ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αν αγαπας την Ελλαδα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αν αγαπας την Ελλαδα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

skartados31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Velissarios1Μέλος
02/07/2011, 10:27:39
quote:

quote:

skartados:
Aγαπητη καποδιστρια,που εχεις το ονομα του ακαπνου ηγετη

(η υπογράμμιση δική μου)

skartados δεν θα μπω στην διαδικασία να σου αποδείξω
γιατί προτιμώ τους "άκαπνους" Καποδίστριες από κάτι
"μπαρουτοκαπνισμένους" αγύρτες που ονομάζονται και
"εθνικοί ήρωες" (!!!),αλλά ένα μόνον θα σου πω:
Τούτο το θέμα αν μη τι άλλο είναι το λιγώτερο και με τον
πιό επιεική χαρακτηρισμό "αστείο" !
Ο δε τρόπος που το υποστηρίζεις θυμίζει εκείνους τους
νεόκοπους γιαχβάδες που ανακάλυψαν την "αλήθεια" του
γιαχβέ !!!

Κρίμα!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Θα μπορουσες να αναφερεις Καποδιστρια για ποιους μπαρουτοκαπνισμενους αναφερεσε?

http://www.youtube.com/watch?v=gK8cqL8sl5k

02/07/2011, 13:00:02
quote:

Κύριοι, κάθε θέμα θα πρέπει να αναλύεται με βάση κάποια δεδομένα. Θα πρέπει λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, να δούμε πόση αλήθεια περιέχει η άποψη ότι κάτι που περιέρχεται στα χέρια της εκκλησίας παραμένει Ελληνικό.

Ιστορικά ισχύει αυτό;;;

Η περιουσία της εκκλησίας είναι περιουσία του Ελληνικού λαού;;;;

Καλημέρα Γιάννη!
Αναρρωτιέμαι ποιός μεταβίβασε αυτήν την περιουσία στην εκκλησία και αν του ανήκε αυτό που μεταβίβασε προς την εκκλησία ή οπουδήποτε αλλού...
Εξ'όσων γνωρίζω -διόρθωσέ με αν κάνω λάθος- το προϊόν της "προικοδότησης" είναι προϊόν καταπάτησης και κατάκτησης και γή των Ελλήνων ΚΑΙ απο την στιγμή που η Ελλάδα και οι Έλληνες εκδίωξαν τους καταπατητές τους , αυτομάτως θα έπρεπε όλη η γή που ανήκει στην επικράτεια να περιέλθει στα χέρια του λαού της απο τον οποίο είχαν υφαρπάξει οι κατακτητές της...αλλα και όλΟΥς όσΟΥΣ είχαν αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία απο εκείνους -ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ/ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ- που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΑΝ....
Διότι αν είναι έτσι τα πράματα , να κλέβουμε και μείς περιουσίες άλλων και να τις μεταβιβάζουμε όπου μας αρέσει....κάτι τέτοιο έγινε αν δεν κάνω λάθος...τους μεταβίβασαν οι Τουρκαλάδες περιουσία που εκ των πραγμάτων ΔΕΝ τους ανήκε -παράνομο και νομικά μη ισχύον- και αν σκεφθούμε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι Τούρκος υπήκοος και η βάση του μέσα στην Τουρκία , τότε με έναν ιδιότυπο τρόπο είμαστε ακόμα υπόδουλοι στους Τούρκους που ενώ εκδιώχθησαν τα εδάφη που κρατούσαν δεν επανήλθαν στα χέρια του Ελληνικού λαού...

Κάνω λάθος...???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
02/07/2011, 14:28:18
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…
H αξία της περιουσίας της Εκκλησίας είναι ανεκτίμητη. H πολιτεία δεν την έχει καταγράψει και η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος δηλώνει επισήμως ότι δεν γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία των μονών, των μητροπόλεων και των ναών διότι κάθε μητρόπολη, μονή και ναός έχει τη δική του οικονομική διαχείριση. H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πλέγμα που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα). Ο ιστός αυτών των ΝΠΔΔ, κρύβει αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων.

.......................................................
Πολύ πρόχειροι υπολογισμοί, φέρουν την περιουσία του ΝΠΔΔ της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δισεκατομμύρια (15.000.000.000) ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την την εκκλησιαστική περιουσία. Ωστόσο, το «ιερό» θησαυροφυλάκιο είναι τόσο βαθύ που αρκεί μία και μόνο αναφορά. Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα;

........................

Φάκελος «εκκλησιαστική περιουσία» – Μια σχέση πάθους, εκκλησίας και χρήματος

Edited by - kapodistria on 02/07/2011 14:29:52

lousipanΜέλος
02/07/2011, 16:09:50
Διαβαζοντας και το λινκ της ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ μια απορια γενναται.Τι τα θελει ολα αυτα τα λεφτα η εκκλησια.Απο ιδρυσεως της βλεπουμε με απληστια να αρπαζει και να αυξανει την περιουσια της.Γιατι ολο αυτο το παθος για χρημα?
02/07/2011, 17:22:43
Tο "πωλείν" και το "αγοράζειν" φίλε μου ήταν .. είναι .. και θα είναι πάντα ένα εργαλείο όπου οι πωλούντες θα ανακαλύπτουν εγγενείς ανάγκες των ανθρώπων και θα τις καλύπτουν με το ανάλογο προϊόν...ενίοτε δημιουργώντας ακόμα αυτές τις ανάγκες και τις οποίες εντέχνως δημιουργούν και επιβάλλουν στο δυνητικό αγοραστικό κοινό...
Εδώ πωλούν με τη σέσουλα τηλέφωνα που βοηθούν στην "επικοινωνία" μεταξύ ανθρώπων .... δεν θα πουλήσουν εργαλεία επικοινωνίας με το "Θεό" που μόνο εκείνοι κατέχουν???
Και αν ένα νέο κινητό κάνει 1.000 ευρώ και σε βοηθάει να επικοινωνήσεις με άνθρωπο , πόσο θα εκτιμούσες την αξία ενός εργαλείου που σε βοηθάει να επικοινωνήσεις με το "Θεό"...???
Είναι πολλοί δε εκείνοι που θέλουν να επικοινωνήσουν με το "Θεό" αλλα και να διασφαλίσουν μια θέση δίπλα του -πρώτο τραπέζι πίστα..που λέμε..- και με δεδομμένο ότι "γνωρίζουν" ότι τα εδώ εγκόσμια δεν έχουν καμμιά αξία , τα προσφέρουν στην εκκλησία , επενδύοντας σε "ομόλογα" σταθερής αξίας....
Αυτό!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
02/07/2011, 19:49:05
http://www.youtube.com/watch?v=F_jquxSMXk8

Ενα μεγαλο μπραβο.Ο ανθρωπος πανω απο ολα.Οι προοδευτικοι της πλακας ας παιρνουν μαθηματα.

02/07/2011, 19:55:39
quote:

Διαβαζοντας και το λινκ της ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ μια απορια γενναται.Τι τα θελει ολα αυτα τα λεφτα η εκκλησια.Απο ιδρυσεως της βλεπουμε με απληστια να αρπαζει και να αυξανει την περιουσια της.Γιατι ολο αυτο το παθος για χρημα?

Aυτα που γραφει το σαιτ αυτης που εχει το ονομα του ακαπνου,αυτου που φυλακισε τον ηρωα απελευθερωτη πετρομπεη μαυρομιχαλη,ειναι για γραφικους νεοελληνες.Ακου τρις η περιουσια μοναστηριων.Μα ποσο λαχανα του κηπου υπαρχουν θεε μου...

02/07/2011, 20:04:57
quote:

Εκατόνταρχε

τι θέμα είναι αυτό που άνοιξες?

εξαφανίστηκες για λίγο καιρό και
γυρνώντας μας προκύπτεις προσύλητος?

Στο Αγιο Ορος ήσουν?

Βέβαια ο καθένας εχει δικαίωμα να αλλάξει
πεποιθήσεις.

Περίμενε να δείς τι θα κάνω εγω αν στις 8/7 εχουμε
επεισόδιο με Τουρκία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΑΠΟ ΜΕΣΑ?

Ποτε δεν ειναι αργα για κανεναν τεκνο νικομαχε.Παντως ανευ πλακας,πρεπει καποια στιγμη να καταλαβουμε οτι πρεπει να αφησουμε στην ακρη τις ιδεοληψιες μας και να δουμε τι συμβαινει γυρω μας.Ακου να δωσει η εκκλησια μας στο κρατος τη περιουσια της.....Καλυτερα να τη βαλει φωτια.

02/07/2011, 20:25:17
quote:

skartados:

Aυτα που γραφει το σαιτ αυτης που εχει το ονομα του ακαπνου

Ειλικρινά skartados δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο
της ξαφνικής (!!!) αλλαγής της στάσης σου,απέναντί μου!!!
Μήπως έκανα κάτι που σε πρόσβαλα; Άθελά μου ίσως;
Δεν ξέρω,ειλικρινά,τι να υποθέσω...
"αυτής" λες χωρίς να τολμάς να γράψεις το όνομά μου !!!
Για ποιό λόγο τόση απαξίωση;

Το ίδιο ισχύει και για τον Πρώτο Κυβερνήτη που τόσο ΑΔΙΚΑ
το όνομά του αμαυρίζεις!
Στο φινάλε,οι Μαυρομιχαλαίοι έπεσαν θύματα των αγγλογάλων
συνωμοτών,και παρ' όλο που ενεπλάκησαν τόσο άσχημα στην
δολοφονία του Καποδίστρια,η Ιστορία μας δεν τους έχει
ρίξει σε κανέναν καιάδα λησμονιάς! Ίσα-ίσα τους τιμούμε
για το μεγάλο κομμάτι εκείνο που αφορούσε τον ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ
τους αγώνα!

Υ.Γ. Για να είμαι ειλικρινής,νόμιζα ότι το θέμα αυτό
το άνοιξες με δόση ειρωνίας πρός την εκκλησία.Αυτό περίμενα
να δω να κάνεις,αλλά εσυ,μετά λύπης μου βλέπω,το συνεχίζεις
με πάθος "γιαχβά"!!! Είσαι σίγουρος πως δεν μας κάνεις ΠΛΑΚΑ;;;!!!

Edited by - kapodistria on 02/07/2011 20:27:05

02/07/2011, 20:49:40
Σκαρτάδος είσαι πράγματι εσυ που γράφεις?

Μήπως κανένα τρόλ με κάποιο νεο κόλπο
εχει σφετερισθεί τα στοιχεία σου?

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΑΠΟ ΜΕΣΑ?

02/07/2011, 23:51:00
2000 χρονια real estate,ποτε δεν ξεπουλησε.Εδωσε ομως ενα μερος της περιουσιας της,σε ενα ανικανο κρατος.

Χιλιες φορες να βαλουν την εκκλησια να διαχειριστει την κρατικη περιουσια.Εγω προσωπικα θα ημουν πιο ησυχος.η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗς ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗς ΠΕΡΙΟΥΣΙΑς,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑ,ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.Μεσα σε τοσες κακοτοπιες εμεινε αλωβητη......

Υ.Γ,Καποδιστρια ,γιατι παρεξηγιεσαι;
Νικομαχε τι εγινε;Οποιος δεν συμφωνει μαζι σας γινεται τρολ;