- O Πατέρας - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ανέλυσέ μου όμως αν θες περισσότερο το συμπέρασμά σου, για να το συζητήσουμε
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Υποθέτω ότι όταν θα πλησιάζει το τέλος, δε θα γεννιούνται άλλα μωρά, γιατί θα έχουν τελειώσει οι ψυχές του ΓΚΑΦ (έτσι λέγεται, αν θυμάμαι καλά, ο χώρος όπου φυλάσσονται οι ψυχές προς ενσάρκωση κατά την Καββαλιστική παράδοση).
Νομίζω στην ταινία "Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ" είχε γίνει κάποια αναφορά.
(Σ' αυτήν έπαιζε η Ντέμι Μουρ;
)

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Πάντως, και με το νου να δούμε μόνο τα πράγματα, η μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι έρχεται το τέλος. Μπορεί να πλησιάζουμε μία καμπή στην ιστορία της εξέλιξης του είδους μας, μπορεί πάλι και όχι. Σε παλιότερες τέτοιες περιπτώσεις πάντως, απ'όσο γνωρίζω δεν υπήρξε πλήρης εξαφάνιση, αλλά μετάβαση, ή διατήρηση κάποιων πληθυσμών, ώστε η ιστορία να συνεχίσει τους κύκλους της, στο δρόμο της αιώνιας σπέιρας.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Απλά αυτό που περιγράφεις ως μεταβολή κατάστασης είναι πάντα το τέλος κάποιας κατώτερης μορφής.
Διαφωνώ στο ότι δεν υπάρχει τέλος. Συμφωνώ όμως ότι κανένα τέλος δεν οδηγεί σε ανυπαρξία.
Πάντως, προσωπικά θεωρώ ότι ο μηχανισμός επανενσάρκωσης των ψυχών έχει τις δικές του δικλείδες ασφαλείας πάντα και δεν χρειάζεται να "επινοεί" τρόπους "αντισύλληψης" για να επιβραδύνεται ο υπερπληθυσμός.
Το πρόβλημα βιολογικά δείχνει σοβαρό, αλλά νομίζω ότι το μέλλον θα δείξει...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Η φίλη Αμαλία είπε τα εξής λόγια
quote:Έχοντας στον νου της, άλλες έννοιες πιο μεταφυσικές όπως είπε και η ίδια.. όπως την μετανσάρκωση... όμως αυτή η έκφραση χαρακτηρίζει πολύ εύστοχα και εκείνον τον εξισορροπητικό μηχανισμό της φύσης που άλλοι το ονομάζουν δικαιοσύνη και άλλοι εκδίκηση!!
είναι ένας αντισταθμιστικός φυσικός μηχανισμός, με σκοπό την προστασία της εξέλιξης.
Βέβαια εγώ πολύ απλά και χωρίς να αναθεωρώ τα προηγούμενα θα έλεγα πως εμείς οι ίδιοι εκδικούμαστε τους εαυτούς μας με την ζωή που κάνουμε και την διατροφή μας.. η οποία φαντάζομαι θα πρέπει να έχει φτάσει στα αθλιότερα επίπεδα στην ιστορία των πολιτισμών, ίσως να συναγωνίζεται τον ίδιο τον "υποσιτισμό"...
Νομίζω όμως πως η φίλη συγγραφέας του θέματος έχει και άλλα να μας πει.. από όσο μας είπε:
quote:
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ.ΟΜΩΣ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΤ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ
πιστεύω πως πρόκειται να είναι επικοδομητικά
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Edited by - simori on 24/03/2004 05:45:45
quote:
Διαφωνώ στο ότι δεν υπάρχει τέλος. Συμφωνώ όμως ότι κανένα τέλος δεν οδηγεί σε ανυπαρξία.
Εγώ συμφωνώ με τη δεύτερη φράση σου. Σχετικά με την πρώτη, δηλώνω πρακτικά άγνοια...Εχω αναρρωτηθεί - πίστεψέ με - άπειρες φορές σχετικά. (εννοώ βέβαια το τέλος εκείνο το πολύυυυυυυ μακρυνό, τη βαθιά νύχτα του Βράχμαν κι ακόμα παραπέρα...)
κάνε κλικ!![]()
quote:
Καλημέρα Zadok! (να μου θυμήσεις να σου χρεώσω το αποψινό ξενύχτι... )
Ωχ! ευτυχώς δεν ήταν και Κυριακή ή αργία... ![]()
quote:
όμως αυτή η έκφραση χαρακτηρίζει πολύ εύστοχα και εκείνον τον εξισορροπητικό μηχανισμό της φύσης που άλλοι το ονομάζουν δικαιοσύνη και άλλοι εκδίκηση!!
Αγαπητή simori,
μου φαίνονται πολύ βαριές αυτές οι διατυπώσεις! Τί θα 'λεγες για απλή "ανάγκη";

Edited by - Zadok on 24/03/2004 10:49:41
Θα ήθελα όμως να μου επιτρέψετε έναν μικρό πρόλογο πριν θέσω τα πρώτα ερωτήματά μου.Λοιπόν στον δικτυακό αυτό χώρο, βρίσκομαι αρκετό καιρό και ο λόγος που μέχρι τώρα δεν είχα συμμετάσχει είναι διότι θεωρώ τις γνώσεις μου λιγότερο από ανεπαρκείς για να εκθέτω απόψεις. Βέβαια τα ερωτήματα που μου έχουν δημιουργηθεί υπερίσχυσαν οπότε την αξιολόγησή τους την αφήνω σε εσάς.
Αμαλία μου,δυστυχώς σου έλαχε η πιό χαζή ερώτηση : ο αριθμός των ψυχών που ενσαρκώνονται αφορά μόνο ανθρώπους? Αν όχι, οι ψυχές των ζώων που εξαφανίστηκαν από δική μας παρέμβαση τι γίνονται ? στοκάρονται?
Simori, λέγοντας ότι έφτασα στην λύση του προβλήματος, εννοώ ότι με λίγες ιατρικές γνώσεις και πολύ ψάξιμο στο νετ βρήκα τον κατάλληλο γιατρό και το αίτιο του προβλήματός μου, οπότε είναι θέμα χρόνου (και Θεού) πλέον. Άρα μήν φανταστείς ότι έχω τις γνώσεις για να σας διαφωτίσω περισσότερο.Το μοναδικό ίσως που θα τολμούσα να σε συμβουλεύσω ως απόρροια του Γολγοθά μου, είναι μην εμπιστεύεσαι κανένα γιατρό, παρά μόνο το ένστικτό σου που να είσαι σίγουρη ότι θα επιβεβαιώνεται εν καιρώ.
Φίλε Zadok, λες πως ο μηχανισμός επανενσάρκωσης των ψυχών έχει τις δικές του δικλείδες ασφαλείας πάντα και δεν χρειάζεται να "επινοεί" τρόπους "αντισύλληψης" για να επιβραδύνεται ο υπερπληθυσμός.
Γιατί να επιβραδύνεται ο υπερπληθυσμός? Υπάρχει δηλαδή ένα κοσμικό σχέδιο που να «διατηρεί» την ισσοροπία μεταξύ φυσικών πόρων και ανθρωπότητας?
Σας ευχαριστώ
κι εγώ φίλη είμαι. ![]()
Δεν ξέρω αν έχω καταλάβει καλά τί εννοείς με το ερώτημά σου, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι το θαύμα της δημιουργίας έγκειται στο γεγονός ότι δεν απαιτεί την παρέμβαση του δημιουργού παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Εγώ θα πάρω τη μεταφυσική διάσταση προς το παρόν, ελπίζοντας να μη χρειαστώ να ανατρέξω κάποια στιγμή στα εδώ γραφόμενα, αν κι όλα μέσα στη ζωή είναι, και η άποψή σου costantina "μην εμπιστεύεσαι κανένα γιατρό, παρά μόνο το ένστικτό σου που να είσαι σίγουρη ότι θα επιβεβαιώνεται εν καιρώ" με βρίσκει φυσικά απόλυτα σύμφωνη. ![]()
Σχετικά με την ερώτησή σου για τα ζώα, συμβαίνει κάτι ανάλογο με τους ανθρώπους, μόνο που αυτά είναι σε κύμα εξέλιξης που ακολουθεί το δικό μας. Οπως και τα φυτά, και ακόμα πιο πίσω, τα ορυκτά. Ενας νόμος ωστόσο που διέπει την κατανομή των χωριστών μονάδων συνείδησης (τζίβα, ή σπόρος ψυχής) που ενσαρκώνονται σε κάθε έναν εκπρόσωπο του κάθε είδους, θέλει την αναλογία ορυκτών, φυτών, ζώων και ανθρώπων, να έχει τη μορφή πυραμίδας. Δηλαδή, πάρα πολλά ορυκτά, πολλά φυτά, αρκετά ζώα και κάποιο άνθρωποι - αν καταλαβαίνεις την χρήση των επιθέτων για να σου περιγράψω την αναλογία αυτή. Οι μηχανισμοί ωστόσο της εξέλιξης και της κατανομής σε κάθε αλλαγή περιόδου, είναι ένα άλλο θέμα, που ξεφεύγει αρκετά από το παρόν.
Φίλη Zadok, γράφεις:
quote:
προσωπικά πιστεύω ότι το θαύμα της δημιουργίας έγκειται στο γεγονός ότι δεν απαιτεί την παρέμβαση του δημιουργού παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Στην περίπτωση πάντως της υπογονιμότητας, ή και της υπεργονιμότητας - υπερπληθυσμού, δεν πιστεύω ότι ο δημιουργός παρεμβαίνει για να αλλάξει κάτι. Απλά ο νόμος του κάρμα, δρα για ακόμα μία φορά, διατηρώντας την φυσική ισορροπία.
κάνε κλικ!![]()
Άρθρο στην Καθημερινή σχετικά για το θέμα...!
λέμε το ίδιο, νομίζω, με άλλα λόγια.
Άντε, μην ξενυχτήσεις απόψε και πληρώνω και νυχτερινό και αργία στο λογαριασμό!!! ![]()

quote:
εκείνον τον εξισορροπητικό μηχανισμό της φύσης που άλλοι το ονομάζουν δικαιοσύνη και άλλοι εκδίκηση!!
Ευχαριστώ ... πάντα με φιλική διάθεση...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......