ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Η Αναζήτηση της Ουτοπίας ή Ουτοπία της Αναζήτησης ; (ΟΝΑΡ)

Η Αναζήτηση της Ουτοπίας ή Ουτοπία της Αναζήτησης ; (ΟΝΑΡ)

paul6 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2005-06-11 12:10
Σχολιασμός άρθρου ----->
2005-06-17 19:25
Αγαπητέ Paul, συμπληρωματικά θα ήθελα να αναφέρω, σ'αυτά που σχολιασες ότι η αναζήτηση είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση. Είναι μια εσωτερική περιπέτεια στην οποία η Γνώση παίζει το ρόλο του τουριστικού οδηγού στο ταξίδι. Η χρηστικότητά της είναι αυτονόητη αλλά όχι καθοριστική στην προσωπική βελτίωση. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι η βιωματική αναβάθμιση της προσωπικής εργασίας ενός εκάστου. Διαφορετικά δεν θα χρειαζόταν να ταξιδέψουμε απλά θα διαβάζαμε τους τουριστικούς οδηγούς των πόλεων που θέλαμε να επισκεφθούμε.
2005-06-18 17:21
Δεν καταννοησα πως γινεται συνδεση του τιτλου του αρθρου, με το αυτο αρθρο.
Δεν βοηθας λιγο;;
2005-06-19 16:35
Γεια σου φίλε Χρίστο, η άποψη στηρίζεται κατά βάση στους Σιστερσιανούς μοναχούς ότι το Γκράαλ δεν πρόκειται να το βρει αυτός που το αναζητά συνειδητά. Με λίγα λόγια η αναζήτηση του δεν έχει το στοιχείο του αυτοσκοπού αλλά της ουτοπικής Αναζήτησης. Στα τραγούδια τους μάλιστα αναφέρουν ότι το Γκραάλ θα "απορροφήσει" αυτόν που θα το βρει. Όπως καταλαβαίνεις στην δοξασία του μύθου κρύβεται ένας συμβολισμός.Αλλά θα ήθελα και τη δική σου γνώμη (by the way έχεις καμμιά σχέση με τον παλαιό Χρήστο2?)
Οταν αναζηταμε κατι συγκεκριμενο η ''οραση'' μας περιοριζεται σε αυτο το κατι, και δεν αντιλαμβανεται οτι τυχον να βρισκεται διπλα μας. Ή μεσα μας.
Αν μας γινει αυτοσκοπος η ευρεση του Γκρααλ, ενος συγκεκριμενου Γκρααλ, με συγκεκριμενες ιδιοτητες, απλα δεν θα το βρουμε ποτε.
Γιατι αυτο ειναι τα παντα και το ολον, και βρισκεται παντου στα πεπερασμενα πραγματα που μπορουμε να αντιληφθουμε.
οπως πεπερασμενοι ειμαστε και εμεις, οι μισοι τουλαχιστον, ο ''υλικος'' μας εαυτος δλδ,ο αλλος μας μισος εαυτος ειναι κομματι του ολον, κομματι του Γκρααλ, και οταν Το βρουμε, θα σημαινει οτι θα ειμαστε σε πληρη επαφη και αρμονια με Αυτο.
και μιας το πεπερασμενο δεν μπορει να ''απορροφησει'' το απειρο Ολον, ειναι λογικο οτι Αυτο θα ''απορροφησει'' εμας, τους πεπερασμενος εαυτους μας.
με το ''απορροφησει'' να μην σημαινει την ''καταστραφη'' του εαυτου μας, αλλα την μεταλαξη του.
Απο πεπερασμενος, εγινε και αυτος σαν μερος του Ολου απειρος.
παραμενοντας ο εαυτος του.Το εγω του υπαρχει ακομα, αλλα αυτο το εγω του ειναι σε επικοινωνια με τα αλλα εγω που και αυτα βρισκονται στο ολον.
Το εγω, ειναι το Ολον, και αυτο το Ολον εκτος απο το δικο μας εγω, περιεχει και τα εγω των υπολοιπων αλλων (των εκτος απο εμας).Το εγω ειμαστε εμεις.
Εμεις, ειμαστε εγω.

Αναφορικα με τον τιτλο, αν βαλουμε αντι του διαζευτικο ''ή'' το συνδεκτικο ''και'';;;;;;
η αναζητηση της ουτοπιας ΚΑΙ η ουτοπια της Αναζητησης.;;;;
κανοντας ετσι τις δυο προτασεις μια;;;ενα και το αυτο;;;
Είναι πράγματι μια εσωτερική περιπέτεια που αφορά το I AM το οποίο πολύ εύστοχα το λεξιπλόκο τάγμα του Σαιντ Ζερμαίν μετέτρεψε σε AIM
Θα μπορούσε ίσως για ορισμένους ο τίτλος του πονήματος να είναι συμπλεκτικός και όχι διαζευκτικός