ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κώδικας Da Vinci & Illuminati - Περιοδικά - Βιβλία

- Κώδικας Da Vinci & Illuminati - Περιοδικά - Βιβλία

takvra29 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
cultΜέλος
18/09/2006, 13:52:17
Εχοντας διαβασει το angels and demons του Μπραουν,καταληγω οτι ειναι ενα απο τα πιο cliche και ανιαρα βιβλια που εχω διαβασει.Κουραστικη ιστορια με επαναλαμβανομενο μοτιβο χολυγουντιανου τυπου,"ανατροπες" που φωναζουν 5 σελιδες πριν,και ηρωες επιπεδοι.Με λιγα λογια,ουτε για παραλια.Υπαρχουν καλυτερα βιβλια ακομα και αυτου του επιπεδου.Εαν θελει καποιος παρομοια θεματα δωσμενα με μυθιστορηματικο τροπο,υπαρχει το εκκρεμες του Φουκω,οι μασκες των πεφωτισμενων και το ονομα του ροδου,αναμεσα σε πολλα.
toxicΝέο Μέλος
25/09/2006, 01:36:41
gia se olus sas!!!!
exw diabasei to kwdika k exw dei thn tainia
to biblio bebaia adiki8ike arketa apo thn tainia.isvws epid otan dibazoyme kati dhmiurgume monoi mas tis eikones mew sto mialo mas
mariha2912Μέλος
25/09/2006, 03:42:55
ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ, ΤΟ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΣΗ. ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ... ΠΑΝΕ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΤΟΣΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ. ΟΛΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΟΑΚΟΥΣΤΕΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΙΑ ΚΙ ΑΚΟΥΕΙ... ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΗ, Η ΨΕΥΤΙΚΗ, Η ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΤΛ... ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΑΝΙΕΡΑ Ο ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟ, ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΣ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΥ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ... ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΤΑΛΑΝΤΟΣ, ΚΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.ΕΝΤΑΞΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΟΒΕΡΟΣ ΠΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΛΟΣ!!!

ΥΓ. ΦΙΛΕ toxic, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΩ.

25/09/2006, 07:35:31
Αγαπητέ toxic, θα σε παρακαλούσα να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες ώστε να είναι περισσότερο ευανάγνωστα τα μηνύματα σου.

In anticipation of my resurrection...

IngmarΜέλος
12/10/2006, 18:31:12
όντως,εξαιρετικά τα 2 βιβλία του Ν.Μπράουν.Ανυπομονώ για τη τρίτη συνέχεια με τον κ.Λάνγκτον!

Όμως,πρόσφατα πήγα και αγόρασα το "ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ" του Robert Finn(Γκοβόστη)το οποίο...διαφημίστηκε ως η "βρετανική απάντηση στον Κώδικα Ντα Βίντσι"(!).Το διάβασα μεν,αλλά όχι...μονορούφι δε.Για την ακρίβεια(να με συγχωρέσουν οι εκδότες υπέυθυνοι ή και φίλοι του συγγραφέα)ΒΑΡΙΟΜΟΥΝΑ ΤΟΣΟ που κάποια στιγμή "έκλαψα" τα λεφτουδάκια μου!

Με το συμπάθειο,καμιά σχέση ο κ.Φιν με τον κ.Μπράουν:το πονημά του πρώτου("ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ"),ούτε βάθος έχει,ούτε καμιά εντυπωσιακή κλιμάκωση περιπέτειας ή αγωνίας,ούτε καν ανατροπές!Μόνο έμφαση στην ρεαλιστική ανάπτυξη των 2 πρωταγωνιστικών χαρακτήρων (το μόνο που φέρνει στο νου Ντα Βίντσι)του βιβλίου και κάποιες "σφήνες" μεταφυσικού περιεχομένου.Τίποτα άλλο,δυστυχώς!Γενικώς,το συνολικό αποτέλεσμα φαντάζει απογοητευτικά "νωθρό",ρηχό,ξεπατίκωμα αμέτρητων κλισέ (σιγά δηλ.το αστυνομικό...μυστήριο!)με συνέπεια ο αναγνώστης που καλόμαθε με το ταλέντο του Νταν Μπράουν,να το βαρεθεί από τις μεσαίες κιόλας σελίδες του βιβλίου!Φυλάξτε καλύτερα τα λεφτά σας να πάρετε τον "ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ"...

Ingy

(όπως πάνω-έτσι και κάτω)

melancholyΜέλος
04/05/2007, 15:10:05
Έχω διαβάσει και τα δύο.Το Illuminaty ή Angels and Deamons και στα αγγλικά.Και τα δύο έχουν ενδιαφέρον αλλα αυτό που μου αρέσει περισσοτερο είναι ο κώδικας Da Vinci.
ZOIROSΜέλος
13/05/2005, 20:05:18
ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ;

¨ιδόντες δε οι ΥΙΟΙ του Θεού τας θυγατέρας των ανθρώπων ότι καλοί εισίν έλαβον εαυτούς γυναίκας από πασών ων εξελέξαντο¨ (Γεν.ΣΤ΄2)

¨και επεσκέψατο Κύριος την Άνναν,και έτεκεν έτι τρεις υιούς και δύο κόρες¨ (Βασιλ.Α.Β΄21)

Μπράβο αποτελεσματικότητα..Πολύ καρπερός ο ¨Κύριος¨.Πέντε παιδιά με μία επίσκεψι(!!!)....και ομιλούν για μονογενή Χριστό...

EGV

WindWalkerΜέλος
13/05/2005, 21:09:25
Τι είναι το (Βασιλ.Α.Β΄21); Το κατά Βασίλην Ευαγγέλιο;
14/05/2005, 00:18:40
Φοβάμαι WindWalker,
πως η απορία σου δε θα λυθεί
τουλάχιστον στο παρόν τόπικ, το οποίο απενεργοποιείται
όπως όλα τα παρόμοια, που με ίδιο και απαράλλακτο τρόπο,
δημοσιεύει με επιδημιολογικό τρόπο το μέλος ZOIROS

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!