ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Valhalla Rising - - Κινηματογράφος -

- Valhalla Rising - - Κινηματογράφος -

simori4 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
26/11/2010, 02:17:15

Το Valhalla Rising είναι ταινία του 2009

Γενικό στόρυ

<<<<Για τέσσερα χρόνια κρατούσαν σκλάβο οι Βίκινγκς τον μουγκό, μονόφθαλμο και ανυπότακτο πολεμιστή που είχε υπερφυσική δύναμη, που αφού κατάφερε να κερδίσει την ελευθερία του βρέθηκε σε ένα....>>>>

<<<<Το φιλμ είναι όλο ατμόσφαιρα και Σκοτσέζικα τοπία με ελάχιστους διαλόγους και πολύ βίαιες σκηνές μάχης ενώ είναι επενδυμένο μουσικά με επικούς ήχους, ηλεκτρικές κιθάρες και εκκωφαντικά τύμπανα.

Αν και είναι Δανέζικη παραγωγή, το φιλμ είναι αγγλόφωνο.>>>>

INFO-TRAILER Valhalla Rising

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

26/11/2010, 02:53:30

Η ταινία μου άρεσε πολύ, έχει πολύ καλή φωτογραφία, φοβερή ατμόσφαιρα, καταπληκτικές σκηνές και ερμηνείες, χωρίς πολλά λόγια και μουσικά backgrounds

πάρτε μία ακόμη γεύση

μη σας ξεγελάσει όμως η ωμότητα και η βία που έχει η ταινία σε κάποιες σκηνές, δεν στέκεται μόνον εκεί η ταινία, πραγματεύεται πολλά περισσότερα, όπως εικόνες με νοήματα και συμβολισμούς αναφορικά με τον παγανισμό και τον χριστιανισμό, τη θέση και τη μοίρα της γυναίκας και την τυραννία.

Σπεύστε αν δεν την έχετε δει... είτε σε βίντεο κλαμπ είτε μπορείτε να την κατεβάσετε από το νετ με torrent και να βρείτε και υπότιτλους αν το επιθυμείτε!!

09/07/2012, 22:35:32
Την είδα αυτές τις μέρες.

Θα συμφωνούσα με τη φίλη simori για την καταπληκτική φωτογραφία, τις σπουδαίες ερμηνείες, την ψυχεδελική μουσική και τα βαθύτερα νοήματα ή μηνύματα που προσπαθεί να μεταδώσει. Δεν θα την χαρακτήριζα όμως εξαιρετική ταινία αφού με κούρασε αρκετά σε μεγάλο διάστημα και αυτό είναι το βασικό μειονέκτημά της. Έχει υπερβολικά αργό ρυθμό και εκεί που νομίζεις ότι θα κορυφθεί με μια μεγάλη μάχη καθώς βαδίζουμε στην τελική ευθεία, δυστυχώς παραμένει δυσκοίλια και συγκρατημένη.

Πράγματι οι σκηνές βίας είναι πολύ έντονες και λεπτομερείς με ιδιαίτερη σκληρότητα, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Με αυτό το θέμα θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια πολύ καλύτερη και πιο διασκεδαστική ταινία. Θεματολογικά/ιστορικά προσεγγίζει το Pathfinder του 2007. Άλλη μια ταινία με Viking θεματολογία που ξεκίνησα να την βλέπω με υψηλές προσδοκίες αλλά απογοητεύτηκα στη συνέχεια.

Και το Valhalla Rising κινείται δυστυχώς στα ίδια μέτρια περίπου επίπεδα, αλλά σίγουρα είναι πιο σουρεαλιστικό φιλμ και τολμώ να πω ότι θα αρέσει περισσότερο σ' έναν εσωτεριστή αφού διαθέτει αισθητά μυστικιστικό και συμβολικό χαρακτήρα.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 09/07/2012 22:38:02

10/07/2012, 04:39:04
Θα συμφωνήσω με τα λεγομένα σου φίλε Agnostic,

αλλά αν και πράγματι αργόσυρτη ταινία, ίσως σε μεγάλο βαθμό θα έλεγα, εντούτοις ξεφεύγει από τα μέτρα και τα σταθμά μιας απλής περιπέτειας, παρά την θεματολογία και τις πολύ έντονες και άγριες σκηνές βίας, πολύ περισσότερο με ταξίδεψε με έναν πρωτότυπο και αρκετά ιδιαίτερο τρόπο μέσα από τις υπέροχες κατ' εμέ σκηνές, προσεγγίζοντας με σουρεαλιστικό και παράλληλα αληθοφανή τρόπο, παντρεύοντας την ωμότητα με το συμβολικό και μυστικιστικό στοιχείο κάποιες φορές ακόμα και με κάποια ποιητική διάθεση. Ίσως δεν ενδείκνυται για διασκέδαση, όπως θα διασκέδαζε κάποιος με μία καλή περιπέτεια, νομίζω πως αυτή η ταινία μιλάει με διαφορετικό τόνο, αν και θα μπορούσε να πει κάποιος πως πρόκεται για μια περιπέτεια, πιθανά όμως αυτός ο τρόπος προσέγγισης να απογοήτευε τον θεατή, αλλά προσωπικά την βρίσκω πολύ όμορφη ταινία.

Την ταινία Pathfinder δεν την έχω δει και αν και οι ταινίες με Vikings μου αρέσουν πολύ, κάτι μου λέει πως θα πρέπει να είναι μία ρηχή περιπέτεια, από τα λεγόμενά σου από από το trailer και τα λίγα που διάβασα γι αυτή, πριν λίγο.. Αλλά όπως είπα επειδή μου αρέσει η συγκεκριμένη θεματολογία, ίσως ψάξω να την κατεβάσω...