Δεν έτυχε να σε γνωρίσω κι'εγώ Κύριε Γιάννη.
Η μόνη μας συνομιλία ήταν τηλεφωνική όταν έκανα εγγραφή στη Δημοθοινία!
Ημουν όμως σίγουρος για τήν ποιότητά σου, την Ελληνική σου ψυχή, την αγάπη σου για κάθε τι πραγματικά Ελληνικό!
Διαβάζοντας όλα τα βιβλία σου, τις συνεντεύξεις, ένοιωθα σαν διψασμένος, που επιτέλους ξεδιψούσε!
Καλό σου ταξίδι κρητίκαρε ΛΕΒΕΝΤΗ!
Ν.Σ
Η μόνη μας συνομιλία ήταν τηλεφωνική όταν έκανα εγγραφή στη Δημοθοινία!
Ημουν όμως σίγουρος για τήν ποιότητά σου, την Ελληνική σου ψυχή, την αγάπη σου για κάθε τι πραγματικά Ελληνικό!
Διαβάζοντας όλα τα βιβλία σου, τις συνεντεύξεις, ένοιωθα σαν διψασμένος, που επιτέλους ξεδιψούσε!
Καλό σου ταξίδι κρητίκαρε ΛΕΒΕΝΤΗ!
Ν.Σ
ΔΕΝ ΣΕ ΧAIΡΕΤΩ
Ι. Π. ΦΟΥΡΑΚΗ
ΑΠΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ
Δάσκαλε μου ζήτησες να μάθω ορθογραφία, δεν έμαθα
Δάσκαλε μου ζήτησες να διαβάσω τους Έλληνες συγγραφείς, δεν πρόλαβα
Δάσκαλε μου ζήτησες να μην σε λέω δάσκαλο, δεν μπορεσα
μα είμαι 'Ελληνας σου είπα και με ρώτησες ποιος από μας μπορεί να πει οτι Έλληνας είναι
μα ξέρω τόσα πράγματα μπορώ! και με έστειλες στο δημοτικό να αρχίσω, πάρε με τους άλλους από την αρχή
μα είμαι στρατιώτης περιμένω διαταγές, σου είπα μα δεν έχω εχθρούς για να 'χω στρατό και μου έδιξες τα άστρα και είπες εκεί πρέπει να νικήσεις
κοίταξα στον καθρέπτη του εχθρού μου και με συμφιλίωσες
διάβασα το ξένο και μου 'πες πως να βρίσκω το προσφιλές
σου μίλησα για την φαντασία και μου έμαθες την χθονα
ευχαριστώ που μου έδειξες το ελληνικό μέλλον
ευχαριστώ που μου δίδαξες τις Αλεξάνδριες πύλες
ευχαριστώ που μου έδειξες την Αχίλλειο αποχόρυσι
υπόσχομαι ως Έλλην να πράτω
υπόσχομαι τις πύλες να κρατώ κλειστές
και υπόσχομαι ως αφανής πολεμιστής να πολεμώ μέχρι τελευταίας ρανίδος
..... και ως θνητός πράτω
Ι. Π. ΦΟΥΡΑΚΗ
ΑΠΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ
Δάσκαλε μου ζήτησες να μάθω ορθογραφία, δεν έμαθα
Δάσκαλε μου ζήτησες να διαβάσω τους Έλληνες συγγραφείς, δεν πρόλαβα
Δάσκαλε μου ζήτησες να μην σε λέω δάσκαλο, δεν μπορεσα
μα είμαι 'Ελληνας σου είπα και με ρώτησες ποιος από μας μπορεί να πει οτι Έλληνας είναι
μα ξέρω τόσα πράγματα μπορώ! και με έστειλες στο δημοτικό να αρχίσω, πάρε με τους άλλους από την αρχή
μα είμαι στρατιώτης περιμένω διαταγές, σου είπα μα δεν έχω εχθρούς για να 'χω στρατό και μου έδιξες τα άστρα και είπες εκεί πρέπει να νικήσεις
κοίταξα στον καθρέπτη του εχθρού μου και με συμφιλίωσες
διάβασα το ξένο και μου 'πες πως να βρίσκω το προσφιλές
σου μίλησα για την φαντασία και μου έμαθες την χθονα
ευχαριστώ που μου έδειξες το ελληνικό μέλλον
ευχαριστώ που μου δίδαξες τις Αλεξάνδριες πύλες
ευχαριστώ που μου έδειξες την Αχίλλειο αποχόρυσι
υπόσχομαι ως Έλλην να πράτω
υπόσχομαι τις πύλες να κρατώ κλειστές
και υπόσχομαι ως αφανής πολεμιστής να πολεμώ μέχρι τελευταίας ρανίδος
..... και ως θνητός πράτω
Α ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΠΑΝΤΙΣΙΣ ΜΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΈΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ.
Δεν ξέρω αν ταξιδεύεις για το άστρο απ' όπου ήρθες ή αν είσαι ακόμα δίπλα μας, για να δίνεις τη μάχη μέσα από άλλες διαστάσεις για τους ανθρώπους που λούζονται από το ΦΩΣ.
Δεν σε είδα ποτέ από κοντά, γνώρισα όμως κομμάτια της ψυχής σου και του πνεύματός σου, που θα μας οδηγούν, αλλά και θα μας λείπουν. ..
Καλό ταξίδι, καλή δύναμη και καλή αντάμωση, ερευνητή της αλήθειας και της ελπίδας.
Δεν σε είδα ποτέ από κοντά, γνώρισα όμως κομμάτια της ψυχής σου και του πνεύματός σου, που θα μας οδηγούν, αλλά και θα μας λείπουν. ..
Καλό ταξίδι, καλή δύναμη και καλή αντάμωση, ερευνητή της αλήθειας και της ελπίδας.
EΙΣ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΦΟΥΡΑΚΗ, ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΠΟΣΕΙΔΕΩΝΟΣ ΤΟΥ 2.786 ΕΙΣ ΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ, ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΘΕΙΑ.
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ
ΤΟ ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟ ΛΑΒΑΡΟ ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΛΟΛΑΜΠΡΟ ΑΙΘΕΡΑ.
ΕΝΑΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΘΡΟΪΖΕΙ, ΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ.
ΟΙ ΛΑΜΠΡΟΙ ΗΜΙΘΕΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ, ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΥΡΦΟΡΕΣ ΛΟΓΧΕΣ ΤΟΥΣ.
ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΑΩΝ ΟΙ ΚΡΑΤΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΙ.
ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΗΡΩΩΝ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΙΘΕΡΑ, Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΛΑΜΠΥΡΙΖΕΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ.
ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ, Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΡΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ.
"ΕΣΤΙ ΗΜΑΡ ΟΤΕ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΣΣΕΤΑΙ".
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ
ΤΟ ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟ ΛΑΒΑΡΟ ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΛΟΛΑΜΠΡΟ ΑΙΘΕΡΑ.
ΕΝΑΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΘΡΟΪΖΕΙ, ΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ.
ΟΙ ΛΑΜΠΡΟΙ ΗΜΙΘΕΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ, ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΥΡΦΟΡΕΣ ΛΟΓΧΕΣ ΤΟΥΣ.
ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΑΩΝ ΟΙ ΚΡΑΤΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΙ.
ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΗΡΩΩΝ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΙΘΕΡΑ, Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΛΑΜΠΥΡΙΖΕΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ.
ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ, Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΡΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ.
"ΕΣΤΙ ΗΜΑΡ ΟΤΕ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΣΣΕΤΑΙ".
Δεν μπόρεσα να σε γνωρίσω Δάσκαλε του Ελληνισμού. Να μας προσέχεις απο εκεί που είσαι με τους προγόνους μας.
ΕΣΑΙΤΕ ΗΜΑΡ!!!
ΕΣΑΙΤΕ ΗΜΑΡ!!!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΥΡΑΚΗΣ (1937-2010)
«Υπήρξε ένας σπουδαίος ευπατρίδης, τολμηρός συγγραφέας και ερευνητής –αφήνοντας πίσω του ανάλογα πλούσιο συγγραφικό έργο-, ο οποίος με την πένα του ανέδυε άρωμα δημοκρατικής συνείδησης και αγάπης στα εθνικά ιδεώδη, ενώ συγκρούστηκε πολλές φορές με το κατεστημένο. Η δίψα του για την ανασυγκρότηση της πατρίδας και την ανάδειξη των αρετών του λαού μας τον έθεσε πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα. Εκείνος, αρκετά πεισματάρης, επέμενε στις απόψεις του και τις υποστήριξε με σθένος και επιχειρήματα, ακόμα κι όταν κάποιοι τον συμβούλευαν πως κινδύνευε να χαρακτηριστεί «γραφικός». Κάποιοι κύκλοι τον συνέδεσαν με την θρυλούμενη «Ομάδα Έψιλον» επειδή ήταν εκείνος που πρωτοχρησιμοποίησε αυτή την ονομασία, αναφερόμενος προφανώς σε ένα δικτύωμα ανθρώπων και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο που ήταν εμπνευσμένοι από το μεγαλείο της Ελλάδας. Το αξιοπερίεργο για τον Γιάννη ήταν η δυνατότητα του να μελετά αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, να διαβάζει και να μεταφράζει με ευκολία αρχαία κείμενα, αλλά και να γράφει στην καθαρεύουσα και την αρχαϊζουσα ελληνική γλώσσα, ενώ ουδέποτε τέλειωσε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου. Για όλους εμάς που τον αγαπούσαμε σθεναρά και τον θεωρούσαμε συνοδοιπόρο, αδελφό, δάσκαλο και πνευματικό πατέρα, το κενό που αφήνει πίσω του θα είναι δυσαναπλήρωτο. Νοιώθουμε συντετριμμένοι για το αιφνίδιο «ταξίδι» του καθώς η πληροφορία για το θάνατο του έφτασε σε μας την ώρα που τα «Φαινόμενα» όδευαν προς την εκτύπωση.
Καλό ταξίδι, Γιάννη.»
Από τα «ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ» του φίλου του, κου Αντωνάκη Απόστολου.
«Υπήρξε ένας σπουδαίος ευπατρίδης, τολμηρός συγγραφέας και ερευνητής –αφήνοντας πίσω του ανάλογα πλούσιο συγγραφικό έργο-, ο οποίος με την πένα του ανέδυε άρωμα δημοκρατικής συνείδησης και αγάπης στα εθνικά ιδεώδη, ενώ συγκρούστηκε πολλές φορές με το κατεστημένο. Η δίψα του για την ανασυγκρότηση της πατρίδας και την ανάδειξη των αρετών του λαού μας τον έθεσε πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα. Εκείνος, αρκετά πεισματάρης, επέμενε στις απόψεις του και τις υποστήριξε με σθένος και επιχειρήματα, ακόμα κι όταν κάποιοι τον συμβούλευαν πως κινδύνευε να χαρακτηριστεί «γραφικός». Κάποιοι κύκλοι τον συνέδεσαν με την θρυλούμενη «Ομάδα Έψιλον» επειδή ήταν εκείνος που πρωτοχρησιμοποίησε αυτή την ονομασία, αναφερόμενος προφανώς σε ένα δικτύωμα ανθρώπων και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο που ήταν εμπνευσμένοι από το μεγαλείο της Ελλάδας. Το αξιοπερίεργο για τον Γιάννη ήταν η δυνατότητα του να μελετά αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, να διαβάζει και να μεταφράζει με ευκολία αρχαία κείμενα, αλλά και να γράφει στην καθαρεύουσα και την αρχαϊζουσα ελληνική γλώσσα, ενώ ουδέποτε τέλειωσε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου. Για όλους εμάς που τον αγαπούσαμε σθεναρά και τον θεωρούσαμε συνοδοιπόρο, αδελφό, δάσκαλο και πνευματικό πατέρα, το κενό που αφήνει πίσω του θα είναι δυσαναπλήρωτο. Νοιώθουμε συντετριμμένοι για το αιφνίδιο «ταξίδι» του καθώς η πληροφορία για το θάνατο του έφτασε σε μας την ώρα που τα «Φαινόμενα» όδευαν προς την εκτύπωση.
Καλό ταξίδι, Γιάννη.»
Από τα «ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ» του φίλου του, κου Αντωνάκη Απόστολου.
"ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΤΩΡΕΣ"!
(Άργησα (;) να το γράψω και εδώ...)
Ένα πάρα πάρα πολύ Καλό Παιδί,
για το οποίο
δεν νομίζω να είμαι ο μόνος
που έχει το παράπονο
οτι δεν πρόσεχε
όσο θα έπρεπε
τον υλικό του φορέα
αυτής της εκδήλωσης.
Πάντως είναι εδώ,
γιατι λέτε οτι έφυγε;
Χαιρετώ : )
Ένα πάρα πάρα πολύ Καλό Παιδί,
για το οποίο
δεν νομίζω να είμαι ο μόνος
που έχει το παράπονο
οτι δεν πρόσεχε
όσο θα έπρεπε
τον υλικό του φορέα
αυτής της εκδήλωσης.
Πάντως είναι εδώ,
γιατι λέτε οτι έφυγε;
Χαιρετώ : )
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿Z =))=IΦI=((= S☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿Z =))=IΦI=((= S☿✩
http://hellanion.blogspot.com
✩☿Z =))=IΦI=((= S☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿Z =))=IΦI=((= S☿✩
http://hellanion.blogspot.com
Έχει περάσει μια βδομάδα από την αναχώρηση του σεβαστού μας Δασκάλου
και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει φύγει. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι λίγες μέρες πριν μου έσφιγγε το χέρι όταν τον επισκέφθηκα στο νοσοκομείο και μέσα στο βλέμμα του διέκρινα την ανάγκη που είχε να μας πει κάποια πράγματα αλλά δεν μπορούσε.... και έξαφνα άρχισε να γράφει με το δάκτυλο του πάνω στο σεντόνι …….
Είμαι σίγουρος Κύρ. Γιάννη ότι θα βρεις τον τρόπο να μας λες αυτά που πρέπει να ξέρουμε έστω και αν βρίσκεσαι σε μια άλλη διάσταση.
Εφόσον είμαστε σε εγρήγορση θα καταλάβουμε πότε είναι η ΩΡΑ …Θα καταλάβουμε Πού , Πώς , Πότε και Τι Πρέπει να κάνουμε.
Τα γεγονότα τρέχουν…..Η ώρα πλησιάζει ……..
και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει φύγει. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι λίγες μέρες πριν μου έσφιγγε το χέρι όταν τον επισκέφθηκα στο νοσοκομείο και μέσα στο βλέμμα του διέκρινα την ανάγκη που είχε να μας πει κάποια πράγματα αλλά δεν μπορούσε.... και έξαφνα άρχισε να γράφει με το δάκτυλο του πάνω στο σεντόνι …….
Είμαι σίγουρος Κύρ. Γιάννη ότι θα βρεις τον τρόπο να μας λες αυτά που πρέπει να ξέρουμε έστω και αν βρίσκεσαι σε μια άλλη διάσταση.
Εφόσον είμαστε σε εγρήγορση θα καταλάβουμε πότε είναι η ΩΡΑ …Θα καταλάβουμε Πού , Πώς , Πότε και Τι Πρέπει να κάνουμε.
Τα γεγονότα τρέχουν…..Η ώρα πλησιάζει ……..
Πολλοί θέλουν το καλό μας
Μην τους αφήσετε να μας το πάρουν !!!!!!!
Μην τους αφήσετε να μας το πάρουν !!!!!!!
Αγαπητέ κύριε Γιάννη,
Σήμερα έμαθα τα δυσάρεστα νέα. Μπορεί να διαφωνούσα σε πολλά μαζί σου, να απενεργοποιήθηκα από τη ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ αλλά θα σε ευχαριστώ πάντα για τους καινούργιους δρόμους που μου έδειξες και την αγάπη που μου μετέδωσες για την αρχαία ελληνική γραμματεία. Εύχομαι κάποια στιγμή να φιλοσοφήσουμε και να διαφωνήσουμε πάλι.
Ειλικρινά θα μου λείψεις
Σήμερα έμαθα τα δυσάρεστα νέα. Μπορεί να διαφωνούσα σε πολλά μαζί σου, να απενεργοποιήθηκα από τη ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ αλλά θα σε ευχαριστώ πάντα για τους καινούργιους δρόμους που μου έδειξες και την αγάπη που μου μετέδωσες για την αρχαία ελληνική γραμματεία. Εύχομαι κάποια στιγμή να φιλοσοφήσουμε και να διαφωνήσουμε πάλι.
Ειλικρινά θα μου λείψεις
Καλό ταξίδι Δάσκαλε...
Ο Ελληνισμός είναι πολύ φτωχότερος, θα λείψεις σε όλους μας!
Ο Ελληνισμός είναι πολύ φτωχότερος, θα λείψεις σε όλους μας!
Τώρα το έμαθα, είμαι συγκλονισμένος .
Καλό καταβόδιο δάσκαλε..
Καλό καταβόδιο δάσκαλε..
Τον γνώρισα στης αρχές του 2000 , ο δάσκαλος με εντυπωσίασε ήταν κινητή βιβλιοθήκη.
Μετά γράφτηκα στην ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ θυμάμαι ακόμα ονόματα από το φόρουμ… Ιχνηλάτης , Κρόνος , Αμύητο Άρρεν, Γρύπας , Λαμπίκος και πολύ άλλοι . Το δικό μου ψευδώνυμο δεν έχει καμία σημασία . Διαφώνησα με την λειτουργία του αληθινού ονοματεπώνυμου στην ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ και αποχώρισα .
Δεν ξέρω τι να πω …
Η θλίψη μου είναι απερίγραπτη .
ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΥΡΑΚΗ
θα σε θυμάμαι για πάντα .
Μετά γράφτηκα στην ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ θυμάμαι ακόμα ονόματα από το φόρουμ… Ιχνηλάτης , Κρόνος , Αμύητο Άρρεν, Γρύπας , Λαμπίκος και πολύ άλλοι . Το δικό μου ψευδώνυμο δεν έχει καμία σημασία . Διαφώνησα με την λειτουργία του αληθινού ονοματεπώνυμου στην ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ και αποχώρισα .
Δεν ξέρω τι να πω …
Η θλίψη μου είναι απερίγραπτη .
ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΥΡΑΚΗ
θα σε θυμάμαι για πάντα .
Ήρθες επισκέπτης όπως όλοι μας.Όμως άφησες μια παρακαταθήκη που λίγοι το καταφέρνουν.Οδήγησες όλους εμάς σε δρόμους πνευματικούς και τρόπο σκέψης ελεύθερο κι ελληνικό.Έγινες ΔΑΣΚΑΛΟΣ και δημιούργησες σχολειό σε όλη την Ελλάδα.Οι μαθητές σου κλαίνε γιατί ορφάνεψαν από τον οδηγό τους.Όμως έχουμε συντροφιά τα βιβλία σου που όσες φορές κι αν τα διαβάσουμε κάθε φορά κάτι και νούργιο θ΄ανακαλύπτουμε......
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣ
ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΛΗΣΜΟΝΕΙΣ.....
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣ
ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΛΗΣΜΟΝΕΙΣ.....
Καλο ταξιδι σε συμπαθουσα αρκετα.
Κύριε Γιάννη καλό ταξείδι και καλή συνέχεια.Δέν πρόλαβα να σας γνωρίσω απο κοντά,να ανταλλάξουμε δυο κουβέντες.Να κλέψω κάποιες στιγμές απο τον χρόνο σας.Μόνο σε μια ομιλια σας είχα ερθει και πραγματικά ένοιωσα μεγάλη τιμή που ήμουν και εγώ εκεί.Θα είστε πιστεύω ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ στον χώρο του Ελληνοκεντρισμού κ όχι μονο.Πιστεύω να ηρεμήσετε κ να ξεκουραστείτε εκει που θα πάτε γιατί μπορεί να έχει και άλλο ταξείδι η ψυχή.ποιός ξέρει...
....την Ερμιόνη (Τετάρτη) 17 Θαργηλίωνος ( 1 Ιουνίου) κλείνουμε <<183>> μέρες (6μηνα) από την αναχώρηση του πολυαγαπημένου μας Δασκάλου, να είμεθα όλοι καλά που τον θυμόμαστε και τον αγαπάμε...
«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία»
Έτυχε και γω να γνωριζω τον μεγάλο μας δάσκαλο,συλλυπιτήρια σε συγγενείς και φίλους και κείνους που τον αγάπησαν.
Απαντώ έναν σχεδόν χρόνο αργότερα διότι σήμερα είδα ότι κάποιος έγραψε κάτι, τελείως δογματικά ότι η ψυχή δεν πεθαίνει. Αυτό πρεσβεύει η θρησκεία μας, Αλλά η Κβαντκή θεωρία πρεβεύει ότι το ηλεκτρόνιο δεν είναι κάπου αλλά παντού. επίσης δε ότι υπάρχει ένας δυϊσμός μεταξύ ύλης και κύμματος πληροφορικής. Αυτά τα δύο, σώμα και ψυχή, είναι καταδικασμένα από τη φύση να συνυπάρχουν. Πεθαίνει το ένα πεθαίνει και το άλλο.
Ευχαριστώ .Δάμων
Απαντώ έναν σχεδόν χρόνο αργότερα διότι σήμερα είδα ότι κάποιος έγραψε κάτι, τελείως δογματικά ότι η ψυχή δεν πεθαίνει. Αυτό πρεσβεύει η θρησκεία μας, Αλλά η Κβαντκή θεωρία πρεβεύει ότι το ηλεκτρόνιο δεν είναι κάπου αλλά παντού. επίσης δε ότι υπάρχει ένας δυϊσμός μεταξύ ύλης και κύμματος πληροφορικής. Αυτά τα δύο, σώμα και ψυχή, είναι καταδικασμένα από τη φύση να συνυπάρχουν. Πεθαίνει το ένα πεθαίνει και το άλλο.
Ευχαριστώ .Δάμων