ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μεγάλοι Μύστες το Βιβλίο που κυνήγησαν... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Μεγάλοι Μύστες το Βιβλίο που κυνήγησαν... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Ορφέας31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/09/2004, 05:16:25
--τι να το κανεις το βιβλιο με τοσο θρασσος που διαθετεις, χμ;
καψε τα ολα! θα πας μπροστα βριζοντας οσα δεν κατανοεις//δεν ειδες την αβαλλον! εγινε "η ηρωιδα των ασχετων"..εστω/θα αντεξουμε τι να πω:(---

quote:

...
Αλλά αν είχες έστω και μια "εμπειρία" μύησης θα ήξερες τι θα πει σεβασμός και ταπεινώτητα... Η άποψη δεν είναι θράσος και αν ήξερες και λίγο από την μεγάλη σημασία της λέξης διάλογος θα μπορούσες να δεις ότι η κριτική δεν είναι κουτσομπολιό αλλά αν όλοι είχαμε την ίδια γνώμη ποτέ δεν θα είχε προχωρίσει ο κόσμος μας...Όσο αν με θεωρείς ένα βάρβαρο νέο έπρεπε να ξέρεις και πάλι ότι η νέοι αντιγράφουν και το μόνο που μπορώ να αντιγράψω από εσας αγαπητή κυρία ATMA είναι χυδαιολογίες σας και όχι οι γνώσεις σας... Εγώ από σεβασμό στο προσωπό σας δεν θα εκφράσω ξανά γνώμη στο συγκεκριμένο θέμα...

Ωραια:)
παλι αδικα μιλησα //αυτο ηρθε με φορα....πολιορκητικου κριου...:(

καλα εχεις δικιο μικρε...
ομως θα μου επιτρεψεις να μην "απαντησω" σε ανοησιες /ακομη κι αν ηρθες με σκοπο να με θιξεις//φανερο ειναι βρε ...αλλα ας σιωπησω καλυτερα.

σου ευχομαι να ζησεις τα μισα απ'οσα εζησα...
--αφου θελεις να παιξεις παρε και κατι δυσκολο...ν' ασχοληθεις...---

σαν περασεις ομως τα δεκαπεντε...
τα ξαναλεμε...

quote:

Ζητάω συγνώμη αν θεώρεις ότι πρόσβαλα με τα λόγια μου τις γνώσεις σου...

γιατι δεν εμεινες στην ταπεινοτητα εσυ;--οχι τιποτε αλλο να μου δειεξεις πως ξερεις !//αν ηξερες θα διαβαζες πανταχωθεν/το εχω αναφερει/πως ταπεινη δεν ειμαι/ουτε και υποκριτρια ομως:)οτι εχω να πω θα σου το πω //δεν θα ζητησω πρωτα συγνωμη και μετα θα σπειρω οχετο!//να δες τι εκανες....:(

..απο τοτε που ακουω τετοια συγνωμη σκεφτομαι να δινω τη γνωση μου αναλογικα/ελαβες οσα εδωσες!"μη ζητας και τα ρεστα"...:(

μαθε να σκεφτεσαι απο μονος σου....αυτη θα ειναι μια...καλη αρχη.
ασε τα δυσκολα βιβλια σαν θα εχεις....εστω μια....βιωματικη εμπειρια να ταυτισεις με τις λεξεις τους.
τωρα εσυ αν δεν θες να με ακουσεις...ειπαμε...θα περιμενω//συνεχισε να βριζεις...με ταπεινοτητα...ομως...

(και ασχολησου με το θεμα//οχι με οσα εγραψα/αν δεν σου αρεσουν παψε να σχολιαζεις/προσπερνα με αν μπορεις:Ρ..)

aum mani padme hum
Kronos22Μέλος
03/09/2004, 08:08:51
quote:

--τι να το κανεις το βιβλιο με τοσο θρασσος που διαθετεις, χμ;
καψε τα ολα! θα πας μπροστα βριζοντας οσα δεν κατανοεις//δεν ειδες την αβαλλον! εγινε "η ηρωιδα των ασχετων"..εστω/θα αντεξουμε τι να πω:(---

quote:

...
Αλλά αν είχες έστω και μια "εμπειρία" μύησης θα ήξερες τι θα πει σεβασμός και ταπεινώτητα... Η άποψη δεν είναι θράσος και αν ήξερες και λίγο από την μεγάλη σημασία της λέξης διάλογος θα μπορούσες να δεις ότι η κριτική δεν είναι κουτσομπολιό αλλά αν όλοι είχαμε την ίδια γνώμη ποτέ δεν θα είχε προχωρίσει ο κόσμος μας...Όσο αν με θεωρείς ένα βάρβαρο νέο έπρεπε να ξέρεις και πάλι ότι η νέοι αντιγράφουν και το μόνο που μπορώ να αντιγράψω από εσας αγαπητή κυρία ATMA είναι χυδαιολογίες σας και όχι οι γνώσεις σας... Εγώ από σεβασμό στο προσωπό σας δεν θα εκφράσω ξανά γνώμη στο συγκεκριμένο θέμα...

Ωραια:)
παλι αδικα μιλησα //αυτο ηρθε με φορα....πολιορκητικου κριου...:(

καλα εχεις δικιο μικρε...
ομως θα μου επιτρεψεις να μην "απαντησω" σε ανοησιες /ακομη κι αν ηρθες με σκοπο να με θιξεις//φανερο ειναι βρε ...αλλα ας σιωπησω καλυτερα.

σου ευχομαι να ζησεις τα μισα απ'οσα εζησα...
--αφου θελεις να παιξεις παρε και κατι δυσκολο...ν' ασχοληθεις...---

σαν περασεις ομως τα δεκαπεντε...
τα ξαναλεμε...

quote:

Ζητάω συγνώμη αν θεώρεις ότι πρόσβαλα με τα λόγια μου τις γνώσεις σου...

γιατι δεν εμεινες στην ταπεινοτητα εσυ;--οχι τιποτε αλλο να μου δειεξεις πως ξερεις !//αν ηξερες θα διαβαζες πανταχωθεν/το εχω αναφερει/πως ταπεινη δεν ειμαι/ουτε και υποκριτρια ομως:)οτι εχω να πω θα σου το πω //δεν θα ζητησω πρωτα συγνωμη και μετα θα σπειρω οχετο!//να δες τι εκανες....:(

..απο τοτε που ακουω τετοια συγνωμη σκεφτομαι να δινω τη γνωση μου αναλογικα/ελαβες οσα εδωσες!"μη ζητας και τα ρεστα"...:(

μαθε να σκεφτεσαι απο μονος σου....αυτη θα ειναι μια...καλη αρχη.
ασε τα δυσκολα βιβλια σαν θα εχεις....εστω μια....βιωματικη εμπειρια να ταυτισεις με τις λεξεις τους.
τωρα εσυ αν δεν θες να με ακουσεις...ειπαμε...θα περιμενω//συνεχισε να βριζεις...με ταπεινοτητα...ομως...

(και ασχολησου με το θεμα//οχι με οσα εγραψα/αν δεν σου αρεσουν παψε να σχολιαζεις/προσπερνα με αν μπορεις:Ρ..)

aum mani padme hum

Σεβαστοί φίλοι
Ακόμα να την συμΜΑΖΕΨΕΤΕ;
Πάει και το παλικάρι...

Αλήθεια ποιος ήταν ο Συρέ είπαμε;
Ιστορικός, θεολόγος, επιστήμονας, αρχαιολόγος ή μυθιστοριογράφος;

03/09/2004, 13:02:54
Kronos22

quote:
Σεβαστοί φίλοι
Πάει και το παλικάρι...

AFMA

quote:

οχι εκεινα τα μυθηστοριματα που συναντω αναφορες τακτικα εδω μεσα αλλα καποια επιστημονικα μια και οτι διαβαζουμε θα πρεπει να εχει ερευνηθει και απο επιστημονες ιστορικους αρχαιολογους κ.λ.π.
τι στο καλο για την πνευματικη μας οντοτητα λεμε και κανουμε να τα αφηνουμε στους παραμηθαδες δες Συρε, Σαξ, Μπραουν και λοιπους φτιαγμενους απο τα διαφορα συστηματα

Η ……άνα θέλει να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει !!!!!!!!!!!!

Ο κακός λύκος

Kronos22Μέλος
03/09/2004, 14:48:45
Σεβαστέ ράμογλου.
Σου βγάζω το καπέλο... γκάφες, δράμα και καλάμι, (εσαεί)
μπράβο φίνο παλικάρι.
Ti ήταν είπες, ποιος ήταν ο Συρέ;
Τον πιάσαμε τον κλέφτη!!!
Απάντησες στην AFMA, απάντησες κι σε μένα... χα,χα,χα,χι,χα.
Πάντως σε προτείνω με δέκα στο σωματείο, που ξέρεις, μπορεί να μάθεις τι ήταν ο Συρέ κάποτε...
Πάντως κατασκευασμένος μυθοπλάστης δεν ήταν!

Kronos22Μέλος
03/09/2004, 14:57:18
quote:

Kronos22

quote:
Σεβαστοί φίλοι
Πάει και το παλικάρι...

AFMA

quote:

οχι εκεινα τα μυθηστοριματα που συναντω αναφορες τακτικα εδω μεσα αλλα καποια επιστημονικα μια και οτι διαβαζουμε θα πρεπει να εχει ερευνηθει και απο επιστημονες ιστορικους αρχαιολογους κ.λ.π.
τι στο καλο για την πνευματικη μας οντοτητα λεμε και κανουμε να τα αφηνουμε στους παραμηθαδες δες Συρε, Σαξ, Μπραουν και λοιπους φτιαγμενους απο τα διαφορα συστηματα

Η ……άνα θέλει να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει !!!!!!!!!!!!

Ο κακός λύκος

Ο κακός λύκος που όλα τα βλέπει και όλα τα .....
Φτου, μην τον ματιάσουμε στον ρόλο του πράκτωρ ΘΟΥ-ΒΟΥ 0000
Τελικά πέρασε και στην κωμωδία...
Χα,χι,χα,χι,χα
Τι ήταν ΡΑΜΟΥΓΛΙΝΗ ο Συρέ;

JimmerlusΜέλος
03/09/2004, 14:57:30
Ξερόλα ΑΤΜΑ έλεος δηλαδή...δεν τρώγεσε. Δεν ντρέπεσαι να κάνεις την έξυπνη σε έναν έφηβο; Αφού έχεις τόσες γνώσεις οριμότητα κτλ θα μπορούσες να το χειριστείς το θέμα. Τι να πω...ντροπή, ΈΛΕΟΣ.

Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei

03/09/2004, 15:11:42
quote:

Ξέρει ότι κατέχει την μύηση αλλά ότι μόνο την γνώση μπορεί να μεταφέρει... Ένα μήνυμα στέλνει οτι η γνώση είναι "ΖΩΝΤΑΝΗ".....

Μα καλά, είναι ποτέ δυνατόν να μεταφέρει ΚΑΠΟΙΟΣ μέσο ενός βιβλίου (ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ), την ΜΥΗΣΗ;;;
Και ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΥΗΣΕΙΣ εννοείς αγαπητέ μου Ορφέα;;;

Φυσικά και την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ είναι που μεταφέρεται απο τα ανάλογα ΜΥΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ & ΒΙΒΛΙΑ απο τους ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ συγγραφείς τους.

Ας μην δημιουργούμε λοιπόν εντυπώσεις, εκτός και ΑΝ έχω κάνει κάποιο λάθος, αγαπητέ μου Ορφέα.

Η αγαπητή Ζαντόκ είχε την ευγενή καλοσύνη να ανασύρει απο τη λήθη κάτι που είχα αναφέρει παλαιότερα:

quote:
Kelsos:

Η Μύηση, ΗΤΑΝ - ΕΙΝΑΙ & ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, μια ουσιαστική διαδικασία του ανθρώπου εκείνου που θέλει να "κολυμπήση στα νερα του απέραντου ωκεανού με το όνομα ΣΟΦΙΑ!!!

Και με αυτό ως παράδειγμα, είναι απολύτως ΦΥΣΙΚΟ να έρθει ο "δύτης" και να σου ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ την ομορφία του ωκεανού όπου βουτάει (όταν αυτός το επιθυμεί να μοιραστεί μαζί σου την ΕΜΕΠΙΡΙΑ ΤΟΥ) και θεωρώ ότι είναι απολύτως ΑΦΥΣΙΚΟ να έρθει και να μας ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΒΙΩΣΕ (σωματικά, ψυχικά & πνευματικά) σε εκείνα τα απέραντα βάθη του ωκεανού...

Αρα αυτό που έγραψε η αγαπητή Ατμα, δείχνει αν μη τι άλλο ότι "κάτι γνωρίζει" επι του θέματος...

Θα χαρώ να δώ την διαφορετική σου άποψη.

Κέλσος ο Φιλαλήθης

HermesΜέλος
03/09/2004, 15:29:46

ΑΤΜΑ vs ΟΡΦΕΑΣ
ΚΕΛΣΟΣ vs JIMMERLUS
RAMOGLOU vs KRONOS22
ZADOK vs HERMES

...και η μαχη συνεχιζεται!!!!

... Κι είπε ο Ερμης ο φτερωτός θερμά και λυπημένα: Ελα
καλή μου Καλυψώ, μη τα'χεις πια χαμένα ...

Edited by - Hermes on 03/09/2004 15:32:06

HeliosΜέλος
03/09/2004, 15:45:51
Nαι,πραγματικα,αυτο ειναι ενα καλο βιβλιο ,γραμμενο με παθος,
και αρα,ζωντανο βιβλιο.
Το οτι ο Συρε,παρολο που επηρρεασμενος απο τις Χριστιανοκεντρικες θεσεις του Σταινερ,θεωρει τον Ιησου,σημαντικωτερο ολων των προηγουμενων Μυστων-θεση οχι αποδεκτη απο τους περισσοτερους θεοσοφιστες,που διατηρουν ισορροπια και ισοτητα στο ζητημα αυτο-
αναπτυσσει το κοσμολογικο του συστημα στον Πυθαγορα,
δειχνει πραγματικα την αληθη αξια του Μυστη αυτου.
Επισης νομιζω οτι η καλυτερη και πληρεστερη μεταφραση ειναι του Β.Σκληρου-δεν υπαρχει πια-και απο τις κατοπινες,του ΙΑΜΒΛΙΧΟΥ.

03/09/2004, 16:43:07
ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΕΚΤΟΝΑΣ Ο ΣΥΡΕ,
DON'T FORGET IT!
....................................................................
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΙΔΙΚΑ,ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ,
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΛΑ.
....................................................................
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

03/09/2004, 16:57:42
quote:

ΑΤΜΑ vs ΟΡΦΕΑΣ
ΚΕΛΣΟΣ vs JIMMERLUS
RAMOGLOU vs KRONOS22
ZADOK vs HERMES

...και η μαχη συνεχιζεται!!!!

... Κι είπε ο Ερμης ο φτερωτός θερμά και λυπημένα: Ελα
καλή μου Καλυψώ, μη τα'χεις πια χαμένα ...

Edited by - Hermes on 03/09/2004 15:32:06

Eάν πορευτείς με γνώμονα την ΚΟΝΤΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙΣ ΩΣ ΚΟΝΤΡΑ, αδυνατώ να κατανοήσω αυτό που ο φτερωτός Ερμής λεει στη Καλυψώ...

Μάλλον ο Ερμής τα χάνει, ΙΣΩΣ γιατι να νόμισε πως τα είχε και κάποτε...

Είναι άδικο για τα μέλη να τα βάζετε να τσακώνονται για ευχαριστιέστε το θέαμα...

Κέλσος ο Φιλαλήθης