Prometheus - Ridley Scott (Ράνια Ιωάννου-melian)
Ο αρχαιοελληνικός μύθος του Προμηθέα αποτελεί διαχρονικά πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες. Κατά καιρούς, λοιπόν, έχουμε δει διάφορα βιβλία, ταινίες και σειρές να αντλούν τη θεματολογία τους από τα ερωτήματα και τις σκέψεις που γεννά ο συγκεκριμένος μύθος αναφορικά με την εξέλιξη των ανθρώπων, τα επιτρέπομενα όρια και τις επιπτώσεις όταν τα ξεπερνούμε. Από τον ίδιο μύθο επηρεάστηκαν, όπως φαίνεται, ο Ridley Scott και οι σεναριογράφοι της καινούριας του ταινίας, που θα φέρει τον τίτλο Προμηθέας (Prometheus).
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στη Fantasy Gate
Στο παρόν νήμα μπορείτε επίσης να πείτε τη γνώμη σας για την ταινία που αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.
Προσωπικά θεωρώ το Prometheus ως την πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς (για τα δικά μου γούστα βέβαια!
). Ευελπιστώ να διατηρηθεί το κλειστοφοβικό κλίμα που ζήσαμε στα πρώτα Alien και αυτή η περίεργη μαγεία που μεταδίδει το περιβάλλον του "άγνωστου διαστήματος".
Βέβαια από όσα έχω διαβάσει η ταινία θα κινηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε σχετικά αργούς ρυθμούς και θα "φορτσάρει" προς το τέλος. Για να δούμε..!
). Ευελπιστώ να διατηρηθεί το κλειστοφοβικό κλίμα που ζήσαμε στα πρώτα Alien και αυτή η περίεργη μαγεία που μεταδίδει το περιβάλλον του "άγνωστου διαστήματος". Βέβαια από όσα έχω διαβάσει η ταινία θα κινηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε σχετικά αργούς ρυθμούς και θα "φορτσάρει" προς το τέλος. Για να δούμε..!
Πως σας φάνηκε ; Αφου δεν έχει βγει ακόμα.
Σκοπός του νήματος είναι να λειτουργήσει ως χώρος κριτικής και συζήτησης γύρω από την αναμενόμενη ταινία. Όταν λοιπόν βγει η ταινία θα μπορεί ο κάθε χρήστης που την έχει δει να συμμετέχει στη δημοσκόπηση. Ελπίζω να κάλυψα την απορία σου.

Για τα δικά μου γούστα, η πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς!

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο σκηνοθέτης των ταινιών “Alien” και “Blade Runner”, επιστρέφει στο είδος που ο ίδιος καθιέρωσε. Με το ”Προμηθέας” δημιουργεί μια ρηξικέλευθη μυθολογία, στην οποία μια ομάδα εξερευνητών ανακαλύπτει στοιχεία για την προέλευση του ανθρώπινου είδους στη Γη. Τα στοιχεία αυτά τους οδηγούν σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στα πιο σκοτεινά σημεία του σύμπαντος, όπου θα χρειαστεί να διεξάγουν έναν τρομακτικό αγώνα για να σώσουν το μέλλον της ανθρώπινης φυλής.
Από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει ποτέ! όχι, δεν υπερβάλω...
ΜΗΝ τη δείτε!
ΜΗΝ τη δείτε!
Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως. 
Παραθέτω μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του φιλμ από τον προσωπικό ιστόχωρο του φίλου και μέλους της Κοινότητάς μας, Γιώργου Ιωαννίδη: http://www.apophenia.gr/2752/the-met...of-prometheus/

Παραθέτω μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του φιλμ από τον προσωπικό ιστόχωρο του φίλου και μέλους της Κοινότητάς μας, Γιώργου Ιωαννίδη: http://www.apophenia.gr/2752/the-met...of-prometheus/
Η ανάλυση στον παραπάνω σύνδεσμο είναι απίστευτα ωραία, δυνατή και ουσιαστική.
Όταν παραπάνω έγραψα ότι είναι τραγική η ταινία, εννοώ ότι είναι τραγική σαν... ταινία. Αυτό. Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι άρεσε σε κάποιον, seriously.
Όταν παραπάνω έγραψα ότι είναι τραγική η ταινία, εννοώ ότι είναι τραγική σαν... ταινία. Αυτό. Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι άρεσε σε κάποιον, seriously.
Παράθεση:
|
Από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει ποτέ! όχι, δεν υπερβάλω...
|
Παράθεση:
|
Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι άρεσε σε κάποιον, seriously.
|
Κάτι πάθατε όλοι με το Prometheus και το καταθάψατε τη στιγμή που λατρέψατε βλακείες τύπου Pandorum. Σύνδρομο Δανίκα το λέω. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ αλεύρι. Βασικά ξέρω τι σας ξίνισε, αλλά δεν το λέω για να μη σποϊλεριάσω αυτούς που δεν το είδαν ακόμα.
Αν εξαιρέσουμε κάποια μικροκενά στο σενάριο και μερικές μέτριες ερμηνείες ηθοποιών (minor issues για scifi) κατά τα άλλα η ταινία ήταν άψογη. Τρομερή σκηνοθεσία με μία κεντρική ιδέα που έδινε πραγματική ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ.
Συνοψίζοντας:
Αν σας αρέσουν μόνο scifi τύπου armageddon, ΜΑΚΡΙΑ.
Αν σας αρέσει το 2001, Blade runner και τα ρέστα, έπρεπε να το έχετε δει ήδη.
Αν σας αρέσουν μόνο τα Alien, δεν είναι σίγουρο αν θα σας αρέσει ή όχι.
Γι' αυτό είχε τα κενά, δεν ήταν λάθος του σεναριογράφου