Μυτιλήνη 1985-1990
Χαιρετίζω το forum και όλα τα μέλη. Αν και σας παρακολουθώ εδώ και μήνες, προβληματιζουν μέχρι να αποφασίσω να ποστάρω το συγκεκριμενο θέμα επειδή δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες. Παρατήρησα όμως, ότι ένας εκ των συντονιστών συνεργάζεται με το Πανεπιστημιακό τμήμα ανάλογων θεμάτων (Αιγαίου), οπότε και είναι αρκετά πιο εύκολο να διασταυρώσει τις πληροφορίες που θα παραθέσω (σε περίπτωση που ενδιαφέρει για περαιτέρω έρευνα). Σε εκείνο το διάστημα, υπηρετούσε ένας οικογενειακός φίλος σε στρατόπεδο της Μυτιλήνης και είχε παρατηρηθεί το εξής φαινόμενο: πολλοί φαντάροι παρουσίαζαν "παραισθήσεις", άκουγαν φωνές, έβλεπαν οπτασίες και κατέληγαν κακήν κακώς στον ψυχίατρο. 'Ενα βράδυ, αξιωματικοί επέστρεφαν στο στρατόπεδο με το τζιπ όταν άκουσαν κάποιον θόρυβο που έμοιαζε με χαλίκια στα τζάμια. Σταμάτησαν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει, νομίζοντας πως κάποιος αστειευόταν. Προς έκπληξή τους, είδαν χαλίκια να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα παράλληλα στο έδαφος να σταματάνε απότομα, να αιωρούνται για ελάχιστο διάστημα και έπειτα να πέφτουν στο έδαφος. Πανικόβλητοι μπήκαν στο τζιπ και κατευθύνθηκαν στο στρατόπεδο. Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι ακριβώς πώς "έληξε" το περιστατικό. Παρόλαυτα, έχω την αίσθηση πως πρέπει να "λύθηκε"με θρησκευτικές διαδικασίες, αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ομάδα φαντάρων ασχολούνταν με επίκληση πνευμάτων. Θα ήταν ενδιαφέρον αν γνωρίζει κάποιος περισσότερα να συμπληρώσει/εμπλουτίσει το θέμα.
Σαφώς, αν γνωρίζει κανείς κάτι επί του θέματος να το προσθέσει.
Απλά μία διευκρινιστική ερώτηση: το διάστημα 1985-1990 που αναφέρεις στον τίτλο του θέματος σημαίνει ότι για το διάστημα αυτό των πέντε χρόνων συνέβαιναν τα περίεργα αυτά φαινόμενα που αναφέρεις;
Επίσης, αν μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον οικογενειακού φίλου και να τον προτρέψεις να γράψει ο ίδιος τις εμπειρίες του πάνω στο θέμα;
Φιλικά
Μπιζ
Απλά μία διευκρινιστική ερώτηση: το διάστημα 1985-1990 που αναφέρεις στον τίτλο του θέματος σημαίνει ότι για το διάστημα αυτό των πέντε χρόνων συνέβαιναν τα περίεργα αυτά φαινόμενα που αναφέρεις;
Επίσης, αν μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον οικογενειακού φίλου και να τον προτρέψεις να γράψει ο ίδιος τις εμπειρίες του πάνω στο θέμα;
Φιλικά
Μπιζ
Ήταν στο 221? Όταν πείρα μετάθεση στην μονάδα 221 μου είχαν πει μια ιστορία με χαλίκια αλλά ήταν πολύ αλιωμενη στο πως έγινε το πράγμα αυτό. Ο λόγος που έμαθα την ιστορία αυτή ήταν ότι υπήρχαν 2 σκοπιές εγκαταλειμμένες και ρώτησα τον λόγο. Πάντως ότι πολύ είχαν πάει σε ψυχίατρο είναι αλήθεια και μερικοί μάλιστα αυτοκτόνησαν η εγκατέλειπαν το στρατόπεδο!.
Υπήρχε φήμη πριν 9 χρόνια που εγώ ήμουν φαντάρος, ότι και καλά αυτοκτόνησε ένας φαντάρος πριν πολλα χρονια σε μια σκοπιά και από τότε πετούσε χαλίκια πάνω στους σκοπούς Η μούγκριζε κάτι απόκοσμο... κάτι τέτοιο.. μετά εγώ έφυγα σε φυλάκιο στο κάστρο της Μυτιλήνης και δεν έδωσα μεγάλη βάση στην ιστορία αυτή. Έκατσα σε μονάδα μόνο 20 ημέρες.
Βέβαια στο στρατό είχα γίνει αρκετά καχύποπτος με διάφορα που έβλεπα και ίσως γιαυτο δεν έδωσα μεγάλη βάση.. Θα μου πεις όμως ότι για να καταργηθεί 1 σκοπιά υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος, πέρα από ναρκωτικά, διακίνηση και εκφοβισμός..
Υπήρχε φήμη πριν 9 χρόνια που εγώ ήμουν φαντάρος, ότι και καλά αυτοκτόνησε ένας φαντάρος πριν πολλα χρονια σε μια σκοπιά και από τότε πετούσε χαλίκια πάνω στους σκοπούς Η μούγκριζε κάτι απόκοσμο... κάτι τέτοιο.. μετά εγώ έφυγα σε φυλάκιο στο κάστρο της Μυτιλήνης και δεν έδωσα μεγάλη βάση στην ιστορία αυτή. Έκατσα σε μονάδα μόνο 20 ημέρες.
Βέβαια στο στρατό είχα γίνει αρκετά καχύποπτος με διάφορα που έβλεπα και ίσως γιαυτο δεν έδωσα μεγάλη βάση.. Θα μου πεις όμως ότι για να καταργηθεί 1 σκοπιά υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος, πέρα από ναρκωτικά, διακίνηση και εκφοβισμός..
Το διάστημα 1985-1990 είναι το διάστημα που κατα πάσα πιθανότητα έλαβαν χώρα τα περιστατικά (όχι συνεχόμενα, απλά δεν θυμάμαι την ακριβή περίοδο). Δυστυχώς ούτε και το στρατόπεδο γνωρίζω. Το μόνο που έχω διαθέσιμο είναι το όνομα του αξιωματικού, με τον οποίο δεν διατηρώ καμία επαφή πλέον εδώ και χρόνια. Πρόθεσή μου ήταν να ποστάτω το συγκεκριμένο θέμα σε περίπτωση που κάποιοι γνωριζουν περισσότερα.