ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΙΣΤΟΣ Η ΑΘΕΟΣ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΙΣΤΟΣ Η ΑΘΕΟΣ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gigenis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
GDS1Μέλος
25/05/2005, 14:16:18
Ένα στοιχείο της ωριμότητας είναι να ξέρεις να διαβάζεις και να ξέρεις να απαντάς....

Μου απέδειξες στην συζήτηση που άνοιξες

1) Ότι δεν ξέρεις γιατί το άνοιξες το θέμα
2) Ότι δεν απαντάς σε καμία ερώτηση που σου τέθηκε (Άρα δεν γνωρίζεις και την απάντηση)
3) Βγάζεις συμπεράσματα από τα λεγόμενα των μελών της συζήτησης που δεν ευσταθούν γιατί πολύ απλά σε συμφέρει

Αυτό το στοιχείο της ωριμότητας συνεπώς δεν το έχεις.

Ένα επιπλέον στοιχείο της ωριμότητας είναι η αυτοσυγκράτηση και η αποχώρηση. Από την συζήτηση διαφαίνεται ότι:

1) Είσαι συνέχει εκνευρισμένος μιας και όπως λες νιώθεις κατηγορούμενος
2) Το συγκεκριμένο Θέμα το έχεις χάσει εδώ και καιρώ αλλά δεν αποχωρείς συνεχίζεις (γιατί δεν αλλάζεις το όνομα σου σε ΧΑΧΑ)

Φυσικά υπάρχουν και άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν την ωριμότητα όπως πχ ότι δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά θέμα μυαλού. Αλλά δεν το έμαθες ακόμα όπως καλά αναφέρεις πχ μεγάλωσε λίγο ακόμα.

Θα μπορούσα να συνεχίσω και άλλο δεν σε έχω μάθει τόσο καλά

Το παράδοξο όμως είναι ότι ξέρεις να κρίνεις το ποιος είναι ώριμος και ποιος όχι όπως και το ποιος πρέπει να απαντάει και ποιος όχι.

Συνεπώς η ανωριμότητα είναι μάλλον ιδίωμα άλλου στην συγκεκριμένη συζήτηση...

Οι άλλοι κρίνουν

Τέλος μην προσπαθεί να κερδίσεις ακόμα και τώρα τις εντυπώσεις με στυλ

"Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΑ"

Χαζομάρα είναι που άνοιξες ένα θέμα χωρίς να ξέρεις τι θέλεις να πεις και χωρίς να ξέρεις τι λες μια και όλες οι απαντήσεις σου είναι μάλλον κλεμμένες από τον πνευματικό σου.

Και αν δεν το κατάλαβες που στο είπα και την τελευταία φορά στο ξανά λεω τώρα καλύτερα να σταματήσεις το θέμα γιατί αρκετά ρεζίλι έγινες.

Αυτό ελπίζω να το κατάλαβες μια και δεν κατάλαβες όλα τα παραπάνω.

VELISSARIOSΜέλος
25/05/2005, 14:25:46
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ?ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΚΑΙ ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΣΥ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙΣ?ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ?Η ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ?ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΛΕΨΩ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΑΣ ΞΕΡΩ ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΙΤ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ.ΥΠΕΘΕΣΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ.ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΛΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΣΤΟΣ ΑΘΕΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΖΕΙΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΛΕΞΕΙΣ.ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΥΜΠΕΚΙ????????????
GDS1Μέλος
25/05/2005, 14:52:39
Αγαπητέ Velissarie,

Το τι είμαι εγώ δεν το δείχνει η πίστη μου. Το τι είμαι εγώ θα στο απαντήσουν αυτοί που με ξέρουν καλά 1) Γονείς, 2) Φίλοι, 3) Συνάδελφοι, δυστυχώς δεν θα το μάθεις ποτέ γιατί απλά δεν γνωρίζεις κάποιους από αυτούς. Το να σου πω το τι είμαι εγώ δεν είναι πρέπον και όποιος το κάνει μάλλον ψέματα λεει.

Τον χαρακτηρισμό στο έθεσα πολύ απλά σαν άμυνα στην δική σου επίθεση του τύπου γιατί δεν αλλάζεις το ψευδώνυμο σου σε ΧΑΧΑ. Γέλασα και γελάω με τις απαντήσεις σου γιατί είναι πάντα εκτός θέματος για τον απλό λόγο ότι δεν διαβάζεις τι σου γράφουν τα άλλα μέλη της συζήτησης. Κάνεις επιλεκτική ανάγνωση των γραφόντων και βγάζεις συμπεράσμάτα σχεδόν πάντα Λανθασμένα (στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρομαι μην το γενικεύουμε).

Τώρα θα σου απαντήσω συγκεκριμένα στις ερωτήσεις σου παρά του ότι εσύ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ?

Δες 1η παράγραφο παραπάνω

ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΚΑΙ ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΣΥ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙΣ?

Δες 2η Παράγραφος

ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ?

Ναι έχω αλλά αυτό είναι το θέμα της συζήτησης. Γιατί σε ενδιαφέρει τόσο πολύ εγώ τι πιστεύω; Μήπως γιατί αν δεν ακολουθώ το δικό σου πιστεύω δεν είμαι αντάξιος να σου μιλάω; Είσαι σίγουρος για το τι πιστεύω; Σου το έχω γράψει;

Η ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ?

Η συζήτηση είναι γενική (ΠΙΣΤΟΣ ή ΑΘΕΟΣ?)και όχι ειδική (Χριστιανισμός ή Άθεος). Πάντως σε αυτήν την γενική συζήτηση απαντάω σε όλα τα ερωτήματα εσύ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΓΙΑΤΙ;;;;;;

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΛΕΨΩ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΑΣ ΞΕΡΩ ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΙΤ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Δεν σε Ξέρω και Δεν με Ξέρεις. Άρα μην βγάζεις συμπεράσματα για εμένα για να μην βγάλω και εγώ για εσένα

ΥΠΕΘΕΣΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ.

Μην υποθέτεις τίποτα, όποιος κάνει υποθέσεις είναι συνήθως αν όχι πάντα λάθος

ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ

Εσύ το είπες, όχι εγώ

ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ

Πάλι υποθέτεις, τι σου είπα;

ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΛΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΣΤΟΣ ΑΘΕΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΖΕΙΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΛΕΞΕΙΣ.

Για να γίνει μια παραγωγική συζήτηση πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να μιλάνε την ίδια ΓΛΩΣΣΑ. Δυστυχώς, εδώ δεν την μιλάμε άλλη η δικιά σου ένοια της Θρησκείας, του Πιστός, του Άθεος κτλ και άλλη η δική μου. Συνεπώς πρέπει να συμφωνήσουμε στις έννοιες του θέματος για να καταλήξουμε σε ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΥΜΠΕΚΙ????????????

Μόνο από όλα τα παραπάνω θα πρέπει να μάθεις να ΑΚΟΥΣ (καλά εδώ Διαβάζεις) πριν αρχίσεις να ΜΙΛΑΣ (καλά να γράφεις). Προσπάθησε να διαβάσεις το θέμα που έθεσες και τις απαντήσεις που πήρες (από την αρχή) και το ξανά ξεκινάμε

VELISSARIOSΜέλος
25/05/2005, 14:53:08
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΙΠΟΤΑ ΩΡΙΣΤΕ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΕΣ.ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ.
) Έχει ο Θεός ταυτότητα; ΕΙΝΑΙ Ο ΟΩΝ
2) Δηλαδή αν κάποιος πιστεύει ότι η Φύση είναι ο "Θεός" (Θεωρία της εξέλιξης κτλ κτλ) είναι απλά άθεος γιατί δεν υπάρχει Βιβλίο όπου ο γιός της Φύσης σταυρώθηκε;ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΜΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΑ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΜΕ ΘΕΟΥΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ
3) Είναι Άθεος όποιος δεν πιστεύει στον Χριστιανισμό;ΟΧΙ ΕΔΝ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΘΕΟΣ.
4) Συνεπώς ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είναι διαφορετική έννοια. Συμφωνείς;;;ΑΠΟΛΥΤΑ
και μία καινούργια ερώτηση
5) ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΘΡΗΣΚΟΣ είναι διαφορετική έννοια. Συμφωνείς ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ
GDS1Μέλος
25/05/2005, 15:13:01
Αγαπητέ Velissarie,

Κάποιες ερωτήσεις δεν τις απάντησες.

Όπως

1 και 2

Δεν έχει σημασία όμως μια και η έννοια του Άθεου για εσένα είναι ή ίδια με τον Άθρησκο. Προσωπικά αυτή η έννοιά είναι λάθος, για εμένα αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν. Σε εμένα ταιριάζει καλύτερα η έννοια που δίνει ο GIGENIS όπως και ίσως στο μεγαλύτερο πληθυσμό του κόσμου.

Συνεπώς σύμφωνα με την δική σου έννοια το δίλημμα Πιστό ή Άθεος πράγματι υφίσταται. Για εμένα όμως Όχι.

Παρά όλα αυτά είσαι σίγουρος εσύ και όλοι οι άλλοι που κόπτεστε περί της Θρησκείας σας ότι ακολουθείται κατά γράμμα της Εντολές της. Γιατί αν δεν τα ακολουθείται μάλλον δεν είστε και τόσο πιστοί.. Και αν δεν είστε τόσο πιστοί ... τότε είστε άθεοι

Δηλαδή αποδέχεσαι πλήρως την ΠΔ και την ΚΔ; τηρείς πλήρως τις εντολές; πηγαίνεις κάθε Κυριακή στην Εκκλησία; Νηστεύεις όποτε ορίζει η Θρησκεία; Λες Ψέματα; κτλ κτλ

25/05/2005, 15:17:52
Μήπως θα ήταν καλύτερο να κάνουμε τον κόπο να ανοίξουμε ένα λεξικό για να δούμε την ερμηνεία που δίνει στη λέξη Θεός;;

Φιλικά όπως πάντα

GDS1Μέλος
25/05/2005, 15:25:34
Καλησπέρα Ψηλε,

Βοηθάει πουθενά στο θέμα που έθεσε ο Velissarios

ΠΙΣΤΟΣ ή ΑΘΕΟΣ

Δηλαδή ουσιαστικά δεν μας ενδιαφέρει η έννοια του Θεού αλλά η έννοια του Άθεου και του Πιστού.

Ο Velissarios πιστεύει ότι ΆΘΡΗΣΚΟΣ=ΑΘΕΟΣ. Μάλλον θα βοήθαγε καλύτερα ο ορισμός του ΠΙΣΤΟΥ και του Άθεου

VELISSARIOSΜέλος
25/05/2005, 15:30:36
ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΗΡΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΝΑΙ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ ΒΡΥΖΩ ΚΤΛ ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΛΕΥΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΕΥΧΩΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ , ΚΑΛΕΣ ΚΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΕΙΧΑ ΦΙΛΟ ΑΘΕΟ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΕΛΕΓΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ?Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΟΡΦΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.ΑΛΑΧ ΒΟΥΔΑΣ ΘΕΟΣ ΓΙΑΧΒΕ ΚΤΛ.ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ
Ο ΑΘΡΗΣΚΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ (ΠΧ ΦΥΣΗ ΚΤΛ)ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ?
ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ?
25/05/2005, 15:41:58
Θέλω να πιστεύω πως ναι, θα βοηθήσει.
Για να καταλάβεις την έννοια της λέξης άθεος, πρέπει πρώτα να κατανοήσεις το τι σημαίνει Θεός.
Όπως και να'χει, η λέξη Θεός προϋπήρξε της λέξης άθεος.

Η κατανόηση της λέξης Θεός θα γίνει το θεμέλιο για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε και τις υπόλοιπες λέξεις για τις οποίες γίνεται λόγος.

Φιλικά όπως πάντα

GDS1Μέλος
25/05/2005, 15:48:10
Όχι στο να πιστεύεις σε κάτι Ανώτερο δεν πάει να πει ότι φτιάχνεις μια νέα Θρησκεία επειδή δεν σε καλύπτουν οι υφιστάμενες. Δεν θέτεις κανόνες, δεν κτίζεις εκκλησίες, δεν προσηλυτίζεις κόσμο κτλ κτλ. Αυτά είναι άλλων δουλειά πχ δες Παπάδες.

Όμως αν ακολουθείς μια Θρησκεία την ακολουθάς ΠΙΣΤΑ (εξου και ο ΠΙΣΤΟΣ) οποιαδήποτε παρέκκλιση πάει να πει ότι δεν είσαι ΠΙΣΤΟΣ και αφού δεν είσαι πιστός είσαι τι;;;; ΑΘΕΟΣ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΡΙΣΜΟ), ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ), ΑΘΡΗΣΚΟΣ (ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ)

Η ανώτερη δύναμη Velissarie μπορεί και να μην είναι για κάποιον η Φύση μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που πιστεύεις και εσύ μια μεγαλύτερη οντότητα που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Απλά αυτός ο Θεός ίσως να μην μπορεί να μπει σε εγκόσμια καλούπια όπως η Θρησκεία κάνει.