ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ΔΗΜΟΘΟΙΝΙΑ/BOARD/ΔΡΑΧΜΗ Ή ΕΥΡΩ ;

ΔΡΑΧΜΗ Ή ΕΥΡΩ ;

Α. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ3 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Δευ 07/11/2011 16:0
Αφού μας το "επέβαλαν" οι μελλοντικοί τσιφλικάδες του αγγλοσαξόσαξονικού -και επίσημα πια- κράτους που ονόμαζετε Ελλάδα, προχωρώ σ' αυτό το άτυπο δημοψύφισμα.
Δευ 07/11/2011 16:0
Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.....
Τα γαλόνια όπως έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης τα παίρνεις στη μάχη.
Δευ 07/11/2011 18:0
Έχω να παρατηρήσω ότι:
- Σχεδόν όλοι οι άντρες (όσοι έχουν υπηρετήσει στο Στρατό ξηράς, Ναυτικό, Αεροπορία)
- όλοι όσοι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι/λειτουργοί (άντρες και γυναίκες, εν ενεργεία ή σε σύνταξη, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, δικαστές, πυροσβέστες, εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί, κλπ)

έχουν δώσει έναν όρκο πίστης... στην πατρίδα, στη σημαία, στο σύνταγμα. Για όλους αυτούς το συγκεκριμένο ερώτημα δεν έχει νόημα, γιατί η απάντηση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ υπέρ του συμφέροντος της πατρίδας, και ποτέ υπέρ της μείωσης της εθνικής κυριαρχίας.

Το ερώτημα έχει ίσως νόημα για τους υπόλοιπους, οι οποίοι κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε υποχρεωτικά να δίνουν τον όρκο αν θέλουν να έχουν την ιθαγένεια (άλλο ιθαγένεια, και άλλο υπηκοότητα, όσο κι αν προσπαθούν να μάς πείσουν για το αντίθετο).

Θυμίζω όμως ότι στον όρκο των αρχαίων Αθηναίων πολιτών/οπλιτών αναφέρεται "...και την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι. ..."

Εκείνο το "θα υπερασπίζομαι την πατρίδα μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου" πού πήγε; Ξεχάστηκε από όσους μας βάζουν ψευτοδιλλήματα;