- Η Προελευση των Ελληνων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Δεν γνωρίζω την διατριβή του καθηγητού ,του 1962.
Όταν αναφέρεσε σε μαθηματική απόδειξη,εννοείς την μέθοδο χρονολόγησης
των διαφόρων επιστρωματώσεων του Σπηλαίου ή κάτι άλλο??
Απ'ο'τι ξέρω, η διατριβή του Πουλιανού ήταν με την ιδιότητα του ανθρωπολόγου, και όχι του παλαιοντολόγου. Στις σελίδες με τις παραπομπές που σου έδωσα, υπάρχουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.
Βασικά, απο ο'τι καταλαβαίνω, ο Πουλιανός έκανε μια στατιστική έρευνα, με βάση φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά (σχήμα μύτης, ματιών, χρωματιοσμός, κλπ), και την διανομή τους στον χώρο της Ελλάδας, και από εκαί κατέληξε οτι οι Έλληνες είναι αυτόχθωνες. Λέγεται οτι οι ιδέες του δέχθηκαν θερμή υποδοχή στην κομμουνιστική Ρωσσία του '62, αλλά από τότε δεν ξαναακούστηκαν.
Αναρωτιέμαι αν του έμεινε η εντύπωση οτι ο "Ελληνικός αυτοχθονισμός" πουλάει, και απλά συνεχίζει ένα τροπάριο πού κάποτε τον έκανε βεντέτα, έστω και για λίγο. Μέ ανησηχεί επίσης που ακούω αναφορές οτι έσβησε όλες τις "κομμουνιστικές" λέξεις από τα βιβλία του, για να μπορεί να πουλάει σε δεξιά βιβλιοπωλία.
Πρέπει να σου πώ επίσης, οτι ελπίζω να έχω άδικο, αλλά δεν ζώ στην Ελλάδα, μου και μου είναι δύσκολο να εξακριβώνω στοιχεία, και γενικά οι οπαδοί του Πουλιανού, μετα τον αρχικό τους ενθουσιασμό δεν έχουν κάποια πιο λεπτομερή εξήγηση να προσφέρουν.
Αναγκάζωμαι λοιπόν να θεωρώ όλες τις ανακοινώσεις από το camp Poulianos με κάποια υποψία, πράγμα που συνήθως δεν θα έκανα, υπό άλλες συνθήκες.
Κ
Αυτό δεν είναι επιστήμη αλλά κατινισμός.
Δεν είναι επιστήμη όταν δεν δέχεται το άτομο όπως είναι με τα πιστεύω του κλπ. και του επιβάλλει αποφθέγματα της επιστήμης τύπου:
Γερμανός είσαι? Χαχα, τι ξέρεις περί Ουγκάντας.
Κι έρχεται η επιστήμη μ ένα χαρτί παραπάνω.
Και τραγουδάει ο Γερμανικός λαός: Εμείς δεν είχαμε χαρτί κι εσύ είχες το Ρήγα.
Αλλά καλά θα έκαναν κι οι σημερινοί επιστήμονες να μελετήσουν τους αρχαίους. Εκεί το ζήτημα είχε λήξει. Έλληνες δεν είναι βάσει του DNA αλλά όσοι έχουν ελληνική παιδεία.
Προφητικός ο λόγος.!
Σαν να ήξεραν για τη σημερινή μόλυνση της επιστήμης και να είχαν έτοιμα τα εμβόλια.
Γιατί ποιός μπορεί σήμερα επιχειρηματικά να αντιπεί ότι έλληνες είναι οι μετέχοντες DNA και όχι ελληνικής παιδείας?
Η άποψή σου μου άρεσε και δεν το κρύβω.
Σκέφτομαι όμως ότι θα ήταν πολύ ασφαλέστερο να προσδιοριστεί η φυλή απο ανθρωπολογικές εξετάσεις , παρά απο την κουλτούρα .
Τι δηλαδή είναι ο Έλληνας ;
Είναι κάτι θεωρητικό που αναφέρεται σε ένα τρόπο σκέψης και σε μιά κουλτούρα ;
Πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι φτειάχνουν την κουλτούρα , και μάλιστα οι άνθρωποι αυτοί ανήκουν και σε μια συγκεκριμένη φυλή.
Ο άνθρωπος λοιπόν και η φυλή φτειάχνουν το πνευματικό οικοδόμημα.Το προιόν.
Ο καταναλωτής του προιόντος είναι σωστό να ταυτίζεται με τον παραγωγό;
Υ.Γ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΟΝΩΝ ΣΤΟ 12ο ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΣΤΡΩΜΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΙΧΝΗ ΦΩΤΙΑΣ(ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ LE ΦΟΥΦΟΥ
ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ)ΗΛΙΚΙΑΣ 1.000.000 ΕΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗΣ...
ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ(ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕΛΟΥΣ), ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΦΟΡΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ FORUM
"ευγενείς απόψεις" σαν την παραπάνω, δεν είναι με κανέναν τρόπο αποδεκτές στο forum!
και το μέλλον τους, δεν θα έλεγα λαμπρό...![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!