- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Εποντε κι αλλες επιστολες....
αδιαβαστε τις περιμενω με αγωνια!
μηπως εχεις και καποια που αφοριζει την Επανασταση?
αυτη ειναι διαμαντι σκετο!!!
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΠΟΡΔΗ ΓΙΑΝΝΗ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΗ ΠΛΑΚΑ
ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ![]()
![]()
Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!![]()
![]()
gh
quote:Johny δυστυχώς επίκαιρο , ακόμη και αν πέρασαν τόσα χρόνια ,η κατάσταση δεν άλλαξε.
τυχερουλη μου, αυτη ειναι η πικρη αληθεια!
υπαρχει διαχρονικοτητα στην εκμεταλευση και την αποβλακωση του λαου μας!
και δεν το κανουν μονο οι παππαδες, αλλα και οι πολιτικοι: θυμησου μονο τι εκαναν στον Κολοκοτρωνη... (αλλα και τι επιανε αυτος καθε φορα που συναντουσε παππα)
αλλα μιας και εδω μιλαμε για το παππαδαριο, γιατι εχω την εντυπωση πως αν δραχμοποιησουν τα χρυσα που κρεμονται πανω τους, θα αποκτησουν ανθρωπινη στεγη ολοι οι Ελληνες Τσιγγανοι και θα περισεψουν και για κανα δυο νοσοκομεια?
ειμαι αραγε υπερβολικος?
<< Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας παμπόνηρος λύκος και
μεταμορφωνόταν κάθε μέρα και έτρωγε τα γουρουνάκια κατσικάκια
και ότι έβρισκε μπροστά του.Αυτό όμως δεν άρεσε στην κοινωνία
των γουρουνιών και των κατσικιών και αποφάσισαν να πολεμήσουν
τον κακό λύκο αλλά τα καημένα ήταν ανήμπορα και δεν μπορούσαν
να κάνουν τίποτα.
Τι είναι αυτό που οδηγεί τον άνθρωπο σε μαζοχισμό σε σαδισμό
και γιατί να τα βλέπει όλα παραμορφωμένα και διαστρεβλωμένα
όταν το παραμύθι που διάβαζε είχε κάκα ξωτικα,στρίγγλες λύκους
δαίμονες και φαντάσματα με μάγους.
Τι είναι η παιδική ψυχή τελικά που μεγαλώνει μέσα σε στοιχειά
του παρελθόντος και βλέπει το παραμύθι να μην εξελισσεται όπως
αυτός το ονειρευόταν;
MΉΠΩΣ τελικά είμαστε σαδιστές και άρρωστοι και πρέπει να τραβάμε
τα μαλλιά μας όταν αναλογιζόμαστε οτι η σωστή πνευματική τροφή
εμπνέει θάρρος και τόλμη στα μικρά παιδιά;
Ο ΑΜΛΕΤ ΑΝΑΦΕΡΕΙ << ανάμεσα στον ουρανό και στη γή υπάρχουν
πιο πολλά πράματα απο ότι ονειρεύεται η σχολική σοφία σου Οράτιε!! >>
Φίλε ΓΙΑΝΝΗ η σοφία είναι κατι ανεπίδεκτο μαθήσεως δεν είμαι ειδικός
ούτε συμβουλές να σου δώσω αλλα ΜΗΠΩΣ αν παιδεύουμε τον ευατό μας
παραπάνω τότε θα έχουμε και αποτελέσματα!!!!
Μήπως έχουμε χάσει την αγνότητά μας γιατι νομίζουμε οτι θα μαγέψουμε
το πλήθος η τον κόσμο;
OTAN ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΑΤΑΙ.
ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΤΟ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Η αγάπη ειναι παντοτινή
gh
αυτη που ακολουθει ειναι "εμπιστευτικη" (δηλ. εν αγνοια των τουρκικων αρχων),και αρα εκφραζει την αυθεντικη πολιτικη της ορθοδοξιας και αποτελει ντοκουμεντο ιστορικης αξιας.
Υπαρχει και μια τριτη επιστολη που αναγνωστικε σ΄ολες τις εκκλησιες της οθωμανικης αυτοκρατοριας.(την ψαχνω και εντος ολιγων ημερων την δημοσιευω).
2. - Ή έμπιστευτικη προσωπικη έγκύκλιος ,
«ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
»Έλέω Θεού αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας 'Ρώμης και οικουμενικος πατριάρχης.
»Ίερώτατε μητροπολίτα... ύπέρτιμε και εξαρχε πλαγηνών, εν άγίω Πνεύματι αγαπητε αδελφε και συλλειτουργε της ήμών μετριότητος, Κύριε (ό δείνα) χάρις είη σου τη ίερότητι και ειρήνη παρα Θεού.
»Πόσον διετάραξε τας καρδίας ου μόνον τών εκκλησιαστικών αλλα και πάντων τών εν τη βασιλευούση κατοίκων όμογενών απο μικρού εως μεγάλου τοαπροσδόκητον αποστατικον αυτόθι κίνημα, αδυνατούμεν γραφη παραδούναι.
»'Όλοι πενθούντες και σκυθρωπάζοντες μένομεν εκστατηκότες, ότι και της εκκλησίας και της θεόθεν εφ' ήμάς τεταγμένης κραταιάς και αηττήτου βασιλείας έφθασεν επι τοσούτον αγνώμων και αχάριστος να φανη ό επι την ήγεμονείαν αυτήν, ώς μη ώφειλε, προαχθεις Μιχαήλ, και με το πρόσχημα της ελευθερίας να κηρυχθη τω πράγματι και τη αληθεία εχθρος τού γένους επίσημος, συμφωνήσας τω φυγάδι εκείνω και επίσης αγνώμονι Άλεξάνδρω τω Ύψηλάντη. Αυτοι μήτε τα προς Θεον όσια μήτε τα προς ανθρώπους δίκαια διατηρήσαντες, καταπατήσαντες και θρησκευτικα και ηθικά, ου μόνον εξηπάτησαν τους αυτόθι ουτιδανους και αφελεστέρους αλλα και το γένος όλον ασυνειδότως εσυκοφάντησαν, προοαλλόμενοι το κακοηθέστατον σχέδιον αυτο ώς εθνικόν.
»' Αλλ' ή θεία πρόνοια και ή επαγρύπνησις της κραταιάς και αηττήτου βασιλείας, δια τών κατα τόπους φωραθέντων γραμμάτων και εξ αυτης της επαγγελματικώς δοθείσης ειδοποιήσεως τού εξοχωτάτου πρέσβεως της 'Ρωσσίας, απεκάλυψε την σκηνήν, και εγνώσθη ή οάσις και ή αρχη πόθεν και εφωράθη το ψεύδος τού προβλήματος και ή απάτη, την όποίαν αναισχύντως μεταχειρίζονται, ώς έχοντες δηθεν συνεργον εις τοιούτους σκοπους όλεθρίους την Ρωσσικην Δύναμιν, καθ ως ταύτα πάντα διεκηρύχθησαν και δια τού επίτηδες επ' αυτη τη ύπόθεσει εκδοθέντος και σήμερον επ' ακροάσει κοινη πά.ντων ήμών αναγνωσθέντος ύψηλού βασιλικού προσκυνητού όρισμού.
»Το βασιλικον κράτος επεχείρησεν ευτάκτως την ανατροπην τού κακοήθoυς σχεδίου, και ή άγία τού Χριστού εκκλησία, κατα χρέος απαραίτητον επα.γρυπνούσα ύπέρ τών απανταχού όμογενών, εξέδωκε γράμματα και διένειμι
δι' εξάρχων, ύπαγορεύουσα τοίς όμογενέσι κοινώς τε και κατα μέρος τα σω τήρια και στηρίζουσα πάντας εις το πιστον τού ρεαγιαλικίου και τα χρέη της ειλικρινούς ευπειθείας και ύποταγης, εκείνους δέ τους πρωτουργους και τους αμεταμελήτως αυτοίς κατακολουθούντας και συμφωνούντας αραίς αλύτοις καθυποβάλλει και αναθέμασιν, ώς προφανώς όλετηρας και την έκχυσιν τόσων και τόσων αθώων αίμάτων όμογενών ασπλάγχνως και απανθρώπως επιθυμήσαντας.
»Τοιαύτα γράμματα στέλλονται προσφόρως και εις την επαρχίαν της ίερότητός σου και τών θεοφιλεστάτων επισκόπων σου, εκ τών όποίων γρα~ μάτων και ακριβέστερον πληροφορείσαι, ιδίως δέ γράφοντες και δια της παρούσης εντελλόμεθά σοι εκλησιαστικώς να διασαλπίσης εις όλους τους υπο την πνευματικήν σου προστασίαν Χριστιανους τας εννοίας τών εκκλησιαστικών μας γραμμάτων, να αγωνισθής εκ παντος τρόπου εις το ν' αποδείξης την πλάνην, εις την οποίαν ευρίσκονται, να διαλύσης τους ματαίους στοχασμούς των και τέλος πάντων ν' αποδείξης, ότι με την επιμονην αύτών εις το απονενοημένον τουτο κίνημα διοργανίζουσι τον ολεθρον όλου του γένους, να πληροφορήσης αύτούς, ότι, άν δεν διορθώσωσι το σφάλμα με μίαν τελείαν και ειλικρινή μεταμέλειαν, ή εκκλησία τους εχει αποκεκομμένους της των πιστών ολομελείας και αποσλήτους και ενόχους τω αιωνίω αναθέματι.
»Προ πάντων δε προσεκτικώτατος εσο ή ίερότης σου, αγαπητε αδελφέ, εννόησον ότι εχεις να δως απολογίαν επι του αδεκάστου σήματος του Κυρίου ήμών εν τη φοβερα εκείνη ήμέρα της ετάσεως περι όλων τών αύτόθι ομογενών και τών αλλαχου ευρισκομένων και εξ αιτίας αύτών κακόν τι υποστησομένων.
»Έκ της χειρός σου εκζητηθήσεται το αίμα αύτών, άν μη και λόγω και εργω δεν προφθάσης την αναγκαίαν θεραπείαν και διόρθωσιν, άν δεν εκτελέσης τα αρχιερατικα χρέη σου, μεταπείθων τους εξαπατηθέντας, αποδεχόμενος και συγχωρών τους μετανοουντας και τών όρκων εκείνων τών σατανικών απαλλάττων, μισών, αποστρεφόμενος, καταδιώκων και κατατρέχων τους λειποτακτήσαντας, και κατα πάντα συμφρονών τη Θεου εκκλησίςι και τη εφ' ή μας θεοδότω κραταια βασιλείςι, καθότι, εάν, ό μη γένοιτο, αντιδιατεθή και άλλα παρα τα εκκλησιαστικώς γραφόμενα επιχειρήστις ή λόγω ή εργω ή διανοια, σε εχομεν εξ εκείνης της ώρας εκπτωτον του αρχιερατικου βαθμου, αύτοκατάκριτον και μέλος αλλότριον και ξένον της εκκλησίας του Θεου και καθαιρέσει αμετακλήτω ενοχον.
»Διό, περιπόθητε αδελφέ, αγωνίσθητι όσον το δυνατόν, δια ν' αποφύγης τον ψυχικον κίνδυνον, ότι εν όχετοίς δακρύων και το στελλόμενόν σοι συνοδικον γράμμα επι του θείου υπεγράφη θυσιαστηρίου, οϋτως εξεκαύθη ή δικαία της εκκλησίας αγανάκτησις κατα τών κοινών φθορέων και λυμεώνων.
»Περιμένομε να χαροποιηθώμεν με τας ταχείας αποκρίσεις σου, δηλωτικας της αισίας τών γραφομένων αποπερατώσεως, δια να σε καταστέψωμεν και με τας κοινας ήμων εύχας και εύφημίας, ή δε του Θεου χάρις είη μετα της αρχιερωσύνης σου.
»<0 Κωνσταντινουπόλεως εν Χριστω αδελφος αωκα' (1821) Μαρτίου κα' (21)>> .
Να τους χαιρομαστε !!
quote:ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΦΩΝΟ
ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΠΟΡΔΗ ΓΙΑΝΝΗ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΗ ΠΛΑΚΑ
ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ
χαιρομαι που πιανεις το χιουμορ μου!
αλλα ειδες τι εγραψα για το φασμα του χιουμορ?
ο μανος μας πχ θεωρει πως δεν εχω χιουμορ και δεν τον εκανα ποτε να χαμογελασει (βεβαια στην κατ ιδιαν συναντηση μας τον εκανα 3 φορες να γελασει - εχω και μαρτυρες!
)
επετρεψε μου να επιμεινω στα της σκεπτομενης πορδης!
η αναζητηση οδηγει στο συμπερασμα πως αυτο ειμαστε για το Συμπαν!
αν καταληξεις σε αλλο συμπερασμα (οτι ειμαστε η κορωνιδα της δημιουργιας πχ) ξεκινα απο την αρχη!!!
quote:Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!
εγω θα σου προτεινα να εισαι ο εαυτος σου σε ολα τα περιβαλλοντα!
νασαι καλα φιλοσοφε
quote:Τι είναι αυτό που οδηγεί τον άνθρωπο σε μαζοχισμό σε σαδισμό
και γιατί να τα βλέπει όλα παραμορφωμένα και διαστρεβλωμένα
και εγω απορω αδερφε!
quote:MΉΠΩΣ τελικά είμαστε σαδιστές και άρρωστοι
μην με συμπεριλαμβανεις εμενα σε παρακαλω στην λιστα!
αν ειμαι αρρωστος, πασχω απο σπανια ασθενεια! ![]()
σαδιστης δεν ειμαι, σε διαβεβαιω!
quote:και πρέπει να τραβάμε
τα μαλλιά μας όταν αναλογιζόμαστε οτι η σωστή πνευματική τροφή
εμπνέει θάρρος και τόλμη στα μικρά παιδιά;
δεν ειναι η Παιδεια αυτο που μας λειπει?
δεν ειναι η σωστη πνευματικη τροφη?
quote:Φίλε ΓΙΑΝΝΗ η σοφία είναι κατι ανεπίδεκτο μαθήσεως
οντως, δεν διδασκεται, βιωνεται!
quote:δεν είμαι ειδικός
ούτε συμβουλές να σου δώσω αλλα ΜΗΠΩΣ αν παιδεύουμε τον ευατό μας
παραπάνω τότε θα έχουμε και αποτελέσματα!!!!
υπονοεις πως δεν με παιδευω αρκετα?
τι προτεινεις?
κανα αυτομαστιγωμα, να παω στην Τηνο με τα γονατα, ή να κοψω το σεξ? ![]()
quote:Μήπως έχουμε χάσει την αγνότητά μας γιατι νομίζουμε οτι θα μαγέψουμε
το πλήθος η τον κόσμο;
στο ειπα παραπανω: δεν χαϊδευω τα αυτια κανενος προκειμενου να ειμαι αρεστος!
αλλα και με ανθρωπους που εχω διαφωνησει, σε αλλα θεματα εχω συμφωνησει μαζι τους, αφου λενε κατι σωστο.
αρα δεν με επηρεαζει ο εγωισμος μου στο πως φερομαι στον καθενα.
αντιδρω αυθορμητα.
ειμαι αυτος που ειμαι, λεω αυτα που νομιζω σωστα, και δεν επιδιωκω να γινω αρεστος σε κανεναν!
πληροφοριες προσφερω, ακομα και στις διαφωνιες.
quote:OTAN ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ
ειπαμε τι ειμαι: μια σκεπτομενη συμπαντικη πορδη!
πως μπορεις να φοβησεις μια πορδη? ![]()
quote:ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΑΤΑΙ.
και γιατι να με φοβαται ο οποιοσδηποτε?
πως μπορει να βλαψει μια πορδη? ![]()
το χιουμορ τσουζει αλλα δεν σκοτωνει!!!
quote:ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΤΟ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
η δυναμη ειναι εχθρος του αναζητητη της γνωσης, γιατι μπορει να τον παραπλανησει και να ξεχασει οτι ειναι μονο μια... ξερεις πια τι! ![]()
quote:Η αγάπη ειναι παντοτινή
τοπε κι ο ποιητης: οι κυβερνησεις πεφτουνε (και τα ιερατεια) μα η αγαπη μενει ![]()
quote:Να τους χαιρομαστε !!
νασαι καλα αδιαβαστε για τα κειμενα!
αποτελουν σημαντικες πληροφοριες.
αλλα δεν βλεπω πληροφοριες σε ανταπαντηση απο αυτους που εσκιζαν τα ρουχα τους πριν λιγο...
επεσε μια ψιλοεξαφανιση ή μου φαινεται?
λέει οτι αν οι κυβερνήσεις και τα ιερατεία
άκουγαν τους ποιητές-φιλόσόφους θα ήταν πιο ωραίος και απλός ο τρόπος
εδω χιλιάδες χρόνια τους τρώγανε τώρα θα νοιαστούνε!!!!
πάντως ένα ψιλομαστιγοματάκι σου χρειάζεται κοιτάξου
όταν ξυπνάς στον καθρέπτη πές ρε γιάννη ηλίθιε
πως είσαι έτσι σήμερα και αν σου απαντήσει καταφατικά
τότε η ημέρα σου θα πάει περίφημα!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Βέβαια κάποιοι άλλοι τα βλέπουν θεικά και νομίζουν
όταν ήρθαν απο τον Άρη οτι θα αποικήσουν τον πλανήτη γη
με έξοδα και όπλα άλλων δυνάμεων>!! ![]()
![]()
βέβαια παίζει ρόλο το τι τρώς
εαν τρώς συνέχεια τυριά και αχλάδια ε κάποια μέρα
θα σε πιάσει κόψιμο βρε αδερφε!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Πάντως είμαστε το ίδιο μοντέλο μόνο που εγω είμαι
πιο εξελιγμένο και πρόσφατο!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
στο φιλο΄σοφους πάνω πάνω έχω τοποθετήσει δύο τόνους για όσους δεν
κατέχουν την δημοτική γλώσσα![]()
![]()
![]()
gh
quote:πάντως ένα ψιλομαστιγοματάκι σου χρειάζεται κοιτάξου
όταν ξυπνάς στον καθρέπτη πές ρε γιάννη ηλίθιε
πως είσαι έτσι σήμερα και αν σου απαντήσει καταφατικά
τότε η ημέρα σου θα πάει περίφημα!!!
ευχαριστω δεν θα παρω απο την συνταγη σου!
εχω μια αλλη, πιο ηπια απο το μαστιγωμα για την θεραπεια της ματαιοδοξιας και θα την αποκαλυψω για χαρη σου!
στο Θιβετ μου εμαθαν ενα μαντραμ που προοριζεται για αυτους που τα εμαθαν ολα και ειναι το κλειδι της τελικης γνωσης, της αποκαλυψης του τελικου μυστικου!
θα το πω, αλλα παρακαλω οι αρχαριοι να το μεταχειριστουν με προσοχη!!!
οταν λοιπον φιλε μου φιλοσοφε νιωθω οτι τα ξερω ολα, επαναλαμβανω μερικες φορες το μαντραμ και συνερχομαι!
το μαντραμ ειναι: tima lacasi me
πρεπει να το επαναλαμβανεις γρηγορα και με αυτοσυγκεντρωση!
εμενα παντως με βοηθαει παρα πολυ στην συνειδητοποιηση!!!