ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περσεφόνη - Ηρωίδα του Ομηρικού Ύμνου "Εις Δήμητρα" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περσεφόνη - Ηρωίδα του Ομηρικού Ύμνου "Εις Δήμητρα" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Kelsos15 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
06/01/2002, 00:40:54
Πολύ πιθανό να γνωρίζεται την ιστορία της Περσεφόνης. Έφτασε σε μάς μέσα απο τους Ομηρικούς Ύμνους και ιδιαίτερα απο τον Ύμνο Είς Δήμητραν. Εδώ θα παραθέσω την ιστορία της μέσα απο Ορφικές Ιστορίες. Υπάρχει λοιπόν μια διήγηση που μας λέει πώς ο Δίας (Ζεύς - Ζέους - Jesus!!! γιατί όχι;;;) πήρε γυναίκα του την Δήμητρα, 2η κόρη της Ρέας. Κόρη λοιπόν του θεικού ζευγαριού λογίζεται η Περσεφόνη, άλλωστε δεν αναφέρετε πουθενά κάποιος άλλος για πατέρας της. Η ιστορία αναφέρετε επίσεις και απο τον μέγα Ησίοδο (Θεογονία 911)
Λέγεται και κάτι ακόμα πιό σημαντικό, ότι αυτός ο γάμος αναπαραστάνετο στα Ιερά και Άγια μυστήρια της Θεάς Δήμητρος, στα Ελευσίνια Μυστήρια απο τους Ιερείς και Ιέρειες του Μυσταγωγικού Κέντρου. Ίσως και γι'αυτό να μην είναι τόσο γνωστή αυτη η εκδοχή της ιστορίας μας, μιάς και ο Όρκος που έδειναν οι μυούμενοι σε αυτά, είχε απόλυτο χαρακτήρα και δεν αποκάλυπταν ΤΙΠΟΤΑ σε όσους δεν ήταν μυημένοι. "ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ" ήταν η επιγραφή του ναού. Ας μείνουμε όμως στην ιστορία μας.
Υπάρχει μια εκδοχή που μας λέει ότι η Ρέα ήταν εκείνη που είχε απαγορέψει στο Δία να παντρευτεί και έτσι για να τηρήσει την απαγόρευσή που είχε θέσει στον Δία, μεταμορφώθηκε στη μορφή της Δήμητρας την οποία με μορφή φιδιού την έκλεψε ο Δίας όταν η Ρέα- Δήμητρα αυτή τη μορφή είχε διαλέξει για να του ξεφύγει. Επάνω στο κυνηγητό τα 2 φίδια ή καλύτερα οι 2 όφεις, μπερδεύτηκαν , ενώθηκαν και έτσι γεννήθηκε η Περσεφόνη. Φυσικά οι πλεγμένοι όφεις μας θυμίζουν το κυρίκειο του Ερμή, την αρχιεπισκοπική ράβδο(!!!), την σπονδυλική στήλη του Ανθρώπου καθώς και την "διπλή έλικα", τον συμβολισμό του D.N.A των ανθρώπων. Στη συνέχεια ο Δίας πλάνεψε και την ίδια του την κόρη, πάλι με μορφή όφεως και απο την ένωση αυτή γεννήθηκε ο Διόνυσος. Έτσι έχουμε και τον Πατέρα και τον Υιό να έχουν το ίδιο όνομα,Ζαγρεύςπου θα πέι "Μεγάλος Κυνηγός". Εδώ βλέπουμε πως στα μυστήρια και των Καβείρων και των Ιδαίων Δακτύλων, για τη Μεγάλη Μητέρα μπορούσε ο σύζηγος να ταυτίζεται με τον υιό.
Όσο για τούς όφεις.... Τεράστιος ο συμβολισμός τους. Απλά θα θυμίσω τη Γένεσις που ανφέρει σχετικά με τον όφι ότι αποπλάνησε την Εύα, την εξαπάτησε κτλ κτλ.
Μήπως εδώ κρύβετε κάτι;; Μήπως τελικά ο όφις δεν ήταν και τόσο κακός, όσο θέλει η κρατούσα θρησκεία να πιστεύουμε;;
Γιατί αν παραβάλουμε τους 2 "μύθους" θα δούμε ότι στην Περσεφόνη ο όφις ήταν ο Πατέρας-Δίας, ο Θείος Νούς και σαν αποτελεσμα της ένωσης τους ήταν ο Διόνυσος (ΔΙΟΣ - ΝΟΥΣ), ενώ στη "εξαπάτηση" του όφεως προς την Εύα το αποτέλεσμα ήταν να γευθούν οι άνθρωποι τον "Καρπό του Δέντρου της Γνώσεως" και να "ανοίξουν οι οφθαλμοί τους"!!!

Ταυτότητες;;; Ομοιότητες;;; Το πεδίο της έρευνας είναι ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΚΤΟ.

Κέλσος

ΑφροδίτηΝέο Μέλος
06/01/2002, 21:39:26
"(Ζεύς - Ζέους - Jesus!!! γιατί όχι;;;) "

Οι συγγραφείς των ευαγγελίων έφτιαξαν έτσι τα ονόματα για να ηχούν όμορφα αναλόγως προς το κοινό που απευθύνονται!!!

Τζεσουά για τους Εβραίους το οποίο είναι και το πραγματικό! Τζίσους για τους αγγλόφωνους και λοιπούς. Και Ιησούς για τους Έλληνες!!

Τζεσουά σημαίνει ο υιός του Γιαχβέ και ουδεμία σχέση είχε με το ευγενικό όνομα του μέγιστου Διός!

(την ίδια κομπίνα έφτιαξαν και με τα ονόματα των αποστόλων Παύλος για τον Σαούλ, Ιωάννης για τον Γιοκανάν...)

Edited by - Αφροδίτη on 06/01/2002 21:50:29

ΑφροδίτηΝέο Μέλος
06/01/2002, 23:07:14
http://pantheon.20m.com/OmhrDhmhtra.htm

Εδώ θα βρεις τον Ομηρικό Ύμνο στην Δήμητρα :)

07/01/2002, 11:15:01
Θα περίμενα απο μεριά σου Αφροδίτη μου να έκανες κάποια τοποθέτηση επάνω στο κείμενο για την Περσεφόνη, αντ'αυτού έπιασες μια φράση την οποία επέτρεψέ μου, δεν κατανόησες καλώς.
Καταρχάς οι συγγραφείς των ευαγγελίων δε νομίζω ότι έκαναν αυτό που λές. Ξεχνάς καλή μου ότι όλα όσα έγραψαν (και όχι ΜΟΝΟ αυτά που έφτασαν μέχρι την εποχή μας) τα έγραψαν στη μία και μοναδική ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ γλώσσα, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ;;;
Αφού έγραψαν στην Ελληνική πώς θα ήθελες να αποκαλέσουν τα ονόματα;;;
Τώρα για το κοινό.... Ποιό ήταν τελικά το κοινό στο οποίο απευθήνονταν;;; Μη μου πείς όμως ότι ήταν για τούς Έλληνες...
Να ξέρεις ότι το θέμα με την "ονοματολογιά" κρύβει πολλά, μα πάρα πολλά που μόλις βρώ το χρόνο θα σου πω περισότερα. Πάντως επιμένω (διακριτικά) στην θέση μου. Οι θέσεις που εκφράζεις φανερώνουν μια συνομοσιολογία, πράγμα πιθανό στις μέρες μας, αλλά για τις μέρες εκελινες τις μακρυνές... τι να σου πώ, το θεωρώ ΑΠΙΘΑΝΟ.
Όσο γαι το ευγενικό όνομα του μέγιστου Διός.....μμμμμ τι να σου πώ!!!
Επειδή η Ελληνικη Κοσμογονιά με συναρπάζει και συνεχός την μελετώ, δεν ξέρω αν όντως ήταν ο Μέγιστος.
Ξεχνάς του Παππού του τον Ουρανό;;; Τον Πατέρα του τον Κρόνο;;; Αλλά μάλλον ξεχνάς το τι του είπε ο αλυσοδεμένος επάνω στον Καύκασο Προμηθέας;;; Μην βάζεις τα πράγματα σε καλούπια, ειδικά με την Ελληνική Σκέψη αυτό είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ μιάς και είναι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται μέσα απο τα τόσα Φιλοσοφικά ρεύματα.
Και προπαντώς καλή και ευγενική μου Αφροδίτη, μη προσπαθούμε να φτιάξουμε, εμείς οι μεταγενέστεροι, στους προγόνους μας ΘΡΗΣΚΕΙΑ όταν εκείνοι δεν είχαν φτιάξει ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ, Π Ο Τ Ε!!!

Σε ευχαριστώ για την παραπομπή στον Ύμνο, τον έχω αρκετά μελετήσει μέσα απο μια έμμετρη μετάφραση μαζί με τον Ύμνο είς Απόλλωνα Πύθιο και τον Ύμνο είς Απόλλωνα Δήλιο. Το βιβλίο τιτλοφορείται: "ΟΜΗΡΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ" σε μετάφραση του Χάρη Μπαλόγλου απο τις εκδόσεις Διμελής.

ΑφροδίτηΝέο Μέλος
07/01/2002, 16:27:01
Πουθενά δεν αναφέρθηκα σε θρησκεία αλλά σε ΛΑΤΡΕΙΑ!! Ξέρω πολύ καλά να κρίνω φίλε μου και να αποφεύγω τις παγίδες!! Δεν μ' αρέσει να τρώω ότι θεωρία και μπαρούφα κατέβει από το κεφάλι του καθενός!

Τα ευαγγέλια γράφτηκαν στα αρχαία Εβραϊκά και αργότερα μεταφράστηκαν στα ελληνικά! Και αυτό έγινε επειδή στους ελληνιστικούς χρόνους η ελληνική γλώσσα είχε εξαπλωθεί σε όλη την ανατολή και ευρώπη σαν δείγμα πολιτισμού.
Οπότε εφόσον η ελληνική γλώσσα ήταν αυτή που ήταν η πιο διαδεδομένη σε ποιά γλώσσα θα ήθελες να τα μεταφράσουν;
ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ!

TheoΜέλος
08/01/2002, 10:23:27
Αχ αυτές οι αντιδικίες...
Αυτά τα ονόματα μου θυμίζουν κάποια αντίστοιχα που είχα συναντήσει στο Forum του Τρίτου Ματιού. Η πληθώρα τέτοιων αντιδικιών και ανταπαντήσεων με έκαναν να εγκαταλείψω αυτό το Forum, αλλά και σε αυτό εδώ βλέπω πάλι τα ίδια συμπτώματα...
Η καλύτερη απάντηση σε κάποιον που κατά τη γνώμη μας λέει "μπαρούφες" είναι η μη απάντηση. Έτσι διατηρούμε την ποιότητα των μηνυμάτων μας και αποφεύγουμε την υπερφόρτωση του Forum με μηνύματα άχρηστα στην πλειοψηφία των χρηστών. Οι προσωπικές αντιδικίες μπορούν να διατηρηθούν σε επίπεδο προσωπικών e-mail, εκτός και αν φοβόμαστε μήπως ο "αντίπαλος" μας βάλει φραγή!!!

theo_

10/01/2002, 23:31:43
quote:

Πουθενά δεν αναφέρθηκα σε θρησκεία αλλά σε ΛΑΤΡΕΙΑ!! Ξέρω πολύ καλά να κρίνω φίλε μου και να αποφεύγω τις παγίδες!! Δεν μ' αρέσει να τρώω ότι θεωρία και μπαρούφα κατέβει από το κεφάλι του καθενός!

...Τα ευαγγέλια γράφτηκαν στα αρχαία Εβραϊκά...

...ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ!...

Φίλη μου Αφροδίτη, εδώ έχω να κάνω αρκετές παρατηρήσεις. Θα μπορούσα να μη το κάνω, αλλά είναι επιτέλους καιρός, ΕΜΕΙΣ οι 'Ελληνες, επιτέλους να ξέρουμε τι λέμε, πώς το λέμε και φυσικά γιατί το λέμε.
Λές ότι δεν μιλάς για θρησκεία, αλλά για ΛΑΤΡΕΙΑ. Ας δούμε τι σημαίνει η λέξη ΛΑΤΡΕΙΑ, μέσα απο το έγκριτο λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας του Ι. Σταματάκου.
ΛΑΤΡΕΙΑ: (λατρεύω), εργασία επί μισθώ, υπηρεσία, δουλεία(!!!). Υπηρεσία προσφερόμενη προς τους θεούς.

ΛΑΤΡΕΥΩ: ( λάτρις),υπηρετώ, είμαι υποκείμενος (ΥΠΟΔΟΥΛΟΣ!!!) είς τίνα. Υπηρετώ, διακονώ, περιποιούμαι, τίνα. λατρεύω τους θεούς δια θυσιών, προσευχών.!!!

Βλέπεις λοιπόν Αφροδίτη μου τι ακριβώς θεωρείς εσύ για την Πατρογονική μας Πίστη. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ΟΛΑ αυτά θα τα καταλόγιζες σε "κάποιους άλλους" που έχουν Θρησκεία.
Βλέπεις ότι εγω χρησιμοποιώ την λέξη ΠΙΣΤΗ. Ας δούμε τι λέει γι'αυτήν το λεξικό μας.

ΠΙΣΤΗ: Εμπιστοσύνη, είς τίνα πίστις (δοξασία), πίστις θεών = πίστις περί της υπάρξεως των θεών, η πρός τους θεούς πίστις = αφοσίωσις, εμπιστοσύνη σε αυτούς. Πεποίθηση περί τίνος πράγματος, πεποίθησης, βεβαιότης. Μέσω πειστικόν, μέσο καταπείσεως, επιχείρημα, απόδειξις, έλενχος.

Η πλούσια Πατρογονική μας Γλώσσα είναι έτσι δομημένη, ώστε να αποφεύγουμε τα λάθη και τις παγίδες, όμως όταν την μεταχειριζόμαστε με "ελαφρά τη καρδία και αβίαστα" μόνοι μας φτιάχνουμε παγίδες που πέφτουμε μέσα. Αποτέλεσμα όλου αυτού είναι οι θέσεις μας που κρύβουν αλήθεια, να φαντάζουν "μπαρούφες" (συγνώμη για τη λέξη, απλά τη δανείστηκα απο το κείμενό σου).
'Οσο για τα Ευαγγέλια, επιμένω ότι γράφτηκαν στα Ελληνικά για 3 απλούς λόγους
1) Η γλώσσα που τα έγραψαν ήταν μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ όπως πολύ σωστά αναφέρεις. 'Αρα αν κάποιος θα ήθελε να διαδώσει τα γραφώμενά του σε αυτή τη γλώσσα θα τα έγραφε, άλλωστε όλοι οι μορφωμένοι σε αυτη τη γλώσσα μιλούσαν και έγραφαν, ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
2) Οι Εβραίοι δεν είχαν αποδεχτεί ώς λαός τον Ιησού για Μεσσία. Ώς εκ περισσού δε θα έγραφαν τα κείμενά τους οι συγγραφείς των ευαγγελίων, σε μια περιορισμένης χρήσης γλώσσα που μόνο οι Εβραίοι τα μιλούσαν.
3) Δεν υπήρξαν αρχαία Εβραϊκά. Τα Εβραϊκά απο τότε μέχρι σήμερα είναι τα ίδια σε μεγάλο βαθμό, πράγμα που με κάνει να ζηλεύω, μιάς και η δική μας γλώσσα , έχει περάσει απο τα χίλια κύματα.

Για τη λογική τώρα λέω μόνο τούτο,

"...και η λογική υπόκειται σε λάθη..."

Αυτό μας το δηλώνει ο "πατέρας της" ο Αριστοτέλης.

Ποτέ δε δέχθηκα την αυθεντία κάποιου, χωρίς να ερευνήσω το θέμα ο ίδιος. Μπορεί να κάνω και λάθος στις θέσεις μου, αλλά τις χαίρομαι γιατί είναι αποτέλεσμα δικής μου προσπάθειας και έρευνας.
"Ερευνάτε τας γραφάς " είπε ο μεγάλος Ραβί, και συμφωνώ μαζί Του.

Κέλσος

ΑφροδίτηΝέο Μέλος
11/01/2002, 16:05:35
Αγαπητέ φίλε Κέλσε!!
Υποστηρίζω ότι :

quote:
Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού!

Προσωπικά, δεν ανήκω σε κανένα μαντρί, είτε μονοθεϊστικό είτε πολυθειστικό!!

Έτσι για να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους!!

11/01/2002, 16:32:03
Θα συμφωνήσω μαζί σου, πράγματι το όποιο του λαού, μπορεί να είναι η ΚΑΘΕ ειδους θρησκεία ή λατρεία.
Το ερώτημα είναι όμως γιατί σε όλα τα μήκη και πλάτη του παλνήτη υπάρχουν θρησκείες, ποιός ο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ λόγος ύπαρξης;;
Θα έλεγα ότι είναι πολύ γενικά, η ΗΘΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των ανθρώπων και η στρέψη τους σε ποιό πνευματικές καταστάσεις.
Αυτό όμως το κάνει και το Πρώτο & Δεύτερο στάδιο του Γιόγκα.
Γιάμα = Θάνατος & Νιγιάμα = Μη Θάνατος.
Τι θέλω να πώ με αυτό, ότι και με την Φιλοσοφία θα μπορούσε ο άνθρωπος να προχωρήσει, αλλά μονάχα αυτός που έχει ευαισθητοποιηθεί σε αυτά τα θέματα θα μπορέσει να το κατωρθώσει, άρα και πάλι γυρνάμε πίσω!
Μήπως τελικά οι θρησκείες, αυτό το σκοπό έχουν;;;
Μήπως για τον κόσμο που δε μπορεί να "φιλοσοφίσει", στίριγμά του είναι η θρησκεία;;;
Ας προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ να κάνουμε τους γύρο μας να αναρωτηθούν για όλα αυτά και είμαι σχεδόν βέβαιος, ότι ΑΜΕΣΩΣ θα καταργηθούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Να τι ήρθε και μας άφησε παρκαταθήκη η Ελένη Π. Μπλαβάτσκυ, αυτη που θεωρής ότι είχε βλέμα τρελλού,

"ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"

Να γιατί είπα ότι την παρεξήγησε ο κόσμος της εποχής της, γιατί μίλησε για τον άνθρωπο των επόμενων γενεών, ΕΜΑΣ!!!

(ετοιμάζω κάτι για την Ελένη Π. Μπλαβάτσκυ, που ίσως σε κάνει να ξανασκεφτής τις σκέψεις σου και τις θέσεις σου)

Κέλσος

13/02/2003, 01:41:20
Το θέμα είναι "επίκαιρο" μιάς και η φίλη μας ΠΕΡΣΑ ζήτησε να μάθει για την Περσεφόνη...
Διαβάζοντας τα κέιμενα παρατήρησα ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ότι έχουμε μάθει να "κολλάμε" σε λέξεις...
Γιατί ρε παιδια;;;;

Στα πλαίσια της προσπάθειας
Για να θυμούντε οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι

Κέλσος ο Φιλαλήθης

sofia7Μέλος
13/02/2003, 10:39:33
Μην κρίνεται για να μην κριθείτε!!!
Δεν βρίσκω τον λόγο να κάνουμε κρίσεις στις απόψεις των φίλων που μας τιμούν με την παρουσία τους εδώ. Ο καθένας καταθέτει την άποψη του/γνώμη του και όλοι εμείς ας την ακούμε. Αν συμφώνούμε η διαφωνούμε δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι η γνώση που θα μας ανοίξει τα μάτια της ψυχής.
Οσο για την Δήμητρα αν θυμάμε καλά, φίλε Κέλσο, ήταν αδελφή του Δία.
Οχι οτι θεωρώ κάτι μεμπτό σ' αυτήν την σχέση εξάλλου ένας είναι ο Δημιουργός και οι άλλοι διαφορετικές εκφράσεις του.

13/02/2003, 10:57:06
Καλώς όρισες στην διαδυκτιακή παρέα, τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα για τον Εσωτερισμός και τη Μεταφυσική, την ΔΙΚΗ ΜΑΣ παρέα...

Σαφέστατα και έχεις δίκιο και γι'αυτό θέτοντε τα θέματα, οι συζητήσεις ακόμα ακόμα ΚΑΙ οι καυγάδες!!!!

'Ολοι όμως θέλουν το ΣΕΒΑΣΜΟ και τη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, το δικαιούνται...

Τώρα σε αθτό που είπες ΕΠΙ του θέματος, ΝΑΙ ήταν "αδερφή" του Δία...
Τι θές να πέις με αυτό;;;
Ξετύλιξε λίγο ακ΄λομα τις σκέψεις σου...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

sofia7Μέλος
13/02/2003, 12:27:10
quote:
Υπάρχει λοιπόν μια διήγηση που μας λέει πώς ο Δίας (Ζεύς - Ζέους - Jesus!!! γιατί όχι;;;) πήρε γυναίκα του την Δήμητρα, 2η κόρη της Ρέας

Απλά συμπλήρωσα την ιστορία και όπως είπα:
quote:
Οχι οτι θεωρώ κάτι μεμπτό σ' αυτήν την σχέση εξάλλου ένας είναι ο Δημιουργός και οι άλλοι διαφορετικές εκφράσεις του.

AnounakisΜέλος
28/11/2003, 03:31:03
Για να θυμούνται οι παλιοί

και να μαθαίνουμε οι νέοι...

28/11/2003, 09:04:01
Αχ βρέ φίλε Ανουνάκι....

Τελικά, η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ότι οι "παλαιοί" ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ και οι "νεότεροι" ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ, αλλά ΜΕΝΟΥΝ σε ότι ξέρουν....

Μακάρι να κάνω λάθος...
Παρατήρησε τη συμπεριφορά γύρο μας και θα δέις ότι ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης