ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Τρίτο Μάτι

Τρίτο Μάτι

Archangelic4 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Εσύ αγαπητέ που τα έχεις και τα 2 ανοιχτά για πες μας τι βλέπεις ?

Προφανώς βλέπεις πολλά και καταλαβαίνεις ακόμα περισσότερα μιας και αναφέρεσαι σε πράγματα που δεν έχουνε ειπωθεί .

Την ύπνωση που την είδες και πού κολλάει μόνο ο Χαρδαβέλλας ξέρει μιας και είναι σοβαρότατη μορφή για αυτό τον ιστιότοπο .
Θα παρακαλούσα να πέσουν οι τόνοι και να μετριαστεί η ειρωνεία για να μπορέσει να κυλήσει ομαλά η συζήτηση. Αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα για όσους δυναμιτίζουν τις συζητήσεις, αλλά θα παρακαλούσα να μην φτάσουμε εκεί.
Εκ του συντονισμού,
melian
Παράθεση:
Εσύ αγαπητέ που τα έχεις και τα 2 ανοιχτά για πες μας τι βλέπεις ?

Προφανώς βλέπεις πολλά και καταλαβαίνεις ακόμα περισσότερα μιας και αναφέρεσαι σε πράγματα που δεν έχουνε ειπωθεί .
Δεν είπα πως τα έχω ανοιχτά ή περισσότερο ανοιχτά από εσένα. Προσπαθώ πάντως να τα ανοίξω τα ρημάδια και να βλέπω σφαιρικά χωρίς παρωπίδες. Συμβαίνουν τόσα πολλά στη χθόνια υπόσταση μου που θα προσπαθήσω να ερμηνεύσω αυτά μέσω της επιστήμης, της ιστορίας και της φιλοσοφίας (για διάβασμα μιλάω), οπότε αν ανοίξω τους ορίζοντες μου, μπορεί και να αποκτήσω την πολυπόθητη αυτογνωσία. Μήπως λοιπόν τα 2 μας μάτια είναι αυτά που πρέπει να βλέπουν σωστά για το χθόνο κοσμικό γίγνεσθαι; Τα εξοκοσμικά θα τα δούμε όταν αναχωρήσουν οι ψυχές μας από τα υλικά σωματα.
Η ύπνωση δε γίνεται με κεριά και αρώματα που αναφέρεις;

Ο Χαρδαβέλας είναι σίγουρα σοβαρός και αξιοσέβαστος αλλά όχι και αυθεντία.

Τέλος δεν βλέπω να παρατίθονται πηγές για προηγούμενες δημοσιεύσεις πλην αυτής του MALLEN.

Υ.Γ. Όπως βλέπεις MELIAN συμμορφώθηκα, προκειμένου να μη μου πάρεις τα μέτρα και γίνει επόμενη δημοσίευσή μου ταφόπλακα για τη συμμετοχή μου στο forum. Μπρρρρρρρρρρρρ
Όχι η ύπνωση δεν γίνεται έτσι . Θέλει ένα τρίτο πρόσωπο και πολύ έμπειρο για να την κάνει .
Στην ύπνωση το πρόσωπο που σε υπνωτίζει παίζει με πτυχές του μυαλού που δεν έχουνε εξερευνηθεί .
Άρα η ύπνωση δεν εντάσσεται στον παραφυσικό τομέα ...

Παραφυσικός θεωρήται ο τομέας στον οποίο εντάσσονται πράγματα που δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη πλήρως .

Το αστείο του θέματος είναι πως ενώ δεν μπορεί να τα εξηγήσει χλευάζει αυτούς που τα συζητούν ....

Τώρα εαν κατάλαβα καλά η απορία σου είναι γιατί ενώ σαν ζωντανοί έχουμε τόσα να κάνουμε ασχολούμαστε με παραφυσικά φαινόμενα . Ε είναι γιατί οι περισσότεροι απο εμάς έχουμε μπόλικες εμπειρίες που δεν μπορεί να τις εξηγήσει η λογική ή η επιστήμη .

Ένα απλό παράδειγμα είναι το εξής : Ας πούμε πέφτεις και σπας το πόδι σου . Στο νοσοκομείο που πας βρίσκεις άλλους 2 - 3 που έχουνε και αυτοί το ίδιο πόδι με εσένα σπασμένο . Αυτομάτως αρχίζεις μια συζήτηση μαζί τους ξεκινώντας απο το πως το έσπασες , τι νιώθεις και αντιστρόφως σου λένε και αυτοί τις εμπειρίες τους . Ένας που δεν έχει σπάσει ποτέ το πόδι του , το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα καταλάβει τι περνάς . Εαν σε δει να κλαιές απο τον πόνο πιθανότατα θα λάβεις χλευασμό . Του στυλ δες τον μαμάκια ένα πόδι έσπασε και κλαίει σαν μωρό παιδί .

Έτσι συμβαίνει και με εμάς που έχουμε επαφές με φαινόμενα που δεν εξηγούνται επιστημονικά . Βρίσκουμε ο ένας τον άλλον , μιλάμε , καταλαβαινόμαστε και πρέπει συνεχώς να αποδεικνύουμε σε άτομα που δεν έχουνε τέτοιες εμπειρίες πως δεν είμαστε ελέφαντες ή ελληνιστική πως δεν είμαστε για το τρελάδικο (ακόμα) ...