ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απαντήσεις σε υπαρξιακά ζητήματα σύμφωνα με τον 12θεϊσμό - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απαντήσεις σε υπαρξιακά ζητήματα σύμφωνα με τον 12θεϊσμό - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

CROWL2630 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/10/2006, 22:32:19
quote:
Φίλε μου sesostris από που έβγαλες το συμπέρασμα-από την απάντηση μου πάντως οχι- ότι σου είπα πως μόνο οι χριστιανοί είναι ηθικοί και δεν αδικούν άνθρωπο?Δεν είπα κάτι τέτοιο και προς Θεού οι χριστιανοί δεν διεκδικούν το αλάθητο!
Απλά είπα ότι η Χριστιανική Διδασκαλία δεν αναφέρει πουθενά και δεν επιτρέπει την αδικία προς τον συνάνθρωπο.Την Αγάπη έχει ως ακρογωνιαίο λίθο της.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλοί άνθρωποι που δεν είναι και χριστιανοί.Αλλά ένας αληθινός χριστιανός είναι δύσκολο να μην είναι καλός άνθρωπος!
CROWL26
Φίλε CROWL26 , η διευκρινισή σου με κάλυψε .
Δεν συμφωνώ απόλυτα μαζύ σου , πιστεύω όμως ότι εσύ τουλάχιστον είσαι ειλικρινής και συνειδητός στις επιλογές σου , και το λέω αυτό γιατί στο φόρουμ υπάρχουν και "επαγγελματίες" χριστιανοί .
nik67Μέλος
05/10/2006, 23:37:04
Για να σε προλάβω σου λέω ότι πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις από ανθρώπους που έχουν χάσει τον χριστιανικό δρόμο τους."

ΕΔΩ Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ
ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕΩΣ ΤΟ (ΑΓΙΟ) ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ (ΦΩΤΙΖΕΙ) ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΟΥΜΕΝΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ
ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ 2 ΤΕΙΝΑ¨

1 ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ(ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ)

2 ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ

ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ

IngmarΜέλος
06/10/2006, 13:13:05
παίδες,μήπως παραξεφύγατε από το αρχικό πόστ;

Από 12θεϊστες ξεκινήσαμε,μονοπώλησε ο Χριστούλης και η Παναγία στο τέλος(που λέει ο λόγος!)

Μπήκα να διαβάσω για συγκρίσεις 12θεϊσμού <- ->Χριστιανισμού,και τελευταίες σελίδες ...διαβάζω "πανηγυρικούς" υπέρ της Ορθοδοξίας.ΟΚ να πιστεύετε σε ότι επιθυμείτε,ορθόν! Αλλά να μένετε στο προκείμενο!

Ingy

(όπως πάνω-έτσι και κάτω)

CROWL26Μέλος
06/10/2006, 15:46:03
quote:
Δεν συμφωνώ απόλυτα μαζύ σου , πιστεύω όμως ότι εσύ τουλάχιστον είσαι ειλικρινής και συνειδητός στις επιλογές σου , και το λέω αυτό γιατί στο φόρουμ υπάρχουν και "επαγγελματίες" χριστιανοί .

Φίλε μου sesostris ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ελπίζψ να εκπορεύονται από καρδιάς.

Φιλικά.-
E.X.O

CROWL26Μέλος
06/10/2006, 15:49:25
quote:

Φίλε μου sesostris ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ΕΛΠΙΖΩ (διόρθωση) να εκπορεύονται από καρδιάς.

Φιλικά.-
E.X.O

CROWL26Μέλος
06/10/2006, 15:53:49
quote:
ΕΔΩ Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ
ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕΩΣ ΤΟ (ΑΓΙΟ) ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ (ΦΩΤΙΖΕΙ) ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΟΥΜΕΝΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ
ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ 2 ΤΕΙΝΑ¨

1 ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ(ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ)

2 ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ

ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ

Αυτό "Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ" το προσθέτεις εσύ φίλε μου nik67.Σου έχω πεί ότι και οι ιερείς είναι άνθρωποι και όταν αμαρτάνουν δεν το κάνουν με την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος και ούτε αυτό φέρεται εφ' όρου ζωής.Το Άγιο Πνεύμα δεν είναι ρούχο που το "φοράμε" συνέχεια.

Φιλικά.-
E.X.O

nik67Μέλος
07/10/2006, 00:23:12
ΔΗΛ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ?
ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕΙ?
CROWL26Μέλος
07/10/2006, 12:47:13
quote:
ΔΗΛ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ?
ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕΙ?

Φίλε μου nik67 εννοώ ότι το Άγιο πνεύμα φωτίζει κάθε χριστιανό όταν και αυτός είναι συνεπής στην Διδασκαλία του Ιησού Χριστού.Όταν αμαρτάνει δεν το κάνει με την "ευλογία" του Αγίου πνεύματος.

Φιλικά.-
E.X.O

07/10/2006, 13:21:21
Δεν είναι πολύ βολικό όταν κάποιος κληρικός είναι "καλός" να ευθύνεται το Άγιο Πνεύμα και όταν είναι "κακός" να λέμε :

quote:
οι ιερείς είναι άνθρωποι και όταν αμαρτάνουν δεν το κάνουν με την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος και ούτε αυτό φέρεται εφ' όρου ζωής.

Το λέω αυτό γιατί συχνά χρησιμοποιείται η έκφραση :

Ο τάδε "υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος..." έπραξε αυτό...

Στράτος

Ήρθα...Διάβασα...Έγραψα...Έφυγα...
CROWL26Μέλος
08/10/2006, 17:59:06
quote:
Δεν είναι πολύ βολικό όταν κάποιος κληρικός είναι "καλός" να ευθύνεται το Άγιο Πνεύμα και όταν είναι "κακός" να λέμε

Φίλε Στράτο το τι σημαίνει "καλός" και "κακός" άνθρωπος είναι κάτι πολύ εύθραυστο και πολύ σχετικό.Όλες οι ανθρώπινες πράξεις είναι αποτέλεσμα ευθύνης του ανθρώπου.Όταν κάνει το "καλό" ευθύνεται ο ίδιος και όχι το Άγιο Πνεύμα.

Ο φωτισμένος υπό του Αγίου πνεύματος άνθρωπος είναι αυτός που τηρεί ενσυνείδητα τη Διδασκαλία του Ιησού Χριστού και αυτή ή φώτιση είναι εμφανής στις πράξεις του που είναι ευθύνη δική του.Αν οι πράξεις του έρχονται σε αντίθεση με τη χριστιανική διδασκαλία τότε η ευθύνη είναι δική του.Αν είναι σε αρμονία πάλι η ευθύνη είναι δική του.

Φιλικά.-
E.X.O