- ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αν εξαιρέσεις δύο - τρία πράγματα που έμαθα για τους πίνακες του DaVinci, η ιστορία που διάβασα θα μπορούσε κάλιστα να είναι ένα sequel του Indiana Jones, εκτός απο το τέλος βέβαια οπου ο Indy θα διέθετε καλύτερο και πιο ενδιαφέρον.

Πρόκειται να διαβάσω και το Illuminati, ελπίζω να είναι το ίδιο καλό. Αν έχεις να μου προτείνης κάποιο καλό βιβλίο, ευπρόσδεκτο!
Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΡΑΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΕΝΑ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ.
ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ¨ΑΝΑΝΕΩΣΗ¨ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ¨Η ΜΑΝΤΟΝΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ¨:
ΕΝΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ, ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΕΝΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ http://digilander.libero.it/debibliotheca/Arte/Leonardopaint_file/slide0054_image041.jpg
ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΒΑΣΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ!
(ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ)
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΓΥΡΝΑΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ.

Η Παρθένα των Βράχων (απαγορευμένη έκδοση)

Η Παρθένα των Βράχων (αποδεκτή έκδοση)
SUNNY, μάλλον πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο και ν' ασχοληθείς λίγο περισσότερο εν γένει...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Όσο για τα βιβλία του Νταν Μπράουν έχω να πω επίσης τούτο. Ο Μπράουν δεν ανακάλυψε την Αμερική. Όλα αυτά που γράφει έχουν ειπωθεί στο παρελθόν κατά κόρον. Τουλάχιστον για μένα δεν είναι καινούρια. Το θέμα είναι πως ο κόσμος τώρα είναι πιο έτοιμος για να ακούσει κάποια πράγματα περισσότερο απο κάθε άλλη φορά. Αν και στον κόσμο υπάρχει ακόμα πολύ φανατισμός, πεποίθησή μου είναι ότι τα επικρατούντα ιερατεία πνέουν τα λοίσθια. Βέβαια η κατάρρευσή τους δεν θα γίνει μέσα σε ένα ή δύο χρόνια μπορεί να πάρει και δεκαετίες.... Όμως αυτοί που έχουν τον έλεγχο των ιερατείων το ξέρουν και προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις.
Επίσης απο προσωπική μου εμπειρία έχω να σας πώ τούτο. ΄Ένα απο τα στοιχεία του Μπράουν που αναφέρονται στο βιβλίο και το διαπίστωσα ιδίοις όμμασιν. Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Αίγυπτο επισκέφθηκα αρκετούς φαραωνικούς ναούς. Σε πολλούς απο αυτούς είδα αναπαράσταση της Ίσιδας που θήλαζε τον Ώρο. Αυτή είναι μια εικόνα που έκλεψαν οι χριστιανοί και την αντικατέστησαν με την Παναγία που θηλάζει τον Χριστό. Στην ουσία αυτό είναι ένα αρχέτυπο. Ξέρετε λοιπόν τι είχαν κάνει οι καλοί χριστιανοί μόλις απόκτησαν δύναμη; Πήγαν στους ναούς και πελέκησαν τις τοιχογραφίες για να μην βλέπει ο κόσμος αυτήν την εικόνα και κάνει αναγωγές με την παλιά θρησκεία. Για να μην πω τα χίλια μύρια άλλα στοιχεία που προσπάθησαν να εξαφανίσουν. Αυτό δείχνει ότι όλη η ιστορία του χριστιανισμού και όχι του Χριστού για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, είναι μια καλοστημένη απάτη...
Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθω...
Φιλικά Απέριττος...
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
Μετα απο μακροχρόνια απουσία(λόγω διακοπών κλπ κλπ...),είπα να γράψω σ’αυτό το θέμα γιατι πριν απο καμια ώρα το πολύ τελείωσα το πρώτο βιβλίο του Brown Illuminati-Οι Πεφωτισμένοι...Απο οτι καταλαβαινεται μιλαει για την εν λόγω μυστικη αδελφότητα...Ενα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον βιβλίο...Δεν ξέρω αν όλα τα γεγονότα ειναι αληθινά...Δεν εχω προλάβει να τα διασταυρώσω...Πάντως αξίζει...
Ωστόσο, ο συγγραφέας έτυχε σε μια καλή συγκυρία αφού αυτές οι ιστορίες επί των ημερών μας αρέσουν. (Παραπέμπω στο εισαγωγικό κείμενο του Απέριττου.) Ίσως δέκα χρόνια πριν τα βιβλία του να είχαν περάσει απαρατήρητα. Το καλύτερό τους σημείο είναι ότι κεντρίζουν την περιέργεια για τα σχετικά, το χειρότερό τους ότι μπορεί να δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις- αν τα πάρει κανείς στα σοβαρά.
Τα ελληνικά (και όχι μόνο) βιβλιοπωλεία έχουν γεμίσει από παρεμφερή μυθιστορήματα, έγιναν της μόδας.
Κατερίνα...