ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών Νο.2 (Ας πλακωθούμε λιγάκι!) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών Νο.2 (Ας πλακωθούμε λιγάκι!) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

amalia61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
03/08/2003, 16:06:44
[quote]
Έχω λίγο συγχυστεί από την πορεία της συζήτησης. Το όνομα του ψάχνετε ή τον Ίδιο? Ψάχνετε να βρείτε από πού προέρχονται τα όσα σας συμβαίνουν? Γιατί γίνονται τα τόσα άσχημα στη ζωή? Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σας, ψαχτείτε. Ο θεός είναι μέσα αλλά είναι και παντού. Δε σας ικανοποιούν οι αποδείξεις που βρίσκονται τριγύρω σας, γυρίστε τα πνευματικά σας μάτια προς τα έσω σας. Η πορεία προς το θεό είναι ευθεία γραμμή και η είσοδος πολύ μικρή.
_______________________________________________________________________________________________________ ΝΟΜΙΖΩ ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ ΠΩΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ FLAWLESS , ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΟΧΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ Ή ΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ ΑΝΕΠΙΤΥΧΕΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΘΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΩΦΕΛΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ... ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.....(ΠΡΑΓΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...) ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ....

Edited by - kapodistria on 03/08/2003 16:10:51

oneiric1Μέλος
03/08/2003, 16:45:16
...τον Θεό καλέ μου...

* Irene *
~ Love is the only truth ~

ΠύρραΜέλος
03/08/2003, 18:06:12
Φίλε Καποδίστρια γιατί εξέλαβες την απάντηση μου ως εναντίον σου ή ως μη απαραίτητη και όχι ως συμπλήρωμα των δικών σου σκέψεων προς ενίσχυση τους? Αν και εσύ είχες διαβάσει προφανώς προηγούμενο μου μήνυμα θα έβλεπες ότι δεν έχω τίποτα να ρωτήσω στο Θεό. Επαναλαμβάνομαι και λέω: "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕ"

Πάντα με φιλική διάθεση

Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα

03/08/2003, 18:26:13
quote:

Φίλε Καποδίστρια γιατί εξέλαβες την απάντηση μου ως εναντίον σου ή ως μη απαραίτητη και όχι ως συμπλήρωμα των δικών σου σκέψεων προς ενίσχυση τους? Αν και εσύ είχες διαβάσει προφανώς προηγούμενο μου μήνυμα θα έβλεπες ότι δεν έχω τίποτα να ρωτήσω στο Θεό. Επαναλαμβάνομαι και λέω: "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕ"

Πάντα με φιλική διάθεση

KAΛΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΥΡΡΑ, ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ, ΣΥΓΝΩΜΗ.ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΟΝΙΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ. ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΙΣΩΣ...

whispererΝέο Μέλος
03/08/2003, 20:20:26
quote:

Πάντα με φιλική διάθεση

Αν πράγματι αγαπητή Πύρρα τα πάντα με σοφία εποίησε προς τι όλη αυτή η δυστυχία στον κόσμο;
Προς τι όλη αυτή η μεμψιμοιρία και γιατί κανείς δεν είναι ευτυχισμένος με αυτό που έχει και θέλει πάντα του διπλανού του;

FlawlessΜέλος
03/08/2003, 21:06:13
THIA DIKI!
ME BRISKIS SIMFONO EDO.

03/08/2003, 21:29:42
[/quote]
Αν πράγματι αγαπητή Πύρρα τα πάντα με σοφία εποίησε προς τι όλη αυτή η δυστυχία στον κόσμο;
Προς τι όλη αυτή η μεμψιμοιρία και γιατί κανείς δεν είναι ευτυχισμένος με αυτό που έχει και θέλει πάντα του διπλανού του;

[/quote]Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ,ΚΑΘΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΝΤΑ.ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ..ΕΔΩ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ , WHISPERER,ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ Σ' ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ...ΠΑΝΤΩΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑΣ ; ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ....

Edited by - kapodistria on 03/08/2003 21:31:59

whispererΝέο Μέλος
03/08/2003, 23:30:14
Ναι, είναι όμως αφορισμός να λέμε ότι αφού ο θεός μας έδωσε την ευκαιρία ας την αξιοποιήσουμε, και να βγαίνει ο θεός "λάδι". Τι είδους θεός είναι αυτός που έδωσε στα δημιουργήματα του τέτοια χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούν τις δυνατότητες τους με τόσο λάθος τρόπο?
Και αν δεχθούμε την άποψη, όπως έχω δει σε πολλούς συνομιλητές μας, να αναφέρουν ότι ο θεός είναι μέσα σε όλους μας, μήπως αυτό εκτός του ότι είναι μία πρώτης τάξεως δικαιολογία να φερόμαστε ασύδοτα, ίσως θα έπρεπε να μας κάνει να αναρωτηθούμε εάν υπάρχει ο θεός ή αν τον εφηύρε η πονηριά του ανθρωπίνου εγκεφάλου για να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα?

ma.gosΜέλος
04/08/2003, 00:26:17
ΤΙ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΟΥ...ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ...
ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ "ΓΙΑΤΙ?"...
ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΓΙΑΤΙ...ΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΘΕΤΑ,ΡΗΜΑΤΑ,ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ...
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ?ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ..?
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΩΣ..ΠΩΣ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΠΩΣ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ..
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΟΤΕ...ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ,ΠΟΤΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ,,,
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΟΙΟΣ...ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ,ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ...
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΟΣΟ...ΠΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ,ΠΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΩ..
ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΓΙΑΤΙ? Η ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ..ΤΙ?

They shall grow not old, as we that are left grow old.
Age shall not weary them, nor the years condemn.
At the going down of the sun and in the morning,
We will remember them.

If man is 5
then the devil is 6
if the devil is 6
then god is 7
ΠύρραΜέλος
04/08/2003, 13:22:12
quote:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ,ΚΑΘΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΝΤΑ.ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ..ΕΔΩ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ , WHISPERER,ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ Σ' ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ...ΠΑΝΤΩΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑΣ ; ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ....

Ο φίλος Καποδίστριας με κάλυψε πλήρως.
Νομίζω ότι το έθεσε σωστά.

quote:
Ναι, είναι όμως αφορισμός να λέμε ότι αφού ο θεός μας έδωσε την ευκαιρία ας την αξιοποιήσουμε, και να βγαίνει ο θεός "λάδι"

Έστω ότι κάποιος σου δίνει όλα τα υλικά που μπορούν να υπάρχουν για να φτιάξεις μία τάρτα. Και σου λέει όλες τις ιδιότητες του κάθε υλικού, και σου τονίζει ότι κάποιοι συνδυσμοί δε θα δώσουν κοινά εύγευστο αποτέλεσμα, σε καθοδηγεί κιόλας με κάποιες συμβουλές. Και σου λέει φτιάξε τη δική σου τάρτα. Εσύ όμως αδιαφορείς για τα λεγόμενα, και από τη δίψα σου να δοκιμάσεις διάφορα φτιάχνεις μια τάρτα που δεν τρώγεται, τότε ποιος φταίει? Ο δάσκαλος? Ο δάσκαλος σου έδωσε την ευκαιρία και σε καθοδήγησε, αλλά εσύ υα έκανες θάλασσα. Φταίει ο δάσκαλος?

quote:

Τι είδους θεός είναι αυτός που έδωσε στα δημιουργήματα του τέτοια χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούν τις δυνατότητες τους με τόσο λάθος τρόπο?

Σαν έφηβος η μητέρα μου μου επέτρεπε να βγώ να διασκεδάσω. Γιατί το έκανε? Για να μάθω τη ζωή, για να ολοκληρωθώ, για να χαρώ. Πριν βγώ με καθοδηγούσε. Μου έδινε το δικαίωμα της επιλογής. Αν εγώ αυτό το δικαίωμα το έκανα κατάχρηση ή εκμεταλευόμουν καταστάσεις θα έπρεπε να πω τι μάνα είναι αυτή που με άφησε να βγώ έξω?

quote:

Και αν δεχθούμε την άποψη, όπως έχω δει σε πολλούς συνομιλητές μας, να αναφέρουν ότι ο θεός είναι μέσα σε όλους μας, μήπως αυτό εκτός του ότι είναι μία πρώτης τάξεως δικαιολογία να φερόμαστε ασύδοτα, ....

Γιατί η παραδοχή να μας κάνει να φερόμαστε ασύστολα?

quote:

.... θα έπρεπε να μας κάνει να αναρωτηθούμε εάν υπάρχει ο θεός ή αν τον εφηύρε η πονηριά του ανθρωπίνου εγκεφάλου για να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα?

Βοήθησε με να καταλάβω πως ακριβώς το θέτεις.

04/08/2003, 13:27:32
quote:

ΤΙ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΟΥ...ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ...
ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ "ΓΙΑΤΙ?"...
ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΓΙΑΤΙ...ΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΘΕΤΑ,ΡΗΜΑΤΑ,ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ...
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ?ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ..?
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΩΣ..ΠΩΣ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΠΩΣ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ..
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΟΤΕ...ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ,ΠΟΤΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ,,,
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΟΙΟΣ...ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ,ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ...
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΟΣΟ...ΠΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ,ΠΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΩ..
ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΓΙΑΤΙ? Η ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ..ΤΙ?

They shall grow not old, as we that are left grow old.
Age shall not weary them, nor the years condemn.
At the going down of the sun and in the morning,
We will remember them.

If man is 5
then the devil is 6
if the devil is 6
then god is 7

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΜΑΓΕ, Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ...ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ "ΓΙΑΤΙ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΜΕ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ , ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΔΩΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΠΟΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ "ΓΙΑΤΙ" ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΤΟΣΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΑ!!!ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΔΗΛΑΔΗ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΑΠΛΩΧΕΡΑ ΜΑΣ ΔΩΡΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΒΙΩΣΗΣ... ΤΑ "ΓΙΑΤΙ" ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ Η ΦΩΤΗΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.... ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ......

FlawlessΜέλος
04/08/2003, 13:38:39
8ANATOS-FILOSOFIA
PROKLISIS TIS ZOIS
AN POTE KATAFEROYME NA AKOLOY8ISOYME
TON DROMOS TIS TELIOTITAS
ISOS TOTE
NA PAROYME APANTISIS
SE OTI MAS APASXOLI
MONO POY TOTE PIA
OI EROTISIS KAI OI LEKSIS
DEN 8A EXOYN PIA SIMASIA................

whispererΝέο Μέλος
04/08/2003, 18:03:35
Έστω ότι κάποιος σου δίνει όλα τα υλικά που μπορούν να υπάρχουν για να φτιάξεις μία τάρτα. Και σου λέει όλες τις ιδιότητες του κάθε υλικού, και σου τονίζει ότι κάποιοι συνδυσμοί δε θα δώσουν κοινά εύγευστο αποτέλεσμα, σε καθοδηγεί κιόλας με κάποιες συμβουλές. Και σου λέει φτιάξε τη δική σου τάρτα. Εσύ όμως αδιαφορείς για τα λεγόμενα, και από τη δίψα σου να δοκιμάσεις διάφορα φτιάχνεις μια τάρτα που δεν τρώγεται, τότε ποιος φταίει? Ο δάσκαλος? Ο δάσκαλος σου έδωσε την ευκαιρία και σε καθοδήγησε, αλλά εσύ υα έκανες θάλασσα. Φταίει ο δάσκαλος?

Αγαπητή Πύρρα σε ρωτάω το εξής: Αν ήσουν δασκάλα σε νηπιαγωγείο και έδινες μπογιές στα παιδάκια και χαρτιά να ζωγραφίσουν(το καθένα το δικό του χαρτί) δύό τινά θα συνέβαιναν, ή θα τα επέβλεπες και θα καθόντουσταν ήσυχα ή θα τους έλεγες να καθήσουν ήσυχα και θα έφευγες. Πόση ευφυία χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι όταν θα γυρίσει η τάξη θα είναι να μην πω πως!
Πόση λοιπόν ευφυία θέλει και ένας θεός για να καταλάβει ότι αφήνοντας μας ελεύθερους ο δρόμος είναι μονόδρομος αποκλειστικά?

04/08/2003, 19:00:26
quote:

Πόση λοιπόν ευφυία θέλει και ένας θεός για να καταλάβει ότι αφήνοντας μας ελεύθερους ο δρόμος είναι μονόδρομος αποκλειστικά?
____________________________________________________________________________________________

ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΟΥΣΕ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ.ΜΕΤΑ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΑ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,Η ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΗ ΓΕΝΙΚΩΣ...ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ..ΟΛΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΟΥΝ...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΦΕΙΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑ ΒΡΗ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ" ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ..ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΩΣΗ ΤΟΥ...ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ..Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ...ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ, Σ' ΑΥΤΟΝ...ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ...

[/quote]

whispererΝέο Μέλος
04/08/2003, 20:23:51
Να ξεκαθαρίσω κάτι πριν απαντήσω! "Τα ποτήρια για ΄μένα είναι μονίμως μισό γεμάτα", κι αν ακούγομαι αρνητικός τώρα είναι γιατί περιγράφω την πραγματικότητα και όχι ότι εκφράζω την άποψη μου.
Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω και ενίοτε με απελπίζει, αλλά δύστυχώς έτσι είναι!

T-SEEKERΜέλος
04/08/2003, 21:50:14
φίλη πυρρα ειλικρινα μακάρι να είχα και εγω΄την εσωτερικη σιγουρια που έχεις εσύ . αλλα είναι τόσα πολλα που συμβαίνουν γύρω μου που δεν μπορω να αγνοήσω . όταν βλέπεις το σακατεμενο παιδάκι να κλαίει και σου σπαράζει η καρδιά δεν μπορείς παρα να αναρωτιέσαι "που είσαι θεε ?" . πάντως σίγουρα δράση - αντίδραση , αλλά εφόσον αναφέρεις ότι ο θεός εν σοφία εποίησεν αναρωτιέμαι που είναι εκεί η σοφία ? εφόσον έχει αυτή τη δυνατότητα γιατί δεν επεμβαίνει σαυτες τιςπεριπτώσεις "αδικίας" .

δε θέλω να περιμενω μέχρι να πεθανω για να δω το θεο . δεν θέλω να πεθανω για να δω απονομή δικαιοσύνης . μήπως ζητάω πολλά ? δεν μαρέσει η υπεκτίμηση της επίγειας ζωής . θέλω να τον δω τώρα όταν σε κοιτάω στα ματια , όταν αναζητώ μέσα μου ...και πράγματι μερικες φορές τον βλεπουμε σεόλες τις εκφάνσεις της ζωής και είναι τόσα που σε παροτρύνουν να πιστέψεις και να τον αγαπήσεις αλλα είνια και τόσα άλλα πουσε κανουν να αμφιβάλλεις ...
επισης , αναφέρεις

quote:
Ναι, γιατί να την πληρώσει ένα μικρό παιδί? Ερωτώ, είμαστε τόσο παντογνώστες που είμαστε σίγουροι ότι την πληρώνει? Μήπως τελικά αφήνεται στις αγκάλες του Θεού?

σε καμία περίπτωση δεν μπορω να δεχτώ κατι τέτοιο ως "δικαιολογία" για να μην κατηγορούμε το θεό ...
εγώ χωρίς περιστροφές θα έλεγα ότι ίσως ναι να παει στο παράδεισο αλλα δεν παύει να "την πληρωνει" . στον παραδεισο μπορεί να παει και μετα από 70 χρόνια .
ναι την πληρώνει , όταν χάνει το δικαίωμα να βιώσει τη ζωή στην πληρότητα της
ναι την πληρώνει , όταν χάνει το δικαίωμα να ερωτευτεί , να γνωρίσει ,να κάνει επιλογές ...
ναι την πληρώνει , όταν εξαιτίας αυτού του γεγονότος όλη η οικογένεια βυθίζεται στο πενθος
ναι την πληρώνει , όταν όταν όταν...
ίσως ναι , να περνάει καλά εκεί πο είναι . αυτό δεν διαγράφει το γεγονός ότι ποτέ δεν θα γίνει "ολοκληρωμένο άτομο" .

και τέλος σχετικα με το παράδειγμα του κεικ που αναφερεις , δεςν σκέφτηκες το εξής ...
ναι δεν θα φταίει η μαμά αν το μίγμα αποδειχτεί δηλητηριώδες αλλα θα φταίει η μητέρα αν το παιδάκι δώσει σε ένα φίλο του να δοκιμασει και αυτη δεν το εμποδίσει ...
καταλαβαίνεις τί ενοώ ?

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

T-SEEKERΜέλος
04/08/2003, 21:52:22
επίσης να πως ότι τα ακόλουθα ισχύουν και για μένα :
quote:
"Τα ποτήρια για ΄μένα είναι μονίμως μισό γεμάτα", κι αν ακούγομαι αρνητικός τώρα είναι γιατί περιγράφω την πραγματικότητα Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω και ενίοτε με απελπίζει, αλλά δύστυχώς έτσι είναι!

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

FlawlessΜέλος
04/08/2003, 23:37:38
T-SEEKER
KATA KAPIO OSO SIMFONO MAZI SOY
ALA ALO TOSO DIAFONO.
O KA8ENAS MAS EXEI MIA APOSTOLI STIN GI
DEN BORIS NA LES
[δε θέλω να περιμενω μέχρι να πεθανω για να δω το θεο . δεν θέλω να πεθανω για να δω απονομή δικαιοσύνης . μήπως ζητάω πολλά ? δεν μαρέσει η υπεκτίμηση της επίγειας ζωής . θέλω να τον δω τώρα όταν σε κοιτάω στα ματια , όταν αναζητώ μέσα μου ...και πράγματι μερικες φορές τον βλεπουμε σεόλες τις εκφάνσεις της ζωής και είναι τόσα που σε παροτρύνουν να πιστέψεις και να τον αγαπήσεις αλλα είνια και τόσα άλλα πουσε κανουν να αμφιβάλλεις ...]
OTAN BLEPIS EKSO APO TO PARA8IRO SOY(KITA TORA)DEN BLEPIS TON 8EO
DEN BLEPIS TA DIMIOYRGIMATA TOY.DEN BORIS NA DIS TIN AGAPI SAN SINES8IMA OPOS KAI TO MISOS,TIN KALOSINI KAI KAI KAI
OLA EXOYN KAPIO SKOPO
KAI EGO SIBONO MAZI SOY TO AGORI GIA TO OPIO MILAS
ALA DEN BORIS NA TO GIRNAS STON 8EO

OLI MAS KATA KEROYS DOKIMASTIKAME KAI 8A DOKIMASTOYME
OLI MAS IXAME STIGMES POY NIO8AME TOSO OMORFA-GALINIA
KAI 8A 8ELAME NA KRATISOYN GIA PANTA
IPIRXAN ANTISTIXA STIGMES POY NIO8AME APEGNOSMENI
NIO8AME ADIEKSODO, ALA KAI AUTES PERASAN
8ELO NA KLISO LEGONTAS POS GIA TON AN8ROPO TIS EPOXIS
MAS NIO8O MIA AIDIA.
KA8E MERA BLEPO TO KAKO,TIN PONIRIA STA MATIA TON ANR8OPON
ALLA BAZO ''GIALIA'' KAI GIA MENA DEN YPARXUN(PX DES IDISIS KAPSAN
OTI IXE MINI STON DIONISO ESXOS)
KATA TA ALA OMOS BLEPO KAI AN8ROPOYS POY OTAN TOYS KITAO STA
MATIA XEROME GIA AUTOYS.APO AUTOYS TOYS AN8ROPOYS PERNO DINAMI.
KAI SINEXIZO STO DISKOLO MONOPATI TIS ZOIS. --GEMATO ''EBODIA''--.
THINK POSITIVE

FlawlessΜέλος
04/08/2003, 23:42:37
KATI SBISTIKE !
KAI KSEXASA KATI EROTIMATIKA ELPIZO NA TO KATALABES ;)

05/08/2003, 00:26:03
παιδια καλησπερα:))),
φιλοι μου ολοι εχετε δικαιο,εμεις οι ανθρωποι ειμαστε απο τα τελειοτερα δημιουργηματα,της δυναμης που εμεις οι χριστιανοι ονομαζουμε θεο,αλλοι αλλαχ...,το θεμα ειναι πως εχουμε ξεπεσει και στα ματια μας ,αλλα πιστευω και στα ματια του υψιστου.
επεμβαινει ,αλλες φορες το βλεπουμε,τις περισσοτερες οχι.
ποσες φορες κανουμε λαθη,ποσες φορες νομιζουμε και πιστευουμε πως εχουμε βρει ,η εχουμε δει κατι που μας γεμιζει προσωρινα με ευτηχια,αλλα τελικα αποδυκνειεται κατι το ψευτικο?ενω μπορει η πραγματικη ευτηχια να ειναι διπλα μας ακριβως και να μην το παρουμε ειδηση?
υπαρχουν ανθρωποι που δεν τους αρκουν τα λιγα.υπαρχουν ανθρωποι που και ενα χαμογελο ,αρκει να τους κανει ευτηχισμενους με ολοκληρη την σημασια της λεξης.
παρτε παραδειγμα τα παιδακια στα ορφανοτροφεια,ενα χαμογελο αρκει να τα εμψυχωσει.
η ματια τους ειναι το ευχαριστω.
η αδικια θα υπαρχει ,οσο ειμαστε ακομη "χαμηλα" και δεν κανουμε κατι για να αλλαξει.
αναρωτιουνται αρκετοι, γιατι δεν κανει κατι ο θεος,πιστευω πως δινει δυναμη και θεληση σε ολους τους ανθρωπους που βλεπουν με ρεαλισμο ,καταματα τα προβληματα και τις αδικιες ,ετσι ωστε να μπορουν να δινουν τον αγωνα τους εναντια σε αυτα.
αρκετα σας κουρασα με την πολυλογια μου,ευχαριστω για την κατανοηση σας:)))))))
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

Edited by - manos on 05/08/2003 00:27:09