ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Βιβλία για την Ιρλανδία

Βιβλία για την Ιρλανδία

Beatha2 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2006-01-27 07:43
Καλημέρα σε όλους!

Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το forum (για οτιδήποτε λάθος συγνώμη είμαι πρωτάρα) και χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Ανέκαθεν ένιωθα μια αγάπη για την Ιρλανδία και την Σκοτία αλλά δεν είχα εντρυφήσει πραγματικά. Κυρίως για την ιστορία πίσω από την ιστορία.

Η βιβλιογραφία είναι αρκετά μεγάλη και δεν ξέρω ακριβώς από που να ξεκινήσω. Αν είχατε να μου προτείνετε κάτι, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!

Χαιρετώ!
Γεια σου beatha. Εχω στην κατοχη μου ενα βιβλιο σχετικα με την περιοχη αλλα δεν γνωριζω εαν σε ενδιαφερει. Ο τιτλος του ειναι "Κελτικες παραδοσεις των Δρυιδων και Αρχαια Ελλαδα" απο τις εκδοσεις Πυρινος Κοσμος και αναφερεται σε παραδοσιακα κειμενα.

Απο την ιστοσελιδα του εκδοτικου οικου βρηκα μια συντομη περιγραφη του βιβλιου την οποια και παραθετω εδω μηπως και σου κανει:

Οταν οι Κέλτες εισέβαλαν στην Ευρώπη και τις Βρετανικές Νήσους στην αρχή της πρώτης χιλιετίας π.Χ. βρήκαν εκεί έναν αρκετά αναπτυγμένο πολιτισμό και οι ιερείς τους οι Δρυίδες μυήθηκαν στα Μυστήρια των ιερών λόφων και των ντόλμεν. Γύρω στον 5 αιώνα μ.Χ. όταν οι Σάξονες και άλλα γερμανικά φύλλα - δηλαδή οι πρόγονοι των σύγχρονων Ευρωπαίων - κατέκτησαν την Κεντρική Ευρώπη και τη Βρετανία άρχισαν να καταγράφουν για πρώτη φορά τις μυστικές δοξασίες των Δρυίδων και τις παραδόσεις των Κελτών, που αποτελούν την πολιτιστική κληρονομιά των σημερινών κατοίκων της ηπείρου μας. Αυτήν ακριβώς την κοινή παράδοση, που είναι τόσο συγγενής με τη δική μας, εξετάζει το βιβλίο αυτό. Επίσης παρουσιάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδείχνουν ότι οι αρχαίοι ΄Ελληνες είχαν αποικήσει την Ιρλανδία πριν από τους Κέλτες και διέδωσαν στα βρετανικά νησιά έναν πολιτισμό παρόμοιο με εκείνον της αρχαίας Κρήτης και των Μυκηνών.

Βοηθησα οπως μπορουσα