ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ η αληθεια ειναι αυτο που δεν φανταζομαστε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ η αληθεια ειναι αυτο που δεν φανταζομαστε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

elfeye30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
HermesΜέλος
05/09/2005, 04:13:52
Δεν ξερω αν υπαρχουν η οχι, και τι ειναι...Παντως στα ονειρα μου
αλλα ακομα και στις σκεψεις μου πολλες φορες οι ζωντανοι-νεκροι αποτελουν πηγη εμπνευσης και εξαρσης φοβου η θαυμασμου.

Σε συνδεση παραδοσεων και χριστιανικων ιδεων, μπορεις να συνδεσεις
τους Βρυκολακες με Succubus-Incubus.
Προκαταλυψεις και φοβοι για το σκοταδι και το αγνωστο, οσοι απο εσας
ακομα εχεται το χαρισμα του φοβου, να θυμαστε πως καθε συναισθημα
ειναι ζωη...
Ετσι και οι Απεθαντοι, αποτελουν ισως γονιδιακο σημαδι φοβου και πηγη
εμπνευσης για ιστοριες και παραμυθια.Ειναι σιγουρα γεννημα κληρονομιας, μια παραδοση "Απεθαντη" στο χρονο.

Παραλληλες αρχες και ιδεολογιες περι των Βρυκολακων, ειναι η θεωριες των Revenants-Ghouls-Haunts.Αν το δουμε απο πνευματικη αποψη, τοτε δεν θα μπορουσαμε παρα να πουμε πως ο Βαμπιρισμος ειναι ενα ειδος μεταθανατιας καταστασης...Ο χριστιανισμος εχοντας την πιστη και την αγαπη ως κινητρο, εδειξε πως ο θανατος του ανθρωπου απλα τον οδηγει σε μια νεα κατασταση... ειτε καλη ειτε κακη...αναλογα τις πραξεις του αντικειμενου.
Ο Βαμπιρισμος δεν θα μπορουσε παρα να ειναι παραγωγο του "Φοβου" αυτων που εφταιξαν για τον θανατο του αντικειμενου, η παραγωγο της "εκδικησης" που θα υπαρχει απο πλευρας αυτων που αγαπουσαν τον "αδικοχαμενο"(κατα τη δικης τους αποψη).
Ετσι λοιπον, τι καλυτερο απο μια ελπιδα που μεταμορφωθηκε σε παραδοση...(αυτο ισχυει και στον χριστιανισμο)

הצטרף לקרקס
05/09/2005, 09:59:47
Είναι αλήθεια πως κατά την αρχαιότητα κι ειδικά στο Μεσαίωνα δημιουργήθηκαν πολλοί θρύλοι για δαιμόνια, βρυκόλακες κτλ.
Αναφορές σε βρυκόλακες υπάρχουν ήδη στην αρχαία Ελλάδα.
Στη Μεσαιωνική Ευρώπη ήταν διαδεδομένη η αντίληψη οτι υπήρχε ένα είδος δαίμονα που έπαιρνε 2 μορφές (αρσενική και θηλυκή, αντίστοιχα incubus & succubus) που αποπλανούσαν τα θύματα τους κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Το κακό είναι οτι σε πολλά μέρη, ακόμα και σε κάμποσα μέρη της Ελλάδας, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ακόμα σε δαιμόνια και διακατέχονται από μία δεισιδαιμονία.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

IsidoraΜέλος
06/09/2005, 01:22:25
Γειά σας και πάλι,

Τελεικά, αρχίζω να πιστεύω, πως ο Άρης έχει πάει διακοπές... και εμείς τον περιμένουμε εδώ,
να πάρει την απόφαση να εμφανισθεί..., αλλά τίποτα!!!

Μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει...

"πάντα με φιλική διάθεση..."
isidora

06/09/2005, 08:57:27
Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά ο Άρης είχε πεί οτι είχε κάποια προβλήματα υγείας...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

ZanderΜέλος
07/09/2005, 00:16:16
Οντως εχει περασει αρκετος καιρος απο τοτε που μπηκε τελευταια στο forum.Ισως τα βαμπιρ να του καταστρεψανε το pc επειδη "μιλαει πολυ"...
IsidoraΜέλος
07/09/2005, 06:13:48
Γειά σας και πάλι...

Μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι να είναι καλά...

Όσο όμως έχει να κάνει με την καθυστέρηση..., μάλλον αυτό συμβαίνει...!!!

Βλέπετε, οι βρυκόλακες..., δεν χαρίζουν κάστανα...!!!

Άλλωστε ο Άρης, μας το είχε πει από την αρχή, πως θα το πληρώσει αυτό που κάνει και ανοίγει
κουβέντα στο forum για αυτό το θέμα...

Θα τον άφησαν λοιπόν, να μας ξεσηκώσει το ενδιαφέρον... καλά - καλά..., και μόλις σιγουρεύτηκαν
πως έχουμε κολλήσει... και έχουμε δείξει κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον, τότε...

Το ποιο πιθανόν είναι να του έκαψαν το video...
Nα του έρριξαν ιό στο pc...
Να του τρύπισαν τα προφυλακτικά...
Να του έκαναν διάφορα... κουλά!!!!

Βουρδούλακες είναι αυτοί...!!!!

Δεν είναι... "παίξε, γέλασε..."

...μπορεί, ας πούμε, να του μαυρίσουν το μάτι...,
μπορεί..., μπορεί..., χίλια δυο... μπορεί!!!!

Έτσι δεν είναι ????

.

isidora

Edited by - Isidora on 07/09/2005 06:22:14

IsidoraΜέλος
07/09/2005, 07:15:07
Πέρα όμως από την πλάκα... όσο και να θέλω να είμαι καλοπροαίρετη...,
δεν γίνεται, να μην μου κάθεται περίεργα..., το ότι...

"...από τη στιγμή, που του τέθηκαν,
κάποιες πολύ συγκεκριμένες απορίες..., για τις οποίες,
από μένα τουλάχιστον, δόθηκαν σαφέστατες πληροφορίες,
για τον τρόπο της σκέψης, που με οδήγησε σε αυτές...,
δεν φάνηκε ξανά, ούτε έδωσε καμία εξήγηση...!!! "

Δεν ξέρω πως το κρίνετε αυτό εσείς...???, αλλά εγώ αρχίζω και γίνομαι καχύποπτη...!!!
και δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση, πως είναι κάποιος, τόσο πολύ απασχολημένος ή άρρωστος...,
που..., τόσες εβδομάδες..., δεν μπορεί να μας κάνει, για πέντε λεπτά την τιμή..., να μπει στο forum...
και να μας δώσει ένα σημείο ζωής...!!!

Λυπάμαι που το λέω, αλλά νομίζω πως είναι πλέον καθαρή υπεκφυγή...!!!

Αν τον αδικώ, του ζητώ συγνώμη, αλλά εκείνος μου δίνει το δικαίωμα να κάνω τέτοιες σκέψεις...,
εξ αιτίας της στάσης του...

Πιστεύω άλλωστε, πως έχουμε όλοι, ήδη, κάνει πολύ μεγάλη υπομονή...
και έχουμε δείξει μεγάλη κατανόηση
και επιείκεια..., πάνω σε αυτό το θέμα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως δεν είναι και κάποιος που τον γνωρίζουμε καλά...,
ώστε να μπορούμε να είμαστε τόσο σίγουροι,
για την ειλικρίνειά του..., κατά ποσοστό 100%, όσο και να θέλουμε να του δείξουμε εμπιστοσύνη και κατανόηση...

Ακόμα, λυπάμαι πραγματικά, που αναγκάζομαι να τα γράφω αυτά..., γιατί δεν θέλω να προβληματίζω
κανέναν με τη στάση μου...
Όμως βλέπω, πως αυτή τη στιγμή, γίνεται μια κατάχρηση της καλής μας πρόθεσης... και δεν μου αρέσει,
να αφήνω κανέναν να πιστεύει, πως μπορεί να με κοροϊδεύει, επειδή προσπαθώ πάντα, και όσο γίνεται,
να δίνω στον καθένα, την ευκαιρία να αποδείξει την ειλικρίνειά του και την αλήθεια του...,
από την όποια θέση βρίσκεται..., ακόμα και αν αυτή δεν είναι εύκολο, να φανεί, με την πρώτη ματιά...

Σε καμία όμως περίπτωση, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, να θεωρήσει, πως η επιείκειά μου...,
είναι αφέλεια ή κουταμάρα...

Και πάλι θα ήθελα, να ζητήσω συγνώμη, σε όλους εσάς, που τόσο καιρό, μαζί με μένα, παρακολουθείτε...
αυτό το θέμα.
Θα πρέπει δε να τονίσω ακόμα, πως δεν είναι μέσα στις προθέσεις μου, να σας απαγοητεύσω..., να σας χαλάσω τη διάθεση,
ή να σας υποχρεώνω..., επειδή διαβάζετε..., όσα γράφονται, σ΄ αυτό το θέμα, να διαβάζετε και τα παράπονά μου...
Όμως πιστεύω, πως αυτά που αυτή τη στιγμή εκφράζω, θα υπάρχουν σίγουρα και κάποιοι άλλοι,
που θα τα έχουν σκεφθεί... και που λίγο ή πολύ θα συμφωνούν...

Όλους εσάς λοιπόν, σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας... και απέναντί μου ακόμα, και θα ήθελα
να διαβάσω και τις δικές σας απόψεις πάνω σε αυτά..., εάν το θέλετε βέβαια.

.

isidora

Edited by - Isidora on 07/09/2005 07:40:43

ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
amalia

AtvaΜέλος
07/09/2005, 17:17:29
Αλίμονο, Isidora και άπιστοι Θωμάδες (και λοιπά ονόματα!) Δεν καταλάβαμε ότι ο ΑΡΗΣ δεν είχε σκοπό να μας «δουλέψει» αλλά να μας προστατέψει!!! Ναι, μάλιστα! Έτσι όπως το διαβάσατε είναι!!! Ήθελε να μας δείξει το πραγματικό πρόσωπο της απειλής από τους βρικόλακες αλλά εμείς οι μωροφιλόδοξοι τον πήραμε μονότερμα με τις ερωτήσεις και την δυσπιστία μας και έτσι αποφάσισε να μας αφήσει να περιπλανούμαστε στο φως (δεν χρησιμοποιώ την λέξη «σκοτάδι» για να αποφύγω πιθανούς συνειρμούς!) της άγνοιας και της μωρίας μας! Αλίμονο (λέω πάλι!) γιατί η επιδρομή των βουρδουλάκων πλησιάζει!!! Θα τρυπώσουν (κυριολεκτικά!) στα σπίτια μας και όταν θα τους αντιληφθούμε θα είναι πλέον αργά!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ: Ξεχάστε όσα ξέρατε για την προστασία απέναντι στους βρικόλακες με σταυρούς, πασσάλους, αγιασμούς, παλούκια στην καρδιά και λοιπά γραφικά και λαϊκά ξόρκια…Η καλύτερη και πλέον ενδεδειγμένη προστασία είναι μία ΓΑΤΑ!!! Και κατά προτίμηση αδέσποτη κεραμιδόγατα που είναι και πειινασμένη και έχει περάσει και από ειδική εκπαίδευση!!!

"Κονξ Ομ Παξ"

amalia

IsidoraΜέλος
07/09/2005, 20:48:54
Φιλενάδα μου, γουστάααααααααααααααρω!!!!!!

Η δε φωτογραφία που μας έστειλες, ότι χαρακτηριστικότατο...!!!!!!!!!!

Τι να λέμε, τώρα...!!!!!!!!!!!!

Έγραψες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όχι αστεία..., έγραψες σου λέω...!!!!!!!!!!!!!

Όσο τώρα για τους βουρδούλακες..., εγώ τους δέχομαι...!!!!!!

Γιατί, τώρα που τους είδα, μπορώ να πω, πως τους συμπάθησα κιόλας...!!!!!!!!!

Δεν ξέρω βέβαια, τι θα μας πει και ο φίλος μας ο Άρης..., γύρω από όλα αυτά...

Μπορεί να συμφωνεί..., αλλά μπορεί και να διαφωνεί...

Εγώ τώρα, ξέρεις τι κάνω...????

Βάζω λίγο χρώμα... και λίγο "τέχνη...", στο θέμα μας, προκειμένου να μην μας φάει το μαύρο σκοτάδι των βρυκολάκων... και βουρδουλάκων...!!!!

Το καταλαβαίνετε πιστεύω!!!!!!

[...και ελπίζω..., να μην μου μαυρίσει ο Άρης το μάτι... και βάλει και τους βρυκολάκους..., να με.... βρυκολακιάσουν..., εννοώ, να μου πιουν το αίμα... και να με βρυκολακιάσουν... και μένα, που αστειεύομαι με το ζήτημα αυτό...!!!!!

και καπούτ...!!!!!

.

isidora

amalia

ZanderΜέλος
07/09/2005, 21:07:44
Ωραια χρωματα Isidora
Βεβαια το παρακανες λιγακιμε το μεγεθος της γραμματοσειρας
omg!!ειμαι out of topic

Παντως καλο ειναι να σταματησει λιγακι αυτος ο ψιλοχλευασμος του topic διοτι υπαρχουν ατομα που οντως την πιστευουν την ιστορια αυτη.(δεν ειμαι αναμεσα σε αυτα τα ατομα).

"Δεν είμαι ήρωας.Οι ήρωες είναι ήδη όλοι νεκροί.Εγώ είμαι απλά ένας επιζώντας..."
General Patton(1945)