ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ 3 !!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ 3 !!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

PREDATOR30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/01/2008, 09:40:50
Kαλημερα σε ολους σας!

Φιλε Incubus, γιατι ετσι με τις φακες? ή ειναι γενικοτερα τα οσπρια?

OANNHSEA, γιατι τοση "αισιοδοξια" ? συμβαινει κατι?

21/01/2008, 09:43:54
θυμαστε που συζητουσαμε για "κατσαριδες"???

Έλλειψη βαρύτητας
Οι κατσαρίδες του Διαστήματος είναι πιο ανθεκτικές από τις γήινες!

Μόσχα

Οι κατσαρίδες που γεννήθηκαν στη γη, ενώ η «σύλληψή» τους είχε γίνει στο Διάστημα, αναπτύσσονται γρηγορότερα και αποδεικνύονται πιο ανθεκτικές από τις γήινες, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Ντμίτρι Ατιάσκιν, υπεύθυνος της έδρας Βιολογίας και Οικολογίας της Ιατρικής Ακαδημίας της ρωσικής πόλης Βορονέζ, περιγράφοντας το πείραμα στο οποίο συμμετείχε.

«Επί δύο μήνες παρακολουθούσαμε τους απογόνους κατσαρίδων, η κύηση των οποίων έγινε σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, όταν τα έντομα αυτά, μαζί με άλλα ζώα και φυτά βρέθηκαν κατά τη διάρκεια πειράματος στο διαστημικό εργαστήριο-δορυφόρο Φοτόν-Μ3, τον περασμένο Σεπτέμβριο», δήλωσε ο κ. Ατιάσκιν, προσθέτοντας ότι «σήμερα μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι οι 'διαστημικές' κατσαρίδες αναπτύσσονται ταχύτερα και γίνονται σημαντικά ανθεκτικότερες από τις συνηθισμένες, τις 'γήινες' συγγενείς τους».

Οι επιστήμονες της ιστορικής Ιατρικής Ακαδημίας του Βορονέζ (περίπου 600 χλμ νότια της Μόσχας) διαπίστωσαν ότι στις «διαστημικές» κατσαρίδες σκουραίνει πολύ πιο γρήγορα ο χιτώνας τους, που είναι είναι σχεδόν διαφανής όταν γεννιούνται και αναπτύσσονται με εξαιρετική ταχύτητα τα άκρα, το μήκος του σώματος και τα «μουστάκια» τους.

Είναι επίσης σχεδόν δύο φορές πιο υπερκινητικές από τις υπόλοιπες κατσαρίδες, χαρακτηριστικά, όμως, που δεν φαίνεται να διατηρούν οι «γήινοι» απόγονοί τους, δύο γενιές των οποίων επίσης έγιναν αντικείμενο παρατήρησης από τους επιστήμονες.

Οι φοιτητές της Ακαδημίας κέρδισαν την πρώτη θέση σε σχετικό διαγωνισμό, προτείνοντας για πρώτη φορά να σταλούν στο Διάστημα οι πολύ κοινές στη Ρωσία «ξανθές» κατσαρίδες, οι οποίες μπορούν να επιβιώσουν τουλάχιστον ένα μήνα χωρίς νερό και τροφή και χάρη στο μικρό τους μέγεθος μπορούν να αποσταλούν σε μεγάλο αριθμό, προϋπόθεση απαραίτητη για ακριβή συμπεράσματα στο πείραμα.

Ο ρωσικός δορυφόρος-εργαστήριο «Φοτόν-Μ3», βάρους περίπου 6,5 τόνων, προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 26 Σεπτεμβρίου 2007, φέρνοντας πίσω, εκτός από τις κατσαρίδες, ένα πολύτιμο φορτίο από πεταλούδες, τρίτωνες, σαύρες, σαλιγκάρια και ποντίκια, που δοκίμασαν επί 12ήμερο τις συνθήκες ζωής χωρίς βαρύτητα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

21/01/2008, 10:06:01

Έτσι και τις εξολοθρεύουμε με δυσκολία φαντάζεστε να αποκτήσουν από καμιά μετάλλαξη το μέγεθος ελέφαντα; Ζήτω που καήκαμε!!!

Wolf

Edited by - keraynos on 21/01/2008 10:08:54

21/01/2008, 10:28:25
Καλημέρα και καλή εβδομάδα .

Γιατί ρε παιδία σνομπάρετε τις καημένες φάκες …και είχα σκοπό να σας κάνω ένα υπέροχο τραπέζι… ΦΑΚΕΣ με ΣΑΡΔΕΛΕΣ Χα, Χα

quote:
PREDATOR- Οι κατσαρίδες του Διαστήματος είναι πιο ανθεκτικές από τις γήινες!

Ανθεκτικές κατσαρίδες….πόσο περισσότερο, έχουν καταντήσει να μην τις πιάνει τίποτε, ούτε καν η πατούσα από το πόδι μου….

21/01/2008, 10:40:56
ή το χειροτερο σεναριο: να δημιουργησουν δικια τους αποικια και σε 5-6 αιωνες, να μας πολεμανε, οπως στην ταινια STARSHIP TROOPERS !!!

loukritiaΜέλος
21/01/2008, 10:57:02
Καλημέρα κι από μένα και καλή εβδομάδα!

Τί καλά που ήταν το Σ/Κ - μετά από καιρό απομακρύνθηκα λίγο από Αθήνα και πόσο καλό μου έκανε..!

quote:
Έτσι και τις εξολοθρεύουμε με δυσκολία φαντάζεστε να αποκτήσουν από καμιά μετάλλαξη το μέγεθος ελέφαντα; Ζήτω που καήκαμε!!!
Ρε συ keraynos, τί είπες τώρα; Δεν έχω ακούσει πιο τρομακτική σκέψη!!!

quote:
Ο ρωσικός δορυφόρος-εργαστήριο «Φοτόν-Μ3» προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 26 Σεπτεμβρίου 2007, φέρνοντας πίσω, εκτός από τις κατσαρίδες, ένα πολύτιμο φορτίο από πεταλούδες, τρίτωνες, σαύρες, σαλιγκάρια και ποντίκια...
Τώρα συγνώμη, τις κατσαρίδες ποιος λόγος υπήρχε να τις ξαναφέρουν, μου λες; Εμ βέβαια, τις πήγαν εκεί, γίνανε ντούρσαλες αυτές και μετά τις έφεραν πίσω κι αυτές πολλαπλασιάστηκαν και τώρα δεν τις πιάνει τίποτα!

quote:
Γιατί ρε παιδία σνομπάρετε τις καημένες φάκες …και είχα σκοπό να σας κάνω ένα υπέροχο τραπέζι… ΦΑΚΕΣ με ΣΑΡΔΕΛΕΣ Χα, Χα
Κάντο σ'εμένα που τρελαίνομαι για φακές κι ειδικά σε συνδυασμό με σαρδελίτσα! Σλουρπ!

quote:
Πολλές καλημέρες...
Καλή εβδομάδα να έχουμε...
(Που δεν το βλέπω δηλαδή, αλλά...)
Γιατί καμάρι μου έτσι; Εσύ πολύ σωστά δεν λες να μη βλέπουμε τη μαύρη πλευρά των πραγμάτων; Άντε ντε, τί σ' έπιασε σήμερα;

Κάντε οικονομία στο νερό:
πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!
21/01/2008, 14:09:11
καλησπερα!

Φακες με ντοματα σουπα ειναι νοστιμες... με σαρδελα δεν εχω δοκιμασει

21/01/2008, 14:21:58
quote:
OANNHSEA, γιατι τοση "αισιοδοξια" ? συμβαινει κατι?

Που να σας εξηγώ τέκνα θεού...
Ένα μόνο σας λέω - δεν έχει σχέση με μένα...
Όλα όμως πάνε κατά διαόλου στον κόσμο τούτο...
Και γαμώ την τρέλα μου, είμαι και εγώ μέσα σε αυτό τον κόσμο...

quote:
Φακες με ντοματα σουπα ειναι νοστιμες

Γιαμ, γιαμ...

quote:
Γιατί ρε παιδία σνομπάρετε τις καημένες φάκες …και είχα σκοπό να σας κάνω ένα υπέροχο τραπέζι… ΦΑΚΕΣ με ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Γιαμ, γιαμ...

Είπαμε τρώω σχεδόν τα πάντα...
Και η κάθε γεύση είναι διαφορετική από την άλλη...
Δεν τρώω φασολάδα, αλλά εάν είμαι πεινασμένος και τεχνίτης αυτός που την έφτιαξε - την τσακίζω...

Προς Όσιο Ινκούμπιους...
Καλώς μας ήρθες σεπτέ αδερφέ στην εν Χριστό κοινωνία και εύχομαι αιώνια ειρήνη στην καρδιά σου...
Συνήθως όμως ο κάθε όσιος για να ξεχωρίζει έχει και ένα προσδιοριστικό επίθετο - το δικό σου;

loukritiaΜέλος
21/01/2008, 16:08:36
quote:
Φακες με ντοματα σουπα ειναι νοστιμες... με σαρδελα δεν εχω δοκιμασει
Δεν ξέρεις τί χάνεις

quote:
Που να σας εξηγώ τέκνα θεού...
Ένα μόνο σας λέω - δεν έχει σχέση με μένα...
Όλα όμως πάνε κατά διαόλου στον κόσμο τούτο...
Και γαμώ την τρέλα μου, είμαι και εγώ μέσα σε αυτό τον κόσμο...
Όπως και όλοι μας άλλωστε.
Αν μιλάμε για τον κόσμο μας, πάει κατά διαόλου γιατί όλοι εμείς έχουμε βάλει το χεράκι μας.
Αν μιλάμε για τη ζωή, η ζωή είναι μια χαρά με τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες εκπλήξεις της. Αυτό που λέμε: όλα μέσα στη ζωή είναι; Αυτό.

Κάντε οικονομία στο νερό:
πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!
21/01/2008, 16:15:02
μετα απο μια μετρια μεσημεριανη σιεστα...επανερχοματε στο "καθηκον"