ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μεγάλοι Μύστες το Βιβλίο που κυνήγησαν... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Μεγάλοι Μύστες το Βιβλίο που κυνήγησαν... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Ορφέας31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ΟρφέαςΝέο Μέλος
31/08/2004, 01:08:30
Θα ζητήσω από όλους του αναγνώστες αυτού του εξαίρετου βιβλίο να παραθέσουν την άποψη τους και αναφέρουν άλλες πηγές γνώσεων γιά μεγάλους Μύστες...
Θα παρακαλέσω να δώσουμε βάρος στο κεφάλαιο που μιλάει για τον Πυθαγόρα...
Για όσους δεν έχουν διαβάσει θα τους έδινα την συνβουλή να <<τρέξουν>> γιατί αυτή την στιγμή έχω την 91 έκδοση...
Αυτό το βιβλίο μιλάει σε βάθος για ανθρώπους που έχουν επιρεάσει μεγάλους πολιτισμούς και την διδασκαλία τους προσπαθόντας να αποδείξει την βαθύτερη γνώση των σημαντικότερων θρησκειών καθώς επίσης τον πόθο της ένωσης ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ...
Αυτό το βιβλίο πολέμησαν αρκετοί(Εβραίοι) που θέλαν να κρύψούν την αλήθεια επειδή θέλουν να πιστεύουν ότι μόνο ο δικός τους δρόμος είναι ο σωστός και βασικότερα να προστατέψουν την εξουσίας τους ελένχοντας την γνώση και αφήνοντας στο σκοτάδι τους υπόλοιπους...
Ευχαριστώ πολυ τον φίλο Zadoc για τις πληροφορίες για παλαιότερες συζητήσεις στο θέμα Πυθαγόρας...

JimmerlusΜέλος
31/08/2004, 01:20:35
Είναι όντως τόσο καλό; Έχω μία έκδοση του 80 αλλάδε το έχω ανοίξει ακόμα.

Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei

ΟρφέαςΝέο Μέλος
31/08/2004, 01:41:40
Κοίτα θα αποκαλύψω κάτι... **** **** **** ****... **** **** **** ****.. Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία περί έψιλον,διάφορες ιδεολογίες,ανάλυση θρησκειών κ.α. αλλα σε κανένα δεν μπορώ να πω ότι βρήκα τόσο καλη στήριξη των απόψεων... Αξίζει τον κόπο.... Καταρχάς δεν έχει λογοτεχνηκό χαρακτήρα δείχνει ότι απλα στηρίζει στεγνά κάποιες απόψεις χωρίς <<σάλτσες>>....

31/08/2004, 09:10:51
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΡΦΕΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ...

ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΒΙΒΛΙΑ.

ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΗΚΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ...

ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΙΣΩΣ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

JimmerlusΜέλος
31/08/2004, 18:12:19
Το βιβλίο τελικα τι λέει? Αξίζει να το διαβάσω?

Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei

31/08/2004, 18:44:15
ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΥΣΤΕΣ
ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ ΣΥΡΕ

Εκδόσεις: ΚΑΚΤΟΣ
Σελίδες: 496

Ο βίος και η διδασκαλία των Ράμα, Κρίσνα, Ερμή, Μωυσή, Ορφέα, Πυθαγόρα, Πλάτωνα και Ιησού. Το πασίγνωστο και πολυδιαβασμένο έργο για την αρχαία σοφία, που κάνει αλλεπάλληλες εκδόσεις σε όλο τον κόσμο.

Μετάφραση: ΠΑΧΥΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Εκδόσεις: ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
Σελίδες: 498

Οι «Μεγάλοι Μύστες», ένα έργο που ενέπνευσε πολλές γενιές αναγνωστών, είναι προϊόν της ώριμης συγγραφικής περιόδου του Εντουάρ Σιρέ, κατά την οποία προσπάθησε να επιδείξει τη βασική ενότητα πίσω από όλες τις ανώτερες θρησκείες. Θρησκείες που λειτουργούν ως μέσα αποκάλυψης του ενός θείου κόσμου, μέσω της ψυχής των προφητών του.
Στην πραγματικότητα, πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο έργο, υπήρξε η γνωριμία του με τη Μαργαρίτα Αλμπάνα Μηνιάτη, η οποία τον ώθησε να μελετήσει τα προβλήματα της ανθρώπινης φύσης, της μοίρας και της μεταθανάτιας ζωής.
Ομως, η δύναμη του παρόντος έργου δε βρίσκεται στις τεχνικές του λεπτομέρειες. Κρύβεται στο γεγονός ότι ο Εντουάρ Σιρέ κατόρθωσε να αγγίξει ένα μέρος της λάμψης της παγκόσμιας πνευματικής κληρονομιάς. Με τούτη τη λάμψη όπλισε την πένα του και κατόρθωσε να γοητεύσει εκατομμύρια αναγνώστες σ' ολόκληρο τον κόσμο.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΥΣΤΑΙ (ΤΟΜΟΙ 2)

Εκδόσεις: ΝΙΚΑΣ

Κυκλοφορεί και από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ: "ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΥΣΤΑΙ - Δοκίμιον της απόκρυφου ιστορίας των θρησκειών". ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΥΣΤΑΙ Δοκίμιον της αποκρύφου ιστορίας των θρησκειών. Ράμα - Κρίσνα - Ερμής - Μωϋσής - Ορφεύς - Πυθαγόρας - Πλάτων - Ιησούς. Σελίδες: 600.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα και του ιδίου: ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΙΓΓΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ - Η ΘΕΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ. Εκδόσεις: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. Σελίδες: 440

Σύμφωνα με τον Εδουάρδο Συρέ, η κάθοδος της συνείδησης μέσα στον κόσμο της ύλης, κορυφώνεται με την αποστολή του Χριστού και σημειώνει την αντίστροφη πορεία της, την εξέλιξη, την άνοδο δηλαδή, από την ύλη προς το Πνεύμα. Αυτό μας λέει η Σφίγγα και μας διδάσκει την εσωτερική φιλοσοφία με τα διαδοχικά στάδια της ζωής των Λεμουριών, των Ατλαντών και των Αρείων, με τα μυστήρια των Ίνκας, της Βαβυλώνας και με προανάκρουσμα της Μεγάλης Στιγμής και το Ελληνικό θαύμα. Τέλος το έργο ολοκληρώνεται με την ενσάρκωση του Σωτήρα και την αναλυτική περιγραφή των πνευματικών σταθμών και Μυήσεων που συμβολίζουν τα μεγάλα γεγονότα της ζωής του.

Τα στοιχεία προέρχονται από την ιστοσελίδα www.greekbooks.gr

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

ΟρφέαςΝέο Μέλος
31/08/2004, 19:18:07
Ευxαριστώ πολυ Zadoc με έκανε πολύ χαρούμενο αυτή η ενημέρωση για το αγαπημένο μου βιβλίο.. Μπορώ να σου στείλω e-mail για να σε ρωτήσω κάποιες προσωπικές σου πληροφορίες για το συγκεκριμένο βιβλίο? Θα το σεβαστό αν αρνηθεις.. Και κάτι ακόμα αμα θες βάλτε μια τάξη δεν αξίζει να χαθεί μια τόσο αξιόλογη πηγή γνώσεων... Ευχαριστω...
Όπως καταλαβαίνεις Jimmerlus αξίζει όχι μόνο να το διαβάσεις αλλά να το ξεζουμίσεις...

31/08/2004, 19:26:30
quote:
Μπορώ να σου στείλω e-mail για να σε ρωτήσω κάποιες προσωπικές σου πληροφορίες για το συγκεκριμένο βιβλίο? Θα το σεβαστό αν αρνηθεις..

Χαρά μου θα είναι. Να 'σαι καλά!

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

ThiosΜέλος
01/09/2004, 00:38:41
Το βιβλίο αυτό άλλαξε ριζικά την άποψή μου για το θείο, πολλά χρόνια πριν. Αξίζει όχι μόνο να το διαβάσει κανείς, αλλά και εμπνεόμενος από αυτό να αρχίσει να μελετά.

Αυτή ήταν η βασικότερη σκέψη που μου γέννησε:
Μήπως ο Θεός έχει αποκαλυφθεί σε όλους ανεξαιρέτως τους λαούς; Μήπως η διαφορά μεταξύ των θρησκειών οφείλεται απλώς σε πολιτισμικές και περιβαλλοντολογικές διαφορές; Μήπως τόσο αυτοί που λένε ότι ο χριστιανικός Θεός είναι ο μόνος που νομιμοποιείται να τον λατρεύουν, όσο και αυτοί που λένε ότι είναι ψεύτικος πλανώνται πλάνην οικτράν;

01/09/2004, 02:29:31
-----υπεροχη μυητικη εμπειρια ηταν το βιβλιο αυτο που ημουν
τυχερη γιατι το διαβασα σ'εκδοση του 1947...
/οι επομενες εκδοσεις δεν ξερω αν ειναι ακριβως το ιδιο/
παντως θα χρειαζομουν σιγουρα μιαν επαναληψη του εργου:)-----

aum mani padme hum
ΟρφέαςΝέο Μέλος
01/09/2004, 02:43:42
Συγνώμη αγαπητή ATMA αλλά δεν μπορώ να θεωρήσω την μυηση "εμπειρία"
αλλά ούτε ότι αυτό το βιβλίο μπορεί να σε μυήσει όσο καλό και αν είναι.. Αν μιλούσαμε για την Αγία Γραφή σιγουρα θα έκανα πίσω..

JimmerlusΜέλος
01/09/2004, 12:59:05
Ωρίστε το δικό μου βιβλίο, πρέπει να είναι αρκετά παλιό, το βρήκα σε μια παμπάλαια βιβλιοθήκη!!!

Με πείσατε, θα ξεκινήσω να το διαβάζω!!!

ΟρφέαςΝέο Μέλος
01/09/2004, 13:40:00
Είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να το μετανιώσεις και φυσικά την γνώνη σου...

02/09/2004, 01:50:28
quote:

Συγνώμη αγαπητή ATMA αλλά δεν μπορώ να θεωρήσω την μυηση "εμπειρία"
αλλά ούτε ότι αυτό το βιβλίο μπορεί να σε μυήσει όσο καλό και αν είναι.. Αν μιλούσαμε για την Αγία Γραφή σιγουρα θα έκανα πίσω..

Η Μυηση ως κλειδι της αποκαλυψης του εαυτου

Αντιγράφω κάποιες ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις:

Kelsos:

Η Μύηση, ΗΤΑΝ - ΕΙΝΑΙ & ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, μια ουσιαστική διαδικασία του ανθρώπου εκείνου που θέλει να "κολυμπήση στα νερα του απέραντου ωκεανού με το όνομα ΣΟΦΙΑ!!!

ΠΛΩΤΙΝΟΣ:

Μύηση όπως εγώ το καταλαβαίνω είναι η συμμετοχή σε βιώματα και γνώση

thoth:

Η μύηση είναι η μόνιμη και ανεπίστρεπτη επέκταση συνείδησης. Κατά αυτόν τον τρόπο μια σημαντική στιγμή όπου βιώνει κάποιος μια σημαντική επέκταση της συνείδησής του είτε αυτή είναι στον Θεσμό των Μυστηρίων, είτε στην Τέχνη, είτε στην ίδια την Ζωή, είναι στιγμή μύησης.

-------------------------

Αγαπητέ φίλε, ειλικρινά θα ήθελα να διαβάσω την άποψή σου, γιατί η μύηση δεν είναι "εμπειρία" και γιατί η ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου δεν μπορεί να είναι "μύηση", ενώ της Αγίας Γραφής μπορεί...

3 Άλφα

JimmerlusΜέλος
02/09/2004, 01:59:45
Όταν το τελειώσω θα σας πω τι γνώμη μου!

ΟρφέαςΝέο Μέλος
02/09/2004, 13:30:49
"Αν κάτι από μένα θα ΄πρεπε να επιζήσει μεταξύ των αδελφών μας, σ'αυτό τον κόσμο, όπου τα πάντα περνούν, θα΄θελα να΄ναι αυτό το βιβλίο, μαρτυρία μιας κατακτημένης και μοιρασμένης πίστης. Σαν μια ελευσίνια δάδα στολισμένη με μαύρο κυπαρίσσι και πάλλευκο νάρκισσο, αφιερώνω το έργο τούτο στη φτερωτή ψυχή αυτής που με οδήγησε σε όλο το βάθος των Μυστηρίων, έτσι ώστε το ιερό πυρ να διαθοθεί και ν'αναγγείλει την Αυγή του μεγάλου Φωτός" από: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΛΒΑΝΑ ΜΗΝΙΑΤΗ σελ 7 (κακτος).......
Ξέρει ότι κατέχει την μύηση αλλά ότι μόνο την γνώση μπορεί να μεταφέρει... Ένα μήνυμα στέλνει οτι η γνώση είναι "ΖΩΝΤΑΝΗ".....

02/09/2004, 15:45:26
quote:
Ξέρει ότι κατέχει την μύηση αλλά ότι μόνο την γνώση μπορεί να μεταφέρει...

Θα ήθελες να γίνεις πιο σαφής, αγαπητέ Ορφέας;

Τί σημαίνει κατέχω τη μύηση και ότι μόνο την γνώση μπορώ να μεταφέρω;

Επίσης, πώς προκύπτει το συμπέρασμα αυτό από το απόσπασμα το οποίο παρέθεσες;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

3 Άλφα

02/09/2004, 18:20:54
"ΛΥΠΑΜΑΙ"ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ.

quote:

Κοίτα θα αποκαλύψω κάτι... **** **** **** ****... **** **** **** ****.. Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία περί έψιλον,διάφορες ιδεολογίες,ανάλυση θρησκειών κ.α. αλλα σε κανένα δεν μπορώ να πω ότι βρήκα τόσο καλη στήριξη των απόψεων... Αξίζει τον κόπο.... Καταρχάς δεν έχει λογοτεχνηκό χαρακτήρα δείχνει ότι απλα στηρίζει στεγνά κάποιες απόψεις χωρίς <<σάλτσες>>....

το θεμα ειναι πως τωρα πια...
δεν μιλαει για "αποκαλυψη" αλλα "συγκαληψη"//
:(

αλλαγη του νοηματος της φρασης;;;;
ευγε! σε οποιον το εκανε//μονο που τυγχανει να διαβασαμε τι ελεγε ο νεαρος συνταξιδιωτης.

θεωρω απαραδεκτο το συμβαν καθως και την απασχοληση τετοιων με οσα ακομη δεν τους ασφορουν//ο χρονος φερνει τη γνωση μεσα απο τις βιωματικες εμπειριες/οι αποστηθισεις + λοιπες παπαγαλιες που αναπαραγουν φερεφωνα ομαδων + καταστασεων--σαν αυτο που ζησαμε με το ζορι με τις δυο επικινδυνες φερωμενες ως κατινες -- μαλλον με βρισκουν να αηδιαζω που διακρινω να συμβαινει σε ολενα μεγαλυτερο ποσοστο...
εστω! κατι ξερει εκεινος που το εκανε! το δεχομαι//δεν εχουν ομως καμμια θεση εδω! αν κανεις τη δουλεια σου κανετην σωστα επειδη μαλλον εχουμε καπως "ξεφυγει"...προστατευτικα το λεγω....
αν θες βαλε και τελιτσες....το αυτο ειναι.
μονο που-- ακομη κι ετσι --ειναι μαλλον καταδεδειγμενο + σε αλλες διανοιες..εκτος απο τους ειδικους της παραπληροφησης
δεν ειμαστε ολοι "ηλιθιοι".,..ουτε πιανουν τα "πειραματα" επανω μας...

το κριμα ειναι πως δεν υπαρχουν οι λεγομενες απο το μηχανισμο "απτες αποδειξεις"// οποτε....ας μεινω "εγω με τη φαντασια μου" και "σεις με την υποκρισια σας".

"μυητικη εμπειρια" μικρε μου Ορφεα να ξερες τι σημαινει...
σαν φτασεις ομως στην ηλικια μου θα καταλαβεις :)

Βεβαια θα χρειαστει να σου λειψει το θρασσος...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ..ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Να εχεις τολμη...--δεν ειναι το ιδιο--

υγ:"για..να δουμε ποτε θα πεσει το φτυσιμο που στειλατε ψηλαπισω.. στο κεφαλι σας...καημενοι ανθρωπισκοι".

υγ το πως εκφραζεται ο καθενας ειναι δικαιωμα του//η ελευθερια ομως ξεκινα απο εκει που τελειωνει η δικη μου/ δε δινω σε κανενα τσογλανι το δικαιωμα να σχολιαζει τα γραφομενα μου //εδω ειμαστε να ανταλλασουμε αποψεις + οχι να ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΙΝΕΣ.

αντε φευγω ...επειδη θυμηθηκα ξαφνικα κατοπιν λογοκρισιας στο κοκκινο πως ειμαστε ακομη στην ολυμπιαδα 2004..//τελειωσαν οι αγωνες αρχισαν ομως τα οργανα....

χαμος ειναι η λεξη κλειδι...

οι μεγαλοι μυστες ειναι μια καλη...αφορμη για διεκδικησεις χμ;

---ειμαι τοσο γαληνεμενη εντος που κανενας "πυρινος χαζο-δρακος" του θυμικου δεν θα με διαβαλλει//το πολυ πολυ να με ερωτευτει...:(--

aum mani padme hum
ΟρφέαςΝέο Μέλος
02/09/2004, 18:43:58
Ζητάω συγνώμη αν θεώρεις ότι πρόσβαλα με τα λόγια μου τις γνώσεις σου... Αλλά αν είχες έστω και μια "εμπειρία" μύησης θα ήξερες τι θα πει σεβασμός και ταπεινώτητα... Η άποψη δεν είναι θράσος και αν ήξερες και λίγο από την μεγάλη σημασία της λέξης διάλογος θα μπορούσες να δεις ότι η κριτική δεν είναι κουτσομπολιό αλλά αν όλοι είχαμε την ίδια γνώμη ποτέ δεν θα είχε προχωρίσει ο κόσμος μας...Όσο αν με θεωρείς ένα βάρβαρο νέο έπρεπε να ξέρεις και πάλι ότι η νέοι αντιγράφουν και το μόνο που μπορώ να αντιγράψω από εσας αγαπητή κυρία ATMA είναι χυδαιολογίες σας και όχι οι γνώσεις σας... Εγώ από σεβασμό στο προσωπό σας δεν θα εκφράσω ξανά γνώμη στο συγκεκριμένο θέμα...

03/09/2004, 00:25:08
quote:
...αν ήξερες και λίγο από την μεγάλη σημασία της λέξης διάλογος...

...θα απαντούσες στα ερωτήματα τα οποία προηγήθηκαν και σου απευθύνονταν;

3 Άλφα

Edited by - Zadok on 03/09/2004 00:26:02