ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εμείς κι ο κόσμος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Εμείς κι ο κόσμος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

hunter130 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
hunter1Μέλος
23/05/2011, 12:27:03
ο ανθρωπος γεννηθηκε αλλα στην πορεια αλλαξε προσαρμοστηκε κ προσαρμοζεται...απο κει κ περα ξεχασε...αρα ηρθε σε αντιθεση με το "εγω"του...

d.k

23/05/2011, 12:33:46
quote:

ο ανθρωπος γεννηθηκε αλλα στην πορεια αλλαξε προσαρμοστηκε κ προσαρμοζεται...απο κει κ περα ξεχασε...αρα ηρθε σε αντιθεση με το "εγω"του...

d.k

Μα τι είναι το "εγώ" του ανθρώπου φίλη Βίκυ???
Μήπως ένα "κουβάρι" απο ένστικτα..ενορμήσεις...κοκ???
Πόσο εύκολο μπορείνα είναι το να μιλάμε για την πρώτη μορφή του ανθρώπου και να είμστε τόσο σίγουροι για ότι λέμε???
Αν όντως ο άνθρωπος και ο εγκέφαλός του διαρκώς αναβαθμίζεται , τότε με απλή λογική μπορούμε να υποθέσουμε ότι στην πρώτη μορφή του , ο εγκέφαλός του δεν θα ξεπερνούσε -μάλλον- σε εξυπνάδα και οτιδήποτε άλλο τον εγκέφαλο πιθανώς μιας αμοιβάδας...ίσως και πολύ λέω...
Απλά αναρρωτιέμαι...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
23/05/2011, 13:18:40
quote:
Hunter

Δεν το καταλαβαίνω αυτό καλή μου.
Πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος να ξεχάσει από που ήρθε, ποιος είναι και που θέλει να πάει?
Μόνο σε περιπτώσεις τραυματισμού, λήψης ουσιών, ή γενετικών ανωμαλιών θα μπορούσε αυτό να συμβεί.
Εκτός και αν κάτι άλλο εννοείς.

ithacaΜέλος
23/05/2011, 13:31:20
quote:

Πως εννοείς την άυλη φύση σου?
Έχουμε εντοπίσει στην φύση, άυλες καταστάσεις, υποστάσεις, υπάρξεις ή οντότητες?
Μήπως όλα αυτά είναι δημιουργήματα του μυαλού ενός κατά τα άλλα πολύπλοκου υλικού οργάνου?
Μήπως τα δίπολα είναι δεν υφίστανται, αλλά οφείλονται στο ανρθωπικό παράγοντα, σαν αποτέλεσμα παρατήρησης αντιθέτων για την αντίληψη του ανθρώπου καταστάσεων?
Μήπως το άυλο είναι ένα εφεύρημα ανθρώπινο, ώς το αντίθετο του υπαρκτού και υλικού?

Γιατί το ασυνείδητο να είναι αντίθετο του συνειδητού και όχι το συμπλήρωμα αυτού που ονομάζουμε ψυχή, ή ανθρώπινος χαρακτήρας ή όπως αλλιώς μπορείς να το ονομάσεις?

Το ίδιο και με την νόηση/πνεύμα σαν αντίθετο της έννοιας του σώματος/υλικού.
Μήπως το πνεύμα/νόηση είναι μια λειτουργία του νου/εγκεφάλου, όμοια όπως η μελωδία με όργανο που την παράγει?
Το όργανο είναι υλικό η μελωδία όχι (ο ήχος της φλογέρας παράδειγμα, και η φλογέρα)

Ευστοχο το παραδειγμα οργανο-μελωδια.

Έγραψα πριν απο λιγο για ενα τοπικ της Θρησκειας, λες και απαντουσα στην παρατηρηση σου:

Νομίζω πως οι περισσότεροι συνδαιτημονες θα συμφωνησουν οτι στον ανθρωπο εδραζονται και μη-υλικες ιδιοτητες και λειτουργιες.

Οπως σχολιαζεται - ή θα επρεπε να σχολιαζεται - σε αλλο θεμα, η αγαπη ειναι μια απο αυτες , σε αντιδιαστολη προς τον ερωτα, ο οποιος (σε καποιες μορφες του, πιθανον να) ειναι υλικη/σωματικη λειτουργια.

Το χιουμορ ειναι μια απο αυτες : καμια εξελικτικη ή μηχανιστικη θεωρια δεν μπορει να εξηγησει την εμφανιση του κυνισμου, του καυστικου χιουμορ, ή και του κομψου "αστειου".

Εγω (ποιός?) βλεπω οτι υπαρχει μια υλική / σωματικη πραγματικοτητα, πανω στην οποια επενεργει (ή προσπαθει να) η πνευματικη / νοητικη πραγματικοτητα (ή πλασματικοτητα), όχι απαραιτητα με την θρησκευτικη εννοια.

Αυτα που συνιστουν το ολον ειναι : Ενεργεια - Υλη - Πληροφορια (παρακαλω διορθωστε όπου), χωρις να ειναι εμφανη τα ορια τους, και οι αλληλοκαλυψεις τους.

ithacaΜέλος
23/05/2011, 13:40:15
quote:

Πως εννοείς την άυλη φύση σου?
Έχουμε εντοπίσει στην φύση, άυλες καταστάσεις, υποστάσεις, υπάρξεις ή οντότητες?
Μήπως όλα αυτά είναι δημιουργήματα του μυαλού ενός κατά τα άλλα πολύπλοκου υλικού οργάνου?
Μήπως τα δίπολα είναι δεν υφίστανται, αλλά οφείλονται στο ανρθωπικό παράγοντα, σαν αποτέλεσμα παρατήρησης αντιθέτων για την αντίληψη του ανθρώπου καταστάσεων?
Μήπως το άυλο είναι ένα εφεύρημα ανθρώπινο, ώς το αντίθετο του υπαρκτού και υλικού?

Γιατί το ασυνείδητο να είναι αντίθετο του συνειδητού και όχι το συμπλήρωμα αυτού που ονομάζουμε ψυχή, ή ανθρώπινος χαρακτήρας ή όπως αλλιώς μπορείς να το ονομάσεις?

Το ίδιο και με την νόηση/πνεύμα σαν αντίθετο της έννοιας του σώματος/υλικού.
Μήπως το πνεύμα/νόηση είναι μια λειτουργία του νου/εγκεφάλου, όμοια όπως η μελωδία με όργανο που την παράγει?
Το όργανο είναι υλικό η μελωδία όχι (ο ήχος της φλογέρας παράδειγμα, και η φλογέρα)

Ευστοχο το παραδειγμα οργανο-μελωδια.

Έγραψα πριν από λίγο , σε άλλο ποστ, λες και απαντούσα στην παρατηρηση σου που δεν ειχες ακομη διατυπώσει στον υλικο κοσμο:

Νομίζω πως οι περισσότεροι συνδαιτημονες θα συμφωνησουν οτι στον ανθρωπο εδραζονται και μη-υλικες ιδιοτητες και λειτουργιες.

Οπως σχολιαζεται - ή θα επρεπε να σχολιαζεται - σε αλλο θεμα, η αγαπη ειναι μια απο αυτες , σε αντιδιαστολη προς τον ερωτα, ο οποιος (σε καποιες μορφες του, πιθανον να) ειναι υλικη/σωματικη λειτουργια.

Το χιουμορ ειναι μια απο αυτες : καμια εξελικτικη ή μηχανιστικη θεωρια δεν μπορει να εξηγησει την εμφανιση του κυνισμου, του καυστικου χιουμορ, ή και του κομψου "αστειου".

Εγω (ποιός?) βλεπω οτι υπαρχει μια υλική / σωματικη πραγματικοτητα, πανω στην οποια επενεργει (ή προσπαθει να) η πνευματικη / νοητικη πραγματικοτητα (ή πλασματικοτητα), όχι απαραιτητα με την θρησκευτικη εννοια.

Αυτα που συνιστουν το ολον ειναι : Ενεργεια - Υλη - Πληροφορια (παρακαλω διορθωστε όπου), χωρις να ειναι εμφανη τα ορια τους, και οι αλληλοκαλυψεις τους.

23/05/2011, 13:48:23

quote:
Ithaca

Θεωρείς την γνώμη των πολλών ώς αυτονόητη απόδειξη ορθότητας μιας ιδέας/αντίληψης?

Δεν χρειάζεται να αναφέρω παραδείγματα που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Η απόδειξη που επικαλείσαι – κατά τη γνώμη μου – είναι αίολη.
Θεωρώ πως στηρίζεις μια άποψη σε κάτι που θεωρείς αυτονόητο, ενώ ουσιαστικά δεν είναι.

Έχεις κάποιο άλλο στοιχείο να επικαλεσθείς?

ithacaΜέλος
23/05/2011, 13:59:30
Με παρεξηγησες,

δεν παραθετω αποδειξεις,

γνωμη παραθετω.

Οπως προανεφερα, δεν βλεπω το χιουμορ πχ να εξηγειται στο πλαισιο μιας μηχανιστικης εξελικτικης θεωριας.

Ή την "ψυχικη" ικανοποιηση οταν βοηθας καποιον που βρισκεται σε αναγκη.

Εχω ξεκινησει απο καθαρα αιτιοκρατικες και ορθολογικες αφετηριες - λογω "θετικων" σπουδων και ιδιοσυγκρασιας ισως - και εχω καταληξει στην "δοξασια" υπαρξης μιας δυαδικοτητας ΥΛΙΚΟ-ΜΗ ΥΛΙΚΟ.

Δεν μπορω να αποδειξω τιποτα, ουτε ειναι αυτη η προθεση μου.

Παραθετω απλως την αποψη μου.

Το συζηταμε...

23/05/2011, 14:13:03
O key Φίλε

Έγινες αντιληπτός
Καλή συνέχεια

23/05/2011, 15:27:35
Mε σεβασμό στις κατατεθείσες απόψεις , θα ήθελα να ρωτήσω κάτι...
Και η μηχανή του αυτοκινήτου είναι το υλικό μέρος ενώ το μούγκρισμα απο την εξάτμιση είναι το άυλο -υποθετικά πάντα-...και ο γάιδαρος είναι το υλικό σώμα και η πορδή του -υποθετικά πάντα και συγγνώμη για την επιλογή της φράσης- το άυλο...αυτό τι σημαίνει δηλαδή???
Και στα υπεραυτοκίνητα δημιουργούν με κατάλληλες τροποποιήσεις "μεθυστικούς ήχους" για τους φάν του αθλήματος...
Και απο το περπάτημα του ανθρώπου παράγεται ήχος ... άλλοτε βαρύς του άνδρα και άλλοτε ελαφρύς λικνιστικός απο τακούνι γυναίκας...

Τι ακριβώς λέμε ρε παιδιά δηλαδή???

23/05/2011, 17:43:59
Μα για την άυλη φύση μας…φυσικά
Για αυτήν που οι περσότεροι συνδαιτυμόνες μας συμφωνούν και δέχονται ασυζήτητη, ή μάλλον διαισθάνονται αναμφισβήτητα την ύπαρξη της.

Ένα μέρος αυτής της «άυλης φύσης» μας εντοπίζεται σαν αύρα που μας περιβάλει (κατά προτίμηση μπλε απόχρωσης) και περιβάλλεται από κάτι απροσδιόριστο μεν αλλά σαφές υπαρκτό, αυτό που «επιστημονικά» το ονομάζουμε «εκτόπλασμα» και περιβάλει το σώμα σε απόσταση έως κάπου 1 μέτρο.

Μάλιστα εκτόπλασμα έχουν και τα φαντάσματα.
Είναι αυτό που περιτριγυρνά κατά καιρούς καλυμμένο με ένα λευκό σινδόνι.

Έγινε κατανοητό?

Black_SwanΜέλος
23/05/2011, 17:58:40
quote:

Μα για την άυλη φύση μας…φυσικά
Για αυτήν που οι περσότεροι συνδαιτυμόνες μας συμφωνούν και δέχονται ασυζήτητη, ή μάλλον διαισθάνονται αναμφισβήτητα την ύπαρξη της.

Ένα μέρος αυτής της «άυλης φύσης» μας εντοπίζεται σαν αύρα που μας περιβάλει (κατά προτίμηση μπλε απόχρωσης) και περιβάλλεται από κάτι απροσδιόριστο μεν αλλά σαφές υπαρκτό, αυτό που «επιστημονικά» το ονομάζουμε «εκτόπλασμα» και περιβάλει το σώμα σε απόσταση έως κάπου 1 μέτρο.

Μάλιστα εκτόπλασμα έχουν και τα φαντάσματα.
Είναι αυτό που περιτριγυρνά κατά καιρούς καλυμμένο με ένα λευκό σινδόνι.

Έγινε κατανοητό?

hunter1Μέλος
23/05/2011, 21:47:16
δεν εννοω τιποτα παραπανω απ[ο αυτο που συμβαινει γυρω μας...οι ανθρωπινες αναγκες οι βαθυτερες ανθρωπινες αναγκες αλλαξαν...παλιοτερα συχνοτερα σημερα περιορισμενα για να εκφρασει καποιος την αγαπη του αρκουσε ενας ωραιος λογος ενα τραγουδι ενα λουλουδι σημερα για παραδειγμα δυαρι μην πω τριαρι στο κολωνακι...μην μου πειτε οτι δεν ειναι ετσι...

d.k

23/05/2011, 22:14:04
quote:

δεν εννοω τιποτα παραπανω απ[ο αυτο που συμβαινει γυρω μας...οι ανθρωπινες αναγκες οι βαθυτερες ανθρωπινες αναγκες αλλαξαν...παλιοτερα συχνοτερα σημερα περιορισμενα για να εκφρασει καποιος την αγαπη του αρκουσε ενας ωραιος λογος ενα τραγουδι ενα λουλουδι σημερα για παραδειγμα δυαρι μην πω τριαρι στο κολωνακι...μην μου πειτε οτι δεν ειναι ετσι...

d.k

Γλυκειά μου και παραπονιάρα Hunter1...κατανοώ την ψυχή σου και αφουγκράζομαι τις ανησυχίες σου...
Μη με παρεξηγήσεις φίλη μου αλλα θα σου θυμίσω κάτι...
Θυμάσαι εκείνες τις παλιές υπέροχες Ελληνικές ταινίες , όπου ο επιθυμητός γαμπρός ήταν κάποιος εργοστασιάρχης...ή επιχειρηματίας...ενίοτε Δ/ντής σχολείου...κλπ..κλπ..???
Ήταν η αρχή της "νοητικής και πνευματικής αναγέννησης" που οδήγησε στο σήμερα...τότε τέθηκαν οι βάσεις και πάνω σ'αυτές και τα πρότυπα που μας υπέδειξαν αλλα και μας επέβαλαν τεχνιέντως -διαφημίσεις κλπ- δομήθηκε η κάθε ιδέα μας για το σωστό και το πρέπει αλλα και για το ασφαλές μαζί με το αποδεκτό...
Υπάρχει μια συνέχεια γλυκειά μου , ασφαλώς στις δύσκολες εποχές...οι άνθρωποι ομονοούν διότι κινούνται σε έναν κοινό παρονομαστή που προσφέρει μεγάλες δόσεις αλληλοκατανόησης και "συνήχησης"....
Φθάνει να θελήσουμε να το δούμε...
Μείνε κοντά στα παιδιά σου με υπομονή και κατανόησέ τα , αυτά κινούνται απο την ορμή της δύναμης για ζωή που συνακόλουθα ακολουθείται απο την επιθυμία της αποδοχής και της επιλογής τους...εσύ απο την δύναμη της αγάπης σου και του νοιαξίματός σου γι'αυτά...
Αναγκαστικά και αναπόδραστα θα το διαβείς αυτό το μονοπάτι και κείνα μετά με τα παιδιά τους και μην σε φοβίζει αυτό , δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμα , πίστεψέ με...
Και γα τα υπόλοιπα που είπες και που δείχνουν την καλή σου την καρδιά -μπά παναθεμά με , τι έπαθα απόψε εγώ ο σκληρόπετσος..- συμφωνώ εν μερει αλλα θα σου έλεγα ότι ο δρόμος για την ευτυχία και την χαρά ποτέ δεν είχε πολλούς διαβάτες , είναι στενός και όχι εύκολα αναγνωρίσιμος...
Την καλησπέρα μου!!!

Black_SwanΜέλος
23/05/2011, 22:51:51
quote:

d.k

hunter1 μη μασάς... ποιος νομίζεις ότι τα έχει όλα αυτά??? μην πέφτεις θύμα της υποτιθέμενης ζωής που κατασκεύασαν κάποιοι για μας...λίγοι είναι αυτοί που τα έχουν όλα... και για αυτούς τους λίγους μας βάζουν εμάς στο τρυπάκι της υποδούλωσης να πρέπει δηλαδή να πάρουμε δάνεια για να έχουμε ενα ωραίο σπίτι... να έχουμε συγκεκριμένο αμάξι και εξοχικό...να πρέπει να πάμε διακοπές στο τάδε νησί για να μη μας πουν καθυστερημένους...και να πρέπει να έχουμε ένα συγκεκριμένο lifestyle...που είναι και στην μόδα η λέξη... ασέ με τις γυναίκες τι μας έχουν κάνει μην το πιασουμε αυτό...είμαστε τα χειρότερα θύματα αυτής της συγκεκριμένης εποχής, και δουλειά και νοικοκυριό και 10 πτυχία και να είμαστε σαν μοντέλα και να μεγαλώνουμε παιδιά και και και πόσα άλλα....τίποτα άλλο? μήπως να γινόμασταν και αστροναύτες? τα βλέπεις από πρώτο χέρι που έχεις οικογένεια...είναι πραγματικά εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει.
Επίσης μην κοιτάς μόνο την εικόνα... όλοι πλέον δείχνονται και παίζουν ότι είναι κάποιοι... μόνο που από πίσω δεν υπάρχει τίποτα είναι όλα μια φούσκα που θα σκάσει σύντομα... ήδη κάποιες φούσκες έσκασαν...

23/05/2011, 23:05:18
"ασέ με τις γυναίκες τι μας έχουν κάνει μην το πιασουμε αυτό...είμαστε τα χειρότερα θύματα αυτής της συγκεκριμένης εποχής, και δουλειά και νοικοκυριό και 10 πτυχία και να είμαστε σαν μοντέλα και να μεγαλώνουμε παιδιά και και και πόσα άλλα....τίποτα άλλο?

μήπως να γινόμασταν και αστροναύτες?

....Βεβαίως και αστροναύτες.....ειδικά αυτό είναι απόλυτα λογικό και απαιτητό ως προσόν...

23/05/2011, 23:07:53
quote:

"ασέ με τις γυναίκες τι μας έχουν κάνει μην το πιασουμε αυτό...είμαστε τα χειρότερα θύματα αυτής της συγκεκριμένης εποχής, και δουλειά και νοικοκυριό και 10 πτυχία και να είμαστε σαν μοντέλα και να μεγαλώνουμε παιδιά και και και πόσα άλλα....τίποτα άλλο?

μήπως να γινόμασταν και αστροναύτες?

....Βεβαίως και αστροναύτες.....ειδικά αυτό είναι απόλυτα λογικό και απαιτητό ως προσόν...

Εμένα πάντως πιο εύκολο μου είναι να είμαι αστροναύτης, παρά να κρατήσω νοικοκυριό

Black_SwanΜέλος
23/05/2011, 23:19:11
quote:

ναι Εαρινέ μου...μην κοροιδεύεις μια χαρά την έχετε εσείς. Πάτε στην δουλειά και τελείωσε και υποτίθεται οι γυναίκες πρέπει να τα κάνουν όοοολαααα.. τι κάνετε εσείς τελικά? Αν μια γυναίκα δουλεύει και δεν τα καταφέρνει στο νοικοκυριό λένε ααα την ανεπρόκοπη... αν πάλι αφήσει την δουλειά για να φροντίσει την οικογένεια θα την πουν τεμπέλα... μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή

23/05/2011, 23:38:36
Δεν κοροϊδεύω καθόλου...

Η σωστή γυναίκα με την σωστή διαπαιδαγώγηση , είναι εκπαιδευμένη στο να εκπληρώνει κάθε επιθυμία του αφέντη της ... της κολόνας του σπιτιού της...και μάλιστα να προβλέπει τι θέλει αυτη η κολόνα και όχι να μπαίνει αυτή -κολόνα- σε διαδικασία να ζητάει πράματα...ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΙΝ ΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙ...
Τι να το κάνει -η κολόνα- να του το φέρουν αφού το ζητήσει η ίδια..???

Αν δε χρειασθεί κάτι ρε παιδί μου -η κολόνα- απο τον Άρη π.χ , η σωστή σύζυγος δεν θα πρέπει να γνωρίζει να οδηγεί πύραυλο???

Τσσσσσ...γυναίκες...

ithacaΜέλος
24/05/2011, 08:31:11
Για βαστατε αδερφια :

το παραδειγμα οργανο-μελωδια του Γιαννη (απο οπου προεκυψε και το γαιδαρος-πορδη κτλ) ηταν ευστοχο ως νοηματικη κατευθυνση , και οχι ως φυσικη.

Και βεβαια η μελωδια ειναι υλικης φυσης, οπως και οι πορδες του Εαρινου, και των Σουπερ Φορμουλα, και μαλιστα κλασσικης φυσικης.

Η μελωδια εμπεριεχει/βασιζεται στα μαθηματικα και τη γεωμετρια, στη φυσικη,στα κυματα και τις ταλαντωσεις και τις κρουσεις και...

Τα μαθηματικά ειναι υλικο ή άυλο προϊον?

Η έμπνευση είναι σωματική ή "πνευματική" λειτουργία?

Οι πρωτοπόροι από που αντλούν τις πρωτοπόρες ιδέες τους?

Όλα τα ανάγετε σε υλικό σωματικό επίπεδο, αλλά δεν είστε ούτε τα χέρια σας, ούτε τα μάτια σας, ούτε οι φυσικές προδιαθέσεις σας.

Είστε η νόηση σας, η θέληση σας (έχει η θέληση υλική υπόσταση?), η φαντασίας σας.

ΤΟ συζητάμε...

24/05/2011, 12:21:20
quote:
Hanter
οι ανθρωπινες αναγκες οι βαθυτερες ανθρωπινες αναγκες αλλαξαν...

Καλή μου δεν έχουν αλλάξει – και δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν – οι βαθύτερες του ανθρώπου ανάγκες.
Οι επιφανειακές καθημερινές ανάγκες του μπορεί.

Οι άλλες όμως, αυτές οι βαθύτερες ευρίσκονται σε χειμερία νάρκη προσμένοντας την ώρα της ανάστασης.
Κάποια στιγμή θα σημάνουν και οι καμπάνες.

Μήπως είμαι ονειροπόλος ουτοπιστής ?????

quote:
Black-Swan
μια χαρά την έχετε εσείς. Πάτε στην δουλειά και τελείωσε και υποτίθεται οι γυναίκες πρέπει να τα κάνουν όοοολαααα.. τι κάνετε εσείς τελικά? Αν μια γυναίκα δουλεύει και δεν τα καταφέρνει στο νοικοκυριό λένε ααα την ανεπρόκοπη... αν πάλι αφήσει την δουλειά για να φροντίσει την οικογένεια θα την πουν τεμπέλα... μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή

Συμφωνώ μαζί σου καλή μου, και γιαυτό συμμετέχω στα κινήματα ισότητας των δύο φίλων. Επισημαίνω όμως, πως ισότητα δεν θα πει όμοια αντιμετώπιση, αλά ίση. Δεν πρέπει η γυναίκα να γίνει ένας θηλυκός άντρας, αντιγράφοντας τις δραστηριότητες του άντρα, αλλά να σταθεί ισότιμα στο πλάι του.
Η γυναίκα και ο άντρας δεν είναι ίδιοι (λόγο εμφανών ανατομικών διαφορών) αλλά ίσοι.
Η γυναίκα είναι αυτή που θα πρέπει πρώτη να το συνειδητοποιήσει αυτό και ματα μαχητικά να το διεκδικήσει.
Θα πρέπει πρώτα εσείς οι ίδιες οι γυναίκες αρχίζοντας από τις οικογένειες σας να αναγνωρίζεται και να εφαρμόζεται ίδια αντιμετώπιση στα παιδιά σας αγόρια-κορίτσια, και όχι να καμαρώνετε τον γιο σας – τον άντρακλα – να γυρνά με γκόμενες, ενώ η κόρες σας να διατηρούνται παρθένες.
Αν ρωτήσεις 100 γυναίκες τι φύλο παιδί θέλουν να γεννήσουν οι 80 (ίσος και περισσότερες) θα απαντήσουν αγόρι.
Γιατί?
Οιδιπόδειο σύμπλεγμα?
Φαλλικό σύνδρομο? (Λακα)

Ποιος ξέρει!!!!