ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Κέλτικη Βοτανολογία.

Κέλτικη Βοτανολογία.

xDMInfernoGR9 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2011-05-04 03:56
Καλησπέρα σε όλους!

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum, αλλα μπορς να πω πως αρκετες φορές έχω ρίξει ματιές σε αυτό, και μπορώ να πώ πως είναι πολύ όμορφο και πολύ καθησυχαστικό να μπορείς να μιλήσεις για μεταφυσικές εμπειρίες χωρίς να σε κοιτάνε σαν χαζοί η να σε δείχνουν με το δάχτυλο.

Τέλος πάντων, θα μπώ στο ψητό. Συμβάντα στην ζωή μου καθώς και σκέψεις και συλλογισμοί με μετέτραψαν σε φυσιολάτρη, με την αληθινή έννοια της λέξης. Αλλα αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία.

Ο λόγος που γράφω είναι επειδή αναζητώ Κέλτες Βοτανολόγους για να με διδάξουν την τέχνη αυτή. ή έστω άτομα που θα μπορέσουν να με κατευθήνουν σε links και ιστοσελίδες όπου θα μπορούσα να μάθω κάτι τέτοιο.

Επίσης, για να δημιουργήσω και συζήτηση στο thread αυτό, θα εκτιμούσα αν, όσοι γνωρίζουν, θα μπορούσαν να μοιραστούν μαζί μου Νορβηγικές, Σκανδιναβικές, Κέλτικες, Παγανιστικές και γενικότερα μεσαιωνικές διδακτικές ιστορίες, παροιμίες, ρητά, σοφές φράσεις και ίσως και κάποιους μύθους.

Ευχαριστώ!

Υ.Γ. Ελπίζω να πόσταρα στο σωστό μέρος αυτό το thread.
2011-05-04 14:24
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε xDMInfernoGR σχετικά με το θέμα σου Κέλτικη Βοτανολογία (τα άλλα
που αναφέρεις ίσως να είναι πολλά και διαφορετικά θέματα) θέλω να σου κάνω μιά ερώτηση...

Η Ελληνική Βοτανολογία γιατί δεν σε ενδιαφέρει ?????
Υπάρχουν Άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί πολλά χρόνια και υπάρχει
πληθώρα βιβλίων για την Ελληνική Βοτανολογία....

Ευχαριστώ.
2011-05-21 17:13
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xDMInfernoGR Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα σε όλους!

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum, αλλα μπορς να πω πως αρκετες φορές έχω ρίξει ματιές σε αυτό, και μπορώ να πώ πως είναι πολύ όμορφο και πολύ καθησυχαστικό να μπορείς να μιλήσεις για μεταφυσικές εμπειρίες χωρίς να σε κοιτάνε σαν χαζοί η να σε δείχνουν με το δάχτυλο.

Τέλος πάντων, θα μπώ στο ψητό. Συμβάντα στην ζωή μου καθώς και σκέψεις και συλλογισμοί με μετέτραψαν σε φυσιολάτρη, με την αληθινή έννοια της λέξης. Αλλα αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία.

Ο λόγος που γράφω είναι επειδή αναζητώ Κέλτες Βοτανολόγους για να με διδάξουν την τέχνη αυτή. ή έστω άτομα που θα μπορέσουν να με κατευθήνουν σε links και ιστοσελίδες όπου θα μπορούσα να μάθω κάτι τέτοιο.

Επίσης, για να δημιουργήσω και συζήτηση στο thread αυτό, θα εκτιμούσα αν, όσοι γνωρίζουν, θα μπορούσαν να μοιραστούν μαζί μου Νορβηγικές, Σκανδιναβικές, Κέλτικες, Παγανιστικές και γενικότερα μεσαιωνικές διδακτικές ιστορίες, παροιμίες, ρητά, σοφές φράσεις και ίσως και κάποιους μύθους.

Ευχαριστώ!

Υ.Γ. Ελπίζω να πόσταρα στο σωστό μέρος αυτό το thread.
Αν ξερεις καλα αγγλικα , σαν υπηρετης της μεγαλης Ισις και ασχολουμενος παρα πολυ λιγο αλλα πολυ ενεργα ( ετσι νομιζω ) με την τεχνη της πρασινης παγανιστικης μαγειας ( βοτανα ) , σου προτεινω το Encyclopedia of Magical Herbs του Scot Cunningham.Ο πλυρεστερος οδηγος σε σχεση με μεταφυσικες ιδιοτητες και χρησεις 400 βοτανων.Επισης αστρα που σχετιζονται με καθε βοτανο , μυθοι κτλπ. Ο καλυτερος οδηγος!!! Τωρα οσο αναφορα κελτικη βοτανολογια , δεν υπαρχουν πια δασκαλοι ... καηκαν απο την ιερα εξεταση.... οποτε βασισου στα ελλειπη αλλα eh.. αποτελεσματικα στοιχεια της πρασινης μαγειας.
2011-05-22 21:56
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε bigsmoot δεν θα διαφωνήσω με αυτά που αναφέρεις....

Αλλά πιστεύω πως πρίν να ασχοληθεί κάποιος με τα βότανα καλο θα είναι
να ασχοληθεί με τα βότανα του τόπου του....

Ειναι σαν να θέλω να διαβάσω Φιλοσοφία και δεν θα ασχοληθώ με την
Ελληνική αλλά με την Αγγλική η όποια άλλη....

Αυτά που είναι δίπλα μας θα ασχοληθούμε και μετά με τα άλλα...

Ευχαριστώ.
2011-05-23 16:50
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AVATARGR Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε bigsmoot δεν θα διαφωνήσω με αυτά που αναφέρεις....

Αλλά πιστεύω πως πρίν να ασχοληθεί κάποιος με τα βότανα καλο θα είναι
να ασχοληθεί με τα βότανα του τόπου του....

Ειναι σαν να θέλω να διαβάσω Φιλοσοφία και δεν θα ασχοληθώ με την
Ελληνική αλλά με την Αγγλική η όποια άλλη....

Αυτά που είναι δίπλα μας θα ασχοληθούμε και μετά με τα άλλα...

Ευχαριστώ.
Αυτο παει αναλογα φιλε Αβαταρ... τα βοτανα ειναι σχεδον παντου τα ιδια... απλα με αλλες ονομασιες... Και ετσι κιαλιος δεν λεει κανεις οτι επειδη το βιβλιο ειναι στα Αγγλικα περιγραφει μονο βοτανα του εξωτερικου... 400 βοτανα... ε δεν μπορει καποια θα νε και δικα μας :P Εμενα προσωπικα δεν μαρεσουν τα ονοματα των βοτανων μας... μου κανουν λιγο σαν ονοματα γριων μαγισων... το χειροτερο μου... το χαλεπι. Μονο που ακουω το ονομα δεν θελω να το βλεπω! :P αλλα ενταξει λεπτομερειες , το ιδιο το βοτανο εχει σημασια
2011-05-23 21:58
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε bigsmoot η ονομασία/ονοματολογία δεν νομίζω πως παίζουν και τόσο
μεγάλο ρόλο στην μάθηση των βοτάνων....

Πολλά απο τα βότανα που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι μοναδικά και μάλιστα
αυτό που γνωρίζω απατώνται στον ΤΑΥΓΕΤΟ....
Αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά στοιχεία......
Όπως εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής στον Τομέα Βοτανικής του
Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, η περίπτωση της χώρα
μας είναι μοναδική.

«Τα μισά από τα φυτά της ευρωπαϊκής χλωρίδας εντοπίζονται στη χώρα
μας.
Πρόκειται για περίπου 5.000 ταξινομικές μονάδες, κι από αυτές

500-600 έχει αποδειχθεί πως κρύβουν πολύ μεγάλη φαρμακευτική αξία.
Είναι τα φυτά που χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης, εκείνα που αναφέρουν
ο
Γαληνός και ο Διοσκουρίδης και που μέσα στη δίνη των χημικών
εργαστηρίων ξεχάστηκαν, για να αποκτήσουν και πάλι αξία, τις
τελευταίες
δεκαετίες».

Αυτός είναι και ο λόγος που προτρέπω όχι μόνο τον φίλο xDMInfernoGR
αλλά και κάθε ερευνητή να ασχοληθεί με τα του τόπου μας πρώτα και δεν
γνωρίζουμε την αξία τους...

Ευχαριστώ.
2011-06-24 16:39
Δεν είναι χαλέπι, είναι ΜΑΧΛΕΠΙ, το Χαλέπι είναι πόλη της Συρίας...lol
και το μαχλέπι, είτε το θες είτε όχι το έχεις φάει ουκ ολίγες φορές στη βασσιλόπιτα και στο τσουρέκι.
2011-07-28 12:05
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bigsmoot Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν ξερεις καλα αγγλικα , σαν υπηρετης της μεγαλης Ισις και ασχολουμενος παρα πολυ λιγο αλλα πολυ ενεργα ( ετσι νομιζω ) με την τεχνη της πρασινης παγανιστικης μαγειας ( βοτανα ) , σου προτεινω το Encyclopedia of Magical Herbs του Scot Cunningham.Ο πλυρεστερος οδηγος σε σχεση με μεταφυσικες ιδιοτητες και χρησεις 400 βοτανων.Επισης αστρα που σχετιζονται με καθε βοτανο , μυθοι κτλπ. Ο καλυτερος οδηγος!!! Τωρα οσο αναφορα κελτικη βοτανολογια , δεν υπαρχουν πια δασκαλοι ... καηκαν απο την ιερα εξεταση.... οποτε βασισου στα ελλειπη αλλα eh.. αποτελεσματικα στοιχεια της πρασινης μαγειας.
Πολύ σημαντική πληροφορία και για μένα που με ενδιαφέρει οτιδήποτε κέλτικο,έχω θέμα.Μου αρέσει η ελληνική μυθολογία, ιστορία έχω διαβάσει αλλά σε ότι έχει να κάνει με κέλτικη παράδοση με τρελλαίνει αν έχω ξαναζήσει προηγούμενη ζωή ζούσα εκεί σίγουρα.
2011-09-27 02:34
Πάντως,και συγγνώμη αν είμαι εκτός θέματος,επειδή με ενδιαφέρει πολύ η βοτανολογία και κυριώς αρχικά η Ελληνική θα ήθελα να με παραπέμψετε σε κάποιες ιστοσελίδες η ίσως βιβλία που να έχουν σχέση με τα βότανα και τη χρήση τους σε καθημερινό ή και πιο ''προσεγμένο'' επίπεδο!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!