- Πνοή Θεού: Δημιουργία ή Δημιουργική Αντιγραφή? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Το ότι οι άνθρωποι έχουν γίνει δούλοι του χρήματος, συμφωνω, αλλά η κοινωνία μας υποβάλλει. Εσύ άλεξ, φαντάζεσαι ένα κόσμο ιδανικό, και καλά κάνεις, ο καθένας προσπαθεί για τον εαυτό του. Μην κακιώνεις με τους ανθρώπους που δεν σκέφτονται το ίδιο, δεν καθορίζουν αυτοί τη ζωή σου. Στην εποχή που γεννήθηκες θα πρέπει να μάθεις να ζείς με αυτούς. Εσύ προσπάθησε για τον εαυτό σου και για τα παιδιά που θα φέρεις στον κόσμο.
quote:
Lupus Animus
Σας το ειπα απο την αρχη οτι δεν υπαρχει κανενας τροπος να σας παρω στα σοβαρα και οτι δεν πιστευω οτι ο διαλογος με αρρωστους οπως εσεις μπορει να οδηγησει πουθενα.Αυτα που λετε για τους χριστιανους θα γυρισουν εναντιον σας. ;)
Οι φεμινιστριες οι "Ελληνες"(lol) εχουν εξερετικα μεγαλη πλάκα, δεν εχουν ιδεα απο λευκο και μαυρο ταντρισμο, δεν εχουν ιδεα απο τον λευκο ταντρισμο στα Ελευσινια μυστηρια και θα πρεπει τωρα εγω να κατσω να συζηταω να εξηγησω στις φεμινιστριες γιατι ολες οι θρησκειες βασιζονται στο σεξουαλικο θεμα, σε "ανθρωπους" που δεν εχουν καμια διαθεση να καταλαβουν και που το μονο που θελουν ειναι να προσαρμοσουν την ανωμαλια τους στον κοσμο, αντε ρε καημενοι που πρεπει να σας πω και κατι περισσοτερο. Το θεμα ειναι οτι ο Χριστιανισμος εβαλε τις βασεις για την οικογενεια αναμεσα σε καμμενους ανωμαλους οπως εσεις. ;)
Tι να μας πεις ρε κακομοίρη Κύπριε, την τύφλα σου δεν ξέρεις.....
Άντε πρώτα να μάθεις τρόπους συμπεριφοράς και άσε τον λευκό και τον μαύρο και τον κόκκινο με τους μπλε και πράσινους κόκκους ταντρισμό για αυτούς που καταλαβαίνουν τι διαβάζουν.
Πήγαινε πρώτα να μάθεις πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας άντρας ΑΝ θέλεις να ξαναγίνεις άντρας.
quote:
Lupus Animus
Δεν υπαρχει λογος να πω κατι αλλο. Μπορει να τα πουμε στο μελλον, αρκετα ασχοληθηκα μαζι σας.
Ναι μην μας το κάνεις αυτό θα στεναχωρηθούμε......
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:
δεν εχουν ιδεα απο λευκο και μαυρο ταντρισμο
Στη θεωρία ρε φίλε;
Πρακτικά, εσύ έχεις;
quote:
Κωστάκης
Δυστυχώς, αγαπητή μου, τόσο το πρότυπο του άντρα, όσο και το αντίστοιχο της γυναίκας, είναι παντελώς παραποιημένο σε σχέση με την πραγματική ουσία των φύλων. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και προφανέστατα δεν έχουν σχέση με τη δήθεν επέλαση της αθεϊας, αλλά με τη "θέωση" του χρήματος και της ύλης, όπως ορθά επισημαίνει ο alex22. Δυστυχώς, είναι δύσκολο να είσαι πραγματικός άντρας ή πραγματική γυναίκα στην εποχή μας, γι' αυτό και οι ουσιαστικές σχέσεις - ενώσεις μεταξύ εκπροσώπων των δύο φύλων διέρχονται τη γνωστή κρίση.
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ.
Το χρήμα έχει διαφθείρει τόσο πολύ που έχουν ισοπεδωθεί τα ΠΑΝΤΑ!!!
Και σαφώς δεν έχει να κάνει με ένθεους και άθεους.
Και δυστυχώς κάτι τόσο όμορφο όσο ο έρωτας έχει αντικατασταθεί με το σεξ.
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:
Το ότι οι άνθρωποι έχουν γίνει δούλοι του χρήματος, συμφωνω, αλλά η κοινωνία μας υποβάλλει. Εσύ άλεξ, φαντάζεσαι ένα κόσμο ιδανικό, και καλά κάνεις, ο καθένας προσπαθεί για τον εαυτό του. Μην κακιώνεις με τους ανθρώπους που δεν σκέφτονται το ίδιο, δεν καθορίζουν αυτοί τη ζωή σου. Στην εποχή που γεννήθηκες θα πρέπει να μάθεις να ζείς με αυτούς. Εσύ προσπάθησε για τον εαυτό σου και για τα παιδιά που θα φέρεις στον κόσμο.
Εχεις δίκιο,ο καθένας πρέπει να κοιτάει τον εαυτό του,όμως απο την άλλη γίνεσαι συνένοχος στο έγκλημα άν δέν κάνεις τίποτα για την κατάντια των συνανθρώπων σου.Τί άλλο μπορείς να κάνεις απο το να τους πείς οτι εκεί βρίσκεται ο γκρεμός? Δέν υποστηρίζω το πνεύμα ώς κάτι ανώτερο απο την ύλη,αλλά ώς κάτι ίσιο.Και τα δύο χρειάζονται σε ισορροποία μεταξύ τους.
quote:
Όπως ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ έχω ζητήσει, προσπάθησε αφενός να διαχωρίζεις τον άθεο από τον υλιστή και αφετέρου να μην τοποθετείς γεικευμένες (και ανούσιες κατά τη γνώμη μου) ταμπέλες σε όσους δεν πιστεύουν στο Θεό (σου;).
Άλλο ο υλισμός, άλλο η αθεϊα. Το να προσπαθείς να τα κάνεις συνώνυμα είναι το ίδιο λάθος με το να ταυτίζεις τον έλληνα με τον ηθικό (διαμέσου της ορθόδοξης πίστης, την οποία του αποδίδεις).
Απλά... ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
Απο την στιγμή που δέν δέχεσαι το πνευματικό τότε αυτόματα δέχεσαι την ύλη,άρα υλισμός.
quote:
Απο την στιγμή που δέν δέχεσαι το πνευματικό τότε αυτόματα δέχεσαι την ύλη,άρα υλισμός.
λολ
υλιστής είναι αυτός που λατρεύει την ύλη καμία σχέση με τον άθεο ο άθεος δεν έχει ανάγκη να λατρέψει τίποτε μην τυφλώνεσαι από την θρησκοληψία διάβασε και τίποτε εκτός τον κατευθυντηρίων βιβλίων που σου επιτρέπουν
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Αγαπητέ alex22
quote:
Το ότι δε δέχομαι τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ έννοια - προσωποποίηση της πνευματικότητας, δε σημαίνει ότι απορρίπτω την πνευματικότητα εν γένει. Απλά αναζητώ το πνευματικό σε άλλες οδούς και με άλλη μεθοδολογία, όπως πιστεύω κάνουν και αρκετοί άθεοι.
Αλήθεια, έχεις καμία ένδειξη ότι ως άθεος λατρεύω την ύλη; ή μήπως έχω εγώ καμία απόδειξη για το τι λατρεύεις εσύ ως ένθεος; θα ήθελες να το αναπτύξουμε επί προσωπικού; ας το αφήσουμε καλύτερα...
Επιτέλους διαγράψτε τα στερεότυπά σας, ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Τί άλλο μπορείς να κάνεις απο το να τους πείς οτι εκεί βρίσκεται ο γκρεμός?
Ο καθένας έρχεται για να πάρει τα μαθήματά του. Εσύ τον "γκρεμό" τον είδες, κάποιοι πρέπει να πέσουν για να συνέλθουν. Τους αφήνεις, το αρχέτυπο του σωτήρα, μεσσία, υπάρχει σε όλους, θα πρέπει να το τιθασεύσεις. Ζούμε σε μια εποχή που τα μηνύματα είναι παντού, ο καθένας είναι ελεύθερος να τα λάβει. Αν τα αγνοεί είναι δικό του πρόβλημα.
Γιατί απορρίπτετε την ύλη ρε παιδιά;
Ζούμε σε υλικό κόσμο, την έχουμε ανάγκη την ύλη. Δεν μπορείς να απορρίψεις ούτε την ύλη, ούτε το πνεύμα, βρίσκεις έναν τρόπο να τα συνδυάσεις. Αλλά να αφορίζεις ένα από τα δύο είναι υπερβολικό.
quote:
Το ότι δε δέχομαι τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ έννοια - προσωποποίηση της πνευματικότητας, δε σημαίνει ότι απορρίπτω την πνευματικότητα εν γένει. Απλά αναζητώ το πνευματικό σε άλλες οδούς και με άλλη μεθοδολογία, όπως πιστεύω κάνουν και αρκετοί άθεοι.
Αλήθεια, έχεις καμία ένδειξη ότι ως άθεος λατρεύω την ύλη; ή μήπως έχω εγώ καμία απόδειξη για το τι λατρεύεις εσύ ως ένθεος; θα ήθελες να το αναπτύξουμε επί προσωπικού; ας το αφήσουμε καλύτερα...
Κύριε Κώστα,δέν είπα οτι λατρεύτε την ύλη,είπα οτι γενικά οι άθεοι απορίπτουν το πνευματικό και δέχονται μόνο το υλικό,η λέξη λατρεύω είναι πολύ βαριά.Παντως ναί,θα ήθελα να το αναπτύξουμε επι προσωπικού.Δέν καταλαβαίνω τί εννοείται όταν λέτε οτι ώς άθεος αναζητάτε άλλους οδούς και μεθοδολογίες,γιατί εγώ δέν βλέπω τίποτα άλλο απο το υπάρχει ή δεν υπάρχει κάτι.Όλα τα άλλα είναι της φαντασίας.Γνώμη μου.
quote:quote:
Με την ουσία σαφώς και συμφωνώ.
Με αυτόν τον τρόπο να το θίγει κάποιος δεν συμφωνώ.
Το να προσεγγίζεις το θέμα με κόσμιο τρόπο δεν κοστίζει.
Το να το προσεγγίζεις όμως με αυτόν τον χυδαίο τρόπο είναι απλά ΑΛΗΤΕΙΑ!Ναι σε καταλαβαίνω.
Πάντως όταν κάποιος μιλάει με κόσμιο τρόπο για τα πνευματικά πράγματα,μιλάνε με χυδαίο και εκνευριστικό τρόπο οι κανίβαλοι άθεοι.
Φίλε Άλεξ , έχουμε και κατα το παρελθόν ανταλλάξει απόψεις , ασχέτως αν συμφωνούμε ή όχι σε ορισμένα θέματα!
Ο καθένας έχει τις απόψεις του και αυτές καταθέτει!
Έχει διαφορά όμως να καταθέτει ο καθένας τις απόψεις του σε σχέση με το πως επικοινωνεί αλλα και συμπριφέρεται!
Προσωπικά δεν μ'ενδιαφέρει απο που έρχεται η βρισιά , για την ακρίβεια απ'οπου και αν προέρχεται είναι μη-αποδεκτή!
Μιλάμε για σέξ , χρήμα , δόξα επιδίωξη υλικών πραγμάτων γενικότερα ασφαλώς θα συμφωνήσω και δεν ανακάλυψα εγώ τον τροχό , όλοι μας το βλέπουμε και το επισημαίνουμε...το θέμα δεν είναι αυτό όμως!
Το θέμα αλλα και το ερώτημα ταυτόχρονα είναι το εξής:"Ποιοί είναι οι λόγοι αλλα και οι αιτίες που χειραγωγούν και κατευθύνουν τους ανθρώπους σε αυτόν τον τρόπο σκέψης αλλα και γενικότερα επιλογών..."
Κάθε σχέση απολαμβάνει του νοηματικού περιεχομένου της σκέψεως αλλα και του ψυχολογικού status του καθενός...οι σχέσεις διαμορφώνονται απο εμάς τους ιδίους αλλα πριν απο κάθε διαμόρφωση οποιασδήποτε σχέσεως ως προαπαιτούμενο εμφανίζεται η διαμόρφωση και καλλιέργεια ταυτόχρονα του ιδίου μας του εαυτού!
Και αυτό διότι σε μια σχέση και σ'εναν άνθρωπο θα πρέπει να προσφέρουμε έναν όμορφο εαυτό αλλα ταυτόχρονα να μπορούμε και να έχουμε την διάθεση να αντιληφθούμε αλλα και την δυνατότητα, τι είναι αυτό που ο άλλος ζητάει απο μας και όχι βέβαια να θεωρούμε προσφορά , ότι εμείς θεωρούμε ως καλό!
Η ζωή δεν αποτελεί ένα σύνολο προθέσεων αλλα ένα σύνολο δυνατοτήτων και όποιος δεν μπορεί χάνει...συντρίβεται και θυματοποιείται εκ των έσω και εκ του εαυτού του του ιδίου!
Ως βασική προυπόθεση λοιπόν για οποιαδήποτε επιδίωξη στην ζωή -μολονότι δεν μου αρέσει ο όρος- και αυτό διότι πιστεύω ότι όλα στην ζωή προκύπτουν απο την εν γένει στάση μας και δυναμική...ως βασική λοιπόν προυπόθεση εμφανίζεται ο άνθρωπος , που δια μέσου της σκέψης του μπορεί να κάνει πολλά και συνεισφέρει στην υλοποίηση , απο το εν δυνάμει στο εν ενεργεία..!
Μέσα μας υπάρχουν όλα όσα χρειαζόμαστε , όλα τα "όπλα" και όλα τα στοιχεία ... απλά δεν τα επιλέγουμε και όχι βέβαια τυχαία!
ΌΛοι μιλάμε και διαπιστώνουμε ...ΟΛΟΙ..αλλα επι της ουσίας κανείς!
Όλος ο κόσμος είναι ο εαυτός μας φίλε μου , ένας τεράστιος και αχανής κόσμος και πιστεύω ακράδαντα το πιο όμορφο ταξίδι είναι αυτό , μέσα μας ...ας το κάνουμε και κεί θα βρούμε πολλά!
Μέσα μας κρύβεται η μαγεία , η ομορφιά , το γλυκό και το όμορφο..
Μέσα μας και το καταστροφικό και το άσχημο...
Μέσα μας ο θεός .... αλλα και ο "διάβολος"...
soul