- χριστιανος η "χριστιανος"; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
αληθεια εσυ ακολουθεις αυτους τους απλους κανονες;;;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
quote:
γιαπετ:
Φίλη Αμαλία,προφανώς έκανα χιούμορ με το παραπάνω
Ωραία γιαπετ.
Απλά... ανησύχησα!!!
Λοιπόν, σκεφτόμουν να γράψω ή να μη γράψω στο θέμα, μιας και δεν έχω δηλώσει ότι είμαι χριστιανή. Ούτε και ότι δεν είμαι βέβαια...
Κατά πως το βλέπω εγώ gigenis το όλο θέμα, χριστιανός μπορεί να είναι κάποιος στα ήθη και στα έθιμα, και Χριστιανός μπορεί να είναι στην καρδιά. Ενίοτε ισχύουν και τα δύο αυτά ταυτόχρονα.
Και σ' αυτούς που είναι χριστιανοί στα ήθη και στα έθιμα ακόμα, υπάρχουν δύο κατηγορίες: Αυτοί που τα ακολουθούν ως έναν δρόμο για να πετύχουν μία πνευματική ολοκλήρωση, εξέλιξη, ανάβαση, κ.λπ. και αυτοί που τα ακολουθούν γιατί πιστεύουν ότι θα πάνε στην κόλαση, γιατί έτσι τους λέει ο παπάς της ενορίας, γιατί "βλέπουν και οι γείτοντες", γιατί έτσι τους έμαθαν να κάνουνε, κ.λπ. κ.λπ.
Ας πάρουμε την πρώτη κατηγορία λοιπόν:
Ο "Χριστιανός στην καρδιά" είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Συνήθως, δηλώνουν ως χριστιανοί στην καρδιά αυτοί, που θέλουν και την πίτα γερή και το σκύλο χορτάτο. Γιατί για να έχεις πραγματικά τον Χριστό στην καρδιά, θέλει πολύ μα πολύ κόπο. Βέβαια, όταν μπει ο Χριστός στην καρδιά μπορείς να τον πεις και Βούδα, και Κρίσνα και δε θα σου κρατήσει καμιά κακία - υποψιάζομαι.
Οι υπόλοιποι που τον έχουν στην καρδιά είναι, είτε εκείνοι που προσπαθούν να βιώσουν τις βαθύτερες αλήθειες που είπε ο Χριστός μέσα από μία ειλικρινή, ταπεινή προσέγγιση, χωρίς αναγκαστικά να κολλάνε στους τύπους, είτε εκείνοι που δε θέλουν να δηλώσουν ότι δεν τους πολυπάει το σπορ του χριστιανού (νηστείες, μετάνοιες και τα σχετικά) και προτιμούν να στρίβουν αλά γαλλικά δηλώνοντας πως μέσα τους βαθιά πιστεύουν, αλλά δεν επιβάλλουν στους εαυτούς τους το σύνολο των κανόνων της χριστιανικής πίστης. Αν τύχει, ανάβουν και καμιά λαμπάδα όταν τα πράγματα πάνε στραβά...
Η δεύτερη κατηγορία, αυτή με τους χριστιανούς που τηρούν το τυπικό της θρησκείας, μπορεί να χωρέσει - πιστεύω - στους κόλπους της, από πολύ μετρημένους, συνετούς και ισχυρά βουλητικούς ανθρώπους (δεν είναι και εύκολο να τα βγάλεις πέρα με τόσες στερήσεις), μέχρι τα μεγαλύτερα καθάρματα, που επειδή τρώνε καλαμαράκια αντί για μπιφτέκι τη Σαρρακοστή, πιστεύουν ότι ο Θεός τους έχει δώσει το δικαίωμα να φθονούν, να περιφρονούν, να προκαλούν πρόβλημα στους άλλους και να κάνουν και το σταυρό τους για να τη "βγάλουν καθαρή"...

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Σε ευχαριστώ που πάντα έχεις ένα καλό λόγο για μένα.![]()
Εγώ σε αγαπώ και ας με βρίζεις;![]()
****Λοιπόν, πώς με βλέπεις; είμαι χριστιανός ή "χριστιανός";

Ψυχή μου,
Edited by - Συνοδινός on 10/05/2007 01:03:23
quote:
Ψηλός
Λοιπόν, πώς με βλέπεις; είμαι χριστιανός ή "χριστιανός";
Μάλλον απλά εκκλησιαζόμενος, όπως άλλωστε οι περισσότεροι ![]()

macedon
quote:
Λοιπόν, πώς με βλέπεις; είμαι χριστιανός ή "χριστιανός";
Άξιον τέκνον της εκκλησίας!!!
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Αν το διαθέτεις μην το κρατάς μυστικό, δημοσίευσε το .
Είναι η ποιο λογική μέθοδος , για να πείσεις το ομολογουμένως δύσκολο ακροατήριο ,για το άτομό σου .
Να είσαι σίγουρος , ότι μετά από αυτό , θα σε βλέπουμε πάρα πολύ διαφορετικά όλοι .
Εκτός βέβαια και αν αισθάνεσαι άνετα και έτσι , δηλαδή να γράφεις και να παραθέτεις σκέψεις και ιδέες που διάβασες ( π.χ ευαγγέλιο ) ,αλλά που ίσως ποτέ δεν έχεις βιώσει .
Καλοπροαίρετα .
Άλφα εις το ωμέγα .
Αν θες βέβαια να το μοιραστείς μαζί μας Ψηλέ.

Ψυχή μου,
ΦΚ