ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Αποστολή του Επιμυθέα στο Αγγελόκαστρο της Κέρκυρας

Αποστολή του Επιμυθέα στο Αγγελόκαστρο της Κέρκυρας

beetlejuice2 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2005-11-30 11:08
Σχολιασμός αποστολής ----> http://www.metafysiko.gr/pn/show.php?action=m&id=16
Άλλη μία υπέροχη αποστολή στο Αγγελόκαστρο από τον Epimytheas.
Μια σοβαρή και περιεκτική ξενάγηση σε μέρος ενός νησιού που ο επισκέπτης ίσως δεν θα σκεφτεί ποτέ να περάσει, χάνοντας έτσι μια υπέροχη εμπειρία. Δεν είναι λίγες φορές κι΄εγώ ο ίδιος σε ταξίδια μου προσπέρασα σημεία άγνωστα στο κοινό και μετά από καιρό όταν ανακάλυπτα το τι υπήρχε πίσω από τον τάδε λόφο χτύπαγα το κεφάλι μου που δεν το γνώριζα.
Τώρα με τα χρόνια όταν προετοιμάζομαι για καμιά εκδρομή πάντα προσπαθώ να αντλήσω πληροφορίες σχετικές με τον τόπο που πρόκειται να επισκεφτώ και προετοιμάζομαι ανάλογα. Το άρθρο του Epimytheas θα είναι μια χρήσιμη πληροφορία στη επόμενη μου επίσκεψη στη Κέρκυρα και τον ευχαριστώ.
Διαβάζοντας στάθηκα σε κάποια σημεία που θα ήθελα να προσθέσω μερικά λόγια.
Πρώτον όσο αφορά για την επισήμανση για το κούφιο βουνό. Σχεδόν όλα τα κάστρα όταν χτιζόντουσαν πάντα άνοιγαν διαδρόμους διαφυγής και επικοινωνίας με τον έξω κόσμο εκμεταλλευόμενοι το υπέδαφος που αποτελείται από ασβεστολιθικά πετρώματα που δημιουργούν σπηλιές και στοές. Σε όσα κάστρα κι αν επισκέφθηκα πάντα υπήρχε μια υπόγεια διάβαση.
Δεύτερον για τα προβλήματα με κινητά κλπ. Σωστά επισημαίνει για την ύπαρξη της βάσης. Εδώ θα ήθελα αν σταθώ και να πω πως πριν αρκετά χρόνια όταν επισκεφτόμουν μια βάση για λόγους συντήρησης κάποιον συστημάτων παρατηρούσα πως εντός του κτηρίου και σε ορισμένους χώρους (εντός-εκτός) το κινητό μου δεν είχε καθόλου σήμα. Με το καιρό γνωρίσθηκα εκεί με έναν λοχαγό και πολλές φορές τα λέγαμε σε κάποιες μπυροκουβέντες. Σε μια από τις κουβέντες μας μου είπε πως τα σημεία που υπάρχουν βάσεις καλύπτονται από ένα κατευθυνόμενο πεδίο που μπλοκάρει τα πάντα σε επικοινωνίας και επιτρέπει μόνο σε αυτά που είναι συντονισμένα σύμφωνα με κάποιες προδιαγραφές. Ο αποκλεισμός αυτός θα μπορούσε να καλύψει περιοχές πολλών στρεμμάτων με τη χρήση μικρών πομπών.
Τέλος επιστρέφοντας ξανά στο θέμα κούφιας γης και για όσους δε γνωρίζουν θα ήθελα να πω πως ένα από τα αγαπημένα μας νησιά, η Σαντορίνη στο κομμάτι της καλντέρας είναι εξ ολοκλήρου κούφια και όλα τα σπίτια, ξενοδοχεία κλπ ρίχνουν τις αποχετεύσεις τους μέσα στο βράχο. Υπάρχει φόβος (σύμφωνα με μελέτες) πως κάποια στιγμή η καλντέρα όλη θα ξεκολλήσει και θα φύγει στη θάλασσα.
Αυτά τα ολίγα και ευχαριστώ ξανά τον Epimytheas για την όμορφη ξενάγηση και τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσε.

Cap-10