ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ/BOARD/Ελευθερία από τον ελεγχο του νού

Ελευθερία από τον ελεγχο του νού

Τ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ24 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Παρ 09/09/2011 00:52
Βλέπουμε τα ίδια βίντεο, ή εικόνες, διαβάζουμε τα ίδια βιβλία, ή κείμενα.

Άλλα βλέπει-αντιλαμβάνεται ο ένας, άλλα ο άλλος.

Άλλοι διαβάζουν, άλλοι κάνουν ανάγνωση.

Άλλοι όταν τους θέτουν μία ερώτηση... απαντούν!
Άλλοι εκνευρίζονται γιατί.......................................................................................................................................
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Εἰκόνα

Πάρε το όπως θέλεις, το ανθρωπάκι που γελούσε αφορά εμένα και απευθύνεται σε εμένα που είμαι κουτός.

Εδώ κλείνει και η ανάρτηση "Ελευθερία από τον έλεγχο του νού".

Σε ευχαριστώ
;)
"ΟΙΑ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΙΑΔΕ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ"
Παρ 09/09/2011 12:24
«Βλέπουμε τα ίδια βίντεο, ή εικόνες, διαβάζουμε τα ίδια βιβλία, ή κείμενα.

Άλλα βλέπει-αντιλαμβάνεται ο ένας, άλλα ο άλλος.»

Ακριβώς Γεράσιμε εδώ αγγίζεις και την ουσία της όλης «αντιπαράθεσης.»(;;)
διότι αν προσέξεις τι γράφω ποιο πάνω…

«ότι η γνώση που εμπεριέχεται σ’αυτά τα συγγράμματα όπως π.χ. στον ΤΙΜΑΙΟ του μέγιστου Πλάτωνος, είναι σε διάφορα επίπεδα , και η προσέγγιση και ικανότητα αντίληψης εναπόκειται στο επίπεδο του καθενός από εμάς ξεχωριστά»

Και θα πρόσθετα επίσης και αυτά που εσύ παραθέτεις «βίντεο ή εικόνες»…

Ο καθορισμός του επιπέδου είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα….

Αυτή ήταν και η απορία μου για πολλά χρόνια.
Γιατί ένα κείμενο , ή ένα βίντεο κλπ .που βλέπω ή διαβάζω ξανά και ξανά αποκτά όλο και διαφορετικό νόημα ή μήνυμα (ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΤΕ) , και αυτό σε συνάρτηση με το τι άλλο έχω δει ή διαβάσει στο μεταξύ.

Αυτή είναι νομίζω εν μέρει και η έννοια του «Γηράσκω αεί διδασκόμενος»

Γι’αυτό φίλε μου θα συνεχίσω να συγκρούομε ακόμα και με τις παλαιότερες θέσεις μου
σε μια προσπάθεια να φτάσω σ΄αυτές τις αλήθειες οι οποίες δεν θα επιδέχονται αλλαγής
διότι ακριβώς αυτές θα αποτελούν τις «συμπαντικές Αλήθειες Νόμους» και όπως είπε και ο Μέγιστος Αριστοτέλης (κατά τον Γ. Κ. Λευκοφρύδη στο βιβλίο του «ΚΟΣΜΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΑ-ΓΥΡΟ ΕΨΙΛΟΝ» Σελ.71 της δικής μου έκδοσης.)

Αρχίζει λοιπόν «ΑΥΤΟΣ» να «ΦΑΣΚΕΙ»

«Ξέρετε, στο Σύμπαν σκέφτονται με συλλογισμούς, εμείς (ισον ΕΣΕΙΣ , δηλαδή εμείς εδώ οι γήινοι)- “με επαγωγή” (πάει να πει ανάποδα ): “μαζεύοντας τις γνώσεις σταγόνα-σταγόνα , προσπαθείτε να φτάσετε σε γενικές “αλήθειες-νόμους”: οι “έξω” , αντίθετα, κατέχουν αυτές τις αλήθειες-νόμους και ότι καινούριο παρουσιαστεί – το υποτάσσουν σ’αυτές τις γενικές “αλήθειες - νόμους”….»

Θα μπορούσατε να διαβάσετε το εν λόγο βιβλίο εδώ:
http://www.scribd.com/doc/8469656/Giorg ... ro-Epsilon
Σελ.27 το ποιο πάνω κείμενο.

Έχουμε επίσης κάνει αναφορά εδώ:
viewtopic.php?f=31&t=4530&p=33161#p33161

(Σημ: Διαβάστε ξανά το βιβλίο «ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΛΛΑΣ» σε συνάρτηση με το ποιο πάνω και θα καταλάβετε πολύ περισσότερα από πρίν).

Σ’αυτό το σημείο φίλοι συνοδοιπόροι θέλω την βοήθειά σας.
Αν κάποιος έχει το συγκεκριμένο Αρχαίο κείμενο του Αριστοτέλη παρακαλώ να το παραθέσει.

Θεωρώ ότι είναι η σημαντικότερη διατύπωση η οποία μας δίνει απαντήσεις ως προς το γιατί έχουμε τόσες αλήθειες στα Αρχαία κείμενα όταν μάλιστα γνωρίζουμε(;;;) ότι δεν είχαν ( ;;;) τα μέσα να αποδείξουν τις θεωρίες τους .

Δεν θα ήθελα το θέμα να κλίσει χωρίς να έχω και τις απόψεις των υπολοίπων επί τούτου. .
Πολλοί θέλουν το καλό μας
Μην τους αφήσετε να μας το πάρουν !!!!!!!
Παρ 09/09/2011 16:56
Αγαστοί φίλοι μου δεν αντιλαμβάνομαι το πνεύμα σας και το ήθος σας ως προς την προσέγγιση του θέματος ξεφεύγοντας τελείως …δηλ φαντάσου αυτοί οι νέοι που παρακολουθούν την σελίδα και το θέμα τι θα λέγουν δια αυτούς που θεωρείτε ότι κάτι γνωρίζουν παραπάνω ωραίο παράδειγμα δίνουμε θα παρακαλέσω αλλήλους την ευσέβεια και μετά ουσίας αντί- παράθεση ………….εστίν υγεία
Όσο για τον κυρ Ιωάννη Π. Φουρακη καλό είναι, να μην γίνεται η χρήση του ονόματος δια προσωπική αντιπαράθεση διότι δεν είναι ευγενικό κι εως ευγενεις! εάν έχουμε κάτι καθένας από εμάς να πει για τον κυρ Ιωάννη καλό είναι να χρησιμοποιούμε τα βιβλία του ως μέσο ορθής πληρο-φοριας όπως εις την προκειμένη περίπτωση του θέματος <<ελευθερία από τον έλεγχο του νου>>εις την σελίδα 127 << Μείξις - Ανακύκλησις>> και λίγο πιο πάνω και ολίγο πιο κάτω πιστεύω ότι περιέχει ορθή πληρο-φορία εξαιρώ τον κύριο Γεράσιμο διότι γνωρίζω ότι δεν το κατέχει το αυτό βιβλίο όποτε σύντομα όταν το λάβει θα έχει κι ίδιος σχηματίσει την δική του άποψη, η πληρο-φορία είναι ένα μέσο προσέγγισης εις την πορεία …… εκάστου κι δύσκολα πολύ δύσκολα κι όλο πιο δύσκολα είναι να την διακρίνεις ορθά δια αυτό κι μόνο τον λόγο ας κρατάμε κι λίγο…..
Την ασπίδα…….
ΕΙΣ ΤΟ ΕΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
Παρ 09/09/2011 20:13
Οι απόψεις πρέπει να αντιπαραθέτονται... κόσμια.

Όσο αφορά την ασπίδα που ανέφερε ο κύριος Μπράνης...

Όταν είναι κάποιος ενεργός, τότε εκτίθεται στον κίνδυνο να την ρίξει...
αλλά τελικά δεν την ρίχνει, όμως μαθαίνει, αποκτά πείρα...

Όταν δεν είναι ενεργός τότε "παίζει" εκ του ασφαλούς...

Ήθελα να κάνουμε μια συζήτηση για τα "τέρατα των παθών της ψυχής"

όπως τα συμβόλιζαν οι Έλληνες,

(βλέπε μέδουσα, βλέπε αμαζόνες, βλέπε κένταυροι κλπ. και τι αντιπροσωπεύουν...)

και είχαν να κάνουν με το "άλογο" μέρος της ψυχής μας, σε σχέση με το

κατά πόσο διαυγείς είμαστε και κατά πόσο μπορούμε να είμαστε

όταν μας επηρεάζουν όλα αυτά τα τεχνολογικά μέσα,

ώστε να βλέπουμε-ελέγχουμε το εγώ μας,

όπως είναι το παράδειγμα του Ηνίοχου.

Κύριε Μπράνη,

ο Δάσκαλος έδωσε με την στάση ζωής του και τον τρόπο έρευνας του:

Πρότυπο-Παράδειγμα.

Διαβάσατε προσεκτικά την ανάρτηση που με ανάγκασε να χρησιμοποιήσω

το όνομα του Δάσκαλου;

Και κάτι άλλο:

Κύριε Μπράνη..;

Μαύρα μάτια κάναμε να σας δούμε!

Καλώς ήλθατε! :thumbup:

Δημήτρη.

Για να μην δημιουργούνται... Εντυπώσεις.

Όταν σας ερωτούν, ή θέτουν ερωτήματα να μην τα προσπερνάτε...

Χωρίς ερωτήματα πως θα γίνει διάλογος, ή συζήτηση;
Πόσο μάλλον όταν κάποιος δεν απαντά (τους λόγους δεν τους γνωρίζω).

Γι' αυτό να απαντάτε πρώτα και μετά να λέτε και αυτά που θέλετε.
Να πάρουμε τουλάχιστον "κάτι" ως δίδαγμα(;) από αυτή την "αντιπαράθεση".

Σας χαιρετώ.
"ΟΙΑ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΙΑΔΕ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ"
◂ ΠΡΟΗΓ.2 / 2