Καλησπέρα σας, δεν ξέρω αν είμαι στην σωστή κατηγορία για να ανοίξω αυτό το θέμα, αλλά η γλώσσα μας έχει σχέση με την αυτογνωσία, οπότε γι'αυτό το έβαλα εδώ...
Καθώς διάβαζα γα την εξεταστική μου, συνάντησα την λέξη "καλλίτερο" και μου φάνηκε περίεργο γιατί από 'τι έμαθα στο σχολείο γράφεται έτσι "καλύτερο" όπως και άλλες λέξεις πχ "μεγαλύτερο, βαρύτερο" κοκ
Όμως δεν είναι μόνο αυτή η λέξη που με προβληματίζει αλλά και πολλές ακόμα!
Όπως το αυγό ή αβγό, το τρένο ή τραίνο, αφτί ή αυτί, ορθοπεδικό ή ορθοπαιδικό, βρώμα ή βρόμα;
και 'γω δεν ξέρω πόσες ακόμα τέτοιες λέξεις υπάρχουν!!!
Το θέμα είναι ότι η καθηγήτρια που έγραψε το βιβλίο που διαβάζω για την εξεταστική μου, έχει δίπλα από το όνομα της ένα ph.d. και αναρωτιέμαι αν κάνω λάθος και δεν έμαθα καλά γράμματα στο σχολείο ή αν κάποιος έχει πτυχία από τύχη....
Φιλικά
Χρυσοβαλάντη
Καθώς διάβαζα γα την εξεταστική μου, συνάντησα την λέξη "καλλίτερο" και μου φάνηκε περίεργο γιατί από 'τι έμαθα στο σχολείο γράφεται έτσι "καλύτερο" όπως και άλλες λέξεις πχ "μεγαλύτερο, βαρύτερο" κοκ
Όμως δεν είναι μόνο αυτή η λέξη που με προβληματίζει αλλά και πολλές ακόμα!
Όπως το αυγό ή αβγό, το τρένο ή τραίνο, αφτί ή αυτί, ορθοπεδικό ή ορθοπαιδικό, βρώμα ή βρόμα;
και 'γω δεν ξέρω πόσες ακόμα τέτοιες λέξεις υπάρχουν!!!
Το θέμα είναι ότι η καθηγήτρια που έγραψε το βιβλίο που διαβάζω για την εξεταστική μου, έχει δίπλα από το όνομα της ένα ph.d. και αναρωτιέμαι αν κάνω λάθος και δεν έμαθα καλά γράμματα στο σχολείο ή αν κάποιος έχει πτυχία από τύχη....
Φιλικά
Χρυσοβαλάντη
Νομίζω ότι η απάντηση του Βλάση τα λέει όλα. Πιο συνοπτική μπορεί να γίνει μόνο αν χρησιμοποιήσεις την τελευταία του λέξη. 
Διὸ καὶ ἐπεφθέγγοντο οἱ Πυθαγόρειοι ὡς
μεγίστου ὅρκου ὄντος τῆς τετράδος·
οὐ μὰ τὸν ἁμετέρᾳ κεφαλᾷ παραδόντα τετρακτύν
παγὰν ἀενάου φύσεως ῥίζωμά τ΄ ἔχουσαν.
μεγίστου ὅρκου ὄντος τῆς τετράδος·
οὐ μὰ τὸν ἁμετέρᾳ κεφαλᾷ παραδόντα τετρακτύν
παγὰν ἀενάου φύσεως ῥίζωμά τ΄ ἔχουσαν.