιψη και μου ηρθαν δακρυα στα ματια..μιλανε.. πονανε..αγωνιουν.. αγαπηστε οτι σας περιβαλλει και σεβαστειτε το.. ειναι οι συγκατοικοι μας στο σπιτι μας που λεγετε ΓΗ.
|
Φίλε μου, έχω ακούσει μια τεχνική θεραπείας παρόμοια με ότι σου συνέβει.
Και αυτή είναι η εξής: Μια ψυχολόγος που μου διαφεύγει το όνομά της έχει πει πως είναι πολύ καλό οι άνθρωποι να αγκαλιάζουν τα δέντρα ειδικά τα μεγάλα) γιατί προσφέρει ηρεμία και δύναμη λόγο του μεγέθους τους και του βάρους που σηκώνουν. Παίρνουν ενέργεια από την γη και μπορούν να την μεταβηβάσουν στους ανθρώπους (χρησιμοποιόντας νερό, CO2, θρεπτικά υλικά του εδάφους, και φυσικά τον ήλιο παράγουν ολόκληρο τον όγκο τους)
Και συγκεκριμένα είναι καλύτερα όταν κάποιος διαλέγει ένα συγκεκριμένο δέντρο να αγκαλιάσει.
Σχετικά με αυτά που ένοιωσες όμως κάποια πράγματα είναι λίγο παράξενα μιας και το <λειτουργικό και ζωντανό> μέρος ενός δέντρου είναι μερικά εκαστοστά του εξωτερικού φλοιού. Για να αιστανθεί κάποιος-κάτι πόνο πρέπει να έχει και νευρικό σύστημα που απ' όσο ξέρω δεν διαθέτουν τα φυτά.
Επίσεις το νευρικό σύστημα χρησημεύει για τους οργανισμούς που μπορούν να μετακινηθούν έτσι ώστε να μπορέσουν να αποφύγουν μια δράση που μπορεί να τα τραυματήσει ή να προκαλέσει ζημιά. Τώρα αν τα δέντρα και γενικά τα φυτά έχουν άλλες λειτουργείες μεταξύ άλλων και υποκατάστατες του νευρικού συστήματος που δεν ανακαλύφθηκαν ακόμα, δεν το γνωρίζω...
Πάντως φαντάζομαι θα ήταν άχρηστο σε εδραίους οργανισμούς όπως τα φυτά.
Όσο για το τελευταίο που λες, συμφωνώ και με το παραπάνω. Μόνο που δεν είμαστε συγκάτοικοι αλλά επισκέπτες, ένας παραπάνω λόγος να σεβαστούμε την φύση...
ειναι πολλα που δεν εχουμε ανακαλυψει ακομη φιλτατε.. πολλα.
Έτσι είναι φίλε μου... Αυτός όμως είναι και ο λόγος που παραρμηνεύουμε και πολλά περιστατικά...Ο λόγος που μίλησα για απώλεια νευρικού συστήματος είναι η Φυσική Επιλογή κατά την οποία μηχανισμοί πάνω σε οργανισμούς οι οποίοι δεν χρησημοποιούνται ατροφούν και εξαφανίζονται.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Ευρυνοος
...μην ρωτατε τι νιωθουν τα δενδρα.. ειναι σαν κι εμας.. σκεφτονται.. μιλανε.. πονανε..αγωνιουν.. αγαπηστε οτι σας περιβαλλει και σεβαστειτε το.. ειναι οι συγκατοικοι μας στο σπιτι μας που λεγετε ΓΗ.
|
Τα δεντρα, τα βοτανα και γενικα οι φυτικοι οργανισμοι, νιωθουν, αισθανονται, και πονανε οντως.Αλλα περα απο αυτο μπορουν να μας προστατεψουν απο καταστροφες, απλα κοιταζωντας τα κρυφα "μηνυματα" που μας στελνουν.
Το περασμενο καλοκαιρι που ειχε καει το χωριο μου, 5 χιλιομετρα εξω απο τον Πυργο, υπηρχε ενα δασακι το οποιο ηταν το ησυχαστηριο μου. Απο τοτε ολα αλλαξαν. Πλεον δεν "ακους" τη φωνη τους, πισω απο τον ηχο που κανουν οταν ο αερας φυσαει. Πλεον δεν "νιω8εις" την ενεργεια τους οπως ηταν καποτε. Ολα αξιζουν να τα προσεξουμε. Ακομα και τα φυτα που τα θεωρουμε δεδομενα ενω δεν ειναι.