- < Δ Η Μ Ι Ο Υ Ρ Γ Ι Α > Συλλογή κοσμογονικών μύθων, υποθέσεων, δογμάτων (ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Η περιγραφή της γέννησης της γης, παραπέμπει σε αντίστοιχες περιγραφές που συναντάμε στα κέιμενα της "Μυστικής Δοξασίας" της Έλενας Πέτροβνα Μπλαβάτσκυ (σχετικά με την γονιμοποίηση δισκόμορφων αυγών αντιύλης - "κέντρα λάγια" - από μεγάλης συσώρευσης ύλης και ταχύτητας κομήτες - "αναπαραγωγοί κομήτες"), καθώς και σε βασικές αρχές της ινδικής κοσμογονίας και συγκεκριμένα της "Μουλαπρακρίτι" ως αρχέγονης ύλης που γονιμοποιείται από τον σπόρο "Μαχαπουρούσα".
Τέλος, ο Αναξίμανδρος αναφέρεται σε δύο δυνάμεις - γέννηση και καταστροφή - ενώ εισάγει την έννοια της ανάγκης και της τιμωρίας ως νόμων που κινούν τον κόσμο, πράγμα που μας βάζει στον πειρασμό να συνδιάσουμε την αναφορά του αυτή με το κάρμα, αλλά και με την - και πάλι ινδική - θεώρηση των αρχών της γέννησης και καταστροφής, ως την εκπνοή και την εισπνοή του Βράχμα.
|
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Εδώ μπορούμε με κάθε επιφύλαξη να κάνουμε έναν παραλληλισμό της παραπάνω θεώρησης με την εσωτερική αρχή που βασιζόμενη στο Κυβάλλειο ("τα πάντα κινούνται, τα πάντα δονούν") διαφοροποιεί τα επίπεδα ύπαρξης σε πυκνότερα - π.χ. παχυλή ύλη - και σε αραιότερα - π.χ. αιθέρας - ανάλογα με τη συχνότητα με την οποία δονούνται. Η αρχή των πάντων είναι λοιπόν μία, αλλά η πυκνότητά της είναι αυτή που προσδιορίζει και την ποιότητά της.
|
κλικ me ![]()
|
κλικ me ![]()
Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκυ.
Τις απομνημόνευσε και τις έφερε στη Δύση μέσα από τα μυστηριακά βάθη του Θιβέτ. Μια κοσμολογία, που φανερώνει τα μυστικά της στη Διαίσθηση, και στον καθαρό, αγνό, Νου.
Ας τις δούμε, αρχίζοντας από την πρώτη Στάντζα:
|
κλικ me ![]()
|
κλικ me ![]()
|
κλικ me ![]()
|
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
((
)) !
ΜasterOfZero : )
Zensufi_technoshaman «αυτουNού» του δεξιόστροφου ακροαριστερού κέντρου περίθαλψης ημι-άγριων... και ταλιμπάν και ταλιμπάν.........
Μπορείς να επιλέξεις από τον browser σου, να μη φαίνονται οι εικόνες.
![]()
Ψυχή μου,
|
![]()
Ψυχή μου,
|
![]()
Ψυχή μου,