ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

lousipan30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
lousipanΜέλος
21/06/2007, 10:19:15
6)Οι 4 σταυροι που μπαινουν αναμεσα στα Θεια ονοματα ειναι 4 συνολικα η 4 αναμεσα σε καθε ονομα τα σχηματα δεν το διευκρινιζουν η απλα δεν το καταλαβα.7)Ποιο τροπο να θεωρησουμε σωστο για την κατασκευη του εμβληματος του Σολομωντος?Του μαγου η pdf? Επισης βλεπω οτι θελει και αστρολογικη γνωση.8)Baptism water ειναι ο αγιασμος η νερο βαπτισης?Για τον αγιασμο πως μπορουμε να ειμαστε σιγουροι.Και τελος στην καθιερωση του κυκλου ο Μπαρεττ εχει συν και μια προσευχη τι κανουμε σε αυτο κανουμε την προσευχη συν αυτο που λεει στο pdf?Α και μια αλλη απορια.Στη καθημερινη προσευχη που κανω για να ανοιξουν τα ματια μου πρεπει να την κανω στο μερος που θα κανω την πραξη?Αν εγω φυγω απο το σπιτι αυτο πανε χαμενες οι προσευχες η οχι?Επισης η φορτιση του χωρο απο τις προσευχες μπορει να δημιουργησει προβληματα σε επομενους ενοικους γιατι δεν θα ηθελα οι ανθρωποι να λαχταρισουν απο δικη μου υπαιτιοτητα.
lousipanΜέλος
21/06/2007, 10:24:48
Επισης μαθαινουμε τους εξορκισμους και τις επικκλησεις αποστηθιση η απλα κανουμε αναγνωση τους κατα την πραξη με την προυποθεση οτι κατανοουμε απολυτα τι διαβαζουμε.Αυτα προς το παρον.
F.R.CΜέλος
21/06/2007, 11:27:54
Αααα!Πολύ ωραία πολύ ωραία!
Το μόνο κακό είναι ότι στις περισσότερες ερωτήσεις θα μπορέσω να απαντήσω αύριο γιατί θα πρέπει να τις εκτυπώσω και να τις δω με την ησυχία σπίτι μου με το κείμενο.Όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν είναι δουλειά που μπορεί να γίνει στο γραφείο...
Επίσης υπάρχει περίπτωση αύριο να είμαι μόνος στο γραφείο!Αν συμβεί αυτό τότε θα μπορέσω να απαντήσω ακόμα πιο διεξωδικά.
Εννοήται ότι θα απαντήσω σε όσα γνωρίζω και μπορώ να καταλάβω. Θα θέσω και εγώ τις ερωτήσεις μου αύριο.Πάντως μέχρι τότε θα πρέπει να διαβάσεις ξανά και ξανά το κείμενο.Μην ξεχνάς θέλει μελέτη...όχι ανάγνωση μια φορά.Αν το διαβάσεις ξανά και ξανά μπορεί μερικές από τις απορίες σου να λυθούν.

Πάντως γενικά,στις ερωτήσεις που αφορούν αν θα πρέπει να εμπιστευτείς αυτό που λέει το pdf ή ο Μάγος σου απαντώ φυσικά το pdf! Και θα επιμείνω στο να αγοράσεις κάποια έντυπη έκδοση του Ηeptameron. Θα βοηθήσει πολύ να διαβάσεις από εκεί.

Πάμε τώρα να δούμε μερικές ερωτήσεις.

quote:
Επισης μαθαινουμε τους εξορκισμους και τις επικκλησεις αποστηθιση η απλα κανουμε αναγνωση τους κατα την πραξη με την προυποθεση οτι κατανοουμε απολυτα τι διαβαζουμε.

Και τα δύο!Βασικά θα πρέπει να μάθουμε από έξω όλα τα λόγια κι αυτό θα γίνει σχετικά εύκολα από την πολλή επανάλυψη.Όμως όταν θα είσαι μέσα στον Κύκλο εννοείται πως μαζί σου θα έχεις το βιβλίο και θα διαβάζεις από εκεί μέσα.Φαντάζομαι ότι η αποστήθηση θα βοηθήσει όταν η διαδικασία κορυφώνεται οπότε από την έκσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Μάγος δε θα είναι πρόβλημα να λέει από έξω τα λόγια. Ούτως ή άλλως θα είναι πιο πρακτικό εκείνη τη στιγμή να απαγγέλει από έξω παρά να διαβάζει.

quote:
8)Baptism water ειναι ο αγιασμος η νερο βαπτισης?

Είναι το νερό του βαπτίσματος.Θα πρέπει να το προμηθευτείς από το νερό μιας κολυμβύθρας μετά το βάπτισμα κάποιου παιδιού.Μη φοβάσαι. Το παιδί δεν πρόκειται να πάθει απολύτως τίποτα.

quote:
Στη καθημερινη προσευχη που κανω για να ανοιξουν τα ματια μου πρεπει να την κανω στο μερος που θα κανω την πραξη?Αν εγω φυγω απο το σπιτι αυτο πανε χαμενες οι προσευχες η οχι?Επισης η φορτιση του χωρο απο τις προσευχες μπορει να δημιουργησει προβληματα σε επομενους ενοικους γιατι δεν θα ηθελα οι ανθρωποι να λαχταρισουν απο δικη μου υπαιτιοτητα.

Εδώ θύγεις ένα μεγάλο θέμα.Όταν ασχολείσαι με την Μαγεία, θα πρέπει να έχεις ένα δωμάτιο(σαν αυτό που περιγράφεται στον Abramelen ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) στο οποίο θα πρέπει να πηγαίνεις για να κάνεις τις καθυμερινές σου "ασκήσεις".Θα μιλήσουμε για αυτό το δωμάτιο διεξωδικά κάποια άλλη φορά.Πάντως οι λογικές του τύπου "Να έχεις ένα βωμό με τα τέδε πράγματα πάνω" ή "Έχε ένα βωμό σε ένα μέρος του δωματίου σου" είναι καθαρά New Age και για κλάματα.Η ασχολείται κανείς με την Μαγεία ή όχι.Η είναι έγγυος ή όχι!
Τώρα όμως που μπορεί μια τέτοια δυνατότητα να μην την έχεις, αρκεί που κάνεις την προσευχή σου κάπου συγκεκριμένα.Άλλα θα πρέπει να μπορέσεις κάποια στιγμή να έχεις μια τέτοια καμάρα μόνο για αυτόν τον σκοπό όπου δε θα μπαίνει κανείς άλλος μέσα.
Είναι γεγονός ότι η προσευχή και οι "ασκήσεις" φορτίζουν τον χώρο αλλά μην σκέφτεσαι τι θα γίνει τώρα που θα μετακομίσεις. Απλά θα συνεχίσεις κάπου αλλού την εργασία σου.Αυτό είναι όλο.
Κι όσο για τους επόμενους μη σε νοιάζει.Ο χώρος αυτός που εσύ προσευχόσουν μόνο θετική ενέργεια μπορεί να έχει μέσα του!Δε θα πάθουν τίποτα.Ξαναλέω όμως ότι το θέμα της κάμαρης θα το συζητήσουμε διεξωδικά κάποια άλλη στιγμή.

quote:
6)Οι 4 σταυροι που μπαινουν αναμεσα στα Θεια ονοματα ειναι 4 συνολικα η 4 αναμεσα σε καθε ονομα τα σχηματα δεν το διευκρινιζουν η απλα δεν το καταλαβα.1)Ποια τα 4θεικα ονοματα που βαζουμε στον εσωτερικο κυκλο ειναι τυχαια η εξαρτωνται καθε φορα απο τι θα καλεσουμε

Νομίζω ότι το σχήμα είναι κατατοπιστηκότατο πάνω σε αυτό. Μελέτησέ το ξανά.Τα 4 ονόματα δεν αλλάζουν.Εγώ μπερδεύομαι με τον μεσαίο κύκλο.Απορρώ πως δεν τον σχολίασες και σχολίασες τον πλέον εύκολο!!!

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!

F.R.CΜέλος
21/06/2007, 11:49:07
Α!Και πες μου μέχρι πια σελίδα έχεις διαβάσει στο Pdf.Θα με βοηθήσει πολύ.Τις ερωτήσεις που έκανες ξανασκέψου τες μήπως βρεις καμία απάντηση μέχρι να τις ψάξω κι εγώ.Αν για κάποιες από αυτές έχεις κάποια πιθανή απάντηση ή γνώμη πες το μου.

lousipanΜέλος
21/06/2007, 12:17:44
Φιλε οποτε μπορεις απαντας,με την ησυχια σου.Δευτερα πληρωνομαι οποτε παω να αγορασω το βιβλιο που το εχει.Εννοειται πως θα συνεχισω την αναγνωση.Ο μεσαιος κυκλος με παιδεψε με μπερδεψε ομολογω οτι ειναι πολυπλολκο το στησιμο του αλλα νομιζω πως καταλαβα απο το παραδειγμα που ειχε.Αλλα ο ατιμος θελει ιδιαιτερη προσοχη και τσεκαρισμα.
lousipanΜέλος
21/06/2007, 12:20:49
Διαβασα μεχρι το παραδειγμα που ειχε για την Κυριακη αλλα ταυτοχρονα ειχα και τους πινακες ολους γυρω μου για να αντιλαβανομαι τι γινεται στο παραδειγμα.
F.R.CΜέλος
21/06/2007, 12:46:05
quote:
2)Η επικκληση των αγγελων στα σημεια του οριζοντα γινεται απλα στρεφοντας σε καθε πλευρα και αναφεροντας αυτους που αντιστοιχουν η θελει και κατι αλλο

Μάλλον θα θέλει και κάτι σαν "Από την Ανατολή καλώ τους ..." Εμένα δεν με απασχόλησε αυτό.Εμένα με απασχόλησε κάτι άλλο.Ποιους Αγγέλους ακριβώς καλούμε από τα 4 σημεία του ορίζοντα;;;

quote:
3)Μετα την επικκληση των αγγελων ποια η θεση μας στον κυκλο ως την ολοκληρωση της πραξης?

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ.Φαντάζομαι κοιτάμε προς την κατεύθυνση που κυβερνούν τα πνεύματα που θα καλέσουμε.Τις κατευθύνσεις τις αναφέρει στο δεύτερο μέρος όπου μιλά για κάθε μέρα ξεχωριστά.

quote:
4)Οι επικκλησεις και οι εξορκισμοι γινονται με απλη αναγνωση η θελει καποιο τροπο καποιο συγκεκριμενο μετρο σαν να ψαλλεις π.χ?

Όχι δεν χρειάζεται κάποιο μέτρο.Απαγγέλεις με αποφασιστηκότητα και μεγαλοπρέπεια.Έτσι φαντάζομαι δηλαδή.

quote:
Ποιο βιβλιο παιρνει ο μαγος μαζι στον κυκλο και τι το χρειαζεται καθως και το χαρτι και μελανι?

Προφανώς παίρνει το ίδιο το Επτάμερον.Τώρα για το χαρτί και το μελάνι θα κοιτάξω.

lousipanΜέλος
21/06/2007, 12:58:21
Αφου εχει για καθε μερα μεσα στο pdf και στον μαγο ποιοι αγγελοι ειναι σε καθε ενα σημειο του οριζοντα.Δεν νομιζω να καταλαβα κατι λαθος.
F.R.CΜέλος
21/06/2007, 13:43:50
Διάβασες πολύ!Θα έπρεπε να διαβάσεις λιγότερο.Δε σου είπα να διαβάσεις όλο το πρώτο μέρος αλλά μόνο μέχρι εκεί που περιγράφει πως να κατασκευάσεις τον Κύκλο!Βέβαια αφού μπόρεσες μπράβο!
Πρέπει όμως να το πάρουμε σιγά σιγά γιατί αλλιώς θα τα χάσουμε. Προτίνω αν προλάβεις μέχρι αύριο να ξαναδιαβάσεις ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ PENTACLE.Φαντάσου τη στιγμή που θα το διαβάζεις ότι είσαι έτοιμος να κάνεις μια Επίλκηση και φτιάχνεις τον Κύκλο. Καταλαβαίνεις όλα όσα σου λέει;
Μετά προτείνω να διαβάσουμε από εκεί και κάτω που μιλά και για την επίκληση των Αγγέλων.Πρόσεξέ το όταν το ξαναδιαβάσεις.

Στην αρχή σου λέει "let him entered the Circle and call the Angels from the four parts of the world, which do govern the seven planets…”

Μετά όμως συνεχίζει λίγο ποιο κάτω “Then let him call the Angels from the four parts of the world, which rule the air…”

Ποιοί είναι αυτοί;Είναι οι ίδιοι;Προφανώς όχι.Ποιούς λοιπόν πρέπει να καλέσουμε στην αρχή και ποιούς μετά;

Όπως σωστά είπες,οι Άγγελοι που κυβερνούν το κάθε σημείο του ορίζοντα για κάθε ημέρα αναφέρονται στην κάθε ημέρα στο δεύτερο μέρος Όμως που πρέπει να τους επικαλεστούμε;Στην πρώτη φορά ή στην δεύτερη;Και αφού τους επικαλεστούμε...ποιοί μένει να κληθούν μετά;

lousipanΜέλος
21/06/2007, 13:48:07
Σωστος φιλε μου ξεφυγε και ισως να ειναι και τραγικο λαθος.Θα ξαναδιαβασω παλι.Οντως θελει πολυ προσεκτικη μελετη και να μην ενθουσιαζομαι.Οποτε μολις σχολασα βουρ στο επταμερο.Αυτο τωρα πως θα το βρουμε?Εχεις κατι κατα νου?